Salzburg – Č. Budějovice 2:5 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 1:3 (kon.) | Liberec – Vítkovice 9:2 (kon.)
Sparta – Zlín 3:2 (po pr.) | Pardubice – Jihlava 8:0 (kon.) | HC Plzeň – Kladno 3:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
HC Kometa Brno
Sobota 27.01.2018, 12:00 • ČPP Aréna • Extraliga staršího dorostu • 18. kolo
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek z ČPP Arény vše. Přeji vám příjemně strávený zbytek víkendu a někdy brzy se opět budu těšit, na počtenou. (14:05:04)
     
    Dnešní duel mezi Hradcem a Brnem končí. Kometa jej rozhodla během 29 vteřin 39. minuty, kdy vstřelila dvě branky. Ve třetí třetině už svůj náskok pouze hlídala společně s ubíhajícím časem. Nutno podotknout, že si body z města na soutoku Labe a Orlice odváží zaslouženě, v tomto duelu byla o něco lepším celkem. Na výsledku zápasu má největší podíl Richard Zajíček, jenž byl u všech branek Moravanů, jeden vstřelil a na dva přihrál.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Kometa opět dostává kotouč až za klec Dvořáka, o osudu tohoto duelu je již rozhodnuto.
     
    59:12
    Meluzín šikovně zavezl kotouč do rohu hrací plochy, kde ho chvíli držel pod svou bruslí proti dvěma obráncům Mountfieldu a získal tak cenný čas pro svůj tým.
     
    58:40
    Při dalším pokusu o přechod útočné modré čáry je celku z města pod Bílou věží pískáno zakázané uvolnění.
     
    58:26
    Lvi si přihrávají podél hrazení v třetině Brna s tím, že je jejich protivník důsledně napadá, takto se svěřenci Libora Pivka ke střelbě nedostanou.
     
    57:58
    Východočeši nahodili puk za klec Komety, tam ho ale sebrali obránci Moravanů, kteří kontrolují hru.
     
    57:10
    Brněnský Popelka dnes hraje s velkou chutí, z pravé strany se opět probil do mezikruží a gólman Hradce měl co dělat, aby jeho pokus vyrazil do rohu.
     
    56:52
    Lvi drží kotouč na svých holích za vlastní klecí a plánují závěrečný nápor, v němž se pokusí zvrátit výsledek tohoto duelu.
     
    56:18
    Dvořák vyjel z brány, aby pomohl svým bekům s rozehrávkou, svým vyhozením sice trefil hráče Komety, ale ten nedokázal puk zpracovat.
     
    55:53
    Hra má nyní plynulé tempo a sudí téměř nepřerušují. Východočeši se sice dostali za útočnou modrou, ale Kašpara ohrozit nedokázali.
     
    55:08
    Hradečtí jsou sice v plném počtu, ale kotouč i nadále drží hráči Komety, kteří s ním operují ve středu kluziště.
     
    54:43
    Popelka se znovu šikovně prokličkoval až do mezikruží, odkud vyslal projektil, který letěl těsně nad ledem. Mířil však nepřesně.
     
    54:13
    Kometa má v této fázi zápasu herně navrch a svého soupeře přehrává. Východočeši se k puku dostávají spíše sporadicky.
     
    53:58
    Popelka se šikovně prokličkoval až na pravý kruh, z kterého nebezpečně vystřelil, ale Dvořák nakonec jeho pokus v náruči udržel.
     
    53:27
    Jan Sedláček dostal nabito na osu hřiště k modré čáře a okamžitě tvrdě pálil. Dvořák chytil jeho pokus do připravené lapačky.
     
    52:57
    Kuboš chtěl rychle posunout hru dopředu, ale kotouč mu sjel z čepele a vyletěl z hrací plochy, za což jsou dvě minuty za zdržování hry.
     
    52:51
    Jakubec rozehrává z rohu obranného pásma na pravý mantinel, kde může kupředu postupovat Kuboš.
     
    52:42
    Svěřenci Marka Moskala si teď nekomplikovali život a jednoduše poslali puk přes všechny čáry. Buly po pravici jejich brankáře.
     
    52:22
    Kuboš se prokličkoval až do prostoru před Kašparem, kde mu však puk sjel z hole a hrát může Kometa, který je už navíc v plném počtu.
     
    51:32
    Na druhé straně se do úniku dostal Kavický, který pláchl bekům Hradce a mířil sám na Dvořáka, kterého však ranou na vyrážečkou nepřekonal.
     
    50:48
    Kukla vystřelil tvrdě od modré, Kašpar pouze vyrazil, a tak s dorážkou přispěchal Kuboš, jenž však trefil pouze betony gólmana Komety.
     
    50:22
    Další přesilovka pro Mountfield. Vyloučen je Minárik na dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    50:13
    Kukla mohl z vrcholu pravého kruhu pálit, ale svůj pokus si nakonec rozmyslel a kotouč zavezl až do brankoviště Komety, kde ho Kašpar přikryl lapačkou.
     
    49:33
    Svěřenci Libora Pivka byli nejprve opět zastaveni ofsajdem. Následně sice puk za útočnou modrou dostali, nicméně ho však ztratili z vlastních čepelí.
     
    49:13
    Moravané jsou nyní v náporu a motají svého protivníka v jeho třetině. Se střelbou se neukvapují, vědí, že čas hraje v jejich prospěch.
     
    48:36
    Hradečtí nerozehráli dobře a Caha mohl pálit z prostoru mezi kruhy. Do pokusu mu nakonec vložili hůl dva hráči Lvů a střelu zblokovali do rohu.
     
    48:08
    Janoušek vypálil z pravé strany od modré čáry. Mířil na přední tyč, ale jeho pokus mezi tři tyče nesměřoval.
     
    47:55
    Vyloučený Studený je zpátky na ledě. Svěřence Libora Pivka zastavilo v dalším postupu postavení mimo hru.
     
    47:20
    Moravané drží puk na svých holích, mohli sice zaútočit, ale místo toho zvolil zpětnou přihrávku a v klidu čekají na konec vlastního oslabení.
     
    46:46
    Východočeši se teď dostali do třetiny soupeře a přihrávají si podél hrazení. Pinkas nakonec vypálil z levého kruhu, jenže Kašpar jeho pokus vyrazil.
     
    46:12
    Moravané se bez větších potíží osvobodili, následně soupeře opět odstavili od hracího předmětu a z půlícího kruhu nastřelili puk na Dvořáka, který jej raději podržel v náruči.
     
    45:55
    Studený podrazil pronikajícího útočníka Hradce a už odpočívá na trestné lavici, kde si posedí dvě minuty.
     
    45:23
    Moravané se nepouštějí do zběsilého útočení a pouze kontrolují hru, jejich soupeř se k černé pryži nemůže dostat, což jim aktuálně stačí.
     
    44:53
    Studený chtěl vyhodit po pravém hrazení, ale napadající hráči Mountfieldu mu v tom zabránili, k touši se ale nedostali.
     
    44:28
    Moravané i nadále drží puk ve vlastním pásmu a nic velkého nevymýšlejí, jejich soupeř je nemůže od kotouče odstavit.
     
    43:59
    Brňané v poklidu kontrolují kotouč za vlastní svatyní a nechávají oběma mužstvům dost času na to, aby poslala na led čerstvé síly.
     
    43:02
    Na druhé straně měl obrovskou šanci Sklenář, který ujel obraně Moravanů, ale Kašpara svou kličkou do bekhendu nepokořil!
     
    42:48
    Minárik si šikovně sjel z levé strany do prostoru mezi kruhy a prudkou střelou prověřil Dvořáka, který jeho pokus zlikvidoval vyrážečkou!
     
    42:05
    Za následující vzájemnou potyčku jsou vyloučeni Šánek a Caha, kteří si odpykají dvě minuty za hrubost, pokračuje se ve čtyřech.
     
    42:05
    Kometa hraje již v plném počtu a Hradec výrazněji její bránu neohrozil. Teď sice dovezl puk do brankoviště, ale žádné větší nebezpečí Kašparově svatyni nehrozilo.
     
    41:33
    Následující akci svěřenců Libora Pivka zastavilo nepovolené překročení útočné modré čáry, je pískán ofsajd.
     
    41:16
    Východočeši dlouho postávali s pukem na holi za vlastní bránou a čekali na pohyb svých útočníků, kteří se jim nedokázali nabídnout.
     
    40:39
    Kynčl tentokrát nastřelil kotouč za bránu Komety, kde jej Kukla proti přesile bránících hráčů Brna nevybojoval.
     
    40:17
    Východočeši vyhráli vhazování, Kynčl si vyměnil puk s Kuklou a následně ho zavezl do třetiny Komety, kde Lvi aktuálně kombinují.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Všichni aktéři jsou zpátky na ledě, třetí třetina tak začne za malou chviličku.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 13:34.
     
    Druhá třetina je minulostí, svým obsahem byla určitě zajímavější než první dějství. Hradec nejprve vyrovnal zásluhou Petra Poppela na 1:1. Pak ale přišla 39. minuta a dost možná klíčových 29 sekund, během nichž vsítila Kometa dva góly díky trefám Jana Mlčáka a Richarda Zajíčka. Moravané tak do třetí části vstoupí s dvougólovým vedením.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:47
    Teprve třetí vyloučení tohoto duelu, který se však začíná řádně přiostřovat. Meluzín inkasuje dvě minuty za sekání.
     
    39:39
    Svěřenci Marka Moskala se nyní hnali až příliš rychle za dalším gólem. Útočnou modrou nepřekročili v souladu s pravidly a je jim pískán ofsajd.
     
    39:02
    Východočeši se s tímto výsledkem určitě nebudou chtít smířit a rychle spěchají napadat rozehrávku beků Komety.
     
    38:40
    Kometa právě vstřelila branku!
    Za 29 sekund dává Kometa další branku! Jan Sedláček přihrál na pravý kruh RICHARDU ZAJÍČKOVI, který střelou na bližší tyč překonal Dvořáka a zdvojnásobuje tak náskok Brňanů! Asistence: Jan Sedláček.
     
    38:33
    Moravané nahodili puk až za klec Mountfieldu. Dvořák jej chtěl vyhodit o mantinel, kotouč se však svezl po skle a skončil v ochranné síti.
     
    38:11
    Kometa právě vstřelila branku!
    JAN MLČÁK nyní předvedl něco ze svého hokejového umu, na levém mantinelu udělal šikovnou kličku obránci a následně ranou z kruhu poslal kotouč přesně na vzdálenější tyč svatyně Dvořáka, Kometa opět vede! Asistence: Richard Zajíček, Robin Caha.
     
    37:31
    Moravané jsou v plném počtu a v přesilovce toho svému soupeři příliš nedovolili. Lvi ale drží puk i nadále.
     
    37:10
    Nyní se Mountfield konečně usadil v pásmu Komety. Kukla dostal nabito na modrou čáru, ale Kašpar jeho pokus viděl po celou dobu letu a bez potíží ho chytil.
     
    36:36
    Východočeši se nemohou probít do třetiny Brňanů, ti opět okamžitě vyhodili kotouč přes všechny čáry a navíc důsledně napadají rozehrávku Lvů, kteří nemohou postupovat vpřed.
     
    36:06
    Moravané bez větších potíží vytlačili soupeře z vlastního pásma a Hradec tak musí zakládat svou akci až od Dvořáka.
     
    35:31
    První přesilovku si zahraje Hradec. Sedláček kolenem nešetrně atakoval Poppela, který se ještě dlouhou dobu nezvedal z ledu, nakonec však v předklonu odjel na střídačku. Dvě minuty pro beka Komety za faul kolenem jsou na místě.
     
    35:20
    Minárik posouval na pravé straně puk Popelkovi, ten ho ale nedokázal zpracovat a touš se tak dostává až za bránu Dvořáka.
     
    34:49
    Hráči se na kruhu pro vhazování přetlačovali, k puku se ale žádný nedostal. Obráncům Komety se ale nakonec povedlo vyhodit.
     
    34:23
    Rozehrávka se svěřencům Marka Moskala nepodařila ani tentokrát a je jim tak pískán další icing. Buly po levici Kašpara.
     
    33:33
    Východočeši i nadále aktivně napadají rozehrávku Moravanů, kteří se nyní museli osvobodit za cenu zakázaného uvolnění.
     
    32:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí nyní pěkně zatopili v prostoru před Kašparem a máme tu vyrovnávací branku! Hrabčákova rána se odrazila do prostoru před bránou, kde se PETR POPPEL opřel do puku a ačkoliv si gólman Komety na touš sáhl, zastavit ho nedokázal – 1:1! Asistence: Samuel Hrabčák, Dominik Sklenář.
     
    32:48
    Dobrá pozice pro Sklenáře, který dostal krátkou přihrávku na vrchol kruhů a okamžitě pálil. Kašpar však byl se svou lapačkou pozorný.
     
    32:32
    Brňané jsou nyní aktivnějším celkem a více se ženou za dalším gólem, Lvi se jen sporadicky dostávají za půlící čáru. Další útok Komety teď ale zastavil ofsajd.
     
    32:03
    Janoušek získal kotouč u hrazení za vlastní bránou, vyhodit jej po mantinelu však nedokázal a Kometa tak může operovat v prostoru před Dvořákem.
     
    31:30
    Touš byl dlouhou dobu zašlápnutý u mantinelu za klecí Dvořáka, kde o něj bojovalo asi šest hokejistů. Sudí Pilný se nakonec rozhodl přerušit.
     
    31:02
    Útočník Lvů se o malou chvíli později dostal k další příležitosti, z pravého kruhu však mířil poměrně dost nepřesně.
     
    30:33
    Šedivý dostal přihrávku do mezikruží, kam se k němu sjeli dva obránci Komety, kteří ho odzbrojili a založili protiútok na druhou stranu.
     
    30:12
    Východočeši vyhráli buly před svým gólmanem a Kukla mohl kotouč vyhodit, to se mu však nezdařilo a hra se tak i nadále pokračuje v prostoru před Dvořákem.
     
    29:35
    Sklenář dobře zapracoval za vlastní bránou, kde na hrazení přitiskl pronikajícího hráče Komety. Následně se ale Lvi osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    29:08
    Hrabčákova přihrávka na pravý mantinel byla zastavena obránci Moravanů, kteří však sami směrem dopředu nic velkého nevymysleli.
     
    28:46
    Kavický hledal přihrávkou z pravé strany Popelku na levém kruhu, tomu však chyběly dva kroky k tomu, aby se dostal do obrovské šance.
     
    28:17
    Hra je přerušena, hráči nyní bojovali u brány Kašpara tak urputně, že málem převrhli klec na brankáře Komety, sudí rychle zapískal, bude se vhazovat po pravici gólmana Brna.
     
    28:03
    Moravané postupují přes půlící čáru středem hřiště, kotouč však v pásmu soupeře rychle ztratili.
     
    27:29
    Dvořák si teď musel poradit se střelou od modré i s následnou dorážkou Del Favera. Gólman Mountfieldu však tuto situaci ustál a jeho tým tak má soupeře stále na dostřel.
     
    27:09
    Moravané si přihrávají podél hrazení v pásmu Lvů, do střelecké pozice se ale zatím propracovat nedokázali.
     
    26:32
    Vašíček sebral puk na mantinelu za brankou svého mužstva a po levém hrazení ho prudce vyhodil.
     
    26:05
    Nahození za klec Dvořáka končí dalším zakázaným uvolněním. Beci Komety nepřejeli půlící čáru a nastřelili puk za svatyň protivníka těsně před ní.
     
    25:29
    Východočeši vstoupili do této dvacetiminutovky podstatně důrazněji než do prvního dějství a začínají si vytvářet tlak.
     
    25:12
    O černou pryž se teď bojovalo u levého hrazení v třetině Komety, obránci Brna jej nakonec vydolovali a mohou rozjet vlastní akci.
     
    24:38
    Svěřenci Marka Moskala nyní nenaložili dobře s vlastní rozehrávkou a je jim pískáno zakázané uvolnění. Vhazování po pravici Kašpara.
     
    24:29
    Kuboš se hnal po levé straně do další akce Mountfieldu, jenže tu zastavilo postavení mimo hru. Následně ještě strčil do jednoho z beků Komety, za což si ho sudí volá na kobereček.
     
    24:08
    Matěj Síla se dostal k puku na levé straně a z otočky se jej snažil na směrovat na bránu Brňanů, minul asi o půl metru.
     
    23:39
    Šedivý předal černou pryž hradeckým bekům, kteří ho však na útočné modré ztratili a Lvi musí vyklidit prostor před Kašparem.
     
    23:03
    Kynčl poslal puk za klec soupeře, kde si ho zpracoval Poppel, jenž ho předložil do prostoru mezi kruhy Sklenářovi, ten však v obrovské šanci kotouč hokejkou nezasáhll!
     
    22:39
    Caha se snažil po pravé straně natlačit před Kynčla, ten ho ale před svého brankáře nepustil. Dvořák tak musel chytit jen lehké nahození bekhendovou stranou hole.
     
    22:17
    Janoušek rozehrál zpoza vlastní klece na pravou stranu, po níž se Východočeši dostali až před Kašpara, Matěj Síla však namířil svůj pokus jen do náruče gólmana Komety.
     
    21:56
    Jan Mlčák dostal nabito na osu hřiště k modré čáře a pálil na klec Mountfieldu. Pokus sice mezi tři tyče nemířil, ale i tak ho Dvořák raději chytil do lapačky.
     
    21:18
    Perička zachytil puk na útočné modré u levého hrazení, zpracoval si jej a následně ho poslal na bránu. Kašparův beton však byl připraven.
     
    20:38
    Brňané ztratili kotouč v rohu za bránou Dvořáka, Lvi jej ale přes obrannou modrou přehodit nedokázali, pročež se i nadále hraje před jejich gólmanem.
     
    20:11
    Moravané opět vyhráli úvodní vhazování, jenže tentokrát brzy ztratili puk a Šedivý okamžitě pálil z předbrankového prostoru, trefil však pouze dobře postaveného Kašpara!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči i rozhodčí se vracejí na ledovou plochu, druhá třetina začne za několik málo okamžiků.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 12:40.
     
    První dějství dnešního duelu je za námi, příliš šancí nenabídlo, ale sledujeme rychlý hokej plný pohybu i osobních soubojů. Větší příležitosti si v této dvacetiminutovce vytvořila Kometa, která jednu z nich zásluhou Patrika Vašíčka proměnila a do další třetiny tak bude vstupovat s nejtěsnějším možným vedením.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    Následně obránce Mountfieldu projel s pukem na čepeli po levé straně a ranou z kruhu ohrozil Kašpara, který však jeho pokus bez větších potíží lapil.
     
    19:11
    Kuboš dobře zapracoval na obranné modré, kde čistě ramenem přišpendlil pronikajícího útočníka Moravanů na hrazení. Lvi mohou postupovat vpřed.
     
    18:37
    Dvořák zastavuje puk za vlastní bránou pro spoluhráče, kteří však nerozehráli dobře a na druhé straně může vlastní akci založit Kometa.
     
    18:02
    Hradec teď dostal kotouč do předbrankového prostoru, kde nebezpečně dorážel Pinkas, jenže Kašpar tuto situaci ve spolupráci se svými beky ustál.
     
    17:36
    Další nahození za klec Východočechů, Dvořák holí signalizoval zakázané uvolnění, ale sudí hru pouštějí.
     
    17:13
    O puk se teď bojovalo u obranné modré Mountfieldu. Beci Lvů z tohoto duelu odešli vítězně s kotoučem na svých čepelích.
     
    16:36
    Východočeši opět zakládají akci zpoza vlastní klece, Kynčl si vyměňuje kotouč z Peričkou a čeká na útočníka, který by se mu pohybem nabídl.
     
    16:03
    Hra se nyní přelévá ze strany na stranu, aniž bychom byly svědky nějaké šance či střeleckého pokusu, hraje se převážně ve středu kluziště.
     
    15:08
    Moravané drží černou pryž na svých čepelích za vlastní svatyní a nechávají oběma mužstvům dostatek prostoru na to, aby na led poslala čerstvé síly.
     
    14:36
    Nyní Brňané zavřeli svého soupeře a předvedli pěknou kombinaci, na jejím konci však pálil Minárik z mezikruží nepřesně.
     
    14:06
    Hradečtí se potřetí osvobozují v oslabení a spěchají na střídačku, Kometa se nemůže usadit před jejich gólmanem.
     
    13:32
    Jan Sedláček pálil z pravé strany od modré čáry, jeho pokus však mířil spíše do rohu hrací plochy než na bránu Dvořáka.
     
    13:01
    Východočeši krátce po vhazování před jejich gólmanem získali puk a poslali ho přes všechny čáry.
     
    12:35
    Máme tu první vyloučení v tomto zápase. Přesilovku si zahraje Kometa. Jušta odpyká dvě minuty za podražení.
     
    12:08
    Perička ve spolupráci s Kynčlem rozehrál zpoza vlastní brány, akce se sice dostala k útočné modré čáře, avšak nikoliv přes ni.
     
    11:40
    Kynčl ometl puk o hrazení, ale černá pryž k jeho spoluhráči nedoputovala. Moravané velmi dobře napadají rozehrávku Mountfieldu.
     
    11:19
    Brňané drží puk na vlastních čepelí u obranné modré. Následně jej nastřelili až za bránu Dvořáka, kde jej sebrali obránci Hradce.
     
    10:46
    Petr Poppel dostal přihrávku na pravý kruhu a z první pálil, mířil však těsně nad horní tyč svatyně Kašpara.
     
    10:18
    Hrabák se hnal za pukem podél levého hrazení, jenže první u něj byli beci Komety, kteří zpoza vlastní klece mohou rozjet další akci.
     
    09:59
    Svěřenci Libora Pivka si tentokrát neporadili dobře s vlastní rozehrávkou a je jim pískáno zakázané uvolnění. Buly po levici Dvořáka.
     
    09:36
    Sledujeme zatím svižný hokej, příliš se nepřerušuje a obě mužstva se pravidelně střídají na puku, větší šance si ale zatím vytváří Brno.
     
    08:57
    Brňané získali černou pryž ve vlastní třetině, ale jejich akce se nedostala ani přes půlící čáru.
     
    08:38
    Brňané měli další velkou šanci, Caha si ale vybruslil příliš doprava a dostal se tak z ideálního úhlu, jeho pokus tak Dvořáka příliš neohrozil.
     
    07:58
    Naar chtěl rozehrát na levou stranu, jenže přihrával z otočky a jeho pas tak mířil jen do míst, kde se nacházeli hráči Komety, kteří mohou vpřed.
     
    07:26
    O puk se chvilku bojovalo v rohu kluziště za klecí Dvořáka. Nakonec jej vydolovali beci Mountfieldu a po pravé straně táhne další akci Síla.
     
    06:49
    Jušta má kotouč na své čepeli za klecí Moravanů a pohledem vybízí své spoluhráče, aby se mu uvolnili pro přihrávku.
     
    06:16
    Hradec se snaží na inkasovanou branku odpovědět vlastním tlakem, souboj o puk u hrazení v pásmu Komety však nevyhrál.
     
    05:41
    Kometa právě vstřelila branku!
    Hradec opět zaváhal s rozehrávkou na útočné modré a pustil Brňany do další šance. Zajíček vyslal kupředu PATRIKA VAŠÍČKA, který střelou zprava na vzdálenější tyč překonal Dvořáka. Asistence: Richard Zajíček, Robert Věžník.
     
    05:25
    Mountfield kombinuje v prostoru před klecí Komety a hledá si vhodný prostor ke střele, ten se mu však zatím nedaří najít.
     
    04:43
    Erik Meluzín získal na obranné modré touš a jel sám na Dvořáka! Toho chtěl pokořit střelou k levé tyči, jenže brankář Hradce převedl hbitou vyrážečku!
     
    04:06
    Východočeši nastřelili puk za klec Moravanů. První u něj ale byli obránci Komety, kteří mohou založit protiútok.
     
    03:39
    Dvořák musel ven ze své brány, aby pomohl bekům s rozehrávkou, protože jinak by byl u kotouče první napadající Popelka.
     
    03:14
    Šedivý dostal ideální pas do prostoru mezi kruhy a okamžitě pálil, Kašpar ale předvedl parádní semafor a střelu zastavil.
     
    02:36
    Brňané kombinují za klecí protivníka. Nakonec se špatnou přihrávkou připravili o pásmo a musí vyklidit prostor před Dvořákem.
     
    01:58
    Východočeši teď chvíli drželi touš za vlastní svatyní a nechali oběma mužstvům čas na vystřídání. Kupředu teď po pravé straně proniká Pinkas.
     
    01:36
    Meluzín vyhodil po pravém hrazení puk z pásma, ale jen k Peričkovi, který jej následně poslal až za bránu Kašpara.
     
    01:08
    Jan Sedláček se dostal s pukem za útočnou modrou a od levého mantinelu nastřelil puk na Dvořáka, který jej bez větších potíží chytil.
     
    00:39
    Hradeckým utekla černá pryž za útočnou modrou a Kukla tak musí rozehrávat ze středového kruhu.
     
    00:18
    Brňané vyhráli úvodní vhazování a přes obránce se snaží založit svou první akci. Kotouč se jim ale nedaří dostat z vlastní třetiny.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Obě mužstva už mají rozbruslení za sebou, aktuálně ještě krouží po hrací ploše rolba, první třetina by měla začít přibližně za sedm minut.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Dvořák (Ševců) – Kukla "C", Naar, Janoušek, Perička, J. Kynčl, Kuboš – Šedivý, Sklenář, Jakubec, M. Síla, Pinkas, Hrabčák, Šánek, Jušta, Komma, Poppel. Trenér: Libor Pivko.

    HC Kometa Brno: Kašpar (Holata) – Věžník, T. Sedláček, Mlčák, J. Sedláček, Vašíček, Studený – Popelka, Caha, Minárik, Meluzín, Zajíček, Rašovský, Kavický, Del Favero, Kunc "C". Trenér: Marek Moskal.

    Rozhodčí: Pilný – Vepřovský, Řezníček.
     
    HC Kometa Brno

    Moravané v současné chvíli pobývají na 12. místě tabulky, když na své konto nastřádali 16 bodů. Kometa neprožívá nejšťastnější období, z minulých osmi zápasů dokázala vyhrát pouze dva. Včera navíc schytala pořádný výprask v Pardubicích, kde podlehla Dynamu hrůzostrašným poměrem 1:10. Dokáží se svěřenci Marka Moskala do duelu s Mountfieldem vzpamatovat?
     
    Mountfield HK

    Východočeši se aktuálně nacházejí na 8. příčce tabulky se ziskem 23 bodů. Svěřenci Libora Pivka v poslední době střídají lepší výkony s horšími. Na domácím ledě se jim však daří, předcházející dva duely zde vyhráli. Minulý týden porazili v ČPP Aréně pražskou Slavii 2:1 v prodloužení a včera na svém ledě pokořili také jihlavskou Duklu, zvítězili 3:1 Přidají Hradečtí třetí výhru v řadě?
     
    Dobrý den všem příznivcům ledního hokeje z města pod Bílou věží. Extraliga staršího dorostu pokračuje 18. kolem nadstavbové části. Krom dalších zápasů v něm Mountfield HK vyzve na svém ledě tým HC Kometa Brno.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 33. Poppel (Hrabčák, Sklenář) – 6. Vašíček (Zajíček, Věžník), 39. Mlčák (Zajíček, Caha), 39. Zajíček (J. Sedláček)


    Mountfield HK: Dvořák (Ševců) – Kukla "C", Naar, Janoušek, Perička, J. Kynčl, Kuboš – Šedivý, Sklenář, Jakubec, M. Síla, Pinkas, Hrabčák, Šánek, Jušta, Komma, Poppel. Trenér: Libor Pivko.
    HC Kometa Brno: Kašpar (Holata) – Věžník, T. Sedláček, Mlčák, J. Sedláček, Vašíček, Studený – Popelka, Caha, Minárik, Meluzín, Zajíček, Rašovský, Kavický, Del Favero, Kunc "C". Trenér: Marek Moskal.

    Rozhodčí: Pilný – Vepřovský, Řezníček
    thejrc.org