Slovensko – Francie 10:3 (kon.)
konec
Slovensko
10:3 (2:1, 5:0, 3:2)
Francie
sk Čtvrtek 01.02.2018, 19:00Kvalifikace mistrovství světa - muži
     
    Slovenskí florbaloví reprezentanti zvládli aj svoj druhý zápas v kvalifikačnej skupine o postup na majstrovstvá sveta do Česka, keď zdolali Francúzsko 10:3. Napriek jednoznačnému víťazstvu sa však v hre zverencov trénera Petra Koutného znova objavovali hluché miesta, ktoré by sa im v dôležitých súbojoch proti Nemecku a Švédsku mohli kruto vypomstiť. Za najlepších hráčov zápasu boli vyhlásení francúzsly brankár Mathias Jaquenod a na strane Slovenska štvorgólový strelec Matúš Grlický. Slovenských reprezentantov teraz čaká deň voľna, no a v sobotu nastúpia v priamom súboji o postup proti nepríjemnému súperovi z Nemecka. Aj tento zápas vám prinesieme v našom online prenose, už teraz vás ho pozývam sledovať. Pre dnešok je to však už odo mňa úplne všetko, majte ešte pekný večer! (21:06:02)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    O poslednú nebezpečnú koncovku dnešného duelu sa postaral Lukáš Ujhelyi, proti jeho strele však vytiahol skvelý zákrok brankár Mathia Jaquenod.
     
    59:13
    Ladislav Gál si potiahol loptičku sprava na os ihriska a vypálil smer bránka. Jeden z rozhodcov hru prerušil, pretože sa mu zdalo, že loptička sa do ihriska odrazila spoza bránkovej čiary. Po kontrole pomocou videa však tento verdikt zrušil.
     
    58:49
    Francúzsko práve dalo gól! Francúzi využívajú ďalšiu z veľkého množstva dier v slovenskej defenzíve. Tentokrát sa sám na Rudolfa Turiaka opäť vyrútil TOBIAS WEBER, ktorý strieľa tretí gól Francúzska! Asistencia: Jaquenod.
     
    57:53
    Slovenský realizačný tím na čele s trénerom Petrom Koutným cíti, že hráči momentálne nie sú vo svojej koži a aj keď už výsledok nie je v ohrození, rozhodli sa vziať si oddychový čas.
     
    57:45
    Tak to snáď nie. Slováci sa z inkasovaného gólu nepoučili a znova sa za ich chrbtom ocitol voľný francúzsky útočník. Rudolf Turiak však tentokrát proti Tobiasovi Weberovi skvelým spôsobom zasiahol.
     
    57:06
    Francúzsko práve dalo gól! Tak na takéto situácie si proti silnejším súperom budú musieť slovenskí florbalisti dávať veľkí pozor. Obranná dvojica si teraz nepostrážila protiútok Francúzov, ktorý po prihrávke za ich chrbát zakončuje presne BRICE MULLER. Asistencia: Weber.
     
    56:45
    Pekná kombinácia Slovákov. Lukáš Mráz ponúkol loptičku ako na podnose Filipovi Čonkovi-Skybovi, ktorý však v zakončení z tesnej blízkosti neuspel.
     
    55:58
    Martin Kubovič zapracoval za francúzskou bránkou a vybojoval štandardnú situáciu, Francúzi si však tentokrát postrážili zakončujúceho Ronalda Gašparíka a loptičku na vlastnú bránku nepustili.
     
    55:25
    Francúzi sú už evidentne psychicky na dne. Brice Muler vyrobil obrovskú chybu pri rozohrávke spoza vlastnej bránky, Martin Kubovič mu loptičku zobral, no Ladislav Gál jeho prihrávku na skórovanie využiť nedokázal.
     
    54:48
    Slovensko dalo gól! Aké to je jednoduché, keď sa to vie. Zodpovednosť si na svoje plecia zobral najmladší člen slovenského tímu RONALD GAŠPARÍK, ktorý zvolil najskôr jednoduchú kľučku, oklamal brankára súpera a následne bez problémov strieľa desiaty gól Slovenska.
     
    54:48
    Ďalšia presilová hra pre Slovensko, tentokrát aj s bonusom v podobe trestného strieľania. Francúzi sa síce teraz akoby nevedeli dohodnúť, kto si má ísť sadnúť na trestnú lavicu za nedovolený zákrok na jedného z našich útočníkov, napokon to je Brice Muller.
     
    54:28
    Ladislav Gál bol v súboji na pravom krídle s Florentom Rivoirem, loptička opustila priestory ihriska, a tak môžu rozohrávať Francúzi.
     
    53:36
    Slovensko dalo gól! Tak toto bola jednoducho paráda. Michal Dudovič si potiahol loptičku po celej šírke ihriska zľava doprava, aby ju následne poslal na úplne voľného LUKÁŠA UJHELYIHO, a ten pridáva deviaty gól slovenského tímu, tentokrát dokonca v presilovej hre. Asistencia: Dudovič.
     
    52:59
    Slovensko si zahrá ďalšiu presilovú hru potom, čo rozbehnutého Ronalda Gašparíka pri ľavom mantineli musel len za cenu seknutia zastaviť v súboji dvoch hráčov s číslom šesť na drese Hugo Botton.
     
    52:33
    Tak toto Slovákom nevyšlo. Martin Joščák svojou prihrávkou z hĺbky ihriska smerom na obrancu Mareka Košča vyhnal svoj tím až za vlastnú bránku.
     
    51:24
    Ladislav Gál sa teraz niekoľkokrát po súboji s francúzskymi obrancami pozrel vyčítavo smerom k jednému z rozhodcov, až si napokon za bránkou súpera vybojoval štandardnú situáciu.

    Jakub Kocourek

    Branky a nahrávky: 6. Gašparík, 10. Machara (Gál), 26. Joščák, 27. Grlický, 34. Grlický (Čonka-Skyba), 37. Grlický (Ujhelyi), 40. Grlický, 46. Gál (Moravčík), 54. Ujhelyi (Dudovič), 55. Gašparík – 12. Andermatt (Weber), 58. Muller (Weber), 59. Weber (Jaquenod)


    Slovensko: Turiak (Mazák) – Šefčík, Koščo, Grlický, Ujhelyi, Čonka-Skyba – Bachan, Machara, Moravčík, Kubovič, Gál – Gašparík, Laštík, Joščák, Dudovič, Mráz – Miške, Reguly, Nehila
    Francie: Jaquenod (Legoff) – Andermatt, Bondue, Henry, Weber, B. Muller – Hincke, Y. Muller, Tastet, Courtet, Botton – Detroyat, Rivoire, Russo-Mendoza, Postel, Vallar – Debraux, Colin

    Rozhodčí: Volodar Ilyk, Artem Zolotar (obaja Ukrajina)
    bahis siteleri