Prešov – Podbrezová 0:2 (kon.) | Senica – Dunajská Streda 0:2 (kon.) | Michalovce – Slovan Bratislava 1:1 (kon.)
Žilina – Ružomberok 2:0 (kon.) | Nitra – Trenčín 1:1 (kon.)
konec
MFK Zemplín Michalovce
1:1 (1:0)
ŠK Slovan Bratislava
sk Neděle 18.02.2018, 14:00Niké liga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je dobojované! Bratislavský Slovan nevstúpil do jarnej časti Fortuna ligy víťazne, keď na Zemplíne remizoval 1:1. Michalovce dlho držali svoj náskok, ktorý im zaradil v 45. minúte Martin Koscelník. Slovan sa trápil vo finálnej fáze, ale napokon sa mu podarilo skórovať po presnej strele Aleksandara Čavrića. V závere boli hostia aktívnejší, viac chceli vyhrať, ale vytúžený druhý gól nestrelili. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (15:54:06)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Domáci mali v závere výhodu rohového kopu. Peter Kolesár svojim centrom našiel iba Michala Šullu. Na druhej strane sa ešte po rýchlom brejku dostal k strele Róbert Vittek, ale rozhodujúci gól nestrelil.
     
    90+2
    Peter Kavka netrafil priestor súperovej brány. Michal Šulla kontroloval loptu, ktorá smerovala nad jeho svätyňu. Dopredu tak môžu ísť futbalisti z hlavného mesta Slovenska.
     
    90+1
    Stále čakáme na rozohranie priameho kopu. Loptu si už postavil Peter Kavka, no hlavnému rozhodcovi sa nepáči postavenie múru. Prvá z troch nadstavených minút je prakticky fuč.
     
    90
    Michalovce budú na začiatku nadstaveného času zahrávať priamy kop. Peter Kolesár si svojou aktivitou vybojoval faul. Voči pravidlám sa tentokrát previnil český záložník Lukáš Droppa.
     
    89
    Slovanistom sa čas na strelenie rozhodujúceho gólu kráti. Z ľavej strany centroval Dávid Holman, ale našiel len pripraveného brankára Matúša Kiru. Na druhej strane registrujeme ďalší michalovský ofsajd.
     
    87
    Posledné striedanie dnešného zápasu. Na trávnik sa ako posledný dostane Eligius Jankauskas. Naopak, na lavičku náhradníkov smeruje dnes pomerne aktívny Martin Regáli.
     
    86
    Slovan Bratislava je hladnejší po víťazstve, ale zatiaľ sa do žiadnej stopercentej šance nedostal. Michalovce dobre bránia a sú blízko k zisku cenného bodu.
     
    85
    Po centri z ľavej strany sa do koncovky tlačil Aleksandar Čavrić a následne aj Róbert Vittek. Druhý menovaný hráč napokon fauloval Matúša Kiru, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra.
     
    84
    Diamantis Chouchoumis si pekne nabehol za obrannú líniu súpera. Následne centrom z ľavej strany hľadal Róberta Vitteka, no pred ním bol pripravený Martin Bednár.
     
    83
    Na druhej strane sa nám pripomenul Róbert Vittek. Ten si prebral pekný center z pravej strany, pohotovo vystrelil ľavačkou, ale jeho pokus smeroval tesne vedľa brány Matúša Kiru.
     
    82
    Ibrahim Rabiu fauloval približne 25 metrov od vlastnej brány. Priamy kop zahral sám faulovaný Peter Kolesár, no jeho strela nenarobila Michalovi Šullovi väčšie problémy.
     
    81
    Slovan sa dostal do brejkovej situácie. Po pase Róberta Vitteka centroval z pravej strany Boris Sekulić, ale jeho pokus bol zrazený. Napokon z toho nebude ani len rohový kop.
     
    80
    Desať minút pred koncom zasahuje do svojej zostavy domáci tréner Anton Šoltis. Na lavičku náhradníkov smeruje Stanislav Danko a na ihrisku ho nahradí Peter Kolesár.
     
    79
    Rharsalla Moha sa ukazuje vo veľmi dobrom svetle. Aj teraz posunul loptu smerom k bráne, následne našiel Dávida Holmana, no ten trošku váhal so zakončením a neprestrelil Matúša Kiru.
     
    78
    Striedajúci Rharsalla Moha predviedol veľmi peknú individuálnu akciu. Následne posunul loptu na Aleksandara Čavrića, ten z pravej strany vystrelil, ale našiel len pripraveného Matúša Kiru.
     
    77
    Martin Ševela využíva aj svoje posledné striedanie. Na ihrisko sa dostane aj nová posila bratislavského tímu Rharsalla Moha, ktorý vymení Filipa Hološka.
     
    76
    Teraz mali výhodu priameho kopu Michalovce, no center jedného z domácich hráčov bol veľmi nepresný. Po ňom bude nasledovať len odkop od brány najúspešnejšieho slovenského klubu.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 45. Koscelník (Bednár) – 74. Čavrić (Chouchoumis)

    Karty:   55. Holman (SBA)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 1:3. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 11:3. Fauly: 14:14.
    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Carrillo, Kavka, Bednár – Šimčák, Danko (80. Kolesár), Žofčák (C) (69. Niši), Kolesár, Koscelník – Regáli (87. Jankauskas) – Sulley.
    Náhradníci: Bieszczad – Šosták, Kolesár, Jankauskas, Kurminowski, Bragin, Niši.

    ŠK Slovan Bratislava: Šulla – Chouchoumis, Božikov, Bajrić, Sekulić (C) – Droppa – Holman, Savičevič (63. Rabiu) – Hološko (77. Moha), Šporar (63. Vittek), Čavrić.
    Náhradníci: Greif – de Kamps, Moha, Rabiu, Vittek, Laczkó, Čikoš.

    Rozhodčí: Patrik Hrčka – Erik Weiss, Peter Kováč
    thejrc.org