Česko – Rusko 3:6 (kon.)
konec
Česko
3:6 (0:1, 2:2, 1:3)
Rusko
Čtvrtek 21.12.2017, 17:00 • Čáslav • Reprezentace do 16 let
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemné čtvrteční odpoledne z Čáslavi! Do posledního místečka zaplněný zimní stadion vyčkává nástup obou mužstev k druhému přátelskému střetnutí. Včera v Chrudimi Rusko dokázalo porazit, zejména díky dvěma trefám ve třetí třetině, český reprezentační výběr poměrem 3:1!
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Malík, Lekeš – Kremláček, Vacík, Sedláček, Baláž, Talafa – Handl, Chlubna, Cikhart, Novák, Konečný, Myšák, Matěj, Geidl, Malát, Binias, Gut, Luža

    Rusko: Šarabarin, Askarov – Pustovalov, Vasčilin, Steklov, Šigajev, Kondratěnko, Kuzmin, Muchamadullin – Guščin, I. Didkovskij, Šujdin, Ponomarev, Burujanov, Tjutnej, Rychkov, A. Didkovskij, Kontantinov, Chusnutdinov, Zlodějev, Prokopenko, Pašin

    Rozhodčí: Hribik – Kis, Klouček.
     
    Na ledovou plochu již nastupuje trojice rozhodčích, hned za nimi český tým, který dnes bude podporován zaplněnou čáslavskou halou.
     
    Ještě před startem zazní hymny obou dnešních soupeřů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Po úvodních devíti vteřinách je hra přerušena kvůli zakázanému uvolnění české šestnáctky.
     
    00:58
    Brankář Ivo Lekeš má na svém kontě úvodní zákrok, ruský útočník Rychkov se až nečekaně jednoduše dostal před českého brankáře, bekhendové zakončení na přední tyč ale náš brankář zlikvidoval.
     
    01:43
    I nadále jsou ruští hokejisté nastěhováni v obranné třetině českého výběru, pokus Guščina ale Lekešovi nenadělal sebemenší starosti.
     
    02:27
    Nahození Pustovalova sraženo do rohu klužiště, Čechům se následně podařilo vyhodit alespoň do středního pásma.
     
    02:49
    Arťjom Didkovskij ukončil pasáž bez přerušení lehkým nahozením od pravého mantinelu, Lekeš bez okolků sebral kotouč do své rukavice.
     
    03:23
    Převaha Rusů je značná, rána Muchamadullina od modré zaduněla o pravý beton českého gólmana.
     
    03:36
    První zákrok v druhém přátelském utkání si připsal také brankář Askarov, následně se bude vhazovat v obranné třetině ruské sborné.
     
    04:01
    Nikita Šujdin vyslal mezi nohama bránícího hráče nepříjemné zakončení, Lekeš toho nemohl mnoho vidět a měl štěstí, že ho ostrá rána trefila přímo do pravého ramene.
     
    05:23
    První zajímavou šanci českého výběru měl útočník Pavel Matěj, který využil nepřesnosti v rozehrávce soupeře a postupoval do velké příležitosti! Český mladík mířil mezi nohy, nakonec ale ruský brankář Askarov sklapl své betony včas a kotouč mezi nimi dokázal udržet!
     
    05:23
    Zatímco ve včerejším zápase v Chrudimi jsme na vyloučení čekali až do závěru třetí třetiny, ve druhém duelu se jede tvrdě a s emocemi naplno. Do Pašina hodně tvrdě najel Jan Hampl, ruský mladík si takový přístup nenechal líbit a z drobného postrkování si oba odnesli po menším trestu.
     
    06:22
    Hra ve čtyřech více sedí českým hokejistům, kteří se znovu nebezpečně tlačili do brankoviště soupeře. Askarov i nadále uhájil bezbrankový stav.
     
    07:19
    Ruského střídání mohl využít Tadeáš Talafa, který dostal kotouč na hokejku a zamířil s ním přímo do útočného pásma. Jeho rána ale o brusli ruského obránce skončila v ochranné síti.
     
    07:26
    Oba týmy jsou v pěti, kotouč mimo vymezené území. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    08:25
    Pěknou samostatnou akci předvedl NIkita Burujanov, který z prostoru mezikruží vystřelil puk přímo do náruče Lekeše. Českému brankáři však kotouč vypadl a překročil i brankovou čáru, vše ale bylo až po odpískání hlavního rozhodčího. Rusové se zlobí, není jim to ale nic platné.
     
    09:01
    Češi postupovali do přečíslení ve třech proti dvěma, nepřesná přihrávka ale znamenala postavení mimo hru.
     
    09:34
    Hra je dnes více kouskovaná než tomu bylo ve včerejším duelu, také ruský útok je zastavený pro ofsajd.
     
    10:11
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nepřesné vyhození z obranného pásma v podání českých hokejistů přináší první trest! Kotouč přistál na modré čáře na holi Ponomareva, který ještě vylepšil pozici pro DANIILA GUŠČINA, který ranou zápěstím na bližší tyč pokořil gólmana Lekeše – 0:1! Asistence: Vasilij Ponomarev a Alexander Pašin.
     
    11:21
    Češi se pokusili rychle umazat náskok soupeře, po levé straně se ale Novák do předbrankového prostoru nenatlačil.
     
    12:04
    Dominik Binias byl při zakončení podražený Iljou Šigajevem (RUS), který si svůj přestupek odpyká na trestné lavici.
     
    12:46
    V jediné přesilové hře úvodního utkání Češi inkasovali a nyní nebyli daleko od další pohromy. Přečíslení dva na jednoho znamenalo šanci pro Alexandera Pašina, který ale trefil pouze vyrážečku gólmana Lekeše!
     
    13:15
    Přesilová hra českého týmu je u konce. Na trestnou lavici je za faul v útočném pásmu vykázán Sebastián Malát (CZE). Ještě 49 vteřin se bude hrát ve čtyřech.
     
    14:04
    Rusové jsou v pěti a vůbec poprvé si tak na soustředění v Česku vyzkouší hru v přesilové hře.
     
    14:52
    Marat Chusnutdinov vyslal nepříjemnou střelu z levého kruhu, Lekeš mu jí vrátil betonem a následně zlikvidoval i rychlou dorážku.
     
    15:15
    Přesně s návratem vyloučeného Maláta poslal puk přímo do lapačky českého brankáře Daniil Guščin.
     
    15:46
    Lapačka zafungovala také v podání Jaroslava Askarova, s nahozením ze středního pásma neměl ruský brankář vůbec žádné potíže.
     
    16:34
    Nepřesná rozehrávka Rusů českým hokejistům šanci nepřivála, kotouč znovu stojí za ruskou brankou v moci hokeijstů sborné.
     
    18:08
    Rusové již dlouho kooperují v obranné třetině soupeře, zatím ale spíše honí puk po rozích a do zakončení se nemohou dostat.
     
    18:28
    Jan Cikhart si to namířil do útočného pásma, byl zezadu seknut Vasilijem Ponomarevem (RUS), který již míří za katr.
     
    19:02
    Tak to je hodně nepříjemná situace pro Rusy. Za vyhození kotouče z vlastního obranného pásma mimo hrací plochu je na trestnou lavici odeslán Ivan Didkovskij (RUS) a česká šestnáctka tak bude hrát minutu a 26 vteřin dvojnásobnou přesilovou hru!
     
    19:33
    Tadeáš Talafa se po sražené střele nejlépe zorientoval před brankou, z dorážky ale poslal kotouč pouze do břevna!
     
    19:57
    Na závěr ještě pálil z první Novák, gólman Askarov se stihl včas přesunout a Rusové tak první část přežijí bez inkasované branky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní perioda druhého přípravného duelu mezi Ruskem a Českem přinesla v Čáslavi pouze jeden gól, v 11. minutě se radovali Rusové po chybném vyhození české obrany. Ani dnes nejsou Češi výrazně horší, největší příležitosti si vypracovali v závěru při dvojnásobné přesilové hře. Ta bude po návratu z kabin ještě 27 vteřin pokračovat.
     
    Druhá třetina odstartuje zhruba v 17:47.
     
    Obě mužstva již se vrací na ledovou plochu a jsou připravena k druhému pokračování odvetného přátelského utkání.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:26
    Dvojnásobná přesilová hra nebude, ve druhé třetině se sice naši hokejisté dokázali usadit v útočném pásmu, ale ke střele se nedostali. Nástřel Myšáka byl odražen do ochranné sítě.
     
    20:51
    A Rusové již jsou v pěti, krušné chvíle pro sbornou dopadly dobře.
     
    21:28
    Také na ruské hokejky se dokáže vkrást nepřesnost, Hampl ale nepřesnou rozehrávku potrestal pouze střelou do zadního plexiskla za Askarovem.
     
    22:06
    Další útočná akce české šestnáctky je zastavena kvůli odpískanému ofsajdu.
     
    22:36
    Dmitrij Konstantinov se zjevil před českou brankou nikým nehlídaný, z voleje ale kotouč mezi tři tyče usměrnit nedokázal.
     
    23:11
    Na opačné straně uklidil kotouč do rukavice připraveného Askarova z otočky Pavel Novák.
     
    23:29
    Český výběr je ve druhém dějství aktivnější, o další střelu se pokusil od modré čáry Ondřej Baláž. Askarov v poklidu viděl a neměl sebemenší problém jeho střelu zpacifikovat.
     
    24:26
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Češi sice byli v průběhu druhé třetiny aktivnější, paradoxně ale inkasují oni. Kolem branky prolétl DANIIL GUŠČIN, bleskurychle zasunul puk k bližší tyči a druhou trefou v utkání navýšil vedení ruské sborné – 0:2! Asistence: Vasilij Ponomarev.
     
    25:30
    Útočnou akci českého výběru zastavilo postavení mimo hru, naši reprezentanti to tak musí zkusit znovu.
     
    26:13
    Rusové hrozí zejména z rychlých protiútoků. Jeden takový musel hasit brankář Ivo Lekeš, jehož zakončení Marat Chusnutdinova trefilo přímo do hrudi.
     
    27:16
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nad českým výběrem se začínají stahovat mračna! Protiútok Rusů táhl VASILIJ PONOMAREV, který vzal celou akci na sebe, pěknou stahovačkou se uvolnil a prudkým zakončením přesně k tyči prostřelil Lekeše – 0:3! Asistence: Daniil Guščin.
     
    27:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Příliš dlouho se ale ruská sborná z tříbrankového vedení neradovala! Krásnou samostatnou akci si střihl DOMINIK BINIAS, který napodobil Ponomarev a totožnou stahovačkou a následným zakončením poprvé v utkání rozradostnil zaplněný stadion v Čáslavi – 1:3! Asistence: Dominik Vacík.
     
    29:18
    Šance se nyní vyrojily pro změnu na straně hostujícího týmu. Česká obrana totiž zapomněla na osamoceného Ilju Rychkova, který tak mohl na pravém kruhu v klidu zamířit. I přes velké množství času ale nechal pouze vyniknout českého brankáře Lekeše!
     
    29:51
    Dva zásahy přibyly na kontě ruského gólmana Vladislava Askarovova, který ale další změnu stavu nepovolil.
     
    30:33
    Ilja Šigajev kotouč na modré čáře nezachytil, akce Ruska končí pro ofsajd.
     
    31:42
    Čeští hokejisté výrazně přitvrdili, začali více svého soupeře napadat a nese to ovoce. Rusové se často zbavují kotoučů a v útočném pásmu se nemohou kloudně usadit.
     
    32:06
    Peričkovi se rozehrávka vůbec nepovedla a po nepřesnosti nemůže následovat nic jiného než zakázané uvolnění.
     
    32:39
    Nahození Kuzmina před brankou nejprve tečoval a následně i dorážel Tjutnej, oba pokusy ale gólman Lekeš ze své pozornosti nevynechal.
     
    33:32
    Po delší odmlce si český výběr znovu vyzkouší hru v početní převaze. Kirill Vasčilin (RUS) si při návratu pomohl ve středním pásmu háčkem, za což mu již patří čestné místo na trestné lavici.
     
    34:33
    Po více než minutě se českému výběru podařilo usadit v útočné třetině a rozjet přesilovkovou kombinaci.
     
    34:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čeští hokejisté využívají přesilovou hru a dostávají se zpátky do zápasu! Nástřel od modré čáry do skrumáže před brankou Askarova skončil na hokejce TOMÁŠE CHLUBNY, který následně trefil puk do sítě za ležícího ruského brankáře – 2:3! Asistence: Michael Krutil.
     
    35:33
    O zápletku dnešního zápasu máme postaráno, Češi jsou rázem zpátky ve hře.
     
    35:44
    Nyní se ale musí naši reprezentanti bránit. Za hru vysokou holí míří na trestnou lavici Ondřej Baláž (CZE).
     
    36:06
    Střela Ivana Didkovského z voleje vypadala hodně nebezpečně, nakonec ale nabrala přílišnou výšku a skončila až v ochranné síti za českou brankou.
     
    36:47
    Dvě slušné příležitosti si vypracoval Pavel Tjutnej. Nejprve sám zakončoval pohotovou kombinaci sborné do brankáře Lekeše, následně nebezpečně na brankovišti tečoval nahození od modré. I v tomto případě ale zůstal český gólman nepřekonán.
     
    36:52
    Vzápětí musel Lekeš do podřepu i proti příklepu z dílny Daniila Guščina.
     
    37:51
    Alexander Pašin v závěru přesilové hry natáhl k tvrdému příklepu od modré čáry, puk se od ramenem Lekeše odrazil do vzduchu a následně poskakoval na brankové čáře! Naštěstí pro naše barvy se obráncům podařilo kotouč odklidit z brankoviště a zabránit čtvrté pohromě v české síti!
     
    38:31
    Hra se vrací před Askarova, domácí hokejisté jsou připraveni porvat se o vyrovnání ještě v prostředním dějství.
     
    39:11
    Myšák dostal kotouč do předbrankového prostoru, bohužel pro český tým mu ale zazlobilo zpracování. K zakončení se tak náš mladí vůbec nedostal.
     
    39:51
    Krutilovo nahození od modré čáry vylétlo z chumlu hráčů jen kousek vedle pravé tyče Askarovovy klece!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po 28 minutách vedli ruští hokejisté výsledkem 3:0 a zdálo se, že o vítězi je rozhodnuto. Poté ale naše šestnáctka přepnula na jiný rychlostní režim a za svoji práci byla odměněna dvěma vstřelenými brankami. Před závěrečnou dvacetiminutovkou jsou šance otevřené a já věřím, že nás čeká parádní hokejová bitva.
     
    Honba české reprezentace za vyrovnání odstartuje asi v 18:31.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    Na úvod třetí části si Lekeš smlsl na zakončení Šujdina.
     
    41:15
    Sborná zatím drží české hokejisty daleko od jejich branky, Lekeš si musel připsat další úspěšný zákrok proti prudkému nahození Šigajeva od modré čáry.
     
    42:39
    Češi na krátkou chvilku nakoukli do útočné třetiny, útočnou modrou čáru se jim ale příliš dlouho udržet nepodařilo.
     
    43:09
    První náznak zakončení přišel po střele Jana Myšáka, jeho střela z levého kruhu ale byla silně nepřesná a branku Ruska tak neohrozila ani za mák.
     
    43:51
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Ruští hokejisté znovu odskakují na rozdíl dvou branek a opět se jednalo o milimetrovou spolupráci v podání Vasilije Ponomareva a do prázdné branky zakončujícího DANIILA GUŠČINA! Ruský mladík dokonal hattrick – 2:4! Asistence: Vasilij Ponomarev.
     
    44:48
    Češi evidentně nemohou chytit notu, nyní se dopustili zakázaného uvolnění.
     
    45:17
    Hrubá chyba v ruské defenzívě z ničeho nic přinesla velkou šanci pro Nico Geidle, který mohl vrátit Čechy do hry! Odražený puk na brankovišti byl i pro něj velkým překvapením a možná i z toho důvodu nedokázal prostřelit brankáře Askarova!
     
    45:24
    Pavel Novák vzápětí od mantinelu uklidil kotouč do lapačky ruského brankáře.
     
    46:40
    Další pohledný samostatný průnik ukázal Ilja Rychkov, který se přes tři české hráče dostal do šance. Na poslední chvíli mu ale puk při zakončení sjel z čepele.
     
    47:07
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Na pátou trefu v české síti nebylo potřeba dlouho čekat a znovu se jednalo o ukázkovou ruskou kombinaci. Na konci souhry na jeden dotek byla tvrdá a hlavně přesná rána pod břevno v podání DANIILA GUŠČINA – 2:5! Asistence: Vasilij Ponomarev a Alexander Pašin.
     
    48:05
    Vyloučení v týmu Rusko (Kirill Vasčilin – 2 min., nedovolené bránění).
     
    48:54
    Obléhání ruské branky ukončil nepřesnou ranou Krutil, Rusové se následně osvobozují.
     
    49:27
    Chvíli na to ukryl Askarov odražený puk o zadní mantinel pod svoji lapačku, obě mužstva posílají na závěr přesilové hry čerstvé síly.
     
    49:39
    Rusové se znovu osvobozují vyhozením až za Lekešovu branku.
     
    50:05
    Hosté v plném počtu.
     
    51:01
    Dnešní utkání sleduje 862 diváků.
     
    51:26
    Po přihrávce Chlubny se k zakončení nedostal Konečný, volný puk velmi rychle zalehl ruský brankář Askarov. Naši hokejisté však zůstanou nastěhováni v útočném pásmu.
     
    52:22
    Icing České republiky posílá hru před brankáře Lekeše.
     
    52:50
    O několik sekund později se stejným přestupek prohřešilo také Rusko.
     
    53:30
    Čtyřgólový Guščin ještě nemá dost, další zakončení z levé strany si ale Lekeš vyrážečkou pohlídal.
     
    53:57
    Další zakázané uvolnění Rusů přinese vhazování po levé ruce Askarova.
     
    55:14
    Do konce utkání zbývá necelých pět minut, obě mužstva již pochopila, že druhou výhru na soustředění v Česku oslaví Rusové.
     
    55:20
    Teč těsně před českou brankou vypadala nebezpečně, rozhodčí ale nakonec odpískali hru vysokou holí. Veškeré vzrušení je tak zbytečné.
     
    55:53
    Průnik Talafy byl zastaven nedovoleným způsobem, což znamená, že si český tým ještě vyzkouší přesilovou hru. Na lavici hanby je odkázán Kirill Vasčilin (RUS).
     
    56:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhá využitá přesilová hra v podání českého týmu přináší ještě naději! Chlubnova střela od modré čáry trefila v prostoru kruhů JANA SEDLÁČKA, který následně ostrou ranou o břevno nedal Askarovovi šanci zareagovat – 3:5! Asistence: Tomáš Chlubna.
     
    56:59
    Čeští trenéři si okamžitě berou oddechový čas a spřádají plány na závěrečné tři minuty utkání!
     
    57:49
    Tak to je zřejmě konec českých nadějí. Jan Hampl (CZE) podražením zastavil útok soupeře a poslední dvě minuty utkání s největší pravděpodobností stráví na trestné lavici.
     
    58:14
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Také Rusové si dnes vychutnají pocit využité přesilové hry. Kvalitní důraz na brankovišti předvedl VASILIJ PONOMAREV, který dorazil vyraženou střelu za bezmocného Lekeše – 3:6! Asistence: Kirill Steklov a Kirill Vasčilin.
     
    59:48
    Ještě jedno vhazování v dnešním utkání se uskuteční ve středním pásmu po ruském ofsajdu.
     
    Konec zápasu.
     
    V na góly mnohem bohatějším utkání nedokázali čeští hokejisté porazit Rusy a i ve druhém zápase prohrávají, tentokrát 3:6. (19:04:17)

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 28. Binias (Vacík), 35. Chlubna (Krutil), 57. Sedláček (Chlubna) – 11. Guščin (Ponomarev, Pašin), 25. Guščin (Ponomarev), 28. Ponomarev (Guščin), 44. Guščin (Ponomarev), 48. Guščin (Ponomarev, Pašin), 59. Ponomarev (Steklov, Vasčilin)


    Česko: Lekeš (Malík) – Kremláček, Vacík, Sedláček, Baláž, Talafa – Handl, Chlubna, Cikhart, Novák, Konečný, Myšák, Matěj, Geidl, Malát, Binias, Gut, Luža
    Rusko: Askarov (Šarabarin) – Pustovalov, Vasčilin, Steklov, Šigajev, Kondratěnko, Kuzmin, Muchamadullin – Guščin, I. Didkovskij, Šujdin, Ponomarev, Burujanov, Tjutnej, Rychkov, A. Didkovskij, Kontantinov, Chusnutdinov, Zlodějev, Prokopenko, Pašin

    Rozhodčí: Hribik – Kis, Klouček

    Diváci: 862
    bahis siteleri