Slavia – Kadaň 7:1 (kon.) | Kladno – Třebíč 5:1 (kon.) | Motor ČB – Benátky n/J 8:1 (kon.)
Přerov – Vsetín 4:3 (2:0 po s.n.) | K. Vary – Ústí n/L 5:1 (kon.) | Havířov – Prostějov 3:0 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
8:1 (3:0, 2:1, 3:0)
HC Benátky nad Jizerou
Sobota 27.01.2018, 16:30Chance liga • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku 35:28
    Střely mimo – 21:2
    Zblokované střely – 21:7
    Úspěšnost vhazování – 51%:49%
    Trestné minuty – 8:16 (19:01:23)
     
    Českobudějovičtí dominovali celému zápasu už od jeho začátku, což se projevilo také na konečném stavu. Po dvou gólech si na domácí straně připsali Luboš Rob a Josef Mikyska. Jedinou benáteckou trefu zaznamenal Ondřej Chrtek. Děkuji vám za pozornost, z tohoto utkání je to vše!
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Patrik Maier našel velmi svižnou přihrávkou na vzdálenější tyči stojícího Ladislava Bittnera. Bittner to zkusil z první, Kváča se přemístil ke své tyči včas a Bittnerův pokus vyrazil.
     
    58:18
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Miloslav Čermák – 2 min., podražení).
     
    58:15
    Matěj Psota trefil bránícího Pavla Pýchu. Následně rozhodčí viděl faul ze strany domácích. Uvidíme tedy přesilovou hru pět na tři!
     
    57:33
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Richard Nejezchleb – 2 min., hrubost).
     
    56:43
    Roman Vráblík se dostal ke kotouči a vystřelil. Žajdlík celkem bez obtíží vyráží. Mezi těmito hráči byl o chvíli později úspěšnější opět brankář, který skokem překazil přihrávku právě na najíždějícího Vrablíka.
     
    56:01
    Minutu a půl, pokud nedojde ke vstřelení branky, se bude hrát ve čtyřech hráčích na obou stranách. Uvidíme, komu bude tato situace vyhovovat o něco více.
     
    56:01
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Tomáš Havlín – 2 min., sekání).
     
    55:30
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Vít Jonák – 2 min., vražení na hrazení).
     
    55:16
    Zdeněk Král nebyl úplně jistý v rozehrávce, Luboš Rob mu dokonce kotouč vypíchl směrem na Žajdlíka. Mladý benátecký brankář před Robem puk odpaluje opět na Krále, jenž zakládá útočnou akci.
     
    54:21
    Jiří Průžek nebyl daleko od toho, aby se také zapsal mezi gólové střelce. Střelou na zadní tyč našel ale jen onu tyč. Českobudějovičtí se následně ujímají puku a míří s ním před hostující branku.
     
    53:27
    Václav Nedorost dojel kotouč za Žajdlíkovu brankou jako první. Zhruba z nulového úhlu zkusil nachytat Matěje Žajdlíka, ovšem bez úspěchu.
     
    52:33
    Peter Galamboš zavezl kotouč před Žajdlík a právě gólman hostí musel být nyní hodně pozorný, ale měl také štěstí! Heřmanův pokus se zastavil jen o horní tyč, Petera Galamboše už Žajdlík zastavil za pomoci své výstroje.
     
    51:32
    Do ochozů Budvar arény si dnes našlo cestu 6168 diváků!
     
    50:45
    Domácí tuto přesilovku nesehráli asi tak, jak by chtěli. Kryštof Hrabík se vrací na ledovou plochu.
     
    49:39
    Pajičovi přeskočil puk přes hokejku, tudíž se domácí sami vyhánějí z útočné třetiny.
     
    48:45
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Kryštof Hrabík – 2 min., hrubost).
     
    47:41
    Jan Šír zahrozil také na druhé straně. Najel si před branku a zkusil to do horního růžku Kváčovy branky. Domácí brankář byl připraven a v pohodě kotouč lapil.
     
    46:53
    Žajdlík si připsal jeden ze svých prvních zákroků v tomto utkání. Bude se vhazovat po levici benáteckého brankáře.
     
    45:57
    Střídání v týmu HC Benátky nad Jizerou: ze hřiště odchází Aleš Stezka, přichází Matěj Žajdlík.
     
    45:57
    Oddechový čas pro hosty.
     
    45:57
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Osmá branka Českých Budějovic je tu! A diváci si již žádají desátou branku! Peter Galamboš odrazil puk jen o tyčku Stezkovy branky, načež se dostal k puku LUBOŠ ROB a z ten se z dorážky již nemýlil! Asistence: Peter Galamboš, Rok Pajič.
     
    45:19
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Tomáš Havlín – 2 min., hákování).
     
    44:31
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A nyní je to už o sedm branek. Domácí Motor zažívá povedený zápas! Po Nedorostovo pokusu se puk odrazil před branku přímo na hůl LUKÁŠE KVĚTONĚ, který také prostřeluje Stezku! Asistence: Václav Nedorost, Rok Pajič.
     
    43:08
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí fanoušci a taktéž hráči se mohou radovat ze své šesté branky! Mitch Fillman přispěchal s další střelou z větší vzdálenosti. Tentokrát do jeho pokusu vložil hůl ještě VÍT JONÁK, jenž změnil směr kotouče. Nasměroval ho přímo za Stezkova záda. Asistenence Mitch Fillman, Roman Vráblík.
     
    42:28
    Ještě v oslabení nabral úctyhodnou rychlost Martin Heřman, který zkusil zakončit k bližší tyči. Neúspěšně. Střelu mimo poslal poté od modré čáry Mitch Fillman.
     
    41:50
    Českobudějovičtí se osvobodili, a dokonce měli šanci. Miloslav Čermák od hrazení zkusil poslat přihrávku před Stezkovu branku, puk ale přes bránícího hráče neprocpal.
     
    40:53
    Petr Kváča si u své levé tyče připisuje pohotový zákrok. Neměl problém ani s dojíždějícími Kryštofem Hrabíkem. Hostujícího útočníka k dorážce ani nepustil.
     
    40:23
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Mitchell Fillman – 2 min., nedovolené bránění).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině:
    Střely na branku – 22:18
    Střely mimo – 15:2
    Zblokované střely – 15:4
    Úspěšnost vhazování – 59%:41%
    Trestné minuty – 0:10
     
    I po dalších dvaceti minutách mohou být spokojenější domácí hráči. Ti přidali jeden gól. Svou první branku vstřelily také Benátky a vedení Motoru o tři branky tedy stále trvá.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    V dohrávaném čase ze druhé třetiny domácí střílí gól! Po přihrávce Richarda Nejezchleba se ocitl na kruhu úplně volný JOSEF MIKYSKA, který propálil kotouč až do branky. Stezkovi propadl puk mezi rukou a tělem. Domácí útočník si připisuje druhý gól. Že bychom se snad dočkali čepic, kelímků nebo snad podprsenky na ledě, tedy hattricku? Asistence: Richard Nejezchleb.
     
    38:06
    Jeden z benáteckých hráčů v pádu kopl bruslí do plexiskla, čímž ho vysklil. Hra je tedy přerušena. Druhá třetina předčasně končí a její zbývající čas bude nahrazen ve třetí periodě.
     
    37:30
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Kryštof Hrabík – 2 min., podražení).
     
    37:21
    Bude se vylučovat. Českobudějovičtí mají k dispozici výhodu.
     
    36:55
    Oba týmy bojují o kotouč ve středním pásmu, zatím to však nevypadá, že by se měli domácí či hosté dostat k nějaké střele.
     
    35:15
    Patrik Maier nehodil od modré, Kváča kryl lapačkou a navíc puk stihl rozehrát na Žigu Pavlina. Akce Motoru skončila u zakončení Víta Jonáka. Domácí útočník neuspěl se zakončením z blízkosti branky.
     
    34:11
    Zdeněk Kutlák napřáhl na modré a vystřelil. Do jeho pokusu obětavě vpadl Tomáš Havlín. Poté se Benátky osvobozují vyhozením do středního pásma, vystřídat tedy zatím nemohou.
     
    33:11
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Ján Niko – 2 min., hrubost).
     
    32:32
    Richard Nejezchleb se pokusil o krásnou akci. Dostal se až před branku, k bekhendovému zakončení však vpuštěn nebyl. Střela ze strany Českobudějovických se o chvíli později mezi tři tyče taktéž nedostala.
     
    31:20
    Až do zakončení se zkoušel protlačit Martin Novák, avšak neúspěšně. Na druhou stranu tak mohou jít hosté.
     
    29:55
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Opět je to o tři branky! Václav Nedorost obkroužil branku Stezky a zkusil zasunout puk k pravé tyči. Benátecký brankář puk vyrazil jen před sebe, kam si pro něj dojel ROK PAJIČ a Nedorostův pokus neomylně dorazil. Asistence: Václav Nedorost, Lukáš Květoň.
     
    28:49
    Matouš Bělohorský je zpět na ledové ploše. Mezitím zkoušel najít najíždějícího spoluhráče Josef Mikyska. Jeho přihrávka se ale odrazila od některého z benáteckých hráčů jen ke Stezkovi. Ten puk ukrývá pod rukavicí.
     
    27:46
    Kutlákova střela končí jen těsně mimo! Stejně tak jako následná střela českobudějovických hokejistů. Přesilovková kombinace domácí však pokračuje.
     
    26:53
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí inkasují první branku ve vlastním oslabení! Matěj Psota vystihl ve středním pásmu přihrávku Nedorosta. I přes Nedorostovo bránění Psota poslal přihrávku na ONDŘEJE CHRTKA, který vystřelil na domácí branku z prvního doteku, a to neomylně! Asistence: Matěj Psota.
     
    26:18
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Matouš Bělohorský – 2 min., hákování).
     
    26:10
    Mitch Fillman pálil hned dvakrát. Poprvé trefil jen prvního clonícího hráče, který se položil do střely, podruhé byl Stezkou vychytán. V dobré příležitosti se ocitl o malý moment později Michal Bárta, jenž byl před benáteckou brankou úplně sám. Aleš Stezka ale podržel svůj tým a koncem hole vytěsnil puk mimo tři tyče! Skvělý zákrok hostujícího gólmana!
     
    25:37
    Po jednom ze soubojů za Kváčovo branku končí puk až v ochranné síti. Bude se vhazovat po Kváčově pravici.
     
    24:32
    Miloslav Čermák přidal na rychlosti a dostal se ke kotouči před Stezkovo brankou jako první. Byl ale ve velkém úhlu, a tak nemohl střílet. Z druhé vlny najíždějící Richard Nejezchleb přihrávku nedostal.
     
    23:47
    Českobudějovičtí se nemohou vymotat z obranného pásma, a to mají puk v držení! Teď o kotouč přišel Rok Pajič. Zasahovat tak musel Petr Kváča. Domácí brankář si připsal zákrok maskou, od které skončil puk až v ochranné síti.
     
    21:53
    Dlouho se Motor nemohl dostat ke střele, poté ale dostal pas mezi kruhy Martin Heřman, jemuž střela nesedla a navíc skončila jen mimo tyč Stezkovy branky. Nutno říct, že poměrně těsně.
     
    20:53
    Dlouhou dobu držel Mikyska kotouč na holi. Objel s ním branku, obtočil se a vypálil. Stezka si se střelou z nepříjemné pozice poradil a udržel ji někde ve své výstroji.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hned v první minutě utkání šli do vedení domácí hráči, kteří se radovali po trefě Josefa Mikysky. Naopak před koncem periody na úvodní zásah navázali Galamboš a Rob. První dvacetiminutovka tedy žádné překvapení nenabídla, Motor je aktivnějším týmem a vede o tři góly.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:56
    Úvodní dvacetiminutovka se dohraje na modré útočné čáře Motoru. Spokojenější mohou být jednoznačně domácí, vedou totiž 3:0!
     
    18:43
    Radek Veselý vystihl Novákovu přihrávku a vřítil se do pásma. Proti střele Veselého ale Kváča moc práce neměl, projektil hostujícího útočníka šel mimo.
     
    17:19
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Druhá branka v rychlém sledu znamená třígólové vedení Motoru! Celé střední pásmo s kotoučem přejel Martin Heřman. Najel si k brance, načež našel přesným pasem LUBOŠE ROBA, který neměl se zasunutím kotouče do odkryté části branky problém! Asistence: Martin Heřman.
     
    16:51
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A máme to o dvě branky! Rok Pajič měl puk na holi, zvedl hlavu a na vzdálenější tyči uviděl svého spoluhráče přesně. Tam byl PETER GALAMBOŠ, který trefil přesně mezi ruku a tělo hostujícího brankáře! Asistence: Rok Pajič.
     
    16:22
    Kryštof Hrabík vystihl rozehrávku domácích v útočném pásmu a mohl Českobudějovické při založení přesilovkové kombinace trochu pozdržet. O pár sekund později už je ale Motor v pásmu.
     
    15:51
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Ján Niko – 2 min., vysoká hůl).
     
    15:15
    Od modré to zkusil Žiga Pavlin, jehož střela ale prosvištěla jen nad břevnem. Následně kotouč mezi tři tyče nepropasíroval ani Václav Nedorost. Ten dostal přihrávku do jízdy, poté ale puk netrefil ideálně.
     
    14:40
    Souboj o puk ve středním pásmu svého vítěze nepoznal. Rozhodčí kotouč totiž ztratil ze svého dohledu, bude se tedy vhazovat opět v neutrálním pásmu.
     
    13:50
    Aktivnější jsou zatím podle předpokladů domácí hokejisté. Nyní jim ale další z akcí překazil čárový sudí, odpískal totiž ofsajd. Po krátké komerční přestávce bude hra pokračovat.
     
    12:20
    Miloslav Čermák zavezl kotouč do pásma, z čehož těžil Nejezchleb, jenž poslal přihrávku na brankoviště. Tam stál právě Čermák, který se ale mezi tři tyče netrefil.
     
    11:26
    Václav Nedorost nabral rychlost a přebruslil Jana Bednáře, díky čemuž se dostal i ke střele. Stezka si místo u bližší tyče pohlídal a kotouč vyrazil za svou svatyni.
     
    10:29
    Jiří Průžek střílel na domácí branku jako první, jeho pokus ale zblokoval jeden z domácích beků. Vzápětí dostal od Průžka pas před branku Matouš Bělohorský, který trefil jen připraveného Kváču.
     
    09:37
    Domácí měli trochu problémy ve středním pásmu, nakonec se do něj ale dostali. Martin Heřman pálil téměř ihned po přejetí čáry, ale nezamířil přesně. Českobudějovičtí následně pokračují v útoku.
     
    08:21
    Na druhé straně zasahuje také Petr Kváča, který neměl se střelou, která šla přímo na něj, problém. Domácí brankář puk před dojíždějícím Chrtkem raději podrží na hrudi.
     
    07:44
    Aleš Stezka musel být opět v pozoru! Do dobré střelecké pozici, zhruba k vrcholku kruhu, si sjel Pavel Pýcha, jenž byl nakonec vychytán.
     
    06:47
    Michal Bárta se pokusil udržet puk v pásmu, nakonec ho ale benátečtí hokejisté vytlačili. Motor tak bude muset zakládat novou akci.
     
    06:35
    Peter Galamboš vzal celou akci na sebe. Ze středního pásma projel až před Stezku a vyslal na něj prudký pokus. Benátecký brankář si se střelou Galamboše poradil, vytěsnil ji vyrážečkou.
     
    05:35
    Ondřej Chrtek už je zpět na ledové ploše. Další domácí akci měl na své holi Luboš Rob. Zamířil na vzdálenější tyč, nicméně přestřelil.
     
    04:42
    Domácí se stále drží v pásmu, soupeř zatím ani jednou kotouč nevyhodil. Od modré to zkusil Zdeněk Kutlák, jenže jeho přízemní pokus proletěl jen kolem levé tyče.
     
    03:43
    Zpoza branky přihrál na najíždějícího Miloslava Čermáka Richard Nejezchleb. Čermákův pokus končí mimo dosah Stezky, bohužel pro domácí také mimo branku.
     
    03:17
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Ondřej Chrtek – 2 min., hákování).
     
    02:52
    Václav Nedorost zavezl kotouč do pásma, poté s ním zamíchal, ale v ten samý čas o něj také přichází. Na druhou stranu tedy míří hosté.
     
    02:15
    V obranném pásmu Motoru nejprve musel dvakrát zasahovat Petr Kváča, což se mu podařilo. Na druhé straně z otočky pálil Michal Bárta, avšak Stezka tentokrát kryje.
     
    00:50
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Lepší nástup do utkání si domácí snad nemohli ani přát! Po rychlém přechodu do pásma dostal puk na hůl JOSEF MIKYSKA, který úvodní střelou na Stezku trefuje přesně! Asistence: Filip Novák, Richard Nejezchleb.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     


    Vzájemná utkání z této sezóny

    První měření sil Českých Budějovic a Benátek dopadlo lépe pro druhý jmenovaný tým. Benátečtí nepustili svého soupeře ani k jedné brance a ve čtvrtém kole se mohli radovat z výhry 3:0. Na vlastním ledě Motor hrál viditelně lépe a druhý souboj zvládl naopak on, a to v poměru 5:2. Zatím poslední duel těchto dvou týmů se konal 9. prosince na ledě Středočechů. Českobudějovičtí zde předvedli výkon neslučitelný s tím ze 4. kola a zvítězili jednoznačně 5:0.
     


    HC Benátky nad Jizerou

    Po velmi dlouhé době, konkrétně po osmi duelech, si Benátky připsaly výhru. Ta přišla na domácím ledě proti Ústí nad Labem v poměru 4:2. Jinak ale Benátečtí nejen s postavením v tabulce spokojení nebudou. Nachází se totiž až na třináctém místě, přičemž na dvanácté Ústí ztrácejí už jen těžko dosažitelných dvaadvacet bodů. Velká slabina Středočechů je ve statistice ubráněných oslabení. Sedmdesát osm procent – tolik činí procentuální podíl ubráněných početních nevýhod. Benátečtí nasbírali přes osm set trestných minut, což je řadí na pozici nejtrestanějšího týmu ligy. Pod tento fakt se ale výrazně podepsalo hned sedmnáct desetiminutových trestů.

    V benátecké brance se pravidelně střídají Josef Kořenář a Aleš Stezka, tedy dva mladí brankáři. O něco lepší čísla ale přeci jen má nedávný účastník mistrovství světa do dvaceti let Josef Kořenář. Jeho úspěšnost zákroků se prozatím zastavila na necelých jednadevadesáti procentech.

    Kanadské bodování týmu:

    Zdeněk Král – 35 bodů (11+24)
    Ladislav Bittner – 21 bodů (12+9)
    Dominik Hrníčko – 20 bodů (8+12)
    Matěj Psota – 20 bodů (7+13)
     


    ČEZ Motor České Budějovice

    Jihočeští fanoušci jsou s postavením Motoru v tabulce zcela určitě spokojeni. Českobudějovický klub se nachází na celé špici ligy a na druhé Karlovy Vary má náskok čtyř bodů. Forma Jihočechů také není vůbec špatná. Z posledních osmi utkání vyhráli svěřenci Mariana Jelínka hned sedmkrát. Padli jen před dvěma koly na ledě pražské Slavie, které podlehli až po samostatných nájezdech.

    Ze všech týmů WSM ligy Motor obdržel nejméně branek. Za to se podepsala především brankářská dvojice Petr Kváča – David Gába. Oba českobudějovičtí gólmani si drží úspěšnost zákroků nad třiadevadesát procent. Výhodu pro Českobudějovické bude hrát také domácí prostředí, ve kterém prozatím padli jen jednou, a to proti prostějovským Jestřábům.

    Kanadské bodování týmu:

    Václav Nedorost – 36 bodů (15+21)
    Miloslav Čermák – 25 bodů (8+17)
    Filip Vlček – 23 bodů (11+12)
    Peter Galamboš – 22 bodů (7+15)
     
    Krásné sobotní odpoledne! Českobudějovický Motor dnes svede další domácí souboj, ve kterém tentokrát vyzve předposlední Benátky. Úvodní buly je výjimečně naplánováno už na 16:30!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 1. J. Mikyska (F. Novák, Nejezchleb), 17. Galamboš (Pajič, Martin Novák), 18. Rob (Heřman, Jonák), 30. Pajič (Nedorost, L. Květoň), 40. J. Mikyska (Nejezchleb), 44. Jonák (Fillman, Vráblík), 45. L. Květoň (Nedorost, Pajič), 46. Rob (Galamboš, Pajič) – 27. Chrtek (Psota)


    Banes Motor České Budějovice: Kváča (Gába) – Kutlák, Pýcha, Pavlin, F. Novák, Fillman, Vráblík – L. Květoň, Pajič, Nedorost – Nejezchleb, J. Mikyska, Čermák – Heřman, Rob, Jonák – M. Bárta, Galamboš, Martin Novák.
    HC Benátky nad Jizerou: Stezka (46. Žajdlík) – T. Hanousek, Havlín, Kunst, Jan Bednář, Maier, Mirochnikov, Niko – Psota, Bittner, Hrníčko – R. Veselý, Chrtek, Z. Král – Šír, Hrabík, Wiencek – Průžek, Nezbeda, Bělohorský.

    Rozhodčí: Čech, Skopal – Jílek, Šperl
    thejrc.org