Karviná – Raków 0:1 (kon.) | Podbrezová – L. Mikuláš 2:0 (kon.) | Liberec – Austria 1:1 (kon.)
konec
FK Železiarne Podbrezová
2:0 (1:0)
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
sk Pátek 26.01.2018, 13:00Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.
     
    MFK Tatran Liptovský Mikuláš

    Tím z Liptova po jesennej časti prišiel o dvoch hráčov. Dušan Kucharčík mieri do zahraničinia a Lukáš Ondrek sa vracia do materského MFK Ružomberok. Na skúšku prišli Gužík, Garvanko, hráči z dorastu Múdry, Jančo, Hutník, Grauza a dvaja hráči z nižších súťaži. O všetkom informovala oficiálna stránka klubu mfktatran.sk. Tatran má na programe až dvanásť prípravných zápasov, z toho štyri už boli odohrané. Liptovský Mikuláš najskôr prehral s Ružomberkom 0:6, následne remizoval s 1.FC Tatran Prešov 1:1 a pred piatimi dňami v dvojzápase porazil FK Pohronie 3:1 a 3:0.
     
    FK Železiarne Podbrezová

    Desiaty tím Fortuna ligy začína prípravu na jarnú časť kvartetom duelov na domácej pôde, ale nie v Zelpo Arene, avšak na umelej tráve v podbrezovskej časti Skalica. Zverenci Mareka Fabuľu sa už do skupiny, ktorá bude bojovať o titul nemôžu dostať, no taktiež nechcú vypadnúť, takže pred Podbrezovčanmi je veľa práce, ktorú už nebude vykonávať trojica Kamil Kuzma, Martin Válovčan a Patrik Lukáč, pretože v klube nepokračujú. Naopak, do tímu by mohla pribudnúť dvojica útočníkov, pretože práve na hrote Podbrezovú tlačí topánka. Z Prešovu dorazil Poliak Jakub Wiezik, zo Slovanu Ukrajinec Iľja Tereščenko: "O oboch útočníkov vedenie po prvom týždni prípravy prejavilo záujem a o ich ďalšom pôsobení v našom klube sa bude rokovať," píše sa na klubovej stránke zpfutbal.s.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Viazanko, Válek, Djordjevič, A.Mojžiš – Sedláček, Njire – Ferapontov, Leško, V. Mojžiš – Mikuš
    Náhradníci: Drobnjak – Turňa, Bilič, P. Vajda, Magda, Baéz, Kopičár, Tereščenko, Bernadina, Lepieš

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol – Očenáš, Kucharčík, Šimun, Janec, Lišivka (C), Poremba, Papaj, Mazur, Kotora, D. Andrič
    Náhradníci: Mikušiak, Riš, Laco, Staš, Kaplaň, Ninj, Dunda, B. Andrič.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Zápas začal v strede ihriska v opatrnom duchu. Na začiatkom najviac zaujal úder Kotoru do tváre Viazanka, či bolo posúdené ako prvý faul v zápase.
     
    3
    Sedláček s Leškom získali loptu v strede poľa, odkiaľ sa snažili preniknúť dopredu, lenže bol tam aj nedovolený zákrok.
     
    4
    Dragan Andrič sa až príliš snažil získať vysokú loptu pred veľkým vápnom súpera, takže si pri tom pomohol nedovoleným zákrokom proti Válekovi.
     
    5
    Po faule vedľa rohovej zástavky sa k centru z priameho kopu postavil Dávid Leško, jeho pas do malého vápna minul dobre vyskakujúci Stjepo Njire.
     
    6
    Po chybe v zadných radoch Podbrezovej centroval z krídla Kotora. Andrič síce loptu minul, ale v dobrej pozícii zakončoval Vlad Mazur vedľa brány.
     
    7
    Ferapontov si na hranici veľkého vápna spracoval loptu po prihrávke od Mojžiša, získal iba rohový kop. Po rozohrávke na krátko centroval Dávid Leško, bolo to veľmi nepresné.
     
    8
    Ilja Ferapontov sa na krídle zbavil dvoch obrancov súpera a loptu stihol z hranice ihriska odcentrovať do malého vápna, kde však spoluhráčov nenašiel.
     
    9
    Hra chvíľu stojí, nakoľko lopta bola odkopnutá ďaleko z areálu ihriska, a tak musela prísť nová. Po pase na Viazanka dobre zasiahol Kotora.
     
    10
    Viazanko vyhral hlavičkový súboj len vedľa seba, kde išiel za loptou Stijepo Njire, avšak bol faulovaný.
     
    11
    Ivan Očenáš dokázal pod tlakom odkopnúť loptu zo stredu poľa a dokonca založil akciu hostí, ktorá priniesla rohový kop, no ten už nič.
     
    12
    Válek odvrátil center z krídla, avšak následne prišiel ďalší ďalší, ktorý bol zakončený vedľa priestoru Kuciakovej svätyne.
     
    13
    Viktor Mojžiš dostihol dlhú loptu na krídle a poslal dobrý center pred bránu, kde Šavol na poslednú chvíľu vyrazil pred Leškom.
     
    14
    Hráči Liptovského Mikuláša kombinovali na ľavej strane, odkiaľ loptu dostali pred šestnástku, no tam akcia skončila.
     
    15
    Vlad Mazur zakončoval z hranice veľkého vápna, svoj pokus nasmeroval vedľa priestoru troch žrdí, len do bočnej siete.
     
    16
    Dávid Leško bol pred vlastnou šestnástkou prvý pri nepresnom pase z krídla a na prekvapenie všetkých hlavou poslal malú domov pre Martina Kuciaka.
     
    17
    Viktor Mojžiš poslal krásny pas za obranu súpera, kde si nabehol Ferapontov a po kontakte so súperom spadol vo veľkom vápne. Hlavný rozhodca situáciu vytiahol tesne pred vápno, na priamy kop.
     
    17
    Podbrezová dala gól!

    Fakt, že penalta sa nekopala domácim vadiť nemusel, nakoľko DÁVID LEŠKO poslal nádhernú strelu pravačkou ponad múr a trafil pod brvno. Šavol si síce na loptu siahol, ale zasiahnuť už nedokázal. Krásny gól.
     
    19
    Ilja Ferapontov si na chvíľu nútene vymenil miesta s Viazankom, avšak situáciu zvládol veľmi dobre. Po krátke kľučke si vypýtal faul.
     
    20
    Pekná a hlavne rýchla akcia Liptovského Mikuláša sa mala dostať na krídlo, na rozbehnutého Kotoru loptu nepustil Viazanko.
     
    21
    Center z ľavého krídla priniesol rohový kop pre Podbrezovú. Center Dávida Leška na prednú tyč zakončil Sedláček cez obrancu vedľa.
     
    22
    Ilja Ferapontov si vypýtal faul na útočnej polovici, na čo jeho spoluhráči reagoval rýchlou rozohrávkou, ale pas presný nebol.
     
    23
    Dvojica mladíkov Viktor Mojžiš a Ilja Ferapontov to skúsila po pravom krídle, na malom priestore napriek peknej kombinácii o loptu prišli.
     
    24
    Vlad Mazur obdržal voľný v šestnástke center z krídla a z prvej zakončil krásnou strelou len tesne vedľa Kuciakovej brány, ktorý by bol bezmocný.
     
    25
    Veľmi pekný pas smerom do malého vápna poslal Miroslav Viazanko. Leškovi na zakončenie pred Šavolom chýbal nejaký krok alebo dva.
     
    26
    Niekoľko ostrých súbojov na hranici faulu sme videli v strede poľa. Rozhodca už aj chcel pískať, ale ponechal výhodu, ktorú Podbrezová nevyužila.
     
    27
    Kotora dostal loptu k malému vápnu, kde ju nakopol do neho a Lazar Djordjevič si takmer strelil vlastný gól, tečoval tento pokus tesne vedľa. Následne z otočky nezakončil Andrič.
     
    28
    Dávid Leško sa po kombinácii na ľavej strane ocitol v šestnástke vo veľmi dobrej pozícii, avšak strelu na vzdialenejšiu tyč Šavol dokázal zachytiť.
     
    30
    Viktor Mojžiš sa krásne v strede poľa zbavil dvoch hráčov súpera a poslal dobrý pas na ľavú stranu, avšak rozbehnutý Leško sa k lopte nedostal.
     
    31
    Martin Kuciak nedočiahol na center z pravej strany, následný pas od Mazura zľava odvrátila pozorná defenzíva domácich.
     
    32
    Mazur faulovaný na krídle, k čomu pomohol aj jeho spoluhráč Janec, ktorý ho prudkou prihrávkou nakopol z druhej strany, ako Ukrajinec dostal priamy zásah.
     
    33
    Dávid Leško krásne zrýchlil po ľavej strane, center do šestnástky minula trojica jeho spoluhráčov, no bude to roh.
     
    34
    Pas na prednú tyč bol síce odvrátený, ale po krásnej kľučke Ferapontova prišiel center pred Šavola, ten loptu potlačil od Djordjeviča, aby zrazená strela Mojžiša priniesla následný roh.
     
    35
    Po centri z rohu pred bránou súpera nezapršalo, protiútok hostí zastavil Djordjevič prihrávkou na Kuciaka.
     
    36
    Ferapontov stihol prihrávku od Mojžiša na krídle, center ruského záložníka našiel rukavice brankára Šavola.
     
    37
    Po peknej práci Mojžiša a Ferapontova v strede poľa centroval z krídla do veľkého vápna Leško, Mikuš cez obrancu nezakončil.
     
    38
    Andrič poslal zaujímavú kolmicu do veľkého vápna pre Kotoru, ten pri lopte lopte neskoro, a preto Kuciak dokázal zasiahnuť.
     
    39
    Krásny pas Djordjeviča hľadal za obranou hostí Leška, ktorý keby prebral loptu, tak by išiel sám na Šavola, no tentoraz si neporozumel so spracovaním.
     
    40
    Stjepo Njire veľmi dobre zabojoval v strede poľa a poslal pas na krídlo. Leškova strela bola zrazená, Podbrezová po faule súpera získala priamy kop.
     
    41
    Dávid Leško spred šestnástky zaútočil na svoj druhý gól z priameho kopu v zápase, múr pokus tečoval na rohový kop.
     
    42
    Lopta spadla v šestnástke a Podbrezová sa dostala k prudkému nákopu do malého vápna. Tam číhali obaja stopéri, ani jeden nedokázal loptu tečovať do siete.
     
    44
    Stijepo Njire poslal zaujímavý pas na krídlo pre Viazanko, toho dostúpil Kucharčík a lopte ho nepustil.
     
    45
    Kotora sa dostal do vápna súpera, poslal pas na druhú tyč, ale Poremba vystrelil iba do dvojbloku hráčov súpera.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Sledovali sme naozaj dosť kvalitné prípravné stretnutia, v ktorom padol krásny úvodný a zatiaľ jediný gól. Z priameho kopu sa oň postaral Dávid Leško. Na strane Podbrezovej dobrý výkon predvádzali hlavne mladíci.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Podbrezová do druhej polovice nasadila desať čerstvých hráčov, na ihrisku zo základu ostal jedine Ilja Ferapontov. Liptovský Mikuláš poslal hráčov sedem, na lavičke ešte ostal Riš.
     
    47
    Bernadina si nabehol na pas z hĺbky domácej polovice, loptu pred hráčmi súpera spracovať nedokázal.
     
    48
    Tereščenko v strede ihriska zahral rukou, hostia po rozohrávke loptu na chvíľu stratili, ale veľmi rýchlo sa k nej dostali opäť späť.
     
    49
    Krídelná akcia Liptovského Mikuláša neviedla k efektívnemu vyústeniu, odkopávať od svojej brány bude môcť Drobnjak.
     
    50
    Karlo Bilič nezvládol hlavou odvrátiť center spred šestnástky, a tak lopta spadla k Ninjovi, ale včas zasiahol Patrik Vajda.
     
    51
    Lepieš síce vyhral hlavičkový súboj pred šestnástkou súpera, vzápätí sa ale lopta odrazila iba k hráčom Liptovského Mikuláša.
     
    52
    Ferapontov si dvakrát vypýtal faul od Papaja a hráč hostí bol v oboch prípadoch dosť rozčúlený.
     
    53
    Center Tereščenka z priameho kopu hľadal pred bránou súpera Magdu, ten sa k hlavičke neprepracoval.
     
    54
    Ferapontov znova na zemi, tentoraz sa pred veľkým vápnom súpera faul nepíska.
     
    55
    Papaj po faule v strede poľa zožal niekoľko pekných slov od fanúšikov na tribúne a to isté si vyslúžil aj Očenáš, ktorý išiel do ostrého sklzu.
     
    56
    Tvrdé súboje v strede poľa pokračovali. Verme, že situácia sa v tomto priateľskom zápase upokojí.
     
    57
    Janec si nabehol do šestnástky na kolmicu spoza veľkého vápna, získal rohový kop.
     
    58
    Ten sa hráčom Liptovského Mikuláša nepodaril. Hostia poslali ešte ďalšie asi tri centre, ani jeden neuspel.
     
    59
    Matúš Turňa prepadol na svojej ľavej strane a keď sa vracal, tak si pred šestnástkou pomohol faulom proti Andričovi.
     
    60
    Po centri Papaja pred bránou spadol Očenáš, penalta sa nepíska. Zakončenie Dragana Andriča bolo tečované a išlo vedľa.
     
    61
    Z rohového kopu hostia nevyťažili vôbec nič, nepodaril sa však ani protiútok domácich hokejistov.
     
    62
    Striedanie v tíme MFK Tatran Liptovský Mikuláš: z ihriska odchádza Očenáš, prichádza Riš.
     
    63
    Tereščenko sa dostával do šance, cez dvoch obrancov súpera sa nedostal a následná strela od Ferapontova bola zrazená.
     
    65
    Ilja Ferapontov sa po krídle nedostal ďaleko, dvojica obrancov ho včas zastavila.
     
    66
    Matúš Turňa sa rozbehol po krídle aj napriek tomu, že bol faulovaný. Po jeho akcii z diaľky strieľal Baéz, Mikušiak zakročil.
     
    67
    Mladý brankár hostí bol prvý aj pri centri z pravej strany a protihráčom zakončoval nedovolil.
     
    68
    Faul v strede ihriska, lopta sa po krátkom úseku na kopačkách domácich vracia späť k futbalistov Liptovského Mikuláša.
     
    69
    Bernadina sa síce k lopte na krídle nedostal, ale Janec zahral rukou, takže Podbrezová získala priamy kop.
     
    70
    Podbrezová dala gól!

    Priamy kop domácich hráčov podbehol brankár Mikušiak, lopta prešla ponad jeho ruky a od nič netušiaceho DRAGANA ANDRIČA sa nešťastne odrazila do siete.
     
    72
    Ilja Ferapontov poslal zľava dobrý center, na ktorý znova Mikušiak nezareagoval najlepšie, a tak lopta presvišťala len tesne vedľa jeho ľavej žrde aj napriek tomu, že oficiálne nezakončoval nik.
     
    73
    Karlo Bilič si potiahol loptu zo svojej pozície smerom dopredu, sklzom zozadu ho zastavil Kaplaň.
     
    74
    Ilja Ferapontov si spracoval loptu v malom vápne, avšak aj za pomoci ruky, čiže do zakončenia sa už nemohol dostať.
     
    75
    Marko Drobnjak nešiel úplne najistejšie za kolmicou do jeho šestnástky. Každopádne, loptu pred Kotorom stihol odohrať.
     
    76
    Ferapontov sa na krídle zbavil Šimuna, loptu dostal až do šestnástky súpera, avšak tam ho dohrali hneď traja hráči súpera.
     
    77
    Matúš Turňa stihol dlhý pas na bránovej čiare, Kopičár poslal loptu do šestnástky, kde sa Bernadina z otočky nedostal k strele.
     
    78
    Daniel Magda po rohovom kope zakončoval sám z hranice malého vápna, avšak jeho volej hráči súpera zrazili vedľa svojej brány.
     
    79
    Kotora dostal loptu k šestnástke súpera, prihrávka do nej cez dobre postavených hráčov Podbrezovej neprešla.
     
    80
    Domáci z rýchlej kontry nevyťažili nič, prihrávka na Lepieša nebola ideálna.
     
    81
    Ilja Ferapontov si pekne nabehol za obranu súpera, lopta si spracoval, avšak kvôli ofsajdu dopredu pokračovať nemohol.
     
    82
    Matúš Turňa sa previnil faulom v ofenzíve, prerušil preto akciu svojho tímu.
     
    84
    Tereščenko si pekne nabehol do veľkého vápna súpera, kolmica na jeho osobu bola včas zastavená brankárom súpera Mikušiakom.
     
    86
    Dobrý pas do veľkého vápna domácich hľadal na zadnej tyči Kaplaňa, ten nedokázal zakončiť a loptu nasmeroval iba vedľa brány.
     
    88
    Riš síce odohral loptu pred Ferapontom, ale trafil ho sklzom do nohy. Faul sa nepískal, avšak Mikuláš loptu športovo zakopol.
     
    89
    Hostia prešli dopredu, na pravej strane ich hráči Podbrezovej dokážu držať na "uzde".
     
    90
    Adrián Kopičár vystrelil spoza veľkého vápna, jeho pokus opečiatkoval brvno.
     
    90+0
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas na ten prvý nenadviazal, ale rovnako v ňom padol jeden gól, o ktorý sa postaral Andrič, pretože loptu po chybe Mikušiaka nasmeroval do vlastnej brány, a tak Podbrezová vyhrala 2:0. Ďakujem za pozornosť. (14:48:17)

    Matej Kubove

    Branky: 17. Leško, 70. Andrič (vla.)


    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Viazanko, Válek, Djordjevič, A.Mojžiš – Sedláček, Njire – Ferapontov, Leško, V. Mojžiš – Mikuš
    Náhradníci: Drobnjak – Turňa, Bilič, P. Vajda, Magda, Baéz, Kopičár, Tereščenko, Bernadina, Lepieš

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol – Očenáš, Kucharčík, Šimun, Janec, Lišivka (C), Poremba, Papaj, Mazur, Kotora, D. Andrič
    Náhradníci: Mikušiak, Riš, Laco, Staš, Kaplaň, Ninj, Dunda, B. Andrič
    bahis siteleri