Skalica – Nové Zámky B 12:0 (kon.) | Trnava – Osmos Bratislava 6:5 (kon.) | Michalovce – Pov. Bystrica 5:3 (kon.)
Topoľčany – Dubnica 2:4 (kon.) | Prešov – Spišská N. Ves 3:0 (kon.)
konec
HK Gladiators Trnava
6:5 (1:2, 1:1, 4:2)
HC Osmos Bratislava
sk Pátek 02.02.2018, 17:00 • Zimný štadión, Trnava • 1. liga (SR) • 43. kolo
Partner:
     
    Posledná tretina stretnutia medzi HK Gladiators Trnava a HC Osmos Bratislava priniesla hokej fantastickej úrovne. Tímy sa striedali vo vedení, videli sme celkovo až šesť gólov a domácemu celku sa napokon podarilo otočiť nepriaznivý vývoj stretnutia na svoju stranu. V záverečnej dvadsaťminútovke skórovali Trnavčania až štyrikrát, keď sa do streleckej listiny zapísali Belskiy, Šúry, Keleši a v poslednej minúte stretnutia aj napokon víťazným gólom Čunderlík. Za Bratislavu v tretej tretine skórovali len Mlynčár s Guothom, a tak hostia vedenie po úvodných dvoch tretinách udržať nedokázali. Z bláznivého zápasu tak víťazne vyšli domáci Trnavčania. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok večera! (19:07:57)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Absolútny záver zápasu však zvládajú trnavskí hokejisti takticky skvelo a dnes si tak napokon pripíšu cenné víťazstvo.
     
    59:46
    Hráči z Bratislavy sa ešte snažia s nepriaznivým výsledkom niečo urobiť. Teraz na to budú mať asi poslednú príležitosť, keď získali vhadzovanie v útočnom pásme. Hosťujúci kouč sa povolal z bránky na striedačku Mateja Megu a Osmos tak hrá v šestici.
     
    59:19
    Trnava dala gól!
    Hokej bez obrany pokračoval a v poslednej minúte riadnej hracej doby sa do vedenia dostávajú Trnavčania. Filip Novák po vyhratom vhadzovaní Bratislavčanov v útočnom pásme nastrelil len jedného zo súperov, domáci preniesli hru na opačnú stranu klziska, kde sa napokon po delovke od modrej čiary presadil MARTIN ČUNDERLÍK. Asistencia: Mrava.
     
    58:58
    Obrovské štastie na strane trnavského tímu! Domáca defenzíva absolútne zabudla na Nina Ondrisa, ktorý sa ocitol po prihrávke od Patrika Kratochvílu úplne sám pred brankárom Brucháčom, no puk si spracovať nedokázal.
     
    58:17
    Bratislavčania prechádzali útočným pásmom, po zásahu jedného z trnavských obrancov však puk skončil na tribúne, a tak je hra prerušená.
     
    57:10
    V týchto momentoch to vyzerá, akoby obemužstvá zabudli na defenzívu a obaja brankári majú čo robiť. Takíto hokej sa musí hŕstke fanúšikov an trnavskom zimnom štadióne páčiť.
     
    56:11
    Skvelé tempo zápasu v tretej tretine pokračuje. No treba povedať, že Michalovi Šalkovi sa dnes snáď o brankárovi Petrovi Brucháčovi bude snáď aj snívať. Útočník Osmosu znova stroskotal na skvelom gólmanovi domácich.
     
    55:14
    Trnava dala gól!
    Tak toto je skutočne neuveriteľné. Potom, čo sa jeden z rozhodcov "upískol" prišiel ďalší protitútok domáceho tímu, ktorý sa už síce gólom skončil, no arbitri dnešného stretnutia sa ho rozhodli neuznať. Vhadzovalo sa však v obrannom pásme Bratislavy. Trnavčania vyhrali buly a napokon sa dočkali vyrovnania, keď sa delovkou od modrej čiary presadil ALEXANDER KELEŠI. Asistencie: Baránek, Mrava.
     
    54:46
    Veľká škoda pre domáci tím. Od modrej čiary nahadzoval puk Boris Žilinský, keď sa ozval hvizd jedného z rozhodcov. Ten sa však trochu unáhlil, keďže pri dorážke Frederika Šúryho Matej Mega ešte puk vo svojej moci nemal.
     
    54:05
    Teraz opäť neboli domáci ďaleko od inkasovania šiesteho gólu zápasu, keď skvelý Peter Brucháč opäť rozosmutnil Filipa Nováka.
     
    53:46
    Práve sa ukauzuje, aký je hokej vrtkavý. Ešte pred pár desiatkami sekúnd boli na koni domáci hokejisti, po inkasovaní dvoch gólov v krátkom časovom slede však spadli na psychické dno a momentálne majú problém založiť vôbec nejakú kombináciu vo vlastnom obrannom pásme.
     
    52:40
    No a nebyť teaz pohotovej lapačky brankára Brucháča proti zakončeniu Nina Ondrisa, Bratislavčania by odskočili už do dvojgólového vedenia.
     
    52:19
    Osmos Bratislava práve strelil gól!
    Skvelý hokej v tretej tretine pokračuje. Hráči Osmosu sa usadili v útočnom pásme, Trnavčania bránili len tieňovo, čo napokon po prihrávke z rohu ihriska využil na tvrdú a presnú strelu MICHAL GUOTH. Asistencie: Bednarič, Čech.
     
    51:14
    Osmos Bratislava práve strelil gól!
    Tak toto bolo obrovské nedorozumenie v hre Trnavčanov. Útočníci tretej formácie odišli striedať, Alexander Keleši s Marcom Kormúthom sa nedohodli, kto pôjde za bránku, a tak sa úplne sám pred brankárom Brucháčom ocitol FILIP MLYNČÁR, ktorý bez problémov prepálil trnavského gólmana. Asistencie: Krajč, Mucha.
     
    50:24
    Na oapčnej strane bol aktívny útok na čele s Filipom Novákom. Peter Brucháč najskôr zastavil strelu Patrika Danišovského a následne už musel prerušiť hru po zakončení z tesnej blízkosti z hokejky spomínaného centra Filipa Nováka.
     
    49:30
    Zdá sa, že v závere zápasu majú o niečo viac fyzických síl domáci hokejisti, ktorým sa darí držať v útočnom pásme. Ich ďalší pobyt pred brankárom Megom zakončil tvrdou strelou do lapačky brankára hostí Luboš Brzák.

    Jakub Kocourek

    Branky a nahrávky: 14. Grell (Greschner), 37. Šúry (Mrva, Čunderlík), 48. Belskiy (Greschner, Grell), 48. Šúry (Čunderlík), 56. Keleši (Baránek, Mrava), 60. Čunderlík (Mrava) – 4. Krajč (Mucha), 11. Matejovie (Ondris, Šalka), 23. Brodek (Vidovič, Danišovský), 52. Mlynčár (Krajč, Mucha), 53. Guoth (Bednarič, Čech)


    HK Gladiators Trnava: Brucháč (Vyžinkár) – Brzák, Žilinský, Šúry, Čunderlík, Mrava – Kuna, Burian, Lukačovič, Baránek, Ftáčnik – Keleši, Kormúth, Grell, Greschner, Belskyi
    HC Osmos Bratislava: Mega (Srnec) – Ficel, Valjent, Ondris, Kratochvíla, Šalka – Matejovie, Vidovič, Brodek, Novák, Danišovský – Guoth, Kuzmín, Mucha, Mlynčár, Krajč – Čech, Roth, Bednarič

    Rozhodčí: Milan Adamec – Jozef Valo, Daniel Konc ml.
    thejrc.org