Southampton – Crystal Palace 1:2 (kon.) | Swansea – Tottenham 0:2 (kon.) | West Ham – West Brom 2:1 (kon.)
Manchester City – Watford 3:1 (kon.)
konec
Southampton FC
1:2 (1:0)
Crystal Palace FC
Úterý 02.01.2018, 20:45 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu dvaadvacáté kolo anglické Premier League a my v jeho rámci budeme sledovat utkání mezi týmy Southampton FC a Crystal Palace FC. Pojďme si oba celky přiblížit.
     
    Southampton FC

    Domácí Southampton FC je v tabulce anglické ligy na čtrnáctém místě a na první sestupové místo, tedy osmnácté, má náskok pouhých dvou bodů. Na svém kontě jich má rovných dvacet a hráči tohoto týmu tak musí bojovat o vyšší umístění, aby se případnému sestupu do druhé ligy vyhnuli. Dnes by měli na svém hřišti bodovat a k tomu je jistě poženou domácí příznivci. Uvidíme, jak si nakonec hráči Southamptonu povedou. Nečeká je ovšem nic jednoduchého.
     
    Crystal Palace FC

    Hosté z Crystal Palace FC jsou totiž na sedmnáctém místě se ziskem devatenácti bodů a také oni se chtějí sestupové pasti vyhnout. Pouhý bod na osmnáctou příčku je také příliš netěší a v dnešním duelu se na hřišti Southamptonu pokusí urvat jakékoli body, aby se sestupovému pásmu ještě o něco oddálili. Čeká nás tak zajímavý duel, který si nenechte ujít. Kdo se bude radovat z vítězství, se dozvíme až po konečném hvizdu hlavního rozhodčího.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu naposledy utkaly v září loňského roku a tehdy byl úspěšnější Southampton, který na hřišti Crystal Palace zvítězil těsně 1:0 a připsal si tak tři body do tabulky. Napodobí výkon i dnes a bude znovu úspěšný, tentokráte před vlastními fanoušky?
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    Southampton FC: A. McCarthy – Pied, Stephens, Jošida (C), Bertrand – Romeu, P.-E. Höjbjerg – Ward-Prowse, Tadić, Boufal – S. Long.
    Náhradníci: Forster – Targett, Bednarek, Lemina, S. Davis, Redmond, Gabbiadini.

    Crystal Palace FC: Hennessey – Fosu-Mensah, Kelly, Tomkins, Schlupp – Cabaye (C), Milivojević, McArthur – Townsend, Ch. Benteke, Zaha.
    Náhradníci: Speroni – Delaney, Riedewald, Souaré, van Aanholt, Sako, Čung-Jong.

    Rozhodčí: Stuart Attwell – Simon Long, Adrian Holmes.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí hráči si hned v úvodu utkání připsali první střelu na branku. Jejich snahu ale zastavila obrana hostů, která se dostala k odraženému míči.
     
    2
    Shane Long stejně jako při první střele Southamptonu pálil na branku hostů znovu a přestřelil. Brankář Crystal Palace tak bude mít další odkop od své branky.
     
    3
    Rozjetí domácí hráči ještě nepustili hosty do pořádné šance a sami hned založili další. Jsou tedy v úvodu utkání hodně aktivním týmem.
     
    4
    Jošida na pravé straně potáhl balón a poté ho poslal spoluhráči, který se snažil proniknout před branku hostů. Tentotkráte si ale obrana poradila.
     
    4
    Na druhé straně uspěchal střelu Yohan Cabaye a toho využili domácí k dalšímu rychlému protiútoku, který ovšem znovu přesnou trefou neskončil.
     
    5
    Na polovině hřiště se o další rozehrávku postaral Maja Jošida, znovu to ale bylo hodně nepřesné.
     
    6
    Shane Long dostal míč před velké vápno a poté svou střelou vyslal na hostující bránu další střelu. Míč ovšem končí pouze vysoko nad.
     
    7
    Domácí se dostali do další akce, jenže je zastavil ofsajd, který čárovému sudímu neunikl. Je tedy máváno a následovat bude odkop od hostující brány.
     
    8
    Po střele hostů, která mířila na branku Southamptonu, se k míči dostala obrana domácích a znovu s ním zamířila mimo ohrožení vlastní branky, tedy na druhý konec hřiště.
     
    9
    Střela Shanea Longa z levé strany zamířila jen nad břevno hostující branky a znovu se skóre nemění.
     
    10
    Hosté opět neohrozili domácí branku a Southampton tak mohl těžit z dalšího brejku. Střela jednoho z domácích hráčů ale zamířila pouze vedle levé tyče.
     
    12
    Domácí hráči zahrávali volný přímý kop. Míč se snesl do pokutového území, ale nikdo z hráčů Southamptonu se nedostal k dorážce. Následuje tak odkop od branky Wayneho Hennesseyho.
     
    13
    Jošida musel zasahovat proti nabíhajícímu hostujícímu hráči a to se mu povedlo. Sám pak mohl založit další akci podél pravé postranní čáry.
     
    14
    Hosté čelili další akci domácího celku, který na své aktivitě neubírá, naopak. Ale obrana Crystal Palace byla pozorná a střelu Boufala pokryla.
     
    16
    Další šance domácích brankou nekončí. Je neuvěřitelné, jaký tlak, hlavně souvislý, Southampton má.
     
    17
    Southampton právě vstřelil branku!
    Nyní to už ale neplatí. Domácí se zaslouženě ujímají vedení. Jérémy Pied se na pravé straně dostal k odraženému míči, který nacentroval do pokutového území. Tam si ho převzal SHANE LONG, jenž nechytatelnou střelou umístil míč k levé tyči hostující branky z pohledu brankáře hostů – 1:0. Asistence: Jérémy Pied.
    17. Shane LONG - 1:0
     
    18
    Hosté jsou jako opaření, domácí se ujali vedení a ve svém tlaku před brankou soupeře tak pokračují i nadále.
     
    19
    Jeff Schlupp napálil míč z hranice velkého vápna a ten doplachtil jen vysoko nad domácí branku.
     
    21
    Nyní už ale ve svém útočném tažení pokračují zase hráči Southamptonu, kteří mají míč na svých kopačkách a směřují před hostující bránu.
     
    22
    Autové vhazování měli k dispozici domácí hráči. To zahrál Tadić, míč se pak dostal do pokutového území, kde ho ale odvrátila do bezpečí pozorná hostující obrana.
     
    23
    Jérémy Pied se po nezaviněném střetu ocitl na trávníku a bude potřeba ošetření. Chvíli se tak hrát nebude.
     
    24
    Pied poté odkulhal za pomoci lékařů za postranní čáru a uvidíme, zda bude moci pokračovat ve hře.
     
    25
    Nakonec je domácí hráč v pořádku a už žádá hlavního rozhodčího o vpuštění zpět na travnatou plochu. Střídání tak nebude potřeba.
     
    25
    Dušan Tadić centroval balón do pokutového území, nabíhající spoluhráč ho ale nezachytil. Jeden z hostujících obránců ovšem ano a je z toho další dlouhý odkop od branky Crystal Palace.
     
    27
    Domácí mají stále výraznou herní převahu. Jejich držení míče je na sedmdesáti procentech a hosté tak stále čelí nebezpečným akcím Southamptonu. Ten je tedy v první části hry rozhodně lepším týmem.
     
    28
    Další útok hostům nevyšel. Ti ztratili balón ještě před střelou a umožnili tak soupeři jít do dalšího přečíslení na druhou stranu.
     
    29
    Ryan Bertrand ovšem nedosáhl na balón a ke střele v blízkosti hostující branky se nakonec vůbec nedostal.
     
    29
    Pied zahrál zpětný míč na obranu domácích, která zakládá další akci na polovině soupeře. Hosté se tak budou muset mít znovu na pozoru.
     
    30
    Shane Long nadvakrát střílel z pravé strany, pokaždé ale trefil obránce Jamese Tomkinse, který poté poslal míč do bezpečí a daleko od Hennesseyho branky.
     
    31
    Andros Townsend střílel na branku domácích a Alex McCarthy se natáhl po míči na levé straně a poslal ho za zadní čáru. Hosté se konečně dostali do výraznější šance a vybojovali alespoň rohový kop!
    31. Townsend vyslal nebezpečnou střelu. Po ní se ale skóre neměnilo.
     
    33
    Dušan Tadić našel svou přihrávkou po levé straně nabíhajícího Shanea Longa, ten ale poslal míč jen do boční sítě hostující brány.
     
    34
    Christian Benteke se dostal ke střele po přihrávce svého spoluhráče, ale ta skončila pouze na domácí obraně, která pomohla svému brankáři. Ten tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    35
    Andros Townsend znovu mohl ohrozit domácí branku, ale jeho střela po zemi mu nesedla a skončila jen vedle pravé tyče McCarthyho branky.
     
    37
    Hosté začínají ožívat a už jsou vidět další jejich šance. Zatím to ale znovu ke gólovému efektu nevedlo.
     
    38
    Už si ale míč do své moci převzali opět hráči Southamptonu a míří s ním před hostující bránu.
     
    39
    Dušan Tadić šel před hostujícího brankáře, ale ten mu míč sebral přímo z kopačku a prvně jmenovaný pak jen proskočil kolem něho. Ani z této akce nezapršelo.
     
    40
    Na druhé straně se snažil proskočit domácí obranou Wilfried Zaha, ale to se mu nepovedlo. Do zakončení se tak nemohl dostat.
     
    41
    Andros Townsend centroval míč z levé strany velkého vápna do pokutového území. Hlavička domácího obránce Jacka Stephense byla ovšem na svém místě.
     
    42
    Domácí faulovali soupeře a hosté tak budou mít k dispozici volný přímý kop.
     
    43
    Ten rozehrál Wilfried Zaha, míč ale poslal jen do domácí zdi a poté si ho pohlídal Dušan Tadić, který ho hned odkopl do bezpečí.
     
    43
    Na druhé straně pak stejný hráč mířil na hostujícího brankáře, ale ten byl pohotový a míč, který se na něho řítil, nakonec těsně před odkopem Tadiće sebral a bude ho odkopávat od svého zařízení.
     
    44
    Jošida pak musel na druhé straně zahrát balón na malou domů, když na něho mířil jeden z hostů.
     
    45
    Nad rámec řádné hrací doby v prvním poločase se budou nastavovat ještě dvě minuty navíc.
     
    45+1
    Hosté to zkoušeli z hranice velkého vápna. Po jejich střele se ale míč otřel o nohu jednoho z domácích obránců a Southampton poté otáčí hru před branku hostů.
     
    45+2
    Ani hráči Southamptonu ovšem nevymysleli nic před hostující brankou a první poločas se tak už blíží ke svému úplnému konci.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi. V něm měli výraznou převahu domácí hráči, kterou potvrdili také vedoucí brankou. O tu se v sedmnácté minutě postaral Shane Long, jenž v pokutovém území zužitkoval přihrávky od Pieda. Hosté s přibývajícím časem zvýšili tempo hry, na vyrovnání to ale nestačilo. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne přibližně ve 21:50.
     
    Střely na branku: 2 – 1
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Yohan Cabaye, přichází Patrick van Aanholt.
     
    46
    Na St. Mary's Stadium v Southamptonu velmi prší a na travnaté ploše je to už hodně znát. Uvidíme, který tým se s panující nepřízní počasí popere lépe.
     
    46
    Po první šanci hostů, kteří pálili na domácí branku, se k míči dostali opět hráči Southamptonu a pokračují ve svém útočném tažení.
     
    47
    Autové vhazování nejprve zahrávali domácí na vlastní polovině. Poté ho ale zakopli za postranní čáru a stejnou situaci si tak vyzkoušejí i hosté.
     
    48
    Christian Benteke střílel z kraje velkého vápna, balón ale poslal jen do připravené obrany domácích.
     
    49
    A stejný hráč si pak pohrál s obranou domácích, obešel ji, ale do následného úniku před branku, kterou hájí Alex McCarthy, se nakonec nedostal. Míč na mokrém trávníku odskočil a ve své moci ho už mají Southampští.
     
    50
    Dlouhý nákop na nabíhajícího Shanea Longa nevyšel. Útočník domácích to nakonec nestihl a míč skončil v zámezí. Autové vhazování pro hosty.
     
    51
    Ti pak na druhé straně chtěli zahrozit z pravé strany, střela Schluppovi ale nesedla a skončila mimo tři tyče.
     
    52
    Nicméně hosté vybojovali míč zpět a hned na to měli k dispozici další autové vhazování. Poté se ale ke střele v blízkosti domácího brankáře nedostali.
     
    53
    V této pasáži hry mají více ze hry hosté, kteří vycítili šanci a neustále se tlačí před McCarthyho branku. Snaží se o vyrovnání, které ale zatím nepřichází.
     
    55
    Dvakrát si vyměnili míč Romeu s Tadićem. Poté ho ale museli zahrát na malou domů, neboť na ně spěchali hosté, kteří se nakonec do přečíslení nedostali.
     
    56
    Timothy Fosu-Mensah tvrdě zajel do soupeře a za svůj prohřešek vidí od hlavního sudího žlutou kartu. Vůbec první v tomto utkání.
     
    58
    Domácí mohli znovu zaútočit. Jenže Boufalovi utekl balón mimo kopačku a rázem tak mohli jít do protiakce hosté. Nakonec obrana Southamptonu zakročila včas a poslala míč znovu vlastnímu brankáři.
     
    59
    Dušan Tadić mohl střílet z hranice velkého vápna, ale v posledním okamžiku pouze promáchl a akce domácích tak skončila velmi brzy.
     
    61
    Timothy Fosu-Mensah střílel z hranice velkého vápna, míč se obloučkem snesl do pokutového území, kde si ho ale převzal v pohodě domácí brankář a odkopl ho daleko od svého zařízení.
     
    62
    Wilfried Zaha spěchal za balónem podél pravé postranní čáry, nestihl to ale a ten tak skončil za. Domácí tak budou zahrávat další autové vhazování.
     
    63
    U míče jsou znovu hráči domácích a zakládají další akci. Na mokrém trávníku ale míč několikrát poskočil a dostal se zpět na kopačky hostů.
     
    64
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Jeff Schlupp, přichází Bakary Sako.
     
    65
    Bakary Sako se hned uvedl akcí, kdy z pravé strany našel svého spoluhráče. Ten ale místo střely poslal míč zpětnou přihrávkou směrem dozadu.
     
    65
    Christian Benteke dostal přihrávku do pokutového území a z otočky vystřelil na branku domácích. Alex McCarthy musel jít do zákroku a vleže vyrazil míč za zadní čáru! Zachránil tak svůj tým od pohromy. Hosté budou zahrávat rohový kop.
    65. Bentekeho střelu vyrazil do bezpečí domácí brankář.
     
    66
    Stejný hráč pak po pravé straně dirigoval další akci hostů, ale jeho centr před domácí branku se neujal.
     
    67
    Domácí hráči byli i nyní pod tlakem. Hosté mají dost šancí, ale ke kýženému srovnání ani jedna z nich opět nevedla.
     
    69
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno. Tentokráte se to už hostům povedlo a dotahují se na svého soupeře. Po rozehrání volného přímého kopu se po několika odrazech dostal míč na hlavu Bentekeho, který hlavičkoval před domácí bránu a tam byl připravený JAMES MCARTHUR, jenž tvrdě sklepl míč, který končí za zády domácího brankáře – 1:1. Asistence: Christian Benteke.
    69. James MCARTHUR - 1:1
     
    70
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází James Ward-Prowse, přichází Steven Davis.
     
    71
    Domácí znovu stříleli před hostující brankou, konkrétně Shane Long, ten ale svou druhou přesnou trefu v utkání nepřidal. U míče jsou už zase hosté a míří na druhou stranu.
     
    73
    Akce střídala akci. Nejprve pálili domácí, kteří se ale do vedení nedostali. A stejně si počínali i hosté. Stav je tak zatím stále nerozhodný.
     
    75
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Pierre-Emile Höjbjerg, přichází Manolo Gabbiadini.
     
    76
    James Tomkins zlikvidoval další nebezpečnou akci před brankou hostů. Přímo z kopačky sebral míč střílejícímu Longovi a okamžitě ho poslal na druhou stranu.
     
    77
    A znovu měli domácí další šanci před brankou hostů. Střela Gabbiadiniho ovšem skončila mimo tři tyče.
     
    78
    Z pravé strany zahrávali volný přímý kop hosté, ale z této snandardní situace nic nevytěžili. Jediný obránce, který stál u velkého vápna, balón zachytil.
     
    79
    Na druhé straně střílel Wilfried Zaha, jeho rána z hranice velkého vápna ovšem zamířila jen vysoko nad domácí branku.
     
    80
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Dušan Tadić, přichází Nathan Redmond.
     
    80
    Crystal Palace právě vstřelil branku!
    Hosté otáčejí stav utkání na svou stranu. LUKA MILIVOJEVIĆ dostal přihrávku kousek před velké vápno a opřel se do střely. Míč poté doplachtil až do domácí branky a domácí tým rázem prohrává – 1:2. Asistence: Andros Townsend.
    80. Luka MILIVOJEVIĆ - 1:2
     
    81
    Hráči Southamptonu se nesmířili se současným stavem, jaký svítí na ukazateli skóre a vydali se do útoku. Ale jejich střela mířila příliš vysoko.
     
    83
    Najednou jsou na koni hosté, kteří lehce procházejí do útoku a naopak domácím nyní nejde vůbec nic. S přibývajícím časem také přibývá nervozita.
     
    84
    Další akce na domácí straně. Sofiane Boufal napálil míč z hranice velkého vápna, o balón se ale postaral jeden z hostujících obránců a nepustil Southampton k vyrovnání.
     
    86
    Série akcí na obou stranách ke gólu nevedla a hosté tak před koncem utkání vedou stále o jednu branku.
     
    87
    Domácí obránce spěchal za míčem, který skončil vedle domácí branky a bez čekání založil další útok. Ale v jeho finální fázi pak hráči Southamptonu selhali.
     
    88
    Wilfried Zaha spěchal za míčem do pokutového území, tam mu ho ale v poslední chvíli sebral domácí obránce, jenž tak pomohl svému brankáři.
     
    90
    Benteke pálil po zemi a díky tomu, že domácí zakopli míč za zadní čáru, budou hosté zahrávat rohový kop.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase se budou nastavovat ještě tři minuty navíc.
     
    90+1
    Domácí se natlačili před branku Crystal Palace, ale jejich střela mířila úplně mimo.
     
    90+2
    Hrálo se ve středu hřiště. Hosté se už nikam neženou a jen kontrolují hru. Naopak domácím se útok nyní nepovedl a mají tak už pramálo času s utkáním něco ještě udělat.
     
    90+3
    Hosté jsou v poslední minutě nastavení u míče a ještě to zkusí před domácí brankou. V pohodě jim ale stačí ubránit současný stav.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté nakonec ve druhé půli otočili stav utkání a ze hřiště Southamptonu si tak odvážejí všechny tři body. Domácí naopak i po tom, co vedli, zůstanou bez jediného bodu.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:11.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (22:42:35)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 17. S. Long (Pied) – 69. McArthur (Ch. Benteke), 80. Milivojević (Townsend)

    Karty:   56. Fosu-Mensah (CRP)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:4. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:11.
    Southampton FC: A. McCarthy – Pied, Stephens, Jošida (C), Bertrand – Romeu, P.-E. Höjbjerg (75. Gabbiadini) – Ward-Prowse (70. S. Davis), Tadić (80. Redmond), Boufal – S. Long.
    Náhradníci: Forster – Targett, Bednarek, Lemina, S. Davis, Redmond, Gabbiadini.

    Crystal Palace FC: Hennessey – Fosu-Mensah, Kelly, Tomkins, Schlupp (64. Sako) – Cabaye (C) (46. van Aanholt), Milivojević, McArthur – Townsend, Ch. Benteke, Zaha.
    Náhradníci: Speroni – Delaney, Riedewald, Souaré, van Aanholt, Sako, Čung-Jong.

    Rozhodčí: Stuart Attwell – Simon Long, Adrian Holmes

    Diváci: 28 411
    bahis siteleri