Kanada – Finsko 4:1 (kon.) | USA – Olympijští sportovci z Ruska 5:0 (kon.)
konec
USA
5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
Olympijští sportovci z Ruska
Úterý 13.02.2018, 13:10 • Kwandong Hockey Centre • Olympijské hry - ženy • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Američanky suverénním způsobem potvrdily roli favorita a po výsledku 5:0 si připisují druhé vítězství v základní olympijské skupině. Toto vítězství je zároveň posouvá do semifinále a je tedy jasné, že je uvidíme v boji o olympijské medaile. S přáním příjemného odpoledne se loučí Petr Dejnožka. (15:18:08)
     
    Konec zápasu.
     
    59:08
    Rozběhla se poslední minuta, o čestný úspěch se ještě snaží Rusky.
    58:23 Hannah BRANDTOVÁ - 5:0
     
    58:23
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    HANNAH BRANDTOVÉ sice nebyla před několika minutami uznána branka, americká útočnice si ale chuť spravila tím nejlepším možným způsobem! Dostala se ke kotouči na mezikruží, perfektní bekhendovou kličkou překonala Morozovovou a upravuje tak již na 5:0! Asistence: Dani Cameranesiová a Megan Kellerová.
     
    57:57
    Po delší době jsme slyšeli také o brankářce Hensleyové, která si připsala zákrok po prudké ráně z levé strany.
     
    56:38
    Závar na brankovišti zaváněl pátou brankou v ruské síti, outsidera tentokrát vysvobodil hlavní rozhodčí, který vykázal Američanky z útočného pásma pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    56:18
    I ve třetím dějství mají Spojené státy již šestnáct střel na svém kontě, Rusky pouze jednu.
     
    55:49
    Nástřel Bellamyové nikoho v amerických barvách před brankou nenašel, soupeř se osvobozuje alespoň posunutím kotouče do středního pásma.
     
    54:48
    Utkání se již spíše dohrává, Rusky se přece jen ještě snaží alespoň o čestný úspěch, proti fantastickým Američankám ale nemají naději.
     
    53:37
    V posledních minutách se již hraje pouze před ruskou brankou, o vítězi utkání v tomto případě není potřeba vůbec debatovat.
     
    52:04
    Morozovová, která tak ještě neinkasovala, nadále odolává nepříjemným americkým střelám. Podaří se jí udržet čisté konto až do závěrečné sirény?
     
    51:36
    Předchozí moment Američanky ještě více nastartoval, hráčky ze zámoří se snaží vynahradit si předchozí neuznanou radost.
    50:34 Neuznaný gól amerického týmu
     
    50:34
    Tak pozor, branka neplatí, protože byla dosažena rukou!
     
    50:34
    Rozhodčí se stále radí u videa. Spíše než vysoká hůl bude problém v tom, zda nebyla branka dosažena rukou. Uvidíme, jak videorozhodčí problém rozsoudí.
     
    50:34
    Tak to byla pěkná hokejová akce v podání Hannah Brandtové, která si prakticky sama zařídila pátou branku v síti Ruska! Zmocnila se volného kotouče v útočném pásmu, první střelu vyrazila Morozovová přímo nad sebe k dorážející americké útočnici, která neměla problém s dorážkou! Rozhodčí si ještě branku ověřují u videorozhodčího, zda se nejednalo o vysokou hůl, v tomto případě ale opakované záběry ukazují jasně! Gól by měl platit.
     
    49:37
    Američanky znovu zrychlily, jejich entuziasmus je ale zmírněn kvůli zakázanému uvolnění.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 9. Bellamyová (J. Lamoureuxová-Davidsonová, Marvinová), 32. J. Lamoureuxová-Davidsonová (M. Lamoureuxová-Morandová), 32. J. Lamoureuxová-Davidsonová, 35. Marvinová (Pelkeyová), 59. Brandtová (Cameranesiová, Kellerová)


    USA: Hensleyová (Rigsbyová) – Kellerová, Pfalzerová, Barnesová, Bellamyová (A), Steckleinová, Morinová, Flanaganová – Brandtová, Cameranesiová, Kesselová – Deckerová (A), Knightová, Coyneová – M. Lamoureuxová-Morandová, Panneková, J. Lamoureuxová-Davidsonová – Dugganová (C), Skarupaová, Marvinová – Pelkeyová.
    Olympijští sportovci z Ruska: Tarakanovová (35. Morozovová) – Ganejevová, Batalovová (A), Gončarenková, Pirogovová, Lobovová, Nikolajevová, Tkačovová – Běljakovová, Pavlovová, Sosinová (C) – Děrgačovová (A), Štarjovová, Šochinová – Kadirovová, Smolinová, Ďupinová – Kanajevová, Kulišovová, Starovojtovová.

    Rozhodčí: Ariano Lortieová, Granová – Svobodová, Tauriainenová
    thejrc.org