Přehled událostí ZOH Pchjongčchang 2018 - 16.den (kon.) | Závěrečný ceremoniál (kon.)
konec
Přehled událostí na ZOH Pchjongčchang 2018 - 16.den

Neděle 25.02.2018, 01:05Zimní olympijské hry
Sledujte:
     
    Děkujeme za čtenářskou přízeň v průběhu celých 23. zimních olympijských her v Pchjongčchangu a přejeme příjemný zbytek neděle. (09:06:52)
    Medailové pořadí zemí 23. zimních olympijských her. Aspoň 1 medaili získalo celkem 30 zemí.
     
    Zajímavost
    Norsko ziskem 39 medailí vytvořilo v tomto ohledu nový rekord zimních olympijských her. Konkrétně veze domů 14 zlatých, 14 stříbrných a 11 bronzových. Přesto málem neskončilo v medailovém pořadí zemí na 1. místě, to mu definitivně zajistila až poslední možná zlatá medaile Marit Bjørgenové. Do té doby vedlo Německo.
     
    Poslední den olympijských soutěží fanouškům nabídl poměrně jednoznačné finále curlingového turnaje žen, ve kterém měl od počátku navrch švédský tým. Podobně jednoznačně se vyvíjel, co se zlaté medaile týče, také závod čtyřbobů. Dramatický byl souboj o stříbro, které se nakonec rozdělilo mezi korejský a druhý německý bob. Finále hokejistů se stalo památnou bitvou, ve které Němci sahali po dokončení Hokejového zázraku číslo 2, ke zlatu jim chybělo 56 sekund, ale nakonec vyhrál tým sportovců z Ruska v prodloužení. Běh žen na 30 km klasicky se pak stal sólozávodem fenomenální Marit Bjørgenové.
     
    Po sportovní stránce 23. zimní olympijské hry právě skončily. Všechny sportovce, trenéry, funkcionáře, organizátory, dobrovolníky apod. čeká již pouze slavnostní zakončení her a předání olympijské vlajky zástupcům čínského Pekingu, kde se budou konat v roce 2022 v pořadí 24. zimní hry. Toho se již tento přehled týkat nebude.
     
    Konec soutěží 16. dne.
     
    8:55
    Běh na lyžích
    V cíli závodu na 30 km klasickou technikou jsou již také Slovenka Alena Procházková na 36. místě (ztráta 14:32,4 minuty) a Češka Petra Hynčicová na 39. pozici (ztráta 16:57,1 minuty).
     
    8:48
    Běh na lyžích
    Kateřina Beroušková proběhla cílem na solidním 23. místě se ztrátou 9:23,8 minuty.
     
    8:43
    Běh na lyžích

    Konečné pořadí závodu na 30 km klasicky žen s hromadným startem

    1. Marit Bjørgenová (NOR) 1:22:17,6
    2. Krista Pärmäkoskiová (FIN) +1:49,5
    3. Stina Nilssonová (SWE) +1:58,9
    4. Ingvild Flugstad Østbergová (NOR) +2:00,4
    5. Charlotte Kallaová (SWE) +2:57,2
    6. Kerttu Niskanenová (FIN) +3:01,6
    7. Jessica Digginsová (USA) +3:37,2
    8. Heidi Wengová (NOR) +4:07,9
    9. Teresa Stadloberová (AUT) +4:14,1
    10. Masako Išidaová (JPN) +4:20,8
    Stina Nilssonová si po doběhu nebyla jistá, že má medaili. Raději se na to zeptala Marit Bjørgenové.

    Doběh Kristy Pärmäkoskiové, Stiny Nilssonové a Ingvild Flugstad Østbergové.

     
    8:40
    Běh na lyžích
    Stříbro uhájila Finka Krista Pärmäkoskiová a překvapivý bronz získává ryzí sprinterka Švédka Stina Nilssonová, která ve finiši udržela za zády Norku Ingvild Flugstad Østbergovou.
    Cílová rovinka Martin Bjørgenové.

     
    8:38
    Běh na lyžích
    Marit Bjørgenová s norskou vlajkou v ruce a neskutečným náskokem právě projíždí cílem závodu na 30 km klasickou technikou a slaví 8. zlatou olympijskou medaili v kariéře. 15. medaili bez rozdílu kovu.
    All-Start tým turnaje je podle očekávání bez jediného Čecha, překvapí absence některého z Němců a skutečnost, že nejužitečnějším hráčem turnaje není Nikita Gusev.

     
    8:22
    Zajímavost
    Pavel Dacjuk se tímto vítězstvím stal 29. členem Triple gold clubu. Je sedmým Rusem, který zvládl vyhrát mistrovství světa, Stanley Cup i olympijské hry. MS vyhrál v roce 2012, Stanley Cup v dresu Detroitu Red Wings 2x v letech 2002 a 2008.
    Sice jim hrála olympijská hymna, ruští hokejisté si samozřejmě zazpívali tu svoji.

     
    8:20
    Lední hokej
    Ruští hokejisté právě jeden po druhém obdrželi zlaté olympijské medaile.
     
    8:18
    Běh na lyžích
    Marit Bjørgenová vede již o minutu a půl před Kristou Pärmäkoskiovou, která utekla zbytku skupiny bojující o zbylé medalie a má na ni 7,5 km před cílem náskok 22 sekund. Do boje o bronz se naopak nově zapojila Ingvild Flugstad Østbergová. Sportovní tragédie potkala zhruba na 21. kilometru Rakušanku Teresu Stadloberovou, která si popletla dráhu a vběhla tam, kam neměla. Tímto výletem ztratila zhruba 70 sekund a vypadla z boje o medaile.
    Němečtí hokejisté dostávají stříbrné medaile.

     
    8:16
    Lední hokej
    Zklamaní Němci právě dostávají stříbrné medaile, ale zároveň je na nich vidět, že smutek za chvíli vyprchá a budou slavit svůj historický úspěch.
     
    8:09
    Lední hokej
    Rusové se dočkávají prvního olympijského zlata od roku 1992 a stejně jako tehdy ho získávají pod olympijskou vlajkou. Němci dosáhli největšího hokejového úspěchu v historii.

    Konečné pořadí hokejového turnaje mužů

    1. Rusko
    2. Německo
    3. Kanada
    4. Česko
    5. Švédsko
    6. Finsko
    7. USA
    8. Norsko
    9. Slovinsko
    10. Švýcarsko
    11. Slovensko
    12. Jižní Korea
     
    8:04
    Běh na lyžích
    Po 17 kilometrech vede Marit Bjørgenová o více než minutu a pokud ji nepostihne sobotní osud Alexeje Poltoranina, je o zlatu rozhodnuto. Ze skupiny pronásledovatelek odpadla Charlote Kallaová.
    Rozhodující gól Kirilla Kaprizova v podání smutných německých komentátorů.

    Kirill Kaprizov rozhoduje finále v prodloužení v přesilovce, 4:3
     
    7:57
    Lední hokej
    Rozhodující situace finále se odehrála v 10. minutě prodloužení. Patrick Reimer zasáhl soupeře vysokou holí a přesilovku Rusové využili. Nejprve Pavel Dacjuk trefil tyč, ale o několik sekund později Nikita Gusev přihrál napříč pásmem z kruhu do kruhu Kirillu Kaprizovovi, který z první uklidil puk za Aus den Birkena a Rusové mohli slavit splnění úkolu.

    OS z Ruska – Německo 4:3p (1:0, 0:1, 2:2 – 1:0)
    20. Vojnov (N. Gusev, Kaprizov), 54. N. Gusev (Kaprizov), 60. N. Gusev (Zub, Kaprizov), 70. Kaprizov (N. Gusev, Vojnov) – 30. Schütz (Macek, Hager), 54. Kahun (Mauer, Ehliz), 57. J. Müller (Ehliz, Hördler)
     
    7:56
    Lední hokej
    OS z Ruska mají zlatou medaili!
     
    7:52
    Běh na lyžích
    Během tří kilometrů utekla Marit Bjørgenová svým nejbližším soupeřkám o půl minuty. Neuvěřitelný výkon. Za ní stále pohromadě čtveřice Charlotte Kallaová, Kerttu Niskanenová, Krista Pärmäkoskiová a Teresa Stadloberová.
     
    7:43
    Běh na lyžích
    Předchozí informace už neplatí, na metě 9,76 km běží Marit Bjørgenová sama a uhání vstříc vytoužené 8. zlaté olympijské medaili.
     
    7:40
    Běh na lyžích
    Marit Bjørgenová jde tvrdě za svým cílem a po 9 kilometrech s ní běží již jen 4 další závodnice. Švédka Charlotte Kallaová, Finky Kerttu Niskanenová a Krista Pärmäkoskiová a Rakušanka Teresa Stadloberová.
     
    7:30
    Běh na lyžích
    Podle očekávání se startovní pole trhá již v úvodních kilometrech. Tempo tahá Marit Bjørgenová a po 5 kilometrech ho akceptuje již pouze nějakých 15 závodnic roztažených do dlouhého hada.
     
    7:27
    Lední hokej
    60 minut držitele zlaté medaile neurčilo. Následovat bude prodloužení, které ve finále trvá 20 minut. Pokud v něm nepadne gól, rozhodnou samostatné nájezdy.

    OS z Ruska – Německo 3:3 po 3. třetině
    Gól Nikity Guseva na 3:3 s německým komentářem.

    Nikita Gusev 56 sekund před koncem třetí třetiny v oslabení při hře bez brankáře vyrovnává, 3:3
     
    7:23
    Lední hokej
    Němci vůbec nezvládli konec třetí třetiny! Rusové hráli v oslabení, přesto odvolali brankáře a po vhazování v útočné třetině se dokonale do horního rohu trefil opět Nikita Gusev, Němcům ke zlatu chybělo 56 sekund!

    OS z Ruska – Německo 3:3
    Gól Jonase Müleera na 2:3 s německým komentářem.

    Jonas Müller rozhodil postoj Košečina a otáčí zápas, 2:3
     
    7:19
    Lední hokej
    Němci otáčejí zápas, neskutečné! V 56.minutě Jonas Müller stáhl puk před lehajícím obráncem, což rozhodilo i Košečkina, vystřelil až poté a po ledě trefil mezi nohy brankáře, který již nebyl schopen zasáhnout! Němci jsou velmi blízko druhému Hokejovému zázraku olympijské historie!

    OS z Ruska – Německo 2:3
     
    7:15
    Běh na lyžích
    Závod žen na 30 km klasicky byl odstartován, k žádným kolizím po startu nedošlo.
    Gól Dominika Kahuna na 2:2 s německým komentářem.

    Okamžítá odpověď Dominika Kahuna, 2:2
     
    7:13
    Lední hokej
    Rusové vedli pouze 10 sekund, bleskovou odpověď má na svědomí Dominik Kahun! Chyba za ruskou brankou vyústila v přihrávku mezi kruhy a nikým nehlídaný Kahun našel místo nad lapačkou Košečikna.

    OS z Ruska – Německo 2:2
    Gól Nikity Guseva na 2:1 s neměckým komentářem.

    Nikita Gusev trefil místo nad ramenem brankáře, 2:1
     
    7:12
    Lední hokej
    Nikita Gusev v 54. minutě vrací Rusům vedení! Neměl komu přihrát, tak se z téměř nulového úhlu rozhodl vypálit a trefil malý prostor nad ramenem klečícího Aus den Birkena.

    OS z Ruska – Německo 2:1
     
    7:07
    Běh na lyžích
    V 7:15 odstartuje poslední závod her v Pchjongčchangu. Tradičně jím býval závod mužů na 50 km, tento rok to organizátoři změnili a je jím závod žen na 30 km klasicky s hromadným startem. Marit Bjørgenová chce zaútočit na 8. zlatou medaili a celkově na 15. medaili ze zimních olympijských her. Do závodu vyběhnou dvě české a jedna slovenská závodnice. Kateřina Beroušková ponese číslo 25, Petra Hynčicová číslo 34 a Slovenka Alena Procházková číslo 38. Na startovní listině je 47 žen. Medaile z tohoto závodu, stejně jako ze sobotního mužského maratonu, budou předány až během slavnostního zakončení her.
     
    7:05
    Lední hokej
    Do konce třetí třetiny finále zbývá 11 minut. Rusové i Němci mají ke zlatu stále stejně daleko.
     
    6:35
    Lední hokej
    Němcům po vyrovnávacím gólu narostla křídla a jsou od té doby Rusům vyrovnaným soupeřem. Finále je po dvou třetinách naprosto otevřené.

    OS z Ruska – Německo 1:1 po 2. třetině
     
    6:20
    Zákulisí
    V sobotu jsme informovali o tom, že kanadský skikrosař Dave Duncan, jeho manželka Maja a trenér Willy Raine byli přímo v dějišti her zatčeni za krádež auta a řízení v opilosti. Výsledkem jsou následující pokuty:
    Willy Raine 5 milionů wonů (95 tisíc korun) – on vozidlo řídil s 1,6 promile alkoholu v krvi (v Koreji je povolená hranice 0,5 promile).
    Dave Duncan a jeho manželka každý 1 milion wonů (19 tisíc korun) za účast při krádeži auta.
    Vyrovnávací gól Felixe Schütze s německým komentářem.

    Felix Schütz plácl do puku a s přispěním brankáře vyrovnává, 1:1
     
    6:16
    Lední hokej
    Ve 30. minutě je vyrovnáno gólem, který jde vyloženě na vrub brankáře Košečkina. Felix Schütz byl vytlačen ze střeleckého úhlu, téměř na brankové čáře zbůhdarma plácnul do puku a ten se od betonu a ruky ruského gólmana dostal do branky. Gól muselo posvětit video.

    OS z Ruska – Německo 1:1
    Vjačeslav Vojnov byl trestuhodně neobsazený, 1:0
     
    5:40
    Lední hokej
    Již se zdálo, že Němci ubrání první třetinu na nulu, ale v poslední sekundě nechali volného Vjačeslava Vojnova, který sjel na hranici kruhů, stihl napřáhnout a prudkou ranou pověsit puk nad vyrážečku Aus den Birkena. Zbývalo 0,5 sekundy do konce úvodního dějství.

    OS z Ruska – Německo 1:0 po 1. třetině
     
    5:14
    Lední hokej
    Korejce hokejový turnaj příliš netáhnul, ale aby finále olympijských her nebylo vyprodané a některé sektory hlediště byly vyloženě poloprázdné, to je ostuda.
     
    5:02
    Lední hokej
    v 5:10 bude zahájeno finále hokejového turnaje mužů. Favorit turnaje, OS z Ruska, v něm narazí na vlně neuvěřitelné euforie se vezoucí Německo. Podaří se německý zázrak dotáhnout do absolutního konce, nebo si Rusové odvezou z Pchjongčchangu tu jedinou medaili, která je zajímá?
     
    4:22
    Zákulisí
    Je to potvrzeno. Ruští sportovci na slavnostním zakončení nepůjdou pod vlajkou své země. Členové MOV, kteří se hlasování zúčastnili, se na tomto shodli jednomyslně.
     
    4:10
    Následuje přestávka v programu posledního dne až do začátku finále hokejového turnaje mužů mezi OS z Ruska a Německem v 5:10.
     
    4:08
    Boby
    Dvě medaile pro bobovou velmoc Německo samozřejmě nepřekvapí, ale Korea má historicky první bobovou medaili z jakékoliv velké akce v historii.

    Konečné pořadí soutěže čtyřbobů

    1. Německo 3:15,85
    (F. Friedrich, C. Bauer, M. Grothkopp, T. Margis)
    2. Německo +0,53
    (N. Walther, K. Kuske, A. Rödiger, E. Franke)
    2. Korejská republika +0,53
    (J. Won, J, Junm J, Seo, D, Kim)
    4. Švýcarsko +0,74
    (R. Peter, T. Amrhein, S. Friedli, M. Kuonen)
    5. Lotyšsko +0,80
    (O. Melbardis, D. Dreiskens, A. Vilkaste, J. Strenga)
    6. Kanada +0,84
    (J. Kripss, J. Lumsden, A. Kopacz, O. Smith)
    7. Rakousko +1,05
    (B. Maier, K. Walch, M. Sammer, D. I. Moldovan)
    8. Německo +1,26
    (J. Lochner, Ch. Poser, Ch. Weber, Ch. Rasp)
    9. USA +1,43
    (C. Bascue, E, Weinstock, S. Langton, S. Mc Guffie)
    10. Lotyšsko +1,56
    (O. Kibermanis, J, Jansons, H. Lusis, M. Miknis)
    ...
    21. Česko
    (D. Dvořák, J. Kopřiva, J. Šindelář, J. Nosek)
    24. Česko
    (J. Vrba, J. Stokláska, D. Suchý, D. Egydy)
    Poslední jízda zlatého německého čtyřbobu Francesca Friedricha.

     
    3:59
    Boby
    Němci F. Friedrich, C. Bauer, M. Grothkopp, T. Margis by museli udělat nějakou absolutní hloupost, aby přišli v poslední jízdě o zlato. To se nestalo a vítězí s náskokem více než půl sekundy! Stříbro si rozdělí další německá posádka N. Walther, K. Kuske, A. Rödiger, E. Franke s překvapivě výborným korejským bobem ve složení J. Won, J, Junm J, Seo, D, Kim.
     
    3:57
    Boby
    Korejský čtyřbob pilota Wona neudržel na trati malý náskok, se kterým startoval do poslední jízdy, musel ve spodní části dohánět několikasetinovou ztrátu a ve výsledku je to shodný celkový čas s bobem Nica Walthera! Také čtyřboby tak budou mít dělenou medaili. Pravděpodobně stříbrnou.
     
    3:55
    Krasobruslení
    Exhibice skončila společnou choreografií všech vystupujících a probíhá závěrečné poděkování všem a různá společná focení.
     
    3:54
    Boby
    Německý čtyřbob Nica Walthera chybu neudělal, jde do vedení a má jistou medaili. Otázka je, kterou.
     
    3:52
    Boby
    Kanadské posádce Justina Krippse nepomohl ani nový startovní rekord dráhy 4,80 sekundy k udržení čtvrtého místa. Na trati udělala chybu a propadá se na průběžné třetí místo. Vede švýcarský bob Rica Petera, který musí čekat na zaváhání některého z posledních tří zbývajících pilotů na startu.
     
    3:46
    Boby
    Vrcholí soutěž čtyřbobů, na startu zbývá šest nejlepších posádek po 3 jízdách.
    Hokejové centrum Kangnung zatím ještě spí. Za 90 minut bude bouřit při senzačním vyvrcholení tažení Německa vyřazovacími boji olympijského turnaje.

     
    3:33
    Zákulisí
    Vedení MOV doporučilo svým členům, aby hlasovali proti zrušení suspendace Ruska. Jeho sportovci tak ani na slavnostním zakončení pravděpodobně nebudou moct jít pod vlajkou své země. Hlavním důvodem mají být dva pozitivní dopingové tresty ruských sportovců v Pchjongčchangu. Hlasování proběhne kolem 4:00 SEČ.
    Valentina Marcheiová a Ondřej Hotárek jako Barbie a Ken.

     
    3:28
    Krasobruslení
    Exhibice se opravdu daří. Další skvělé vystoupení divákům předvedla italská sportovní dvojice Valentina Marcheiová a Ondřej Hotárek, kteří se stylizovali do rolí Barbie a Kena.
     
    3:18
    Curling
    Švédsko odehrálo skvělé finále. Korejky pravděpodobně neunesly tíhu okamžiku. Nikdy tak velký zápas nehrály a vlastními chybami usnadnily soupeřkám cestu k vítězství.

    Konečný výsledek finále turnaje žen
    Švédsko – Korea 8:3 (0:1, 0:0, 2:0, 1:0, 1:0, 0:1, 3:0, 0:1, 1:0, X:X)
    Závěrečný kámen 9. endu, rozhodnutí Korejek o vzdání zápasu a následné švédské oslavy.



     
    3:14
    Curling
    Švédky devátý end nijak nehrotily, posledním kamenem dohodily pro jeden bod a Korejky se následně dohodly, že desátý end už hrát nebudou! Švédský ženský curlingový tým získává třetí zlatou medaili z posledních čtyř olympiád, poprvé to však je tým skipky Anny Hasselborgové! Senzační stříbro i tak slaví Korejky, bronzovou medaili již v sobotu vyhrál tým Japonska.
     
    3:10
    Boby
    Ve 3:15 startuje poslední fáze soutěže čtyřbobů. Dvacet nejlepších posádek po třech jízdách se rozběhne do koryta od 20. k 1. místu a poznáme nové olympijské vítěze.
     
    2:58
    Curling
    Švédky za jasného stavu vsadily na destrukci s cílem znemožnit Korejkám zisk více bodů. To se podařilo, navíc korejská skipka opět nedokázala (nebo vůbec nechtěla, což by bylo dost nepochopitelné) poměrně jednoduchým závěrečným hodem vynulovat end, aby to v devátém mohra rozehrát při své výohdě znovu. Korea zapisuje bod a už jí pomůže pouze zázrak.

    Švédsko – Korea 7:3 po 8. endu
    Sociálními sítěmi kolují dokonce názory, že ten, kdo neviděl vystoupení Javiera Fernandeze, udělal jemně řečeno "životní chybu".

    Tímto kamenem získalo Švédsko v 7. endu 3 body a udělalo klíčový krok ke zlaté medaili.

     
    2:45
    Curling
    Švédský tým rozehrál sedmý end k zisku až tří bodů, ale zdálo se, že to Korejky dokáží zvládnout a možná povolí soupeřkám pouze 1 bod. Jenže poslední korejský kámen nebyl přesný, dal se vyrazit bez zásahu švédských kamenů na kruzích, což Anna Hasselborgová zvládla a Švédsko je po zisku 3 bodů velmi blízko vítězství! Onen rozhodující úder se pravděpodobně podařil.

    ŠVédsko – Korea 7:2 po 7. endu
     
    2:40
    Boby
    Po třetí jízdě soutěž končí pro 9 posledních posádek průběžného pořadí, které do závěrečné jízdy elitní dvacítky nepostoupí. Bohužel to platí pro oba české čtyřboby, což se nečekalo.

    Pořadí čtyřbobů po 3. jízdě

    1. Německo 1:37,55
    (F. Friedrich, C. Bauer, M. Grothkopp, T. Margis)
    2. Korejská republika +0,42
    (J. Won, J, Junm J, Seo, D, Kim)
    3. Německo +0,49
    (N. Walther, K. Kuske, A. Rödiger, E. Franke)
    4. Kanada +0,77
    (J. Kripss, J. Lumsden, A. Kopacz, O. Smith)
    -. Švýcarsko +0,77
    (R. Peter, T. Amrhein, S. Friedli, M. Kuonen)
    6. Lotyšsko +0,81
    (O. Melbardis, D. Dreiskens, A. Vilkaste, J. Strenga)
    7. Německo +1,00
    (J. Lochner, Ch. Poser, Ch. Weber, Ch. Rasp)
    8. Rakouska +1,03
    (B. Maier, K. Walch, M. Sammer, D. I. Moldovan)
    9. USA +1,2
    (C. Bascue, E, Weinstock, S. Langton, S. Mc Guffie)
    10. Francie +1,33
    (L. Costerg, V. Ricard, V. Castell, D. Hauterville)
    ...
    21. Česko +2,78
    (D. Dvořák, J. Kopřiva, J. Šindelář, J. Nosek)
    24. Česko +3,28
    (J. Vrba, J. Stokláska, D. Suchý, D. Egydy)
    SuperJavier Fernandez. Vychutnejte si jeho rozlučku s olympijskými hrami.

     
    2:36
    Krasobruslení
    Fantastické exhibiční představení vytáhl z rukávu bronzový ze soutěže mužů, Španěl Javier Fernandez. Hrdina SuperJavier nadchl publikum.
     
    2:32
    Curling
    Švédky opravdu hrají výborně. Opět byly při výhodě Korejek aktivní, ale dotřetice se do pozice pro krádež bodu nedostaly. Aspoň ale donutily domácí tým házet pouze pro jeden bod, výhoda se postěhuje na stranu Švédska a to má možnost vybudovat si rozhodující náskok.

    Švédsko – Korea 4:2 po 6. endu
    Exhibiční vystoupení italského páru Anna Cappelliniová, Luca Lanotte.

     
    2:28
    Krasobruslení
    Současně s curlingem a boby probíhá také krasobruslařská exhibice a první skutečně exhibiční vystoupení předvedl italský taneční pár Anna Cappelliniová, Luca Lanotte.
     
    2:21
    Curling
    Švédky pokračují při výhodě soupeře ve výborné hře a i v pátém endu donutily hrát korejskou skipku obtížný poslední kámen v podobě double take outu švédských kamenů, kdy jeden je krytý druhým. Nezdařilo se, jeden zůstal v nejlepší pozici a Švédsko krade další bod. Začíná to pro tým Anny Hasselborgové vypadat docela nadějně.

    Švédsko – Korea 4:1 po 5. endu
     
    2:17
    Boby
    Čtyřbob Jana Vrby zajel ve třetí jízdě na setinu shodný čas jako čtyřbob Dominika Dvořáka a je jisté, že v závěrečné čtvrté jízdě olympijské soutěže ani jeden český bob neuvidíme. U Jana Vrby se to očekávalo, ale u posádky Dominika Dvořáka jde o velké zklamání, nenaplnění ani základních cílů. Je však na místě ptát se, proč museli Dominik Dvořák, Jan Šindelář, Jaroslav Kopřiva, Jakub Nosek absolvovat dosud nejdůležitější závod kariéry ve vypůjčeném prastarém čtyřbobu...
     
    2:15
    Boby
    Již dva další čtyřboby předstihly nejlepší českou posádku a s vyřčením zdá se nevyhnutelného počkáme až na jízdu čtyřbobu Jana Vrby.
     
    2:11
    Boby
    Pro posádku Dominika Dvořáka musí být nesmírně frustrující jezdit ve vypůjčeném slovenském čtyřbobu, který patří v porovnání s ostatními na hrách mezi naprosté archaismy. Ve třetí jízdě se s ním poprvé v závodě nedostala pod 50 sekund a neudrží ani 19. místo.
    O Ester Ledecké se ví, že miluje windsurfing a ráda ho provozuje. Jakéže má plány na dobu LOH 2020 v Tokiu?

     
    1:58
    Curling
    Švédky dostaly domácí tým do obtížné situace a Un-čung Kim hrála velmi obtížný hit nejlepšího švédského kamene přes vlastní guard. Nepovedlo se a Švédsko získává bod proti výhodě soupeře.

    Švédsko – Korea 3:1 po 4. endu
     
    1:47
    Boby
    Po první jízdě osmá švýcarská posádka Rica Petera se dere vpřed. Po druhé jízdě byla na děleném pátém místě a nyní se dotáhla na Kanaďany, s nimiž sdílí čtvrtou pozici. K medaili však je právě kvůli oné první jízdě daleko.
    Přesný hod Anny Hasselborgové pro 2 body ve 3. endu.

     
    1:43
    Curling
    Korejkám se v závěru třetího endu nepovedlo přirazit svůj poslední kámen k nejlepšímu švédskému, což by znamenalo zajímavou šanci na bod proti výhodě. Takto mohla Anna Hasselborgová dohazovat pro 2 body a zvládla to přesně.

    Švédsko – Korea 2:1 po 3. endu
    Čtyřbob Francesca Friedricha neohroženě míří za zlatou medailí. Jeho třetí jízda.

     
    1:38
    Boby
    Z nejlepší trojice zajela třetí jízdu nejrychleji vedoucí německá posádka Francesca Friedricha, má na čele náskok již 0,42 sekundy a neohroženě míří za zlatou medailí. Rozdíl mezi druhými Korejci a třetími Němci v čele s pilotem Nico Waltherem zůstal prakticky beze změn, naopak náskok Walthera na čtvrté Kanaďany s pilotem Justinem Krippsem vzrostl na 0,28 sekundy, takže o první trojici je téměř rozhodnuto a bojovat by se už mělo maximálně o stříbrnou medaili.
     
    1:30
    Curling
    Švédské družstvo druhé end vynulovat dokázalo a bude čekat na lepší příležitost.

    Švédsko – Korea 0:1 po 2. endu
     
    1:23
    Boby
    V 1:30 bude zahájena druhá polovina soutěže čtyřbobů, ve které to zatím vypadá na dva očekávané a jednoho překvapivého medailistu. Tím je domácí čtyřbob. Třetí jízda se pojede podle aktuálního pořadí od prvního do posledního. Čtyřbob Dominika Dvořáka tak přijde na řadu jako 19. a čtyřbob Jana Vrby jako 22. v pořadí.
     
    1:17
    Curling
    Předpokládám, že toto nebylo úplně záměrem. Korejky s výhodou posledního kamene vedly závěr endu k nule, protože nebyla šance získat 2 a více bodů. Jenže Un-čung Kim hodila poslední kámen tak, že po vyražení švédského zůstal na kruzích, Korea tak zapisuje bod a výhoda se stěhuje ke Švédsko.

    Švédsko – Korea 0:1 po 1. endu
    Co má ráda Ester Ledecká? Poslechněte si, co na sebe prozradila v dotazníku.

     
    1:05
    Začátek soutěží 16. dne.
    Komu budete fandit?

     
    Curling
    Finále ženského turnaje má jednoho očekávaného a jednoho překvapivého účastníka. Zatímco výběr Švédska je ve čtvrtém olympijském finále v řadě, Korea se teprve podruhé samotného turnaje vůbec účastnila a medaile se dá považovat za senzační. Utkání v základní skupině vyhrála Korea těsně 7:6.
    Nechce se věřit, že jde opravu o poslední den těchto her.

     
    23. zimní olympijské hry pomalu končí, zbývá rozdělit 2 kompletní a 2 již neúplné sady medailí. Jako první přijde na řadu curling.
     
    Češi a Slováci v akci

    V rámci posledního dne olympijských her už uvidíme Čechy pouze ve dvou závodech. Do druhého dne vstoupí soutěž čtyřsedadlových bobů i se dvěma českými posádkami Dominik Dvořák, Jan Šindelář, Jaroslav Kopřiva, Jakub Nosek a Jan Vrba, Dominik Suchý, Jan Stoklasa, David Egydy.
    Na start ženského běhu na 30 km klasicky se postaví Kateřina Beroušková a Petra Hynčicová.

    Slovenští fanoušci budou moct na závěr her fandit běžkyni na lyžích Aleně Procházkové.
     
    Program soutěží 16. dne

    1:05
    Curling – ženy, finále
    Švédsko – Korea

    1:30
    Boby – čtyřbob muži, 3. a 4. jízda

    5:10
    Lední hokej – muži, finále
    OS z Ruska – Německo

    7:15
    Běh na lyžích – 30 km klasicky ženy, hromadný start
     
    Vítejte u přehledu všeho podstatného a zajímavého z 16. (tj. posledního) dne soutěží zimních olympijských her v Pchjongčchangu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 06:00.

    Libor Štěpán

    Program soutěží 16. dne
    1:05
    Curling - ženy, finále
    Švédsko - Korea

    1:30
    Boby - čtyřbob muži, 3. a 4. jízda

    5:10
    Lední hokej - muži, finále
    OS z Ruska - Německo

    7:15
    Běh na lyžích - 30 km klasicky ženy, hromadný start
    bahis siteleri