Česko – Rusko 5:4 (kon.) | Bělorusko – Švédsko 1:6 (kon.) | Kanada – Finsko 4:2 (kon.)
konec
Česko
5:4 (2:2, 2:0, 1:2)
Rusko
Úterý 26.12.2017, 18:00 • KeyBank Center, Buffalo • Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:02 Vladislav SJOMIN - 5:4
     
    59:02
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Ruští hráči si dlouho předávali kotouč, který se nakonec dostal k modré čáře, kde stál VLADISLAV SJOMIN, jehož střela proletěla skrze všechna těla, která ji stála v cestě. Rusové znovu využili výhodu jednoho muže v poli, kterou jim poskytla prázdná branka. Asistence: Artur Kajumov, German Rubcov.
    57:48 Artur KAJUMOV - 5:3
     
    57:48
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové přidávají třetí branku. Arťom Manukjan našel přihrávkou do brankoviště ARTURA KAJUMOVA, jenž svoji hokejkou popostrčil kotouč přesně do mezery mezi betony Josefa Kořenáře. Asistence: Arťom Manukjan, German Rubcov.
    46:16 Filip KRÁL - 5:2
     
    46:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi zvyšují už na 5:2, tohle vypadá velmi slibně! Od modré čáry vypálil FILIP KRÁL, jenž využil dobré clony před Vladislavem Suchačovem. Ruský gólman se přesunoval na druhou stranu a až v poslední chvíli viděl puk, který mu proplachtil kolem vyrážečky. Asistence: Martin Kaut, Jakub Galvas.
    37:26 Filip CHYTIL - 4:2
     
    37:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Poprvé v zápase odskakuje jeden z týmů na rozdíl dvou branek a českého fanouška jistě těší, že jde právě o národní tým! Marek Zachar se tlačil před gólmana, jeho střela se ale odrazila jenom k Ostapu Safinovi. Ten vrátil kotouč di brankoviště, kde ho za rozhýbaného gólmana poslal FILIP CHYTIL – 4:2. Asistence: Ostap Safin, Marek Zachar.
    25:34 Filip ZADINA - 3:2
     
    25:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Národní tým sice střílí podstatně méně než ten ruský, o to má ale lepší úspěšnost. Třetí branka v ruské síti! Nádhernou nahrávku vymyslel na levé straně Martin Kaut, jenž skrz brankoviště našel hůl FILIPA ZADINY. Ten se s ničím nerozpakoval ranou do bližšího vinglu posouvá Čechy znovu do vedení – 3:2. Asistence: Martin Kaut, Martin Nečas.
    09:16 Marcel ŠOLOCHOV - 2:2
     
    09:16
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Zatím to vypadá, že úvodní duel mistrovství nabídne zajímavou přestřelku, Rusové totiž znovu vyrovnávají skóre. Zcela nepokrytého nechali čeští obránci před brankou MARCELA ŠOLOCHOVA, který z otočky zasunul puk k tyčce – 2:2. Asistence: Klim Kostin, Vladislav Sjomin.
    07:28 Ostap SAFIN - 2:1
     
    07:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    A Češi jsou opět ve vedení, o góly zatím nouze není! Za brankou se čeští hokejisté nevzdali v boji, puk s trochou štěstí odrazili od brankové konstrukce. Kotouč následně přeletěl ruského brankáře a dostal se tak do odkrytého prostoru, kde jej přesně trefil OSTAP SAFIN – 2:1! Asistence: Filip Chytil, Libor Hájek.
    05:24 Alexej POLOĎAN - 1:1
     
    05:24
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Jenomže hokejisté Ruska nachází rychle odpověď, za stavu 1:1 začínáme znovu od začátku. Z vrcholu pravého kruhu vypálil Andrej Altybarmakjan a na jeho střelu si počíhal ALEXEJ POLOĎAN. Ten změnil těsně před gólmanem její směr a kotouč se zastavil až o síť. Asistence: Andrej Altybarmakjan, Jegor Zajcev.
    04:42 Martin NEČAS - 1:0
     
    04:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Početní výhoda je využita! Češi se prosazují jako první nejen v tomto zápase, ale zároveň také svou trefou otevírají gólový účet celého šampionátu. A branka to byla opravdu pohledná. Martin Kaut našel z úrovně brankové čáry před brankovištěm stojícího MARTINA NEČASE, jenž z první napálil kotouč k tyči. Asistence: Martin Kaut, Filip Zadina.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Věra Novotná

    Branky a nahrávky: 5. Nečas (M. Kaut, Zadina), 8. Safin (Chytil, Hájek), 26. Zadina (M. Kaut, Nečas), 38. Chytil (Safin, M. Zachar), 47. F. Král (M. Kaut, J. Galvas) – 6. Poloďan (Altybarmakjan, J. Zajcev), 10. Šolochov (K. Kostin, Sjomin), 58. Kajumov (Manukjan, Rubcov), 60. Sjomin (Kajumov, Rubcov)


    Česko: Kořenář (Škarek) – Hájek, Budík, F. Král, J. Galvas, Šalda, Vála (A) – M. Zachar (C), Chytil, Safin – Zadina, Nečas, R. Pavlík – M. Kaut, K. Reichel (A), Lauko – Kurovský, Kodýtek, Hrabík.
    Rusko: Melničuk (41. Suchačov) – J. Zajcev (C), Knyžov, Makejev (A), Samorukov, Šepelev, Minulin, Jelizarov, Sjomin – M. Malcev (A), Altybarmakjan, Poloďan – Abramov, Sokolov, Rubcov – Manukjan, Ivanov, Svečnikov – Šolochov, K. Kostin, Kajumov.

    Rozhodčí: Ansons, Garon – Castelli, Hagerstrom
    bahis siteleri