New Jersey – Buffalo 3:4 (po pr.) | Detroit – NY Rangers 3:2 (1:0 po s.n.) | Tampa – Philadelphia 3:5 (kon.)
Carolina – Pittsburgh 2:1 (kon.) | Ottawa – Columbus 5:4 (kon.) | Minnesota – Nashville 4:2 (kon.)
Winnipeg – NY Islanders 4:2 (kon.) | Dallas – St. Louis 4:2 (kon.) | Colorado – Toronto 4:3 (po pr.)
Edmonton – Chicago 3:4 (po pr.) | Anaheim – Calgary 2:1 (kon.)
konec
Ottawa Senators
5:4 (0:0, 3:3, 2:1)
Columbus Blue Jackets
Sobota 30.12.2017, 01:41 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:28 Zach WERENSKI - 5:4
     
    59:28
    Columbus právě vstřelil branku!
    Je tady drama! U mantinelu kotouč získal ZACH WERENSKI, který využil souboje několika hráčů a okamžitě po vybruslení z nevýhodného postavení zakončoval. Svižná střela letěla přesně pod břevno brány Mikea Condona, jenž toho zřejmě moc neviděl. Asistence: Josh Anderson, Pierre-Luc Dubois.
    49:21 Bobby RYAN - 5:3
     
    49:21
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí pokračují ve skvělém obratu. Erik Karlsson rozjel přečíslení tří proti dvěma, dlouho vyčkával na rozhodující přihrávku, ale nakonec kotouč přeci jenom posunul k BOBBYMU RYANOVI. Ten už měl před sebou jen povyjetého Bobrovského, kterého překonal svižnou střelou do odkrytého kousku brány. Asistence: Erik Karlsson.
    47:41 Mark STONE - 4:3
     
    47:41
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Jenže nyní se domácí poprvé v utkání dostávají do vedení. MARK STONE se chopil volného kotouče v útočném pásmu, načež zamířil za bránu. Nakonec se ale zastavil u bližší tyče, kde s prvním zakončením neuspěl, avšak na druhý pokus již kotouč odrazil od betonu za brankovou čáru. Asistence: Dion Phaneuf.
    38:52 Matt DUCHENE - 3:3
     
    38:52
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A je znovu vyrovnáno! Oduya zastavil ofenzívu soupeře a bekhendem pak okamžitě oslovil MATTA DUCHENEA! Bývalý forvard Colorada poté zleva postupoval na Bobrovského, kterého si dokázal roztáhnout a bekhendem zakončil nad bezmocného gólmana. Asistence: Johnny Oduya.
    34:14 Nick PAUL - 2:3
     
    34:14
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tohle si hostující gólman nedá za rámeček. NICK PAUL neměl prostor na proniknutí do blízkosti ruského gólmana a tak puk zleva posunul k bráně. Jenže Bobrovskij chyboval, kotouč se pokusil zpracovat hokejkou a místo toho si touš posunul mezi betony! Kuriózní branka. Asistence: Dion Phaneuf, Nate Thompson.
    27:24 Sonny MILANO - 1:3
     
    27:24
    Columbus právě vstřelil branku!
    To je neskutečná smršť! Hned po vhazování ve středovém kruhu se kotouče ujali hosté, Jones jej zavezl do útočného pásma a pak touš adresoval SONNYMU MILANOVI. Střelec úvodní branky se s ničím nerozpakoval a zleva švihem vypálil přesně ke vzdálenější tyči. Asistence: Seth Jones.
    27:11 Josh ANDERSON - 1:2
     
    27:11
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hostující celek znovu vede! Domácí zpackali rozehrávku, když ztratili kotouč ještě ve vlastním pásmu. Následně se puk zjevil u Panarina, který nebyl hamižný a přihrávkou ještě oslovil JOSHE ANDERSONA. Hostující útočník se pak tváří v tvář proti Condonovi střelou z pravého kruhu nemýlil. Asistence: Artěmij Panarin.
    25:42 Derick BRASSARD - 1:1
     
    25:42
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak teď to domácí udělali skvěle. Karlsson svou akci nezakončil přesnou přihrávkou, nicméně Stone s Brassardem pak znovu získali kotouč a Karlsson dostal druhou šanci. Tentokrát našel DERICKA BRASSARDA, jenž si kličkou vychutnal Bobrovského a bekhendem puk poslal do prázdné brány. Asistence: Erik Karlsson, Mark Stone.
    24:15 Sonny MILANO - 0:1
     
    24:15
    Columbus právě vstřelil branku!
    Pouhou vteřinu po návratu vyloučeného Ryana se hosté prosazují. Střela z pravé strany sice nebyla přesná, avšak kotouč se od zadního mantinelu odrazil přesně před nedůrazně bráněného SONNYHO MILANA. Hostující mladík využil situace a v pohodě puk poslal za záda přesunujícího se Condona. Asistence: Boone Jenner, Markus Nutivaara.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 26. Brassard (E. Karlsson, Mark Stone), 35. N. Paul (Phaneuf, N. Thompson), 39. Duchene (Oduya), 48. Mark Stone (Phaneuf), 50. B. Ryan (E. Karlsson) – 25. Milano (Jenner, Nutivaara), 28. J. Anderson (Panarin), 28. Milano (S. Jones), 60. Werenski (J. Anderson, Dubois)


    Ottawa Senators: Condon (C. Anderson) – Oduya, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Ceci, Harpur, Chabot – Dzingel, Duchene, B. Ryan – Pyatt, Brassard, Mark Stone (A) – Hoffman, Chlapík, Pageau – N. Paul, N. Thompson, Burrows.
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, J. Johnson (A), D. Savard, Harrington, Nutivaara – Panarin, Dubois, J. Anderson – Jenner (A), N. Foligno (C), Bjorkstrand – Milano, Sedlák, Calvert – Motte, Schroeder, Hännikäinen.

    Rozhodčí: Walsh, Dwyer – MacPherson, Sericolo

    Diváci: 17 031
    ocianews.com