Česko – Čína 1:5 (kon.)
konec
Česko
1:5 (0:1, 0:2, 1:2)
Čína
Úterý 13.02.2018, 17:40 • Zimní stadion Velké Popovice • Reprezentace žen do 18 let
Partner:
     
    První ze dvou utkání proti čínskému výběru se českým hokejistkám do 18 let nepovedlo. Měly sice víc ze hry, ale nedokázaly to přetavit v branky a naopak z protiútoků soupeřek zápas ztratily.

    Snad se nám zítra povede lépe, z Velkých Popovic se s vámi budu těšit ve 13 hodin na počtenou. (19:53:49)
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Číňanky po velmi nepovedené české početní výhodě zůstaly v pásmu, Jaroslava Krejčová zastavila hru a je tu asi poslední vhazování.
     
    58:55
    Zrovna když se vyloučená hráčka vracela na led, Chi Zhang byla sama před Krejčovou, ale bekhendovou kličkou ji nepřekonala.
     
    58:10
    Čína právě vstřelila branku!
    Číňanky se prosazují ve vlastním oslabení. ZHANG MENGYING se za modrou čarou nerozpakovala, napřáhla a přes obránkyni napálila kotouč do druhého rohu branky – 1:5. Bez asistence.
     
    57:40
    Po chvílce to z mezikruží zkoušela Nikola Dýcková, ani její bekhend na druhou trefu nestačil.
     
    57:16
    Pokus Zdeňky Suchánkové se otřel o hráčky před brankou a zamířil vedle.
     
    56:52
    Dlouho jí to nevydrželo a Li Shuang se vrací na lavici hanby za další podražení.
     
    56:47
    Čína hraje v plném počtu.
     
    56:06
    Aneta Zachová krásně oklamala klouzající Číňanku, její střelu potom spoluhráčky zastínily, nicméně Jiaxin ji i tak se štěstím vyrazila do rohu.
     
    55:32
    Ve stejném místě se dlouho rozmýšlela Vivien Šmajdová, její střelu vytáhla Jiaxin vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    55:06
    Plachťák z hokejky Anny Kotounové brankářka dobře viděla, takže ho mohla nerušeně schovat do lapačky.
     
    54:36
    Juniorky ani tentokrát nevyužily přesilovku pět na tři, to je obrovská škoda. Každopádně teď si zahrají další výhodu, Lu Shuang je vyloučena za podražení.
     
    54:00
    První Číňanka ujela z trestné lavice dopředu, Jaroslava Krejčová ji v úniku vychytala. Hlavní sudí Ilona Novotná přesto naprosto nepochopitelně zapískala a ukázala na bránu na znamení gólu! Naštěstí se po chvilce nechala přemluvit a tenhle omyl napravila.
     
    53:04
    Rána Anny Kotounové gólmanku nepřekvapila, ale potom měla plné ruce práce při dorážce Kláry Seroiszkové. Rozhodčí znovu zapískala předčasně, teď si to aspoň uvědomila a omlouvá se.
     
    52:54
    Číňanky se osvobozují.
     
    52:20
    1:23 přesilovky pět na tři! Chang Wang pyká za podražení.
     
    51:43
    Guan Yingying visela na Nikole Dýckové jako koule na vánočním stromečku. Když už se zdálo, že to vyloučením prostě neskončí, naštěstí hlavní rozhočí přece jenom zvedla ruku. Je tu další přesilovka.
     
    51:15
    Jaroslava Krejčová stejně jako její předchůdkyně nemá moc práce, o to důležitější je, aby jí nepropadly střely z větší vzdálenosti jako teď.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 51. Sarnovská (Kotounová, Šmajdová) – 5. Kexin (Shuang, Mengying), 21. Mengying (Shuang), 32. Zhang (Zifei, Siyang), 45. Yingying (Yuzi, Zifei), 59. Mengying


    Česko: Mathauserová (32. Krejčová) – Radová, Kotounová (C), Krčková, Šmajdová (A), Zachová, Vlková, Veselá, Suchánková – Seroiszková, Dýcková (A), Sarnovská – Hrůšová, Černá, Fabšicová – Hájková, Sovjáková, Horáková – Bergerová, Mertová, Hlavatá. Trenér: Pavel Zuziak.
    Čína: Jiaxin (Yue) – Yuzi, Di, Wang, Siyang, Xiaoxue, Yushun, Xinlin – Kexin, Mengying, Shuang – Zifei, Yingying, Zhang – Xinyu, Xintong, Naiyuan. Trenér: Guan Xiaobo.

    Rozhodčí: Novotná – Dopitová, Štefková.
    thejrc.org