SHK Hodonín – Val. Meziříčí 5:4 (po pr.) | Šumperk – Nový Jičín 8:0 (kon.) | Poruba 2011 – Kopřivnice 2:1 (kon.)
David Servis – Pelhřimov 0:6 (kon.) | Kobra – Most 5:0 (kont.) | Vrchlabí – Letňany 6:3 (kon.)
Trutnov – Sokolov 4:0 (kon.) | Děčín – Dvůr Králové n. L. 6:1 (kon.) | Řisuty – Bílina 7:2 (kon.)
konec
HC Řisuty
7:2 (3:1, 1:0, 3:1)
HC Draci Bílina
Středa 13.12.2017, 18:00 • Zimní stadion Slaný • 2. liga skupina Západ • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Druhá liga skupina západ má dnes na programu své 25. kolo, jedním ze čtyř hraných utkání je zápas mezi Řisuty a Bílinou, tedy mezi dvěma již tradičními účastníky této soutěže.
     
    HC Řisuty
    Řisuty v letošní sezóně nepodávají ideální výkony a také proto se nacházejí na poslední příčce své skupiny. V posledních zápasech se však výkonostně začali zvedat, na výsledcích to však ještě příliš vidět nebylo. V posledních pěti zápasech prohráli s Jabloncem 1:8, porazili po nájezdech Kobru 5:4 a poté následovaly porážky s Vrchlabím 2:5, Trutnovem 3:4 a Děčínem 2:4. Tým Buldoků v Děčíně posílil Michail Potěchin a je možné, že do zápasu s Draky nastoupí i další posily.
    Nejproduktivnější hráč středočechů je stále Ondřej Krpata s jedenácti brankami a se čtyřmi asistencemi. Tomu dýchá na záda kapitánské duo týmu, Tomáš Babický s Matějem Kosem. První jmenovaný má 14 bodů za pět branek a devět asistencí, kapitán týmu se trefil dvakrát a 11krát na gól přihrál.
     
    HC Draci Bílina
    Bílina sice začala sezónu dobře, v posledních zápasech se jí však vůbec nedaří. Z posledních pěti zápasů mají dokonce vůbec nejhorší formu z celé skupiny západ. Tento zápas také znamená to, že se do Řisut znovu vrátí Petr Kail, tentokrát však v dresu soupeře. Jak již bylo zmíněno, z posledních pěti zápasů má Bílina nejhorší bilanci v soutěži. Postupně prohrála s Jabloncem 1:6, s Kobrou 5:7, v Sokolově 5:8, doma s Trutnovem 3:4 v prodloužení a v posledním kole V Děčíně 3:6.
    Bodově Draky vedou hlavně tři hráči. František Mála má 31 bodů, (21+10), Vladimír Kýhos 30 (12+18) a třetí je Lukáš Hrdlička s 26 body (5+21).
     
    Vzájemné zápasy
    Proti Drakům byli Buldoci v loňské sezóně stoprocentní, se skóre 25:12 totiž brali ze čtyř vzájemných zápasů všech 12 bodů. Letos je však vše jinak. Řisuty nehrají ideálně a to se ukázalo i v zápasech s Bílinou, které oba prohrály. Doma 2:4, venku pak 4:6.
    Jak již bylo zmíněno, Řisuty ani jednou v letošním ročníku druhé ligy nedokázaly Bílinu porazit. V obou případech prohrály o dvě branky. V posledním zápase, který se hrál prvního listopadu Buldoci prohrávali 1:3, skóre však dokázali srovnat na 4:4. Pět minut před koncem však rozhodl Gevorkian, výhru Bíliny potvrdil ještě deset sekund před koncem Kuncl.

    HC Draci Bílina – TJ HC Řisuty 6:4 (3:1, 1:2, 2:1)
    Branky a nahrávky
    : 13. Bohm (Komínek, Procházka), 19. Hrdlička (Kýhos), 19. Doležal (Fučík, Gevorkian), 32. Jirkovský (Procházka, Mical), 56. Gevorkian (Mical, Doležal), 60. Kuncl (Fučík) – 5. Janeček (Kalla), 23. Schildhabel (Keszi, Krpata), 35. Keszi (Kužel, Kos), 54. Fortelka (Kalla, Havelka)

    HC Draci Bílina: Odložilík (Kurakou), Fryč, Jirkovský, Brettschnaider, Kolíček, Fučík, Kuncl, Hrdlička, Komínek, Procházka, Bohm, Gevorkian, Kýhos, Mical, Mála, Doležal, Lenart
    TJ HC Řisuty: Švihálek (Chabr), Babický, Kužel, Havelka, Bílek, Keller, Petržílka, Zderadička, Krpata, Kos, Keszi, Fortelka, Janeček, Kalla, Hampe, Schildhabel, Kail, Choc
     
    Úvodní sestavy:

    HC Řisuty: Ilašenko (Švihálek) – Babický (A), Kužel, Potěchin, Dostál, Havelka, Matula, Keller – Krpata, Kos (C), Vyskočil – Zderadička, Kalla, Záleský – Fortelka, Schildhabel, Keszi – Choc

    HC Draci Bílina: Spěšný (Kurakou) – Polák (A), Fryč, Jirkovský, Běhula, Fučík, Vošta, Kuncl – Hrdlička, Böhm (C), Gevorkian – Kýhos (A), Sýkora, Mála – Doležal, Lenart, Vykouk

    Rozhodčí: Micka – Žídek, Šimánek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Kýhos se v útočné třetině nedokázal dostat před Babického, který mu puk vypíchl.
     
    00:34
    Draci právě vstřelili branku!
    Hosté se bleskově dostávají do vedení! LUKÁŠ HRDLIČKA se po zaváhání řisutské obrany ocitl s pukem úplně volný mezi kruhy a střelou k levé tyči prostřelil Ilašenka. Asistence: Vladimír Kýhos, František Mála.
     
    01:15
    Kalla sice měl přihrávku od Zderadičky daleko od hokejky, přece jen se však k puku dostal. Poté dokázal i vypálit, Spěšný si připisuje svůj první zákrok.
     
    01:59
    Doležal si v levém kruhu rovnal puk na střelu, na poslední chvíli mu však sjel z hokejky.
     
    02:18
    Vincent Keszi se zprava dostal nad kruh na pravé straně kluziště a vypálil, Spěšného kotouč trefil do ochranné masky, hra je přerušena.
     
    02:45
    Řisuty právě vstřelily branku!
    ONDŘEJ KRPATA dostal skvělou přihrávku z pravé strany a jel téměř sám na Spěšného. Dal si puk na backhand a brankáře se štěstím prostřelil. Asistence: David Vyskočil.
     
    03:27
    Kallovi na pravé straně na modré čáře puk přeskočil hokejku, hosté rozehrávají od vlastní svatyně.
     
    03:48
    Chyba v rozehrávce Draků znamenala, že Fortelka byl sám mezi kruhy, svou střelu namířil pouze na beton hostujícího gólmana.
     
    04:44
    František Mála se z ničeho nic objevil úplně osamocen před brankou Buldoků. Puk si zpracoval a poté chtěl přehodit Ilašenka, ten ho skvělým způsobem vychytal a následně se mu kotouč ukryl ve výstroji.
     
    05:09
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Znovu úřadovala dvojice Ondřej Krpata – DAVID VYSKOČIL! První jmenovaný potáhl puk po pravé straně a vystřelil, Spěšný vyrazil. Bohužel pro hosty pouze na hokejku právě VYSKOČILA, který brankáře prostřelil mezi betony – 2:1! Asistence: Ondřej Krpata.
     
    06:13
    Fortelka musel hodně zrychlit, aby se dostal k volnému puku v rohu. To však také udělal a poté našel volného Havelku, jehož střela z první končí na betonu Spěšného.
     
    07:27
    Tělem před svého strážce se dostal Krpata, Kuncl ho poté o puk připravil.
     
    07:35
    Ilašenko vytáhl další skvělý zákrok! František Mála totiž dostal od obrany Řisut až příliš prostoru a byl sám v levém kruhu, jenomže jeho střela z první končí na betonu domácího gólmana.
     
    07:54
    Dostálova střela od modré sama o sobě sice nebyla nebezpečná, díky menší teči Záleského měl brankář co dělat, aby puk vyrazil.
     
    08:31
    Vyloučení v týmu HC Draci Bílina (Mykhaylo Gevorkian – 2 min., sekání).
     
    08:57
    Řisuty se usadily ve třetině hostů a ke střele od modré se dostal Matula. Puk se od jeho hokejky dostal na hůl Fortelky, od které šel kotouč do ochranné sítě.
     
    09:29
    Kýhos vystihl úmysl Kesziho a osvobozuje tak svůj tým od nátlaku domácího celku.
     
    09:59
    O první přímé ohrožení branky hostů v přesilovce se postaral Lukáš Kužel, jeho tvrdá rána z dálky končí u brankáře.
     
    11:30
    Potěchin zkusil štěstí ze středního pásma, Spěšný se sice nachytat nenechal, puk však již nepustil, bude se tedy vhazovat před jeho brankou.
     
    12:31
    Do útoku se bleskově podél pravého mantinelu prohnal Vincent Keszi, jeho přihrávka poté nebyla přesná, útočí Bílina.
     
    13:14
    K dorážce se po střele z levé strany dostala nová tvář Bíliny, Ondřej Sýkora, Ilašenko chytá.
     
    14:01
    Záleský napravo přenechal puk na Potěchina, jeho střela však trefila pouze brusle právě Záleského a odrazila se za branku, kde si puk přebral jeden z hostujících obránců.
     
    15:15
    Znovu úřaduje Ilašenko, tentokrát proti střele od modré od Fryče, následně i proti dorážce Gevorkiana.
     
    16:08
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Domácí navyšují své vedení! Matěj Kos nejprve vyjel ze skrumáže o mantinelu s pukem, tato střela se ještě neujala. Poté se puk odrazil zpátky ke kapitánovi Buldoků, jehož střela se otřela o hůl TOMÁŠE BABICKÉHO a dostala se do pravého horního rohu. Asistence: Matěj Kos.
     
    16:59
    Fučík sice vybojoval puk za brankou, potom jej poslal podél tvrzeného skla až na zakázané uvolnění.
     
    18:12
    Po pěkném pasu Fortelky ještě Krpata hledal v lepší pozici Schildhabela, ten na puk o malý kousek svou hokejkou nedosáhl.
     
    19:00
    Vyskočil sice zastavil pas z pravé strany, avšak pouze na hokejku útočícího hráče. Tím byl Vladimír Kýhos, jehož střelecký pokus končí nad.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První část hry je u konce. Bílina se sice dostala rychle do vedení gólem Lukáše Hrdličky, domácí poté odpověděli díky brankářem Ondřeje Krpaty, Davida Vyskočila a Matěje Kosa a vedou tedy 3:1.

    Další třetina začne asi v 18:46.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Jan Ilašenko – 2 min., podražení). Trest odpyká David Vyskočil.
     
    20:53
    Domácí tým se osvobodil a k puku se v útočném pásmu dostal Kalla, obránce, kterým byl Fučík, jej o něj obral a založil útok Bíliny.
     
    21:25
    Böhm vypálil z nápřahu z pravé strany pouze do boční sítě.
     
    22:07
    Po nepovedeném zpracovaní jednoho z hostů se ke kotouči dostal Matula a napálil jej až za svatyni Spěšného.
     
    22:35
    Ještě v oslabení se domácí dostali do přečíslení, Fortelka však při pokusu o střelu upadl a nejspíše si obnovil zranění ramene.
     
    22:40
    Vyloučení v týmu HC Draci Bílina (František Mála – 2 min., hákování).
     
    22:58
    Po výměně puku se dostal ke střele Matěj Kos, tvrdá střela končí na betonu brankáře a v ochranné síti.
     
    23:21
    Procházka se po pasu z levé strany dostal ke střele, již to vypadalo, že puk půjde do branky, na poslední chvíli Ilašenko vykopává betonem!
     
    23:57
    Domácí se usadili v útočné třetině, momentálně je u puku Jiří Kalla.
     
    24:14
    Střela Dostála z vrcholu levého kruhu se od hokejky obránce odrazila nad břevno hostující klece.
     
    25:15
    Fortelka se trochu se štěstím dostal přes svého strážce, poté nedokázal přesně nahrát.
     
    25:50
    Od své střídačky si najel s pukem před branku Krpata, jeho backhandová střela končí na betonu Spěšného.
     
    26:24
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Matěj Kos – 2 min., nedovolené bránění).
     
    26:26
    Ihned po buly se k puku dostal Michail Potěchin a vyhodil ho přes celé hřiště.
     
    27:02
    Sklepnutí Mály na modré čáře se dostalo přesně k Polákovi, ten jel sám na Ilašenka, který zas a znovu skvěle chytá!
     
    27:37
    Hostům se v této početní výhodě zatím nedaří, nyní znovu dostal puk Matula a nahodil jej pryč od domácí branky.
     
    28:35
    Domácí již hrají v plném počtu, navíc se bude vhazovat před brankou Draků, kteří nedovoleně vyhodili puk.
     
    29:11
    Kos hledal před brankou Zderadičku, před tím, než se domácí hráč dostal k puku, tak do dráhy přihrávky zasáhl Spěšný.
     
    30:45
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Jirkovský přišel v útočné třetině o puk a toho domácí celek využívá! Vincent Keszi ujel obránci po pravé straně a skvěle přidržel puk. Poté našel na levé straně KRESIMIRA SCHILDHABELA, jehož střela končí za zády gólmana! Asistence: Vincent Keszi, Dominik Havelka
     
    31:42
    Potěchin na levé straně pokazil kličku a odevzdal tak puk hostům.
     
    32:02
    Poté se Řisuty dostaly zpět ke kotouči, Zderadička z pravé strany našel volného Jiřího Kallu, jehož povedená střela končí na břevně!
     
    32:55
    Jeden z hostů ošklivě narazil Kresimira Schildhabela na hrazení, bude se vylučovat.
     
    32:55
    Vyloučení v týmu HC Draci Bílina (Ondřej Sýkora – 2 min., vražení na hrazení).
     
    33:27
    Podél pravého mantinelu a kolem vlastní střídačky prosvištěl František Matula, ten z blízkosti branky vystřelil, Spěšný byl úspěšný.
     
    34:27
    Vyskočil byl za hostující brankou očividně podražen, rozhodčí však zůstávají klidní.
     
    35:57
    Sýkora si najel do levého kruhu a obdržel přihrávku, jeho následný pokus o pas před branku končí nejdříve na hokejce, poté i v rukavici Ilašenka.
     
    36:14
    Kýhos byl úplně zapomenutý před domácí branku, také dostal puk, posadil sice Ilašenka na led, ten jeho následný střelecký pokus vyráží!
     
    36:49
    Dostálovu střelu od modré tečoval Kalla bruslí pouze do tyče, Spěšný nemusel zasahovat.
     
    37:16
    Tvrdá střela Fučíka z prvního dotyku končí na vyrážečce domácího brankáře.
     
    38:20
    K dorážce se po střele Matuly dostal Fortelka, Spěšný vyráží betonem pouze k domácím hráčům.
     
    38:42
    Schildhabel skvěle našel před brankou Bíliny volného Michala Fortelku, ten vystřelil, Spěšný skvěle rozklekl a puk vyrazil.
     
    39:34
    Tentokrát to z blízkosti vyzkoušel Ondřej Krpata, brankář Draků byl proti.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední třetina je za námi, Buldoci v této části hry dokázali navýšit svůj náskok již na tři branky díky trefě Kresimira Schildhabla, stav je tedy 4:1 pro Buldoky.

    Poslední třetina začne asi v 19:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:40
    Mála vystřelil z vrcholu pravého kruhu, Ilašenko vyrazil. Avšak tak špatně, že puk šel zpět na Málu, domácí teď měli štěstí, že byl Kužel připraven.
     
    41:28
    Rozhodčí odpískali icing hostů, nakonec se opravili, bude se vhazovat v pásmu středním.
     
    42:04
    Gevorkian z útočné modré pouze nahodil puk za branku Ilašenka, kde si jej sebral Havelka.
     
    43:28
    Fučík vystřelil od modré, Ilašenko měl úplně zakrytý výhled, puk uviděl až na poslední chvíli a dokázal ho vyrazit.
     
    43:45
    Vyloučení v týmu HC Řisuty (Filip Zderadička – 2 min., hákování).
     
    44:25
    Kuncl pálí od modré, domácí gólman znovu vyráží, Havelka poté vyhazuje puk.
     
    45:17
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Hosté nevyužili svou šanci na jednom konci, domácí ji využívají na konci druhém! Matěj Kos si převzal puk za brankou a mezi kruhy našel volného DAVIDA VYSKOČILA. Ten si puk zpracoval, rozhlédl se a uklidil puk pod břevno. Asistence: Matěj Kos.
     
    46:08
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Zbývá ještě dost času, zdá se ale, že je rozhodnuto! Jiří Dostál vystřelil od modré, puk byl zastaven. Poté se ho zmocnil FILIP ZDERADIČKA, ten měl až příliš času, připravil si kotouč na střelu a perfektně zakončil do šibenice. Asistence: Jiří Dostál, Jiří Kalla.
     
    46:39
    Hrdlička to zkoušel z pravé strany, domácí brankář, Ilašenko, znovu chytá a potvrzuje svůj dnešní skvělý výkon.
     
    48:08
    Po odrazu od hokejky jednoho z domácích hokejistů puk vyletěl mimo hrací plochu, bude se vhazovat po Ilašenkově levici.
     
    48:20
    Draci právě vstřelili branku!
    Dostanou se hosté zpět do zápasu? Od modré čáry vypálil Jiří Vošta a po jedné z prvních chybiček domácího brankáře doklepl puk za brankovou čáru ONDŘEJ SÝKORA. Asistence: Jiří Vošta, Mykhaylo Gevorkian.
     
    48:43
    Zakázané uvolnění Bíliny.
     
    48:48
    Vyloučení v týmu HC Draci Bílina (Miroslav Kuncl – 2 min., nedovolené bránění).
     
    49:40
    Krpata z blízkosti branky sice mohl vystřelit, zvolil si však přihrávku na Matěje Kosa, což se ukázalo jako špatná volba, puk totiž dostali hosté a vyhodili jej z obranného pásma.
     
    50:58
    Michail Potěchin se pohlednou kličkou dostal přes svého strážce a do útočného pásma, tam o puk přišel.
     
    51:15
    Do velké šance se dostal domácí celek. Fortelka přihrávku nabídl Schildhabelovi gól, ten se rozhodl přihrát zpět na Fortelku. Ten jakoby to nečekal a nevěděl co s pukem, nakonec se snažil přelobovat gólmana, ten vyráží betonem.
     
    52:22
    Zakázané uvolnění domácích, bude se vhazovat před Ilašenkem.
     
    52:43
    Vyloučení v týmu HC Draci Bílina (Jakub Procházka – 2 min., podražení).
     
    53:21
    Mála dobře zatlačil na domácí rozehrávku a získal puk od Potěchina. Následně našel před brankou Běhulu, jehož tvrdá střela jde od vyrážečky Ilašenka do mantinelu za brankou.
     
    54:26
    Havelka si dobře potáhl puk kolem protihráče a střílel na bližší tyč, Spěšný vyráží.
     
    55:12
    Do dobré střelecké pozice se dostal Vincent Keszi, svoji střelu namířil pouze na pozorného Spěšného. Po jeho zákroku se bude vhazovat v pásmu Bíliny.
     
    56:00
    Po třetím zakázaném uvolnění hostů v rychlém sledu se hra znovu vrací před jejich branku.
     
    56:28
    Do přečíslení se dostali Draci, špatná přihrávka Sýkory však založila útok Buldoků.
     
    56:36
    Po pasu Kosa pohotově vypálil David Vyskočil, ten mířil do pravého horního rohu, bohužel pro něj zamířil moc vysoko, hattrick tedy neslaví.
     
    57:08
    Zderadička z pravé strany našel Kallu, ten tečoval puk do protipohybu gólmana, ten s klidem chytá do lapačky.
     
    58:37
    Řisuty právě vstřelily branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Keszi potáhl puk po pravé straně a před brankou skvěle našel KRESIMIRA SCHILDHABELA, který doklepl puk za brankovou čáru. Asistence: Michal Fortelka, Vincent Keszi.
     
    59:48
    Vyloučení v týmu HC Draci Bílina (Miroslav Kuncl – 2 min., sekání).
     
    Konec zápasu. (20:08:32)

    David Klier

    Branky a nahrávky: 3. Krpata (Vyskočil), 6. Vyskočil (Krpata), 17. Babický (Kos), 31. Schildhabel (Keszi, Havelka), 46. Vyskočil (Kos), 47. Zderadička (Dostál, Kalla), 59. Schildhabel (Keszi, Fortelka) – 1. Hrdlička (Mála, Kýhos), 49. Sýkora (Vošta, Gevorkian)


    HC Řisuty: Ilašenko (Švihálek) – Babický (A), Kužel, Potěchin, Dostál, Havelka, Matula, Keller – Krpata, Kos (C), Vyskočil – Zderadička, Kalla, Záleský – Fortelka, Schildhabel, Keszi
    HC Draci Bílina: Spěšný (Kurakou) – Polák (A), Fryč, Jirkovský, Běhula, Fučík, Vošta, Kuncl – Hrdlička, Böhm (C), Gevorkian – Kýhos (A), Sýkora, Mála – Doležal, Lenart, Vykouk

    Rozhodčí: Micka – Žídek, Šimánek
    bahis siteleri