Slovinsko – Slovensko 2:7 (kon.)
konec
Slovinsko
2:7 (0:1, 1:2, 1:4)
Slovensko
sk Středa 31.01.2018, 16:00 • Športová hala Klokočina, Nitra • Kvalifikace mistrovství světa - muži
     
    Slovenskí florbaloví reprezentanti zvládli vstup do kvalifikačnej skupiny o postup na majstrovstvá sveta do Prahy, keď zdolali Slovinsko 7:2. Zverenci trénera Petra Koutného predviedli aktívny ofenzívny výkon, no v nasledujúcich dueloch sa budú musieť vyvarovať niekoľkých zbytočných chýb v defenzíve, ktoré si dnes "neodpustili". Za najlepších hráčov zápasu bolu vyhlásení Robert Košir, respektíve Ladislav Gál. Slovensko čaká už zajtra druhý zápas kvalifikačnej skupiny, keď ich súperom bude ďalší outsider, tentokrát Francúzsko. Aj pri online prenose z tohto duelu sa na vás teším, dnes vám však už prajem pekný zvyšok dňa! Dovidenia! (17:51:43)
     
    Koniec zápasu.
    59:45 Martin JOŠČÁK - 2:7
     
    59:45
    Slovensko dalo gól! To, čo Slovinci nevyužili, to sa podarilo slovenskému tímu. Loptičku vyviezol Michal Dudovič, dobre videl voľného MARTINA JOŠČÁKA a ten završuje skóre dnešného zápasu. Asistencia: Dudovič.
     
    59:27
    Petr Koutný na lavičke slovenského tímu sa v tejto chvíl dokonca prežehnal, keď sa Slováci dopustili ďalšej absolútne zbytočnej chyby, no Rastislav Mazák opäť skvelo zasahuje.
     
    58:34
    Marek Koščo sa odhodlal k ofenzívnemu výletu a zaujímavým technickým pokusom ohrozil Janiho Doleneca.
     
    57:58
    Michal Miške si v priebehu niekoľkých sekúnd zobral na svoje plecia až príliš veľké sústo, keď chcel individuálne prejsť cez trojicu súperov, no loptičku stratil. Slovinci však túto príležitosť využiť nedokázali.
    56:58 Ronald GAŠPARÍK - 2:6
     
    56:58
    Slovensko dalo gól! Slovinci otvorili hru, čo dokázala slovenská tretia formácia okolo Erika Moravčíka. Ladislav Gál pekne uvoľnil pri pravom mantineli RONALDA GAŠPARÍKA a ten po šiesty raz prekonáva Janiho Doleneca.
     
    56:11
    No tak v tejto chvíli sme mali znova obrovské šťastie, keď sa bezmocný Rastislav Mazák len obzrel, ako loptička z hokejky jedného zo Slovincov pristála na ľavej žrdke.
     
    55:33
    V slovenských radoch sa začína objavovať veľká nervozita, keď tentokrát pri štandardnej situácii Slovincov nepochopteľne zaspali a Rastislav Mazák mal čo robiť proti zakončeniu Anžeho Šnebergera.
     
    54:53
    Tak teraz sme mali obrovské šťastie! Veľké problémy mal Ľuboš Šefčík, ktorý prehral osobný súboj pred vlastnou bránkou a Blaž Kavčič na naše šťastie trafil len bočnú sieť. Proti jeho strele zasiahol Rastislav Mazák.
     
    54:12
    Martin Joščák stratil loptičku za vlastnou bránkou a Rastislav Mazák musel zachraňovať trojgólový náskok proti Gašperovi Trilerovi.
     
    53:18
    Dobrú prácu odviedol za slovinskou bránkou Erik Moravčík, ktorý vybojoval po dlhšom striedaní štandardnú situáciu a odchádza striedať.
    52:25 Robert KOŠIR - 2:5
     
    52:25
    Tím Slovinsko práve strelil gól! Loptičku si v stredovom kruhu zobral Robert Košir a peknou kľučkou prekabátil Rastislava Mazáka v slovenskej bránke. Slovinci tak ešte mierne dramatizujú posledných približne osem minút tretej tretiny.
    52:25 Trestné strieľanie
     
    52:25
    Tak teraz sa Ľuboš Šefčík zbytočne rozčuľuje smerom k jednému z rozhodcov, keď úplne jednoznačne zaťahoval ručnú brzdu proti unikajúcemu slovinskému útočníkovi. Nielenže pôjdu Slováci do štyroch, ale navyše budú mať Slovinci výhodu trestného strieľania.
     
    51:48
    Slováci znova stratili pomerne jasnú loptičku na súperovej polovici, Rastislav Mazák však dokázal zasiahnuť proti Anžemu Burnikovi.

    Jakub Kocourek

    Branky a nahrávky: 32. Košir (Pustavrh), 53. Košir (TS) – 6. Gál (Machara), 31. Kubovič (Gál), 36. Kubovič (Moravčík), 43. Dudovič (Joščák), 48. Gál (Bachan), 57. Gašparík (Gál), 60. Joščák (Dudovič)


    Slovinsko: Dolenec (Bernik) – Pustavrh, Kavčič, Časar, Košir, Burnik – Mesec, Vehovec, Triler, Šneberger, Bizjak – Bohinc, Kump, Peklaj, Tomc, Oblak – Ržek, Kožuh
    Slovensko: Mazák (Turiak) – Šefčík, Koščo, Grlický, Ujhelyi, Čonka-Skyba – Bachan, Machara, Moravčík, Kubovič, Gál – Miške, Gašparík, Joščák, Dudovič, Nehila – Laštík, Reguly, Mráz

    Rozhodčí: Janne Sjögren, Thomas Ellis (obaja Fínsko)
    bahis siteleri