Atlético – Sevilla 1:2 (kon.) | Valencia – Alavés 2:1 (kon.) | Espanyol – Barcelona 1:0 (kon.)
konec
Espanyol Barcelona
1:0 (0:0)
FC Barcelona
Středa 17.01.2018, 21:00 • RCDE Stadium (Cornella de Llobregat) • Španělský pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělský pohár má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Espanyol Barcelona a FC Barcelona.
     
    Espanyol Barcelona

    Fotbalisté Espanyolu navazují na své nepříliš povedené výkony a po odehrané první polovině zápasů se nachází až na čtrnácté pozici. Svěřenci Quiqueho Sáncheze Florese se zřejme začali výkonnostně zvedat, neboť z posledních čtyř ligových utkání ani jednou neprohráli. Překvapivá byla zejména výhra proti Atléticu Madrid, který na Cornelle-El Prat nedokázal vsítit ani branku. Espanyol se potýká s velmi střelecky mizerným počínáním útočníků. Ti totiž nasázeli pouhých šestnáct branek, což je pátá nejhorší bilance v celé soutěži. O něco lépe je na tom defenzivní činnost, jenž si drží kolem průměru jedné obdržené branky na zápas.
     
    FC Barcelona

    Španělský gigant Barcelona začala letošní ročník španělské nejvyšší soutěže ve velkém stylu. Katalánci se zatím nacházejí na vedoucí příčce, přičemž na druhé Atlético Madrid mají náskok devíti bodů. Katalánci se nacházejí ve velmi slušné formě, přičemž v lize naposledy ztratily body téměř před měsícem. Od té doby následuje pětizápasová šňůra bez ztráty jediného bodu a také s pouhými dvěma obdrženýma brankama. I v letošní sezóně táhne Blaugranas famózní Lionel Messi, jenž je třiadvaceti brankami nejlepším střelcem. Druhý v pořádí je Luis Suárez, který nastřílel o devět branek méně.
     
    Úvodní sestavy:

    Espanyol Barcelona: Diego López – Duarte, David López, Pereira – Navarro, Sánchez, Fuego, Darder, Caricol – Granero – Moreno
    Náhradníci: Pau – Javi López, Piatti, Hermoso, Melendo, Dídac, Baptistão

    FC Barcelona: Cillessen – Sergi Roberto, Pique, Vermaelen, Digne – Paulinho, Sergio, Aleňa – Vidal, Messi (C), Denis Suárez
    Náhradníci: Ter Stegen – Mascherano, Alba, Rakitić, André Gomes, Rafinha, Luis Suárez.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto klání se hracího předmětu zmocnil Messi, který postupoval směrem k vápnu. Tam ale za záchrannou brzdu zatáhl Fuego.
     
    4
    Ze vzdálenosti čtyřiadvaceti metrů se rozehrávky přímého kopu chopil sám Messi, jehož technický obstřel se určitě nezařadí mezi ty povedené.
     
    5
    Začíná to vřít hned od úvodních minutek. Nejdříve Caricol čistě odzbrojil Messiho, posléze mu skluz už nevyšel a na zeleném pažitu skončil Vidal.
     
    6
    Aleňa měl na jakoukoliv práci s balónem příliš málo času a tak ho Naldo dokázal bezpečně odsunout z nebezpečné zóny. Domácí si vybojovali autové vhazování.
     
    7
    Dalekonosný nákop z kopačky Nalda měl směřovat na technicky velmi dobře vybaveného Morena, před kterým včas dokázal jednat Roberto.
     
    8
    Hráči Espanyolu vysunuli pressing, který soupeře zahnal do úzkých. Hosté se ale z nepříjemné pozice dokázali vymanit a navíc bude Alba vhazovat od levé postranní čáry.
     
    9
    Digne si nevěřil na individuální driblink kolem Duarteho a jeho následný úmysl spočíval ve zpětné přihrávce na Vermaelena.
     
    10
    Zhruba z dvaadvaceti metrů zkusil své štěstí Busquets a do dráhy letu mčíe ještě strčil nohu Naldo. López se tak musel hodně rychle přemístit k tyči.
    10. Busquetsova nepříjemná střela.
     
    11
    Barcelonští se posléze chopili úvodního rohového kopu, který nepřinesl nic nebezpečného. Naopak se do vzdušného prostoru nejvýše vyškrábal López.
     
    12
    Před malým momentem se kolem hlavního sudího seskupilo hned několik domácích hráčů, kteří požadovali žlutý kartónek pro Messiho. Rozhodčí je ale jiného názoru.
     
    13
    Moreno si to namířil kolem pravé autové čáry, kde Digne odvrátil míč pouze mimo hrací plochu. Následné dalekonosné autové vhazování dokázala Barcelona odvrátit.
     
    14
    S balónem se pomazlil také brankář Cillessen, který musel jednat opravdu hodně rychle. Bezúnavné napadání domácích hráčů zatím přináší kýžené ovoce.
     
    15
    Messi si šikovně hodil míč kolem Sáncheze, kterému nezbývalo nic jiného, než faulovat. V krátkém časovém sledu už několikátý nedovolený zákrok.
     
    16
    Momentálně sledujeme lehce nezáživnou pasáž utkání, která nenabízí nic moc zajímavého. Blaugranas se snaží najít cestičku k brance soupeře.
     
    17
    Už, už se zdálo, že se Aleňa dokáže prodrat kolem Lópeze, což se mu nakonec nepodařilo. Hosté ale pokračují v držení hracího předmětu.
     
    18
    Denis Suárez zkoušel svým načechraným bochánkem nalézt naběhnuvšího Paulinha. Druhý jmenovaný ale neměl nárok na zasažení míče.
     
    19
    Fuego utrpěl v jednom z předchozích soubojů nějakou menší bolístku, se kterou musel v doprovodu lékařského personálu za postranní čáru. Na nic vážného to ale nevypadá.
     
    20
    Roberto zkoušel vyslat přízemní přihrávku na Vidala, se kterou ale počítal velmi pozorný Caricol. Espanyolu se ale nedaří udržet balón na zemi.
     
    21
    Zničehonic se Paulinho dostal kolem svého strážce a jeho driblink musel opět hasit Sánchez. Pro Barcelonu se naskýtá další velmi slušná pozice z přímého kopu.
     
    22
    Jenomže ani v tomto případě se Messimu nepodařilo najít prostor mezi třema tyčema, neboť jeho projektil srazila čtyřlenná zeď.
     
    23
    A do třetice. Busquets vyslal průnikovou přihrávku na trestuhodně osamoceného Messiho, který to dělal zkušeně. Naldovi tak nezbývalo nic jiného, než zatáhnout Argentince za dres.
     
    24
    Messimu to zatím příliš nelepí. Pětinásobný držitel Zlatého míče to znovu zkoušel přímo na bránu a i tentokráte byl jeho pokus nasměrován pouze do zdi.
     
    25
    Tohle už ale bylo nebezpečné. Domácí zadáci věnovali Messimu příliš prostoru a málem z toho byla branka. Hostující forvard naštěstí pro domácí zamířil zpoza šestnáctky pouze doprostřed branky.
     
    26
    Zatím sledujeme spíše jen jednu polovinu hrací plochy, neboť se domácí nemohou dostat k souvislejší práci s balónem. Cillessen je tak bez jakékoliv práce.
     
    27
    Hosté sice dopravili balón do brány, Piquého náběh ale nebyl v souladu s pravidly. Stav je tak stále bezbrankový a López může rozehrávat od své svatyně.
     
    28
    Sánchez chtěl z první narazit na pravou stranu Morenovi, ten ale neměl nárok zastihnout balón. Přihrávka totiž byla natolik nepřesná, že jí stačil zachytit Digne.
     
    29
    Na druhé straně si Cillessen hodně zahrával s balónem a s trochou smůly na to mohl doplatit. Dotírajícímu Morenovi ale scházel zhruba krok.
     
    30
    Ihned se ale Barcelona dostala k rychlému protiútoku, který táhl pochopitelně Messi. Argentinec i tentokráte ignoroval své kolegy a svůj pokus navíc nasměroval pouze do Navarra.
     
    31
    Naprosto laciná chyba v podání Roberta znamenala úvodní střelecký pokus domácích. Moreno totiž zkoušel ihned vypálit a jeho ráně chybělo několik metrů.
     
    32
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou. Messi vybídl Paulinha ke skórování, druhému jmenovanému ale střela příliš nesedla a míč se stočil daleko od branky.
     
    33
    Máme za sebou více než třetinu utkání a na úvodní branku stále čekáme. Více ze hry má jednoznačně Barcelona, která svému městskému rivalovi nedává příliš šancí.
     
    33
    Hodně podezřele si v souboji s Dignem počínal Duarte, který dle mého trochu zavadil o soupeřovu nohu. I tak se ale pokutový kop nebude konat.
     
    34
    Fuego se vzorně vrátil s Vidalem, který neměl na kombinaci žádný prostor. Domácí středopolař pouze odkopl míč do zámezí, což dnes vidíme téměř pořád.
     
    39
    Piqué si všiml na levé straně nekrytého Digneho, který v hlavičkovém souboji proti Navarrovi neuspěl. Taktickým faulem poté přerušil hru Denis Suárez.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli hlavní sudí také něco nastaví.
     
    41
    Vidalovi se nepodařilo zalepit padající balón a ten se tak dostal do území domácího celku. Lópezova myšlenka přenést těžiště hry na Caricola o dost pokulhávala.
     
    42
    Rázem se nám hra uklidnila a oba celky si jsou zřejmě vědomi, že se blíží konec prvního poločasu. Proto by mohla být jakákoliv branka hodně nepříjemná.
     
    43
    Moreni si nechtěl komplikovat život a míč raději vrátil až k břankář Lópezovi. Netrvalo nikterak dlouho a po výkopu se Granero ocitl v ofsajdovém postavení.
     
    43
    Žlutou kartu dostává Caricol (Espanyol Barcelona).
     
    44
    Obrovská šance Denise Suáreze! Jmenovec slavějšího Luíse totiž převzal přihrávku od Aleňy a z velmi dobré pozice zamířil kousek vedle tyče.
    44. Obrovská šance Denise Suáreze.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Aleňa (FC Barcelona).
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce a oba celky odcházejí do kabin za nerozhodného stavu. Více ze hry ale měla FC Barcelona, která zejména první polovinu úvodního dějství vydatně svírala svého protivníka. Několikrát se o slovo přihlásil Messi, jehož rány ale nenašly místo určení. Naopak Espanyol toho směrem dopředu moc nepředvedl a pokud statistiky neklamou, tak Cillessen nemusel ani jednou zasahovat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Darder, přichází Baptistao.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte domácí. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodních vteřinách zůstal na zeleném pažitu ležet Sánchez, který byl zřejmě nepříjemně zasažen loktem. Jeho kolegové posléze zakopli balón.
     
    49
    Suárez si to namířil mezi dvojici protihráčů, která ho musela faulovat. Konkrétněji se nedovoleným zákrokem provinil Fuego, standardka pro Barcelonu.
     
    50
    Messi zkoušel stáčet balón směrem ke vzdálenější tyči, kde hrozící nebezpečí raději odklidil za brankovou čáru Naldo. Vermaelen se míče sice nedotkl, i tak ale bude López vykopávat.
     
    51
    Zdálo se, že Messiho průniková přihrávka nemá nárok, nicméně Naldo celou situaci hodně podcenil. Vidal se tak dostal k práci s balónem, která byla rychle ukončena.
     
    52
    Messi zkoušel znovu až příliš šperkovat svojí palebnou pozici, což přečetl také početný blok protihráčů. Navíc se Espanyol dostává k rychlému kontru...
     
    53
    Střídající Baptistao ale neměl žádnou podporu svých kolegů a tak jeho úprk po levém křídle neměl budoucnost. Navíc se vzorně vrátil trojlístek hostujících hráčů.
     
    53
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Paulinho, přichází Rakitič.
     
    54
    To jsou věci! Již se žlutou kartou hrající Caricol trochu nepochopitelně zatáhl za záchrannou brzdu, jenomže to stihl ještě před pokutovým územím. To se ale nelíbí hostům, kteří se dožadují penalty.
    54. Caricol fauloval jednoznačně před vápnem.
     
    55
    Messi se postavil k rozehrávce volného kopu z hodně ostrého úhlu. Jeho vzdušná nabídka plachtila k přední tyči, kde jí dnes už poněkolikáté stačil odvrátit Naldo.
     
    56
    Akce ale ještě pokračovala a Messi se dostal k velmi pohotové raně. Prudký volej směřoval k bližší tyči, kde byl ale se svojí rukavicí připraven López.
     
    57
    Na druhé straně si Espanyol doslova vymodlil faul, po kterém se do šestnáctky nahrnula početná skupina v pruhovaných dresech. Granerovi se ale rozehrávka absolutně nepovedla.
     
    58
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Dídac, přichází Caricol.
     
    59
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Aleňa, přichází Luis Suárez.
     
    60
    Toto střídání v hostujícím celku má jednoznačné vysvětlení. Ernesto Valverde chce posílit útok a zajistit si tak lepší pozici do následné odvety.
     
    61
    Časomíra nám přesáhla hodinu hry a stále čekáme na úvodní branku. Ve druhém poločase sledujeme o poznání klidnější podívanou.
     
    62
    Je tu pokutový kop pro hosty!
    62. Penaltový zákrok.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Moreno (Espanyol Barcelona).
     
    63
    Messi (FC Barcelona) neproměňuje pokutový kop.
    63. Penalta
     
    63
    Neuvěřitelné! K rozehrávce pokutového kopu se postavil Messi, který nemířil vůbec špatně. Ještě lepší zákrok ale vytasil Diego López, jenž zachránil svoje mužstvo.
     
    64
    Na úvodní branku dnešního zápasu si tak budeme muset i nadále počkat. Espanyol před malou chvíli přečkal kritický moment a nyní může sám pomýšlet nad vstřelenou brankou.
     
    65
    Rázem se probudili i domácí příznivci, kteří jsou najednou ve varu. Ještě aby ne, López totiž dokázal zneškodnit Messiho penaltu a stav je stále bezbrankový.
     
    66
    Granero vzal na sebe odpovědnost při rozehrávce rohového kopu. Na ten si na malém vápně naskočil López, který hlavičkoval pouze do Cillessena.
     
    67
    Espanyol se rázem probudil. Najednou je domácích hráčů plné hřiště a rázem mohlo být ještě veseleji. Moreno ale nenačasoval sůvj náběh za obranu soupeře.
     
    68
    Busquets ještě stačil odehrát balón před dotírajícím Baptistaem a nakonec celou situaci musel řešit Cillessen. Nizozemský brankář si lehkým nákopem vybral Roberta.
     
    69
    Espanyol opět vysunul presink, jenomže soupeř se tentokráte skvěle prokombinoval až k šestnáctce. Tam ostrý centr dokázal včas odvrátit López.
     
    70
    Blaugranas se rezolutně dožadovali odpísání hraní rukou domácího zadáka Nalda. Vidalova přihrávka sice mířila do horní části těla, nicméně Naldo zahrál pouze hrudí.
     
    71
    Časomíra se nám dostala do závěrečné dvacetiminutovky a vypadá to, že závěr utkání bude mít pořádně grády. Oba celky tak mají ještě stále spousta času.
     
    72
    Režie hry se po delší době chopil Messi, který chtěl lehkým lobem oslovit na levém křídle naběhnuvšího Digneho. Myšlenka to sice byla dobrá, realizace ale o dost pokulhávala.
     
    73
    Snad první kontakt s balónem zaznamenal po svém příchodu na hrací plochu Luis Suárez. Nešlo o nic světoborného, neboť Uruguayec jen lehce zaškobrtl o hrací předmět.
     
    74
    Teď se ale pomezní rozhodčí umávl. Byl to právě Luis Suárez, který si sbíhal na kolmici a dle výroku pomezního to nezvládl s náběhem. Opakovaný záběr ale tuto skutečnost neprokázal.
     
    75
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Fuego, přichází Melendo.
     
    76
    Quique Sánchez Flores využil poslední možnosti střídání a na hrací plochu se na závěrečnou patnáctiminutovku podívá teprve dvacetiletý Melendo.
     
    77
    Hodně nepříjemný centr směřoval na malé vápno, kde se Piqué neprezentoval jistým odvrácením místě. Espanyol se chopí ještě rohového kopu.
     
    78
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Denis Suárez, přichází Rafinha.
     
    79
    A co chybělo! Hostující obrana totiž nezvládla bránění všech útočících hráčů a najednou si zcela osamocený naskakoval na centr Navarro. Naštěstí pro hosty se domácí zadák vůbec k hlavičce nedostal.
     
    80
    Ani nyní to Suárezovi nevyšlo s náběhem, neboť se i v tomto případě nacházel v ofsajdu. Barcelona se v dnešním utkání provinila už třikrát.
     
    81
    Časomíra se nám dostala do závěrečné desetiminutovky. Espanyol výrazně zvýšil svojí aktivitu a najednou mají hosté velké problémy.
     
    82
    Espanyol se postaral o další rozruch před Cillessenem. Po rohovém kopu se totiž kolem nizozemského brankáře utvořil zmatek a hlavní sudí odpískal útočný faul.
     
    82
    Naprosto zbytečné zahrávání si s míčem v podání Rakitiče málem mělo katastrofální důsledek. Chorvatský záložník ještě stačil zatáhnout Morena za dres a sám hráč může být rád "pouze" za žlutou kartu.
     
    83
    K míči se postavil pravý bek Navarro, který to myslel chytře pod břevno. Přímý kop ale směřoval přímo doprostřed a Cillessen stačil vyškrábnout míč nad břevno.
     
    84
    Logicky se tak zahrával ještě rohový kop, který se nezadaří mezi ty nepovedené. Míč totiž pouze proletěl nad hlavama všech zúčastněných.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Vermaelen (FC Barcelona).
     
    85
    Paradoxně to jsou domácí hráči, kdo má v závěrečných minutách více ze hry. Espanyol to ale zkouší pouze centrama, které navíc nejsou nikterak nebezpečné.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Sánchez (Espanyol Barcelona).
     
    88
    Espanyol právě vstřelil branku!
    Stadion bouří, domácí se dostávají do vedení! Hostující obrana naprosto zapomněla na již zmiňovaného dvacetiletého OSCARA MELENDA, který si počkal na zpětnou přihrávku a poté bezpečně zamířil ke vzdálenější tyči.
    88. MELENDO - 1:0
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává David López (Espanyol Barcelona).
    Žlutou kartu dostává Luis Suárez (FC Barcelona).
     
    90+2
    Barcelona sevřela svého městského rivala na jeho vlastní polovině, stále se ale jedná o kombinace daleko od Lópeze.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! První zápas mezi barcelonskými týmy nakonec končí těsným vítězstvím domácího Espanyolu poměrem 1-0. Sledovali jsme ale velice zajímavý duel, který začínal nabírat na obrátkách ve druhém poločase. Tam totiž v největší příležitosti zápasu selhal Messi, jeho neproměněný kop naopak nastartoval domácí. Ti rázem přebrali iniciativu a výsledkem byla kýžená úvodní branka. Jelikož byla vstřelena těsně před nastaveným časem, tak Barcelona již nestačila reagovat. Svěřenci Ernesta Valverde tak budou muset v odvetném zápase za každou cenu zvítězit.
     
    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 17:6. (22:50:50)

    David Suchý

    Branky: 88. Melendo

    Karty:   43. Caricol (ESB), 62. Moreno (ESB), 86. Sánchez (ESB), 90+1. David López (ESB) – 45+1. Aleňa (BAR), 82. Rakitič (BAR), 84. Vermaelen (BAR), 90+1. Luis Suárez (BAR)

    Neproměněná penalta: 63. Messi (BAR), brankář López zneškodnil


    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 17:6.
    Espanyol Barcelona: Diego López – Duarte, David López, Pereira – Navarro, Sánchez (C), Fuego, Darder, Caricol – Granero – Moreno
    Náhradníci: Pau – Javi López, Piatti, Hermoso, Melendo, Dídac, Baptistão

    FC Barcelona: Cillessen – Sergi Roberto, Pique, Vermaelen, Digne – Paulinho, Sergio, Aleňa – Vidal, Messi (C), Denis Suárez
    Náhradníci: Ter Stegen – Mascherano, Alba, Rakitić, André Gomes, Rafinha, Luis Suárez
    Čtvrtek 25.01.2018
    Barcelona - Espanyol 2:0

    Branky: 9. Luis Suárez, 25. Messi

    Karty:   8. Luis Suárez (BAR), 27. Messi (BAR), 38. Alba (BAR), 82. Paulinho (BAR) – 19. Hermoso (ESB), 60. Granero (ESB), 72. García (ESB), 77. Naldo (ESB)

    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 6:17.
    bahis siteleri