TJ Ostrava – OrPo Orivesi 3:1 (kon.)
konec
TJ Ostrava
3
25 15 25 25  
OrPo Orivesi
1
15 25 21 19  
Středa 07.02.2018, 18:00 • Hala Varenská, Ostrava • Challenge Cup - ženy • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    25:19
    Iva Šípová se představila na podání. Domácí nahrávačka předvedla povedenou plachtu. Tu hostující hráčky dokázaly zpracovat, ale poté přichází chyba na nahrávce a nečistý úder Vergidouové ukončuje zápas.
     
    24:19
    Pět mečbol pro Ostravu! Batistaová smečuje z hlavního kůlu jen pod pásku.
     
    20:17
    Šípová našla Makauskaiteovou, ale ta ještě výměnu nezakončila. Šanci v útoku měla i Žolnerčíková, ale radovat se může až Kosonenová a na to reaguje oddechovým časem trenér domácího celku Zdeněk Pommer.
     
    18:11
    Kosonenová smečovala jen do připraveného dvojbloku Nachmilnerové a Šípové. Orivesi si bere oddechový čas.
     
    16:11
    A právě Zemanová je na servisu. Lemosová útočí z pipu jen do autu a to už vypadá pro Ostravu velmi dobře. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    13:10
    Vilte Makauskaiteová na servisu. Kojdová smečuje tvrdě do ostré diagonály a nedává šanci ani finskému liberu. Orivesi si bere oddechový čas.
     
    8:6
    Helena Kojdová přidala plachtící podání na libero soupeře. Následně smečovala Makauskaiteová skrz blok finského celku a Ostrava tak vede při prvním technickém oddechovém čase o dva body.
     
    25:21
    Střídající Karin Žolnerčíková znovu na podání. Lepistöová byla ubráněna a celou sadu ukončuje smečí Čuboňová. Ostrava postupuje do čtvrtfinále Challenge Cupu!
     
    24:21
    Žolnerčíková přichází do hry na podání. Kosonenová smečovala nepřesně, ale pokračovalo se ve hře. Následně se však vyšvihla k útoku Kojdová a jsou tady tři setboly pro domácí celek.
     
    22:20
    Kateřina Zemanová na podání. Kosonenová ještě bod smečí nedala a to trestá za domácí Čuboňová. Ostrava má potřebné dvoubodové vedení. Finský celek si bere oddechový čas.
     
    16:16
    Zemanová útočí středem sítě jen do autu a rázem je srovnáno. Ostrava si bere další oddechový čas.
     
    16:13
    Nedomluva také na stranu finského celku. Po přesném servisu si dávaly přednost Batistaová s Putkisaariovou. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    14:13
    Jessica Kosonenová pokračuje na podání. Po nepřesné přihrávce Chevalierové chybuje na nahrávce Valková. Po sérii hostujícího celku si bere oddechový čas také Ostrava.
     
    13:9
    Ostravská univerzálka pokračuje na servisu. Lemosová následně smečuje jen do vysokého bloku Nachmilnerové. Na to reaguje oddechovým časem Nikolič.
     
    6:8
    Vilte Makauskaiteová je na servisu. Lemosová posílá oba týmy k prvnímu technickému oddechovému času smečí po lajně. Ostrava se nemůže ubránit.
     
    15:25
    Chevalierová skvěle přihrála, následně nahrávala Valková Nachmilnerové, ale ta po nízké nahrávce smečuje jen do bloku. Druhá sada jde zcela jasně na konto finského celku.
     
    15:24
    A právě Kateřina Zemanová na podání. Lemosová vymetla vzdálenější roh kurtu a přihrála hned devět setbolů.
     
    12:19
    Diatková měla ideální nahrávku, ale míč poslala po lajně jen do autu. Je tady ještě jeden oddechový čas pro domácí celek.
     
    9:16
    Kojdová smečí kolem bloku neuspěla, následně smečovala středem sítě Nachmilnerová jen do připraveného bloku Lepistöové. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    6:11
    Čuboňová prošla až s druhým útokem kolem bloku. Následně je ale velký zmatek na domácí polovině a míč padá na palubovku. Zdeněk Pommer si musí brát oddechový čas.
     
    5:8
    Iva Nachmilnerová na servisu. Valková ještě nadrazila míč na bloku, ale následně se už žádná z hráček v poli k úderu nedostala. Je tady první technický oddechový čas.
     
    25:15
    Litevská smečařka ve službách Ostravy znovu na podání. Kosonenová opět neuspěla v útoku, poté se ale ještě míč odrazil na hostující polovinu, ale právě Kosonenová chybuje při nahrávce. První sada jde na konto Ostravy.
     
    24:15
    Vilte Makauskaiteová je na podání. Kosonenová je tentokrát zablokována na hlavním kůlu a je tady hned devět setbolů.
     
    18:9
    Ostravanky si jsou bez větších potíží pro první sadu dnešního odvetného utkání. Orivesi si bere oddechový čas.
     
    16:9
    A při druhém technickém oddechovém čase vede tým Zdeňka Pommera dokonce sedmibodových rozdílem. Ostravanky mají našlápnuto do čtvrtfinále.
     
    10:4
    A už to je o šest bodů. Domácí hráčky vstoupily do zápasu jako uragán. Nyní už si bere Zvonko Nikolič oddechový čas pro svůj celek.
     
    8:4
    Do prvního technického oddechového času jsou při vedení o čtyři body svěřenkyně Zdeňka Pommera. Povedený vstup do zápasu od českých volejbalistek.

    Vít Schück

    TJ Ostrava: Šípová, Valková (C) – Žolnerčíková, Makauskaiteová, Kojdová – Sedláčková, Křenková, Nachmilnerová, Zemanová – Diatková, Čuboňová – Chevalierová
    Trenér: Zdeněk Pommer

    OrPo Orivesi: Toivonenová, Vergidouová (C) – Kilpeläinenová, Kosonenová, Viljanenová, Batistaová – Ylönenová, Väisänenová, Lepistöová – Lemosová – Putkisaariová, Häkkinenová
    Trenér: Zvonko Nikolič

    Rozhodčí: Borislav Jordanov (BGR) – Florin Alexandru Dragomir (ROU)
    TJ Ostrava 2 0 OrPo Orivesi
    #1 Středa 24.01.2018 • 17:30
    OrPo Orivesi - TJ Ostrava 0:3
    #2 Středa 07.02.2018 • 18:00
    TJ Ostrava - OrPo Orivesi 3:1
    bahis siteleri