Slovensko – Francie 10:3 (kon.)
konec
Slovensko
10:3 (2:1, 5:0, 3:2)
Francie
sk Čtvrtek 01.02.2018, 19:00Kvalifikace mistrovství světa - muži
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Druhým hracím dňom dnes pokračuje v Nitre kvalifikačná skupina na decembrové majstrovstvá sveta do Česka. Slovenskí florbalisti po včerajšom triumfe nad Slovinskom dnes od 19:00 proti absolútnemu outsiderovi skupiny Francúzsku.

    SLOVENSKO

    Slovenská florbalová reprezentácia sa snaží preniknúť na štvrtý svetový šampionát v histórii. Do kvalifikačného turnaja vstúpili zverenci trénera Petra Koutného pomerne presvedčivým víťazstvom 7:2 nad Slovinskom. Triumf sa však nerodil tak ľahko, ako sa očakávalo. Slovinci robili Slovákom veľké problémy svojim aktívnym napádaním a definitívne sa o triumfe favorizovaného domáceho celku rozhodlo až v tretej tretine. Najväčší podiel na úspešnom vstupe do turnaja mala formácia okolo centra Erika Moravčíka s krídlami Martinom Kubovičom a Ladislavom Gálom, ktorá sa postarala až o päť presných zásahov. Slovenský tím mal síce vo väčšine zápasu veľkú prevahu, no Slovinci hrozili z rýchlych protiútokov, a tak sa musel niekoľkokrát predviesť aj brankár Rastislav Mazák. Najmä na rozohrávke od slovenských obrancov bolo v úvode stretnutia vidieť menšiu nervozitu zo vstupu do kvalifikácie, ktorá sa však postupom času stratila. Dnes sa tak dá očakávať už stopercentne koncentrovaný výkon, ktorý by mohol priniesť aj veľké množstvo gólov vo francúzskej bránke.

    Nominácia Slovenska: MAZÁK Rastislav (FbC Panters Praha, CZE), TURIAK Rudolf (FK Orel Telnice, CZE) – brankári, KOŠČO Marek (AC Sparta Praha, CZE), ŠEFČÍK Ľuboš (FbŠ Bohemians Praha, CZE), LAŠTÍK Lukáš (TJ A-FbO Nižná), MACHARA Matúš (FBK AS Trenčín), MORAVČÍK Erik (FBC Ostrava, CZE), MIŠKE Michal (FBC Ostrava, CZE), BACHAN Patrik (TJ A-FbO Nižná), UJHELYI Lukáš (AC Sparta Praha, CZE), GRLICKÝ Martin (Bulldogs Brno, CZE), ČONKA-SKYBA Filip (FBC Ostrava, CZE), DUDOVIČ Michal (SV Wiler-Ersigen, SUI), JOŠČÁK Martin (FBC Mikuláš Prešov), NEHILA Peter (Tatran Střešovice, CZE), REGULY Tomáš (TJ A-FbO Nižná), GÁL Ladislav (1. SC Vítkovice, CZE), KUBOVIČ Martin (Tsunami Záhorská Bystrica), GAŠPARÍK Ronald (Tatran Střešovice, CZE), MRÁZ Lukáš (Bulldogs Brno, CZE)

    FRANCÚZSKO

    Francúzski florbalisti sú najväčšími otusidermi kvalifikačnej skupiny v Nitre. V rebríčku IFF im totiž patrí až 28. priečka. Na záverečný turnaj majstrovstiev sveta najvyššej kategórie sa ešte nikdy v histórii neprebojovali a nič nenasvedčuje tomu, že by sa to po tomto týždni malo zmeniť. Francúzi totiž v úvodnom zápase kvalifikácie schytali poriadny debakel od Švédov v pomere 43:1, keď už úvodnú dvadsaťminútovku prehrali 11:1. O ich jediný presný zásah do siete svetového giganta sa postaral v polovici prvej tretiny v presilovej hre Tobias Weber. O tom, ako tento zápas vyzeral, svedčí aj pomer striel. Okrem 43 inkasovaných gólov si francúzski gólmani pripísali ďalších 57 úspešných zákorkov, zatiaľ čo švédsky brankár kryl len 12 zákrokov.

    Nominácia Francúzska: Thibault Legoff, Mathias Jaquenod, Yannick Muller, Paul Detroyat, Quentin Hincker, Florent Rivoire, Jerome Andermatt, Martin Bondue, Leo Vallar, Hugo Botton, Manaure Russo-Mendoza, Josselin Debraux, Arnaud Colin, Brice Muller, Claudio Henry, Adrian Inigo Tastet, Thomas Postel, Thomas Courtet, Tobias Weber
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Turiak (Mazák) – Šefčík, Koščo, Grlický, Ujhelyi, Čonka-Skyba – Bachan, Machara, Moravčík, Kubovič, Gál – Gašparík, Laštík, Joščák, Dudovič, Mráz – Miške, Reguly, Nehila

    Francúzsko: Jaquenod (Legoff) – Andermatt, Bondue, Henry, Weber, B. Muller – Hincke, Y. Muller, Tastet, Courtet, Botton – Detroyat, Rivoire, Russo-Mendoza, Postel, Vallar – Debraux, Colin

    Rozhodca: Volodar Ilyk, Artem Zolotar (obaja Ukrajina).
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche. Vypočujeme si hymny oboch krajín, predstavíme si otváracie formácie a zápas sa môže začať!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    0:50
    V závere prvej minúty sa slovenskí florbalisti dostali do prvej zaujímavej príležitosti, keď v páde zakončoval z pravého krídla Lukáš Ujhelyi.
     
    1:35
    K streleckému pokusu sa dostala aj druhá pätorka, keď jej kombináciu zakončoval po prihrávke od Ladislava Gála Erik Moravčík, zatiaľ však čakáme na prvý zákrok francúzskeho gólmana.
     
    2:40
    Francúzi sa pokúšajú o hru zo zabezpečenej defenzívy, zatiaľ sa im však nedarí prechod do rýchlych protiútokov, keď im chýba presnosť pri prihrávke z vlastnej polovice.
     
    3:30
    Slováci naďalej držia loptičku vo svojej moci, zatiaľ sme však nevideli žiadnu väčšiu príležitosť nášho tímu na skórovanie.
     
    4:45
    Dobrá práca prvej formácie slovenského tímu, keď až dvakrát bol sám pred brankárom Mathiasom Jaquenodom Filip Čonka-Skyba, no presadiť sa nedokázal.
     
    5:13
    Slovensko dalo gól! Slováci sa dočkali dôležitého prvého zásahu, keď po neúspešnom vyhodení loptičky zo strany Francúzov sa k loptičke dostal obranca RONALD GAŠPARÍK a nechytateľne zavesil do pravého horného rohu bránky!
     
    6:29
    Ďalšia príležitosť slovenského tímu. Martin Kubovič posielal loptičku na teč do bránkoviska pre Erika Moravčíka, skôr ako slovenský center však dokázal zasiahnuť Mathias Jaquenod.
     
    7:36
    Skvelý Rudolf Turiak teraz zachránil slovenský tím od vyrovnania, keď defenzívna dvojica zabudla na pravom krídle na jedného z francúzskych útočníkov a Turiak musel vytiahnuť reflexívny zákrok svojou ľavou rukou!
     
    8:43
    Martin Kubovič prihrával dozadu na Patrika Bachana a ten sa pod tlakom súpera rozhodol hru radšej prerušiť a odchádza striedať.
     
    9:19
    Zaujímavé príležitosti na oboch stranách. Najprv Slovákom nevyšlo prečíslenie 2 na 1, ktoré nedokázal zakončiť Lukáš Ujhelyi a následne sa musel Rudolf Turiak činiť proti Briceovi Mullerovi.
     
    9:43
    Slovensko dalo gól! Tak tentokrát sa už slovenským florbalistom podarilo vykombinovať súperových obrancov, keď prečíslenie 2 na 1 zakončil strelou do odkrytej bránky po nezištnej prihrávke Ladislava Gála MATÚŠ MACHARA. Asistencia: Gál.
     
    10:53
    Za slovenskou defenzívou sa tentokrát objavil Tobias Weber, jeho strela z ľavého krídla však išla len mimo bránky Rudolfa Turiaka.
     
    11:30
    Francúzsko práve dalo gól! Francúzi dosahujú po ďalších zmätkoch v obrane slovensého tímu kontaktný gól. Marek Koščo si vypustil za vlastnou bránkou súboj s Tobiasom Weberom, ten prihral pred bránkovisko úplne voľnému JEROMEOVI ANDERMATTOVI, ktorý prestrelil Rudolfa Turiaka. Asistencia: Weber.
     
    12:30
    Rovnako ako v úvode včerajšieho zápasu so Slovinskom, aj dnes je na slovenských florbalistoch cítiť veľkú nervozitu. Či už v ofenzíve pri pomerne zdĺhavých kombináciách bez pohybu, alebo pri rozohrávke od obrancov. Francúzi to cítia a snažia sa Slovákov napádať pomerne hlboko na ich polovici.
     
    13:55
    Martin Joščák sa najskôr obtočil okolo súpera, následne sa rozbehol za bránku, kde však loptička opustila priestor ihriska a hra tak musí byť prerušená.
     
    14:29
    Vynikajúce napádanie zo strany Lukáša Ujhelyiho, ten získal loptičku na hranici bránkoviska, no bol už príliš blízko francúzskeho gólmana, aby dokázal kavalitnejšie zakončiť.
     
    15:01
    Slováci sa už tešili z tretieho presného zásahu, keď sa z otočky presadil Martin Grlický, no rozhodcovia si situáciu pozreli ešte raz na videu a napokon sa rozhodli tento gól neuznať!
     
    15:28
    Šikovnou strelou spoza francúzskeho súpera teraz skúsil šťastie Ladislav Gál, no Mathias Jaquenod dokázal proti prudko letiacej loptičke vystrčiť svoju pravú ruku.
     
    16:42
    Slovenskí florbalisti útočili znova proti dobre sformovaným Francúzom a napokon sa nezmohli na viac ako na jednoduché nahodenie loptičky na bránku od Martina Joščáka, ktoré si Jaquenod postrážil.
     
    17:59
    Francúzi naďalej trávia väčšinu prvej tretiny bez loptičky. Tentokrát sa ich až betónovú defenzívu pokúsil strelou z úctyhodnej vzdialenosti narušiť Filip Čonka-Skyba, no aj s jeho pokusom si francúzsky gólman bez problémov poradil.
     
    18:45
    Slovenskí florbalisti dnes najmä v ofenzíve zatiaľ nehrajú vôbec zle, no stále im chýba väčšia pohoda na hokejkách v predfinálnej fáze, čo teraz strelou tesne vedľa bránky potrvrdil Erik Moravčík.
     
    19:20
    Ideálna príležitosť pre slovenský tím na gól do šatne. Na trestnú lavicu totiž odchádza francúzsky obranca Martin Bondue a navyše budú Slováci zahrávať štandardnú situáciu z hranice bránkoviska.
     
    19:25
    Zo štandardnej situácie napokon strieľal Martin Kubovič, ktorý však na francúzskeho gólmana Mathiasa Jaquenoda nevyzrel.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Slovenskí florbaloví reprezentanti vyhrávajú po prvej tretine kvalifikačného duelu na majstrovstvá sveta nad Francúzskom tesne 2:1. Slováci mali skvelý vstup do zápasu, keď súperov k ničomu nepúšťali a po prvých desiatich minútach vyhrávali zásluhou presných zásahov Ronalda Gašparíka a Matúša Macharu 2:0. Potom však prišlo menšie poľavenie, čo dokázali Francúzi využiť na strelenie kontaktného gólu, keď sa presadil Jerome Andermatt. Francúzsky gólman síce inkasoval ešte raz, no po zhliadnutí videa sa rozhodcovia rozhodli gól Martina Grlického neuznať. Zatiaľ je to zo strany slovenských florbalistov trápenie najmä v predfinálnej fáze. Verme, že sa im v druhej tretine podarí rýchlo streliť jeden-dva góly, ktoré by ich dokázali dostatočne upokojiť do ďalšieho priebehu zápasu.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:55
    Slováci začali druhú tretinu v presilovej hre, čo dokázali využiť na vytvorenie si tlaku na polovici súperov. O zakončenie smerom na bránku sa pokúšali Michal Dudovič aj Lukáš Ujhelyi.
     
    21:43
    Slovenskí florbalisti sa stále viac tlačia do ofenzívy, no zároveň sa snažia nezabúdať aj na defenzívu. Tentokrát musela slovenská dvojica v zadných radoch zapracovať proti zatiaľ najnebezpečnejšiemu francúzskemu hráčovi Tobiasovi Weberovi.
     
    22:25
    Na opačnej strane sa do loptičky poriadne oprel Patrik Bachan, no tá skončila len za francúzskou bránkou.
     
    23:19
    Obrovská príležitosť sa teraz naskytla Ľubošovi Šefčíkovi, pred ktorým sa otvorila doslova diaľnica, jeho nájazd však dokázal zlikvidovať skvelý Mathias Jaquenod.
     
    23:43
    O pár sekúnd zatiaľ vynikajúco chytajúci francúzsky gólman zneškodnil aj technický pokus Filipa Čonku-Skybu, ktorý to mieril do horných partií bránky.
     
    24:51
    Francúzi sa už tešili z gólu, no sám zakončujúci Tobias Weber vedel, že loptičku zasiahol vysokou hokejkou, a tak tento gól našťastie pre Slovensko platiť nemôže.
     
    25:22
    Slovensko dalo gól! Skvelá reakcia slovenského tímu po neuznanom vyrovnávajúcom góle Francúzska. Slováci zvýšili dôraz na polovici súperov a po viacerých tvrdých súbojoch o loptičku sa napokon najlepšie pred bránkoviskomzorientoval MARTIN JOŠČÁK.
     
    26:01
    Slovensko dalo gól! No a netrvalo dlho a Slováci odskakujú už na rozdiel troch gólov. Po dobre zahratej štandardnej situácii poslal Lukáš Ujhelyi presnú prihrávku MARTINOVI GRLICKÉMU, a ten prepálil francúzskeho brankára! Asistencia: Ujhelyi.
     
    27:45
    Slovákom posledné okamihy vliali veľkú sebadôveru. Najskôr si vydýchli pri neuznanom góle súpera a následne v priebehu 40 sekúnd dokázali zvýšiťuž na trojgólový rozdiel.
     
    27:46
    Len čo som to dopísal, unikol Brice Muller slovenskej defenzíve a Lukáš Laštík ho musel zahákovať. Nielenže si pôjde slovenský obranca na dve minúty sadnúť na tresntú lavicu, ale navyše budú mať Francúzi výhodu trestného strieľania.
     
    27:46
    Rudolf Turiak v bránke slovenská náročnú situáciu zvládol, keď tentokrát naňoho nevyzrel Tobias Weber. Slovenský gólman si veľmi dobre počkal na zakončenie francúzskeho útočníka a jeho pokus o blafák zneškodnil.
     
    28:50
    V týchto momentoch sa Slováci stiahli do defenzívy a nechávajú hrať aj svojho súpera. Francúzi sa usadili na polovici slovenského tímu, no zatiaľ nič nebezpečné nevymysleli.
     
    29:45
    Skvelá práca Ronalda Gašparíka, ktorý si v absolútnom závere oslabenia dokázal veľmi dobre prikryť loptičku za vlastnou bránkou a podarilo sa mu prerušiť hru.
     
    30:29
    Fantastická práca mladého Ronalda Gašparíka. Ten hrá tak ako včera, aj dnes s obrovskou chuťou, čo dokázal aj tentokrát, keď si krásnymi kľučkami vychutnal dvojicu francúzskych obrancov, proti brankárovi Mathiasovi Jaquenodovi však už neuspel.
     
    31:22
    Tak teraz mali Francúzi aj obrovské šťastie, keď sa po nastrelení od Mareka Košča snažili dorážať aj Filip Čonka-Skyba, aj Lukáš Ujhelyi, no neúspešne.
     
    32:14
    Dobrý návrat Patrika Bachana do obrany. Slovenský obranca znova dokázal vytlačiť francúzskych hráčov až za bránku Rudolfa Turiaka a napokon dosiahol aj prerušenie hry.
     
    33:10
    No tak už v polovici zápasu sa na ihrisku začínajú objavovať aj hráči zo štvrtej formácie. Jeden z nich, Tomáš Reguly v tejto chvíli pálil smerom na francúzsku bránku, no Mathias Jaquenod zasahovať nemusel, keďže loptička skončila za jeho bránkou.
     
    33:54
    Slovensko dalo gól! A je to o štyri góly. Výbornú prácu v rohu ihriska odviedol Filip Čonka-Skyba, ktorý vybojoval loptičku na svoju hokejku, nabil na os ihriska MARTINOVI GRLICKÉMU, a ten si pripisuje dnes už svoj druhý presný zásah. Asistencia: Čonka-Skyba.
     
    34:50
    Francúzi sú už po inkasovaní piateho gólu tak trochu zaskočení, napriek tomu sa s loptičkou vo svojej moci snažia predsa len niečo vymyslieť. Slováci však v týchto chvíľach veľmi dobre pracujú aj v defenzíve, keď súpera dokážu vytláčať veľmi ďaleko od vlastnej bránky.
     
    35:35
    Martin Joščák sa dostal v ofenzívnom pravom rohu do súboja s jedným z francúzskych obrancov, kde sa mu podarilo vybojovať nedovolený zákrok, a tak môže slovenský kapitán zahrávať štandardnú situáciu.
     
    36:49
    Slovensko dalo gól! Nebyť neuznaného gólu, MARTIN GRLICKÝ by už pri predchádzajúcom presnom zásah dosiahol hetrik. Slovenského centra to však mrzieť nemusí, keďže sa mu teraz podarilo doraziť za chrbát francúzskeho brankára strelu Lukáša Ujhelyiho. Asistencia: Ujhelyi.
     
    37:55
    Tak v druhej tretine sledujeme doslova ideálny scenár. Slovenským reprezentantom to tak konečne začalo padať a s pribúdajúcimi minútaim hrajú stále vo väčšej a väčšej pohode.
     
    38:47
    Martin Joščák osvedčil svoje skúsenosti, na vlastnej polovici si proti dobiedzajúcemu súperovi pri mantieneli prikryl loptičku a vybojoval nedovolený zákrok. Je z toho štandardná situácia pre Slovensko.
     
    39:10
    Slovensko dalo gól! Tak toto je doslova koncert v podaní MARTINA GRLICKÉHO. Center slovenskej prvej formácie sa presadzuje štvrtýkrát v priebehu druhej tretiny, keď si tentokrát loptičku pre seba vybojoval vďaka veľkej bojovnosti od jedného z francúzskych obrancov a následne nechytateľne zavesil.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Kým v prvej tretine to bolo zo strany slovenských florbalistov trochu trápenie, tak v tej druhej to bol doslova koncert. Slováci svoje najtesnejšie vedenie podporili ďalšími piatimi gólmi, keď sa raz presadil kapitán Martin Joščák a až štyri góly zaznamenal Martin Grlický. V tretej tretine to tak už bude pravdepodobne iba o tom, koľkokrát sa slovenským reprezentantom ešte podarí skórovať.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:01
    Vyzerá to tak, že v závere druhej tretiny tam ešte prišlo k nejakému previneniu voči pravidlám zo strany Ladislava Gála, ktorý tak začína poslednú dvadsaťminútovku na trestnej lavici.
     
    40:25
    No a Francúzi mohli presilovú hru pomerne rýchlo využiť, Rudolf Turiak však skvelým spôsobom zasiahol proti delovke z ľavej strany z hokejky Jeromeho Andermatta.
     
    41:49
    Ďalšie zakončenie Francúzska prichádza až v takmer úplnom závere početnej prevahy, keď sa tentokrát nepresnou strelou prezentoval Tobias Weber.
     
    42:53
    Tretej slovenskej formácii na čele s Martinom Joščákm sa podarilo súpera zavrieť pred jeho bránkou, ani jedno z troch nádejných zakončení zo slovenských hokejok sa však neujalo.
     
    43:49
    Patrik Bachan dnes hrá zatiaľ najmä v defenzíve veľmi dobrý zápas. Aj tentokrát si bez najmenších problémo poradil za vlastnou bránkou proti napádajúcemu francúzskemu útočníkovi. Hra je prerušená, pokračovať s loptičkou budú slovenskí florbalisti.
     
    44:34
    Fantastický Rudolf Turiak! Slováci sa teraz trochu nepochopiteľne len pozerali na rozbehnutého Tobiasa Webera, ktorý sa dostal do tesnej blízkosti slovenského brankára, no ten dokázal fantastickým zákrokom vytlačiť loptičku mimo bránky!
     
    45:25
    Lukáš Mráz je ďalším hráčom, ktorý naskakuje do tohto zápasu len výnimočne, no teraz si takmer pripísal asistenciu, keď veľmi dobre našiel pred bránkou Ronalda Gašparíka, no ten francúzskeho gólmana neprekonal.
     
    46:00
    Slovensko dalo gól! Slováci mali výhodu štandardnej situácie, no a treba povedať, že to vymysleli skutočne majstrovsky. Erik Moravčík pristavil loptičku LADISLAVOVI GÁLOVI, ten si ju potiahol do výhodnejšej streleckej pozície a spoza trojice brániacich Francúzov to trafil milimetrovo presne! Asistencia: Moravčík.
     
    46:50
    Martin Joščák teraz za francúzskou bránkou v súboji kapitánov s Manaurem Russom-Mendozom napádal až príliš agresívne, a tak musí byť hra prerušená.
     
    47:03
    Francúzi si po dobrom prechode do ofenzívy dokázali vytvoriť tlak pred Rudolfom Turiakom, čo napokon vyústilo až do nedovoleného zákroku Lukáša Mráza. Slováci sa tak budú nasledujúce dve minúty musieť brániť.
     
    47:34
    V týchto chvíľach to však vyzeralo skôr na to, že presilovú hru hrajú slovenskí florbalisti, ktorí najskôr preniesli hru na opačnú stranu ihriska a tam predviedli veľmi kvalitné napádanie Martin Kubovič s Lukášom Ujhelyim.
     
    48:28
    Obrovská šanca slovenského tímu! Martin Kubovič sa ocitol pri ľavom mantineli úplne sám, zdvihol hlavu a namieril to fantasticky. Francúzov zachránil len skvelý zákrok ich gólmana a následná neúspešná dorážka Filipa Čonku-Skybu.
     
    49:30
    Tak Francúzom nielenže presilová hra absolútne nevyšla, ale po jej skončení sa dostali pod obrovský tlak slovenského tímu. Pred malou chvíľou veľmi nebezpečne zakončoval Martin Joščák.
     
    50:02
    Tlak Slovenska pred bránkou súpera pokračuje. Lukáš Ujhelyi bol veľmi blízko gólu, Mathias Jaquenod však vytiahol zázračnú ľavačku!
     
    50:43
    S pribúdajúcimi minútami majú francúzski florbalisti stále väčšie problémy dostať sa s loptičkou vôbec na polovicu Slovenska. Zverenci Petra Koutného totiž predvádzajú aktívne napádanie hlboko v poli.
     
    51:24
    Ladislav Gál sa teraz niekoľkokrát po súboji s francúzskymi obrancami pozrel vyčítavo smerom k jednému z rozhodcov, až si napokon za bránkou súpera vybojoval štandardnú situáciu.
     
    52:33
    Tak toto Slovákom nevyšlo. Martin Joščák svojou prihrávkou z hĺbky ihriska smerom na obrancu Mareka Košča vyhnal svoj tím až za vlastnú bránku.
     
    52:59
    Slovensko si zahrá ďalšiu presilovú hru potom, čo rozbehnutého Ronalda Gašparíka pri ľavom mantineli musel len za cenu seknutia zastaviť v súboji dvoch hráčov s číslom šesť na drese Hugo Botton.
     
    53:36
    Slovensko dalo gól! Tak toto bola jednoducho paráda. Michal Dudovič si potiahol loptičku po celej šírke ihriska zľava doprava, aby ju následne poslal na úplne voľného LUKÁŠA UJHELYIHO, a ten pridáva deviaty gól slovenského tímu, tentokrát dokonca v presilovej hre. Asistencia: Dudovič.
     
    54:28
    Ladislav Gál bol v súboji na pravom krídle s Florentom Rivoirem, loptička opustila priestory ihriska, a tak môžu rozohrávať Francúzi.
     
    54:48
    Ďalšia presilová hra pre Slovensko, tentokrát aj s bonusom v podobe trestného strieľania. Francúzi sa síce teraz akoby nevedeli dohodnúť, kto si má ísť sadnúť na trestnú lavicu za nedovolený zákrok na jedného z našich útočníkov, napokon to je Brice Muller.
     
    54:48
    Slovensko dalo gól! Aké to je jednoduché, keď sa to vie. Zodpovednosť si na svoje plecia zobral najmladší člen slovenského tímu RONALD GAŠPARÍK, ktorý zvolil najskôr jednoduchú kľučku, oklamal brankára súpera a následne bez problémov strieľa desiaty gól Slovenska.
     
    55:25
    Francúzi sú už evidentne psychicky na dne. Brice Muler vyrobil obrovskú chybu pri rozohrávke spoza vlastnej bránky, Martin Kubovič mu loptičku zobral, no Ladislav Gál jeho prihrávku na skórovanie využiť nedokázal.
     
    55:58
    Martin Kubovič zapracoval za francúzskou bránkou a vybojoval štandardnú situáciu, Francúzi si však tentokrát postrážili zakončujúceho Ronalda Gašparíka a loptičku na vlastnú bránku nepustili.
     
    56:45
    Pekná kombinácia Slovákov. Lukáš Mráz ponúkol loptičku ako na podnose Filipovi Čonkovi-Skybovi, ktorý však v zakončení z tesnej blízkosti neuspel.
     
    57:06
    Francúzsko práve dalo gól! Tak na takéto situácie si proti silnejším súperom budú musieť slovenskí florbalisti dávať veľkí pozor. Obranná dvojica si teraz nepostrážila protiútok Francúzov, ktorý po prihrávke za ich chrbát zakončuje presne BRICE MULLER. Asistencia: Weber.
     
    57:45
    Tak to snáď nie. Slováci sa z inkasovaného gólu nepoučili a znova sa za ich chrbtom ocitol voľný francúzsky útočník. Rudolf Turiak však tentokrát proti Tobiasovi Weberovi skvelým spôsobom zasiahol.
     
    57:53
    Slovenský realizačný tím na čele s trénerom Petrom Koutným cíti, že hráči momentálne nie sú vo svojej koži a aj keď už výsledok nie je v ohrození, rozhodli sa vziať si oddychový čas.
     
    58:49
    Francúzsko práve dalo gól! Francúzi využívajú ďalšiu z veľkého množstva dier v slovenskej defenzíve. Tentokrát sa sám na Rudolfa Turiaka opäť vyrútil TOBIAS WEBER, ktorý strieľa tretí gól Francúzska! Asistencia: Jaquenod.
     
    59:13
    Ladislav Gál si potiahol loptičku sprava na os ihriska a vypálil smer bránka. Jeden z rozhodcov hru prerušil, pretože sa mu zdalo, že loptička sa do ihriska odrazila spoza bránkovej čiary. Po kontrole pomocou videa však tento verdikt zrušil.
     
    59:58
    O poslednú nebezpečnú koncovku dnešného duelu sa postaral Lukáš Ujhelyi, proti jeho strele však vytiahol skvelý zákrok brankár Mathia Jaquenod.
     
    Koniec zápasu.
     
    Slovenskí florbaloví reprezentanti zvládli aj svoj druhý zápas v kvalifikačnej skupine o postup na majstrovstvá sveta do Česka, keď zdolali Francúzsko 10:3. Napriek jednoznačnému víťazstvu sa však v hre zverencov trénera Petra Koutného znova objavovali hluché miesta, ktoré by sa im v dôležitých súbojoch proti Nemecku a Švédsku mohli kruto vypomstiť. Za najlepších hráčov zápasu boli vyhlásení francúzsly brankár Mathias Jaquenod a na strane Slovenska štvorgólový strelec Matúš Grlický. Slovenských reprezentantov teraz čaká deň voľna, no a v sobotu nastúpia v priamom súboji o postup proti nepríjemnému súperovi z Nemecka. Aj tento zápas vám prinesieme v našom online prenose, už teraz vás ho pozývam sledovať. Pre dnešok je to však už odo mňa úplne všetko, majte ešte pekný večer! (21:06:02)

    Jakub Kocourek

    Branky a nahrávky: 6. Gašparík, 10. Machara (Gál), 26. Joščák, 27. Grlický, 34. Grlický (Čonka-Skyba), 37. Grlický (Ujhelyi), 40. Grlický, 46. Gál (Moravčík), 54. Ujhelyi (Dudovič), 55. Gašparík – 12. Andermatt (Weber), 58. Muller (Weber), 59. Weber (Jaquenod)


    Slovensko: Turiak (Mazák) – Šefčík, Koščo, Grlický, Ujhelyi, Čonka-Skyba – Bachan, Machara, Moravčík, Kubovič, Gál – Gašparík, Laštík, Joščák, Dudovič, Mráz – Miške, Reguly, Nehila
    Francie: Jaquenod (Legoff) – Andermatt, Bondue, Henry, Weber, B. Muller – Hincke, Y. Muller, Tastet, Courtet, Botton – Detroyat, Rivoire, Russo-Mendoza, Postel, Vallar – Debraux, Colin

    Rozhodčí: Volodar Ilyk, Artem Zolotar (obaja Ukrajina)
    bahis siteleri