Lok. Moskva – Nice 1:0 (kon.) | Atlético – Kodaň 1:0 (kon.) | Dynamo Kyjev – AEK Atény 0:0 (kon.)
Zenit – Celtic 3:0 (kon.) | RB Lipsko – Neapol 0:2 (kon.) | Villarreal – Lyon 0:1 (kon.)
Plzeň – Partizan Bělehrad 2:0 (kon.) | Lazio – FCSB 5:1 (kon.) | Sporting – Astana 3:3 (kon.)
Atalanta BC – Dortmund 1:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Spartak 1:2 (kon.) | Salzburg – Real Sociedad 2:1 (kon.)
AC Milán – Ludogorec 1:0 (kon.) | Arsenal – Östersunds FK 1:2 (kon.) | Braga – Marseille 1:0 (kon.)
konec
Villarreal CF
0:1 (0:0)
Olympique Lyon
Čtvrtek 22.02.2018, 19:00 • Estadio de la Ceramica (Villareal) • Evropská liga • 1/16 finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Evropská liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Villarreal CF a Olympique Lyon.
     
    Villarreal CF

    Fotbalisté Villarrealu si i v letošním ročníku chtějí zajistit účast v pohárové Evropě, přičemž se tento úkol zatím daří plnit. Žlutá ponorka se totiž nachází na poslední pohárové pozici, nicméně na vedoucí Barcelonu ztrácí už propastných čtyřiadvacet bodů. Domácí celek dnešního utkání se nenachází ve zrovna dobrém rozpoložení, neboť v lize naposledy zvítězil před necelým měsícem. Žlutá ponorka se v Evropské lize dostala do základní skupiny také s pražskou Slavií. Villarreal nakonec potvrdil roli favorita celé skupiny a s jednobodovým náskokem postoupil z prvního místa.
     
    Olympique Lyon

    Olympique Lyon stále marně pomýšlí na mistrovský titul své domácí soutěže, avšak v konkurenci PSG a Monaka to má velmi složité. V loňské sezóně se do hry o titul navíc připojilo i Nice, které odsunulo právě Lyon až na čtvrtou příčku. Letošní ročník je z pohledu Olympique Lyon takřka úplně stějný. Hostující celek dnešního utkání zatím okupuje čtvrtou pozici, přičemž na vedoucí PSG ztrácí devatenáct bodů. Co se týče základní skupiny Evropské ligy, tam se Olympique dostal do velmi nepříjemné skupiny s Evertonem, Atalantou a Apollonem. Vítězem skupiny se nakonec stal italský celek, avšak Lyon si druhou pozici pohlídal naprosto bez problémů.
     
    První zápas

    První vzájemné utkání dopadlo lépe pro francouzský celek, který začal střílet branky až po přestávce. Lyon totiž dokázal udeřit hned dvakrát během pěti minut a rázem se tak dostal do velmi dobré pozice do odvety. Žlutá ponorka sice posléze stačila zkorigovat stav, avšak poslední slovo měl opět francouzský velkoklub. Villarreal tak bude muset v dnešním utkání za každou cenu vyhrát.
     
    Úvodní sestavy:

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Álvaro González, Bonera, J. Costa – Hernández, Fuego, Trigueros – Fornals – Bacca, Ünal.
    Náhradníci: Barbosa – Castillejo, Čeryšev, Raba, V. Ruiz, R. Soriano, Antonio Rukavina.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Rafael, Marcelo, Morel, F. Mendy – Tousart, NDombèlé – Fékir (C) – B. Traoré, Díaz, Depay..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Žlutá ponorka to zkoušela po pravém křídle, kde operoval Hernández. Domácí křídelník se nakonec neodvážil k ničemu individuálnímu.
     
    4
    Nakopávaný balón směřoval na Baccu, před kterým dokázal včas zasáhnout Marcelo. Villarreal se ale i nadále drží u hracího předmětu.
     
    5
    Costa se pokoušel probít až do pokutového území, ještě před ním ho ale zastavila dvojice protihráčů. Dle výroku sudího to bylo bez faulu.
     
    6
    Posléze si těsně před pokutovým územím ustlal na zemi Fornals, nicméně ani tentokráte není pískáno. Rozhodčí odpískal až následný zákrok na Traorého.
     
    7
    Marcelo se po chvilkovém váhání odhodlal k dalekonosné kolmici na Díaze. Ve vzdušném prostoru byl opět jako první ve vzduchu Bonera.
     
    8
    Fornals chtěl z první oslovit na pravé straně volného Gaspara, přihrávka ale postrádala větší přesnost a včas tak dokázal zakročit pozorný Mendy.
     
    9
    Costa si ukázkově zpracoval balón na hruď a bez delšího rozmýšlení se pokusil oslovit své útočné kolegy. Centr z jeho kopačky ale zamířil pouze k Morelovi.
     
    10
    Ojedinělá útočná akce v podání Lyonu byla nesmírně nebezpečná. Mendymu se sice nepovedlo odcentrovat, Asenjo ale musel nepovedený centr vyrazit nad branku.
     
    11
    Francouský celek se tak dostal k úvodnímu rohovému kopu. Před Asenja si seběhl početný hlouček protihráčů, jenž se nakonec do zakončení vůbec nedostal.
     
    12
    Momentálně je hra přerušena. Hostující Fékir se totiž ocitl na zemi a domácí hráči byli nuceni odkopnout míč ven z hrací plochy.
     
    13
    Další velmi hezký centr z kopačky Mendyho těsně skočil před Asenjem, který neměl s neposedným míčem sebemenší potíže.
     
    14
    Gaspar se na hranici šestnáctky pokoušel k centru, ještě před ním mu ale vletěl pod nohy Morel. Jednoznačně čistý zákrok v podání hostujícího zadáka.
     
    15
    Posléze to ale s agresivitou přehnal Bacca, jenž při svém napadání doslova zahodil Rafaela. Lyon bude rozehrávat z vlastní obranné poloviny.
     
    16
    Aktivní Gaspar si naběhl mezi rozhozenou obranu, načež ještě otřel míč o vracejícího se Mendyho. Úvodní rohový kop také pro domácí hráče.
     
    17
    Balón se stáčel směrem k malému vápnu, kde se dokázal v hlavičkovém souboji prosadit Ünal. Nepříliš razantní hlavička skončila v náruči Lopese.
     
    18
    Traoré musel vypomoct svým kolegům v obraně. Hostující křídelník raději poslal míč za brankovou čáru a Villarreal má k dispozici další roh.
     
    19
    Trigueros cpal kulatý nesmysl k zadní tyči, kde byl nakonec připravený Lopes. Lyon se ale nemůže dostat s míčem za středový kruh.
     
    20
    Až nyní se i francouzský celek dostal na delší dobu k míči. Tento fakt hostům jednoznačně stačí, neboť soupeř potřebuje vstřelit alespoň dvě branky.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nenabídla žádnou vyloženou šanci. Domácí sice mají územní převahu, avšak Lopes řešil pouze rutinní věci.
     
    22
    Costa posílal do šestnáctky velice zajímavý centr, který nakonec minul prostor, ve kterém se nacházel Bacca. Následně se taktickým faulem prezentoval Díaz.
     
    23
    Žlutá ponorka se rozhodla to zkusit po opačné straně, kde ale Gaspar poslal hodně čitelnou přihrávku na Fornalse. Hrát tak bude Olympique.
     
    24
    Hodně hraniční situaci v domácí šestnátce! Traoré se dostával k míči, načež ho jeden ze zadáků poslal k zemi. Hlavní sudí ale nechává pokračovat ve hře.
    24. Měla se pískat penalta?
     
    25
    Momentálně sledujeme povedenou pasáž hostujících hráčů, kteřý zamkli svého soupeře na jeho vlastní polovině. Míč má na kopačce Rafael.
     
    26
    Costa se rozhodl spolupracovat s Álvarem, který následně otočil těžiště hry na pravou stranu. Villarreal si stále neví s obranou Lyonu vůbec rady.
     
    27
    Kapitán Gaspar dokázal předskočit Díaze, avšak kulatý nesmysl se svezl ven z hrací plochy. Mendy se tak ujme autového vhazování.
     
    28
    Po Ünalově přihrávce chtěl Bacca vysunout Fornalse, jenomže přihrávku poslal do špatného prostoru. Hra se okamžitě přesunula na druhou stranu.
     
    29
    Traoré si počkal na lepší pozici k přihrávce na Rafaela. Druhý jmenovaný okamžitě poslal do vápna lehký bochánek, který se stal snadnou kořistí Asenja.
     
    30
    Žlutou kartu dostává Álvaro González (Villarreal CF).
     
    31
    Teď už to bylo mnohem lepší. Gasparovi se konečně podařilo poslat přesnou přihrávce na Triguerose, kterému ale zakončení vůbec nesedlo a skončilo vedle.
     
    32
    Logicky tak následoval rohový kop, po kterém zůstala na zemi ležet dvojice protihráčů. O faul se ale nejednalo a Lopes bude moci vykopávat.
     
    33
    Fékir se postavil k rozehrávce přímého kopu z velmi zajímavé pozice. Hostující kapitán nakonec zkoušel střílet přímo na bránu, jeho rána ale vystoupala vysoko nad.
     
    34
    Ünal se rozhodl napadat rozehrávku, avšak skluz na Mendyho byl nakonec proti pravidlům. Turecký forvard se sice zlobí, poslední slovo má ale rozhodčí.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Marcelo (Olympique Lyon).
     
    36
    Také Žlutá ponorka měla k dispozici zajímavý přímý kop. K míči se postavil Ünal, jehož rána postrádala razanci a skončila v rukavicích Lopese.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Nabil Fékir (Olympique Lyon).
     
    38
    Brankář Asenjo se postaral o další odkop od své svatyně. Ten plachtil na Baccu, kterému se nepodařilo prodloužit míč na Ünala.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli se bude také nastavovat.
     
    40
    Obrovská šance domácích! Balón se totiž odrazil k volnému Ünalovi, jehož dělovku musel Lopes vyrazit do strany.
    40. Velká šance domácích.
     
    41
    Costa si obhodil bránícího Mendyho, jenomže poté se Fornalsovi nepovedl první kontakt s balónem. Lopes tak bude rozehrávat od branky.
     
    44
    Útočná dvojice Bacca – Ünal začíná hodně zlobit. Před malým momentem se ke střele z akrobatické pozice dostal turecký forvard, zakončení ale přeletělo branku.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nám nabídlo podívanou bez větších gólove. Více ze hry přeci jenom měl domácí celek, jenž ale povětšinu času narážel na pozornou obranu soupeře. Olympique se směrem dopředu nikam nežene, Asenjo tak nemusel řešit žádnou ošemetnost.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Pablo Fornals, přichází Samuel Castillejo.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku měli tentokráte na starosti hosté. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned dvakrát si hostující obrana musela poradit s velmi aktivním Ünalem. Villarreal bude mít k dispozici další standardku z dobré pozice.
     
    49
    K její exekuci se postavil střídající Castillejo, jehož rána měla příliš vysoké parametry. Lopes tak jeho zakončení pouze kontroloval.
     
    50
    Už, už se zdálo, že se Bacca dokáže jako první dostat k míči, na poslední chvíli ale zakročil Marcelo, jehož odklizení balónu putovalo až do hlediště.
     
    51
    Ünal se po zákroku na hranici pravidel dostal k míči, načež přihrával pod sebe na Baccu. Druhý jmenovaný pouze vyprášil rukavice Lopese.
     
    52
    Druhý poločas zatím přináší velkou řadu osobních soubojů. Těsně před půlící čárou se na zemi ocitl Mendy, který byl zezadu faulován Gasparem.
     
    53
    Fékir se řítil za prudkou přihrávkou, načež míč už nezastihl na hrací ploše. To potvrdilo také oko hlavního sudího, domácí budou vhazovat.
     
    54
    Žlutá ponorka výrazně zvýšila tempo a druhý poločas je zatím hodně zajímavý. Před malým momentem se ale Baccovi nepodařilo zastihnout kolmici.
     
    55
    Hodně nenápadný Depay se pokoušel prosmýknout kolem Gaspara, který jeho úmysl přečetl. Domácí kapitán raději zahrál za cenu rohového kopu.
     
    56
    Až nyní se hra o něco uklidnila a v tuto chvíli sledujeme autové vhazování z rukou Mendyho. Domácí číhají na vhodnou příležitost k zisku míče.
     
    57
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Manu Trigueros, přichází Denis Čeryšev.
     
    57
    Tutovka také pro Lyon! Fékir uháněl sám na branku, načež obešel také vyběhnuvšího Asenja. Následovalo slabé zakončené, po kterém nedokázal Díaz dopravit míč do prázdné brány.
    57. Velká šance hostů.
     
    58
    Na druhé straně si navedl míč na levou nohu Castillejo a následě zkoušel zamířit k vzdálenější tyči. Míč ale nakonec těsně minul břevno.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Javi Fuego (Villarreal CF).
     
    60
    Mendy si nevěřil na průnik kolem Gaspara a místo toho zvolil zpětnou přihrávku na svého kolegu z obrany Morela. Olympique se nikam nežene.
     
    61
    Mezitím se nám utkání dostalo za hodinu hry a domácí stále nemohou najít recept na obranu soupeře. Do konce zápasu ale zbývá ještě hodně času.
     
    62
    Tak ani nyní to nevyšlo. Bacca se proháčkoval kolem Morela, avšak poté upadl na zem. Píšťalka rozhodčího zůstává opět němá.
     
    63
    Kouskování hry pokračuje. Tentokráte si pro faul došel hostující Díaz, naopak se provinil se žlutou kartou hrající Fuego. Zároveň čtrnáctý faul Villarrealu v dnešním zápase.
     
    64
    Depay málem vystihl velice riskantní rozehrávku, nicméně míč zasáhl pouze špičkou kopačky. Domácí měli nyní hodně velké štěstí.
     
    65
    Z velké vzdálenosti zkusil své štěstí Tousart, který ale nezamířil vůbec přesně. Rána navíc nebyl vůbec tečována a Asenjo se ujme výkopu.
     
    66
    Álvaro zkušeně vystoupil z obranné linie, avšak poté hodně ukvapeně přihrával vpřed. Akce tak je u konce a hrát s míčem bude opět Lyon.
     
    67
    Depay hezkou finesou uvolnil Traorého, jehož vzdušný centr se stočil až za postranní čáru. Dnešnímu utkání chybí větší klid v kombinacích.
     
    68
    Castillejo rozkmital své dolní končetiny a několika kroky se zbavil napadajícího Tousarta. Hostující záložník stačil alespoň faulovat soupeře.
     
    69
    Mendyho nedůslednost mohla být potrestána v podání Ünala. Turecký útočník si sebíhal na přihrávku pod sebe, na poslední chvíli byl ale vyrušen ze zakončení.
     
    70
    Ndombélé si to namířil ho hustiny těl, kde logicky neměl šanci na větší úspěch. Na druhé straně se Baccovi nepodařilo zpracovat neposedný balón.
     
    71
    Dnes téměř neviditelný Traoré uháněl po pravém křídle. Těsně před šestnáctkou si zasekl míč na silnější nohu a následně rozvlnil pouze boční síť.
     
    72
    Poslední minutky patří výhradně fotbalistům francouzského celku. Žlutá ponorka je směrem dopředu hodně zbrklá a akce nemají delšího trvání.
     
    73
    Bacca zkoušel chytře propustit balón na Ünala, avšak turecký forvard s tímto úmyslem vůbec nepočítal. Místo toho přihrávku vystihl Marcelo.
     
    74
    Střídání v týmu Villarreal CF: ze hřiště odchází Javi Fuego, přichází Daniel Raba.
     
    75
    Už několikátý faul Gaspara byl spáchán tenokráte na Fékira. Hlavní sudí se neodvážil vytasit žlutý kartónek, avšak Lyon má k dispozici přímý kop.
     
    76
    Depay naprosto ignoroval spoluhráče a místo toho chtěl překvapit Asenja. Míč hezky kroutil kolem zdi, nicméně zakončení bylo příliš slabé.
     
    77
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Tanguy NDombèlé, přichází Houssem Aouar.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Jaume Costa (Villarreal CF).
     
    78
    Tak pozor! Hlavní sudí se chystal udělit žlutou kartu Costovi, avšak za protesty vidí první žlutou a následné také druhou. Domácí budou dohrávat v deseti.
     
    79
    Na druhé straně se nám poprvé výrazněji předvedl Čeryšev, jehož průnik do šestnáctky nakonec přinesl rohový kop pro domácí tábor.
     
    80
    Žlutá ponorka nakonec zahrávala hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. Po tom druhém se k hlavičce natlačil Ünal, který zamířil hodně vedle branky.
     
    81
    Na velice nebezpečný centr si sebíhal Ünal, kterém ale chybělo opravdu hodně. Villarrealu se krátí čas, stále ještě potřebuje vstřelit dvě branky.
     
    82
    Bonerovo přenesení hry putovalo na pravou stranu, kde byl vzorně uhlídán Gaspar. Domácí jsou v těchto momentech hodně frustrováni.
     
    83
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Mariano Díaz, přichází Jordan Ferri.
     
    84
    Fékir poslal náramnou nabídku na naběhnuvšího Traorého, který tváří v tvář Asenjovi trefil pouze brankáře.
     
    85
    Lyon právě vstřelil branku!
    Je hotovo! Domácí obrana naprosto zapomněla na náběh hned dvojice protihráčů. Fékir ještě vyšperkoval celou akci přihrávkou před odkrytou branku na BERTRANDA TRAORÉHO, který měl hodně snadnou práci.
    85. Bertrand TRAORÉ - 0:1
     
    86
    S ambicemi domácího celku to není vůbec růžové. Villarreal bude muset vstřelit tři branky, avšak v deseti lidech je to spíše nemožný úkol.
     
    87
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Nabil Fékir, přichází Myziane Maolida.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Memphis Depay (Olympique Lyon).
    Žlutou kartu dostává Samuel Castillejo (Villarreal CF).
     
    90
    Žlutou kartu dostává Mario Gaspar (Villarreal CF).
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Konec! Dnešní utkání nakonec končí hubeným vítězstvím Lyonu, který využil početní převahy a z tohoto dvojzápasu nakonec postupuje právě on. Dnešní utkání nám nabídlo hodně vyrovnanou podívanou, přičemž vyložené šance jsme sledovaly především ve druhém dějství.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:4. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 17:12. (20:51:02)

    David Suchý

    Branky: 85. B. Traoré (Fékir)

    Karty:   30. Álvaro González (VLR), 59. Fuego (VLR), 78. J. Costa (VLR), 89. Castillejo (VLR), 90. M. Gaspar (VLR) – 35. Marcelo (LYO), 37. Fékir (LYO), 89. Depay (LYO)   78. J. Costa (VLR)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:4. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 17:12.
    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Álvaro González, Bonera, J. Costa – Hernández, Fuego (74. Raba), Trigueros (57. Čeryšev) – Fornals (46. Castillejo) – Bacca, Ünal.
    Náhradníci: Barbosa – Castillejo, Čeryšev, Raba, V. Ruiz, R. Soriano, Antonio Rukavina.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Rafael, Marcelo, Morel, F. Mendy – Tousart, NDombèlé (77. Aouar) – Fékir (C) (87. Maolida) – B. Traoré, Díaz (83. Ferri), Depay.
    Náhradníci: Gorgelin – Aouar, Diakhaby, Ferri, Gouiri, Maolida, Tete.

    Rozhodčí: Banti
    15.02.2018
    Lyon - Villarreal 3:1

    Branky: 46. NDombèlé (Díaz), 50. Fékir (Díaz), 82. Depay – 63. Fornals (Čeryšev)

    Karty:   73. Marçal De Oliveira (LYO) – 42. Álvaro González (VLR), 43. Čeryšev (VLR), 90+1. Hernández (VLR)

    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 13:21.
    bahis siteleri