Olympijští sportovci z Ruska – Švýcarsko 6:2 (kon.) | Finsko – Švédsko 7:2 (kon.)
konec
Finsko
7:2 (3:0, 2:2, 2:0)
Švédsko
Sobota 17.02.2018, 08:40Olympijské hry - ženy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Maja Nylénová-Perssonová prožila hodně rozpačitý rok. Jako kapitánka dovedla švédskou ženskou osmnáctku k zisku historického stříbra. Díky svým výkonům si řekla o účast na olympijských hrách jako členka seniorského týmu. Teprve sedmnáctiletá rodačka z Avesty nehrála v obraně žádné druhé housle. Například v tomto zápase byla na ledě 17 a půl minuty. Získala jeden kanadský bod za přihrávku. Seniorskému týmu ale k medaili tato obránkyně nepomohla. Velký příslib do budoucna pro ženský švédský seniorský hokej a velká hvězda současné osmnáctky. (10:56:43)
     
    Finsko dokázalo tento zápas po výborné první třetině vyhrát 7:2, ve třetí dvacetiminutovce tento tým kontroloval své vedení a ještě jej navýšil. Hráčky Finska tedy postupují do semifinále olympijského turnaje, ve kterém se představí proti Američankám.
     
    A je to jasné, hráčky Finska postupují přes čtvrtfinále dál do semifinále a naopak hokejistky Švédska se s turnajem loučí. Právě pro Švédky to bude nepovedený turnaj.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Švédské hráčky mají kotouč pod kontrolou. Následně o něj přišly a rychlou akci dvě na jednu nedokázaly Finky proměnit.
     
    59:00
    Oznámena byla poslední minuta hry ve třetí třetině.
    57:47 Sanni HAKALAOVÁ - 7:2
     
    57:47
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Destrukce obrany Švédka pokračuje dál. Dvě minuty před koncem třetí třetiny se po přihrávce spoluhráčky se štěstím prosazuje SANNI HAKALAOVÁ. Její střela propadla za brankovou čáru mezírkou v postoji brankářky. Asistence: Annina Rajahuhtaová.
     
    57:35
    Emma Nuutinenová se sice dostala do útočného pásma.
     
    57:00
    Probíhají poslední tři minuty hry třetí třetiny. Finsko míří do semifinále, naopak turnaj pro Švédsko končí.
     
    55:14
    Finsko se nemůže stabilněji dostat do útočného pásma, Ronja Savolainenová rozehrává od své branky, následně akci vede Emma Nuutinenová.
     
    54:50
    Emmy Alasalmiová vybojovala kotouč, a tak jej rychle vyhazuje přes všechny čáry.
     
    54:31
    Vyloučení v týmu Švédsko (Annie Svedinová – 2 min., nedovolené bránění).
     
    54:30
    Erika Grahmová přišla o kotouč, a tak se do útočného pásma dostává Finsko, které má více ze hry.
     
    53:43
    Isa Rahunenová se propracovala do střelecké pozice, její ránu velmi dobře viděla a kryla brankářka Sarah Berglindová.
     
    52:41
    Sledujeme klidnější pasáž hry, mnoho šancí momentálně k vidění není.
     
    51:40
    Píská se zakázané uvolnění, vhazovat se bude před švédskou brankářkou.
     
    51:15
    Rebecca Stenbergová nahazovala na branku, ale nedokázala prostřelit od modré čáry hradbu těl před brankou.
     
    50:34
    Finsko nyní uklidňuje hru, rozehrává od své branky a těší se na konec zápasu, ve kterém postupuje dál. Naopak Švédsko marně hledá herní pohodu.

    Jan Prošek

    Branky a nahrávky: 7. Nieminenová (Hoviová, Hiirikoskiová), 12. Rahunenová (Tapaniová, Karvinenová), 18. Tapaniová (Tulusová, Välimäkiová), 28. Karvinenová (Tulusová, Savolainenová), 30. Väliläová (Karvinenová, Tapaniová), 45. Nuutinenová (Tulusová, Rahunenová), 58. Hakalaová (Rajahuhtaová) – 29. Nordinová (Svedinová), 40. Stenbergová (Nylénová-Perssonová)


    Finsko: Räisänenová (Rätyová) – Rahunenová, Hiirikoskiová (C), Tuominenová, Savolainenová, Lindstedtová, Jalosuová, Viitassuoová – Väliläová (A), Karvinenová (A), Tapaniová – Hoviová, Välimäkiová, Nieminenová – Nuutinenová, Tulusová, Niskanenová – Rajahuhtaová, Hakalaová, Säkkinenová – Saariová.
    Švédsko: Grahnová (21. Berglindová) – Olofssonová, Nylénová-Perssonová, Fällmanová, Svedinová, Alasalmiová, Ramboldtová (C), Lundbergová – Johanssonová, Borgqvistová (A), Lindhová – Grahmová, Nordinová, Carlssonová – Winbergová (A), Stenbergová, Olssonová – Küllerová, Hjalmarssonová, Rasková – Udénová Johanssonová.
    ocianews.com