Philadelphia – Carolina 1:4 (kon.) | Boston – Pittsburgh 8:4 (kon.) | Florida – New Jersey 3:2 (kon.)
Dallas – Tampa 4:5 (po pr.) | Edmonton – Nashville 2:4 (kon.) | Arizona – Minnesota 5:3 (kon.)
San Jose – Chicago 7:2 (kon.) | Los Angeles – Columbus 5:2 (kon.)
konec
San Jose Sharks
7:2 (2:1, 4:0, 1:1)
Chicago Blackhawks
Pátek 02.03.2018, 04:00 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    CHICAGO BLACKHAWKS

    Jednou to přijít muselo. Po dlouhých letech se zdá být velmi pravděpodobné, že se Chicago Blackhawks, hokejová dynastie posledních let, nepodívají do play-off. V Centrální divizi jim s velkým odstupem patří nejnižší příčka a zatím to nevypadá, že by mělo dojít ke zlepšení. Černí jestřábi sice nejdříve porazili 3:2 po samostatných nájezdech Ottawa Senators a na svém ledě udolali i dnešního soka San Jose Sharks (3:1). Minule se ale představili před diváky Columbus Blue Jackets, kde padli těsně 2:3. Chicago navíc absolvuje čtyřzápasový venkovní trip, nyní jej čeká výlet do San Jose, Los Angeles a Anaheimu. Jestli Hawks chtějí něco udělat pro zlepšení postavení v tabulce, je nejvyšší čas.

    Kanadské bodování Chicaga vede Patrick Kane (23 + 35), kterého následují Nick Schmaltz (16 + 25), Jonathan Toews (16 + 24) nebo mladíček Alex DeBrincat (22 + 17).
     
    SAN JOSE SHARKS

    Žraloci mají mnohem příjemnější starosti než jejich dnešní vyzyvatel. Přestože je před sezonou mnozí odborníci pasovali na konec po základní části, stále drží příčky pro play-off. Ale rozhodně nesmí polevit, protože je pronásledují rivalové Los Angeles Kings i Anaheim Ducks. Sharks na tom v posledních duelech nebyli zrovna nejlépe. Schytali debakl 7:1 od Nashvillu, načež zaznamenali prohru v Chicagu (1:3) a v Minnesotě (2:3 po prodloužení). Sérii nezdarů dokázali zastavit až na domácím ledě proti Edmonton Oilers (5:2). V tomto střetnutí se mimo jiné dvěma kanadskými body uvedla posila Evander Kane. Talentovaný fovard do San Jose zamířil před uzávěrkou přestupů z Buffala, o moc lépe začít nemohl.

    Statistiky Žraloků stále vede ofenzivní zadák Brent Burns (10 + 41), doplňovaný Joe Pavelskim (16 + 34), Loganem Couturem (16 + 22) nebo Tomášem Hertlem (15 + 18).
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (15 + 18)
    Jan Rutta (CHI) (6 + 13)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Celky se spolu utkaly nedávno. Dne 24. března Chicago Blackhawks doma přivítali San Jose Sharks a porazili je 3:1.
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat duel týmů z Pacifické a Centrální divize. San Jose Sharks na svém ledě přivítají Chicago Blackhawks.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – J. Ryan, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – E. Kane, Pavelski, Donskoi – Hertl, Couture, Bødker – Meier, Tierney, Labanc – Sörensen, Goodrow, M. Karlsson.

    Chicago Blackhawks: Bérubé (A. Forsberg) – Keith, Oesterle, C. Murphy, Seabrook, E. Gustafsson, Dahlström – Saad, J. Toews, Hinostroza – Jurčo, Anisimov, P. Kane – DeBrincat, Schmaltz, Sharp – Kämpf, Duclair, Highmore.

    Rozhodčí: Furlatt, Pochmara – Shewchyk, Daisy.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, začneme zhruba za deset minut.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Jako se první na puk na vhazování dostali Sharks, museli s ním ale do obranného pásma, protože vepředu bylo hodně plno.
     
    00:33
    Doonskoi hledal volného Burnse na modré čáře, jenže obránce San Jose neměl dostatek času na to, aby si zpracoval kotouč na hokejce a vypálil.
     
    01:01
    Zatím se stále hraje bez přerušení a ve vysokém tempu. Je zjevné, že jsou oba celky na dnešní zápas hodně natěšené. O první útočnou akci se pokusilo také Chicago.
     
    01:41
    Justin Braun nahodil puk na branku z dálky a doufal, že ho ještě někdo tečuje. Jenže k tomu nedošlo, hned pak vyrazil do protiakce hostující Anisimov.
     
    02:12
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Od úvodního vhazování rozhodčí ještě ani jednou nepřerušili hru, přesto už se mění skóre na kostce v SAP Center. Blackhawks založili první lepší akci přes modrou čáru a hned je z toho vstřelená branka. V místě někde na pravém kruhu dostal ideální nahrávku na hokejku ARŤOM ANISIMOV, jenž trefil přesně levý horní růžek branky Martina Jones.e San Jose tak musí od úvodních okamžiků střetnutí dohánět ztrátu. Asistence: Duncan Keith, Patrick Kane.
    02:12 Arťom ANISIMOV - 0:1
     
    03:08
    Sledovali jsme hned tři zakázaná uvolnění po sobě, hra se tak vícekrát musela vrátit před zraky domácího gólmana.
     
    03:46
    Hostům očividně vstřelená branka pomohla. Nepouští Žraloky skoro vůbec na puk a jsou daleko aktivnější v útočné třetině. Teď je ale poznamenala nepřesnost v rozehrávce.
     
    04:04
    Chicago nemohlo přes modrou čáru, bylo v postavení mimo hru.
     
    04:37
    Vlasic zachytil odražený puk ve středním pásmu a založil akci pro Sharks. Pak se snažil hledat útočníky i Braun, jenže neuspěl.
     
    05:06
    Tomáš Hertl si také hledal prostor ke střele, Hawks mu ale nedali příliš prostoru. Potom je znovu z nějakého technického důvodu přerušená hra.
     
    05:27
    Timo Meier to zkoušel sám po levém mantinelu, jenže zavčas si na něj počíhala obrana soupeře. A nahrávku už šikovný útočník Sharks také nestihl.
     
    05:58
    Jonathan Toews měl nastavenou hokejku na brankovišti na teč. Když tam ale dostával od spoluhráče kotouč, nedokázal hou usměrnit do klece Jonese.
     
    06:38
    Melker Karlsson zařídil práci pro Bérubého, který zatím neměl moc zákroků. Navíc ani tenhle nebyl moc těžký, na kotouč totiž moc dobře viděl, tudíž ho v pohodě zastavil.
     
    07:10
    Už se hraje zase dlouho bez přerušení, což očividně vyhovuje Chicagu.
     
    07:30
    Hinostroza našel na pravé straně úplně volného Saada, jenž zakončoval do z poloviny odkryté klece. Jenže mu touš sedl špatně na hokejku, takže z toho není další branka Hawks.
     
    08:07
    Na druhé straně hrací plochy povedená Hertlova střela, jenže o pár centimetrů minula horní tyčku. Budeme sledovat první komerční pauzu.
     
    08:21
    Tentokrát domácí uspěli na buly v útočné třetině a těží z toho ovoce. Budou ale potřebovat více střel na branku, které zatím nepřicházejí ani z dálky.
     
    08:43
    Anisimov měl na hokejce další branku v zápase, když u brankoviště dorážel neposedný puk. Martin Jones si na něj ovšem počíhal betony a zavčas přerušil hru.
     
    09:06
    Zajímavé DeMelovo nahození na teč před branku Bérubého. Tam ale nikdo v tyrkysovém dresu nestál na teč, která by gólmana Chicaga překvapila.
     
    09:47
    Už to vypadalo, že se bude poprvé zápase vylučovat. Rozhodčí přivřeli obě oči a podražení na hostujícího útočníka pustli. I díky tomu ještě měli Hawks šanci.
     
    10:22
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tohle byla akce jako z hokejové učebnice. Finský útočník Joonas Donskoi zavezl puk do útočného pásma, kde se nenechal zastavit obranou soupeře. Následně vymyslel krásnou zadovku na Brenta Burnse a urostlý obránce Sharks rychle našel najíždějícího JOE PAVELSKIHO. Domácí kapitán zůstal na levé straně úplně nehlídaný, z první zakončoval skoro do prázdné branky. Gólman Bérubé už se nestihl přesunout zpátky k tyči. Asistence: Brent Burns, Joonas Donskoi.
    10:22 Joe PAVELSKI - 1:1
     
    10:50
    Chicago ale není vyrovnávací brankou zaskočené, naopak. O další zakončení se okamžitě postaral Hinostroza, jenž dělovkou z první těsně minul.
     
    11:30
    Jurčo a Anisimov zkusili přečíslení, to jim nevyšlo. O puk přišli ještě dříve, než stihli přejít ze středního do útočného pásma.
     
    12:15
    Vlasic a Braun nejdříve zabránili nebezpečí před vlastní brankou, hned potom založili útočnou akci. Zakončoval ji z pravého kruhu zápěstím Chris Tierney.
     
    12:37
    Dillonovi poskočil puk na modré čáře, tím pádem se dostal do ofsajdové pozice a rozhodčí museli přerušit hru.
     
    13:00
    Donskoi převzal puk od Evandera Kanea, nová posila San Jose si pak ještě najížděla před branku na teč. Když tam ale kotouč přiletěl, nestačil do něj Kane zasáhnout.
     
    13:05
    Hra přerušena v obranné třetině Hawks, vhazovat by se mělo právě před zraky jejich gólmana.
     
    13:27
    Burns si zpracoval puk na hokejce a zkusil střelu zápěstím. K jeho smůle trefil jen prvního bránícího hráče před sebou, přesněji jeho hokejku.
     
    13:52
    Obě strany střídají, a tak si zadáci San Jose raději delší dobu povodili puk a svou klecí, než aby se bezhlavě hnali dopředu.
     
    14:14
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Domácí nejprve vyrovnali skóre na 1:1, teď se dokonce dostávají do vedení. Opět po chybě soupeřovy obrany. Ta nechala před svým gólmanem nepokryté hned dva Žraloky. Jedním z nich byl kanadský útočník LOGAN COUTURE, který po Boedkerově přihrávce k tyči v pohodě překonal Bérubého. Ani v tomto případě se maskovaný muž Hawks nestihl přesunout. Musím ale pochválit i Tomáše Hertla, jenže celou akci začal. Asistence: Mikkel Boedker, Tomáš Hertl.
    14:14 Logan COUTURE - 2:1
     
    15:21
    Je tu ještě jedna komerční přestávka v první třetině, pak budeme pokračovat v jejím zbytku.
     
    15:34
    Po buly se moc dlouho nehrálo, hosté okamžitě vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    15:50
    Jonathan Toews měl solidně namířeno do úniku podél pravého mantinelu. Jenže nikdo další v bílém dresu mu nepomohl, takže kapitán Hawks o kotouč brzy přišel.
     
    16:07
    Bérubé vyjel co nejrychleji z branky, aby rozehrál na své spoluhráče. To také udělal, Sharks ovšem ve středním pásmu rozehrávku pokazili a vzali si puk.
     
    16:33
    Sörensen u mantinelu vybojoval útočné pásmo pro domácí, nabízel pak šanci Tomáš Hertlovi. Český útočník mířil mimo tři červené tyče.
     
    17:10
    Znovu Hertl, tentokrát ve střední třetině posílal na rozjetého Coutureho. Ten ale dostal nahrávku přímo na brusle, takže nemohl pokračovat v akci.
     
    17:35
    Po dlouhé době práce pro Martina Jones. Prozkoušel ho přízemní střelou Oesterle, gólman San Jose stačil reagovat vyrážečkou.
     
    18:17
    Meier a Labanc v dobré kombinaci, první jmenovaný táhl puk sám před branku a už těch střílet. Na poslední chvíli mu soupeř dokázal velkou možnost pokazit.
     
    18:50
    Bérubé musel dávat pozor, když z brankoviště rozehrával bez větší přípravy, nakonec to ale zvládl.
     
    19:10
    Začala poslední minuta první třetiny, do akce se vrhl Jonathan Toews. Jeho zakončení z dálky ale střelou na branku neskončilo.
     
    19:27
    Brandon Saad nemohl pokračovat do útočného pásma, na modré čáře jej zastavuje postavení mimo hru.
     
    19:58
    Tak nakonec ještě jedno vhazování. Puk skončil po střele Vlasic někde mezi diváky a nové buly by se mělo konat po pravé ruce brankáře Blackhawks.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina utkání je minulostí. San Jose Sharks brzy prohrávali, když se prosadil Arťom Anisimov. Pak ale přišly dvě pohledné domácí akce. Nejprve vyrovnal kapitán Joe Pavelski, brzy po něm skóroval i Logan Couture. Žraloci tedy drží náskok 2:1 a uvidíme, co nám nabídne prostřední část. Stále čekáme na první vyloučení duelu.
     
    Střely na branku v první třetině

    San Jose Sharks: 9

    Chicago Blackhawks: 8
     
    Za chvíli odstartuje druhá třetina utkání. Dočkáme se v ní dalších pohledných branek?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Také na prvním vhazování prostřední části se více dařilo domácím. Joe Pavelski ale ztratil ve středním pásmu kotouč a bylo po akci San Jose.
     
    20:41
    Vlasic musel hodně rychle spěchat za svou branku, protože se tam o vytvoření šance pokoušel Oesterle. Ten ale neměl komu nahrávat.
     
    21:08
    Velká šance Tomáše Hertla. Ten se ze středního pásma rozjel jako parní válec a natlačit se až do brankoviště gólmana Blackhawks. Zkoušel ho překonat nad betonem, jen těsně neuspěl.
     
    21:56
    Prostor měl na levé straně také Chris Tierney, jenže tomu v klíčovém okamžiku poskočil kotouč na hokejce.
     
    22:13
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Ofenziva San Jose je dnes při chuti, zde máme další důkaz. Od modré čáry poslal dělovku obránce DeMelo, od něj puk doputoval k Chrisovi Tierneymu. Zdálo se, že druhý jmenovaný bude zakončovat, ale místo toho ještě posunul na KEVINA LABANCA. Ten pak měl hodně snadnou pozici, brankář Blackhawks byl už mimo brankoviště a hokejista Sharks dával takřka do odkrytého zařízení. Asistence: Chris Tierney, Dylan DeMelo.
    22:13 Kevin LABANC - 3:1
     
    23:30
    Chicago inkasovaná branka očividně zaskočil a hosté teď mají potíže s tím, aby vůbec kotouč zavezli do útočného pásma.
     
    23:58
    Burnsova dobrá střela z prostoru mezi kruhy, kterou ještě navíc u brankoviště dorážel Boedker. Chicago zachránil pohotový zásah Bérubého.
     
    24:50
    Hraje se hodně dlouho bez přerušení, do šance se dostal Oesterle. Po jeho nahození dorážel před Jonesem Alex DeBrincat, gólman Sharks se ale nenechal zaskočit.
     
    25:21
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Nahození od modré čáry jsou hodně nebezpečná a Chicago o tom dnes ví své. Další takové poslal z dálky obránce Dillon. Jeho pokus sám o sobě nebezpečný nebyl, ale směr kotouče mezi kruhy ukázkově změnil švýcarský útočník TIMO MEIER. Puk poté zaplachtil mezi betony hostujícího brankáře. A najednou mají San Jose Sharks pohodové vedení o tři zásahy. Asistence: Brenden Dillon, Dylan DeMelo.
    25:21 Timo MEIER - 4:1
     
    26:58
    Domácí navíc nepolevují a v útočném pásmu jsou aktivní. Burnsova střela se možná dokonce otřela o tyčku.
     
    27:12
    Boedker a jeho zakončení, gólman Hawks ho přizvedl do ochranné sítě. Bude se vhazovat, ale až po komerční pauze.
     
    27:21
    Znovu se hraje a Bérubé si musel připsat zákrok betonem. Na střelu od modré čáry sice viděl, i tak pro něj ale byla nebezpečná.
     
    27:46
    Na druhé straně to zkusil tvrdou peckou Duncan Keith, nikdo ji ale nedokázal před zraky Martina Jonese tečovat.
     
    28:06
    Bérubé vytasil vyrážečku proti nečekanému zakončení Pavelskiho. Kapitán San Jose na nic nečekal, prostě plácl do puku a zkusil se prosadit.
     
    28:33
    Obrana Chicaga ve druhé třetině zatím hodně hoří a gólman Černých jestřábů se rozhodně nenudí, musí tasit jeden zákrok za druhým.
     
    28:55
    Gustafsson se pokusil své mužstvo dostat do útočného pásma, jenže marně. Pokazil rozehrávku a mohl být rád, že domácí nejeli do přečíslení.
     
    29:21
    Vlasic vypustil nebezpečné zakončení z dálky, na které maskovaný muž Hawks neviděl. Puk ovšem zamířil těsně nad horní tyčku.
     
    29:47
    Dnes teprve podruhé výrazněji vidět Patrick Kane. Nakonec to byl obránce Murphy, kdo vypálil, nebyl to ale příliš nebezpečný pokus.
     
    29:59
    Zakázané uvolnění San Jose Sharks, herní situace se vrátí před Martina Jonese.
     
    30:06
    A znovu stejný technický přestupek od domácího mužstva, Sharks se nyní nedaří dlouhé rozehrávky přes střední pásmo.
     
    30:25
    Patrick Kane se na to už nemohl dívat a zkusil individuální akci. Také že nakonec dojel až před Jonese, zakončením bekhendem mezi betony ho ale nepřekonal.
     
    30:27
    Je tu komerční přestávka, za pár okamžiků budeme pokračovat.
     
    30:41
    Saadova rána bez přípravy nebyla špatná, mířila však těsně mimo tři tyče. Potom se ještě o dorážku snažilo Jonathan Toews, i on těsně minul.
     
    31:10
    Logan Couture chtěl vyrazit do akce, Donskoi mu ale dojel do středního pásma moc pozdě. Pak se zkusil z levé strany prosadit Hertl.
     
    31:40
    Bérubé vyrazil pokus Pavelskiho zápěstím, znovu musel použít vyrážečku.
     
    32:14
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Střelecké představení Žraloků pokračuje. A znovu platilo pravidlo, že když nedáš, tak dostaneš. Nejprve totiž hostující Anthony Duclair neproměnil samostatný únik na branku. A hned z protiakce domácí udeřili. Nahrávkou na pravou stranu nepohrdl kapitán San Jose JOE PAVELSKI, který se tím pádem dnes prosazuje podruhé. Blackhawks jsou už v pořádných problémech. Asistence: Joonas Donskoi, Evander Kane.
    32:14 Joe PAVELSKI - 5:1
     
    33:08
    Hosté sice jsou v útočném pásmu a zkouší kombinace, jenže není jim to nic platné, protože neposílají zakončení na branku.
     
    33:57
    Patrick Kane se protáhl za klecí soupeře, ale neměl komu před zařízení nahrát, takže musel hledat obránce na modré čáře.
     
    34:15
    Sharks nemohli do útočného pásma, protože byli v ofsajdu. K jejich smůle si toho všimli také čároví rozhodčí.
     
    34:16
    Ještě jedna komerční pauza v této části, potom budeme pokračovat ve zbytku druhé třetiny.
     
    34:35
    Tomáši Hertlovi se nepovedla rozehrávka ze středního pásma, trefil přesně hokejku soupeře a Hawks z toho málem dokázali založit zajímavé přečíslení.
     
    35:01
    Už jsme skoro na konci druhé třetiny, ale ještě stále nebylo k vidění ani jedno vyloučení. Docela rarita.
     
    35:35
    Evander Kane mohl oslavit svou první branku v dresu San Jose, ale z brankoviště se mu nepodařilo usměrnit kotouč do sítě. Moc mu ale nechybělo.
     
    35:56
    Na druhé straně se proti střele Duclaira zaskvěl Martin Jones, díky tomu gólman San Jose sklidil potlesk tribun.
     
    36:36
    Meier si dělal zálusk na svou druhou branku v zápase. Když chtěl ale kotouč prostrčit soupeři mezi nohama, nevedl si moc dobře.
     
    37:06
    Sharks teď za každou cenu nikam nespěchají. Hlavně si hlídají střední pásmo a zakládají nečekané protiútoky. To se jim zatím vyplácí.
     
    37:26
    Mezi střelce zápasu se mohl zapsat také domácí Sörensen. Ten ale kličkou před Bérubého klecí neuspěl, zkoušel puk zasunout do sítě po ledě.
     
    37:49
    Bude se poprvé v zápase vylučovat, domácí mají ponechanou výhodu.
     
    37:53
    Až na konci druhé části sledujeme úvodní vyloučení utkání. Za faul loktem je odeslán na trestnou lavici obránce Chicaga Duncan Keith. Takže další možnost ke skórování pro Sharks.
     
    38:10
    Blachawks se hned osvobozují vyhozením přes všechny čáry. Ale je jasné, že Sharks budou brzy zpátky v útočné třetině.
     
    38:34
    Burns vypálil svou pověstnou dělovkou od modré čáry, jenže branku netrefil. Navíc už pak nikdo nečekal na dorážku.
     
    38:52
    Znovu Burnsovo zakončení, tentokrát zvládl hostující gólman přerušit hru. O dorážku ještě usiloval Tomáš Hertl, jenže marně.
     
    39:06
    Další vyhození přes všechny čáry, to už je polovina z Keithova trestu pryč.
     
    39:25
    Na levém kruhu zakončoval bez přípravy Mikkel Boedker. Mířil pod horní tyčku, ale těsně se mu nepovedlo trefit volný prostor.
     
    39:58
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Problémy Chicaga pokračují, hosté dostávají šestou branku. Už to sice nebylo v přesilové hře, nýbrž př plném počtu hráčů na ledě. To ovšem Žraloky nemusí vůbec mrzet. Puk dostal na hokejku za branku soupeře obránce MARC-EDOUARD VLASIC, který se prosadil z nulového úhlu. Od výstroje Bérubého poslal kotouč do sítě, tohle začíná zavánět debaklem. Branka navíc padla pouhé dvě vteřiny před druhou sirénou. Bez asistence.
    39:58 Marc-Édouard VLASIC - 6:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Máme za sebou druhou třetinu zápasu a není pochyb o tom, kdo má zatím blíže k vítězství. Pokud jsme v úvodních dvaceti minutách sledovali vyrovnaný hokej, to samé se nedá tvrdit o druhé periodě. San Jose Sharks přidali další čtyři trefy a nyní vedou 6:1. V posledních dvaceti minutách už to budou mít hosté hodně těžké, ale uvidíme, zda dokáže Chicago překvapit.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    San Jose Sharks: 28

    Chicago Blackhawks: 19
     
    Zanedlouho začne třetí třetina utkání. Dočkáme se ještě nějakého překvapení, nebo San Jose duel dotáhne v klidu do vítězného konce?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu Chicago Blackhawks: ze hřiště odchází Jean-François Bérubé, přichází Anton Forsberg.
     
    40:31
    Hostující brankář Forsberg na třetí třetinu vystřídal svého kolegu a hned měl těžký zákrok. Vrhl se proti němu Evander Kane, jenž zakončoval po ledě.
     
    41:04
    Ani za rozhodnutého stavu týmy nepolevují. Nejdříve to zkoušel dobře Hinostroza, pak na druhé straně Logan Couture.
     
    41:34
    Hraje se dlouho bez přerušení. Domácí chtěli jít ve třech proti dvěma, jenže pokazili kombinaci na modré útočné čáře a brzy bylo po šanci.
     
    41:52
    Teď je z toho navíc vyhození na zakázané uvolněné v podání San Jose Sharks.
     
    42:13
    Moc dlouho se bez přerušení nehrálo. Některý z domácích hokejistů poslal puk po teči do ochranné sítě.
     
    42:32
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Sharks si na domácím ledě otevírají střelnici. A Chicago inkasuje posedmé. BARCLAY GOODROW nenápadně nahodil puk z pravého kruhu, chtěl nahrát spoluhráči. Jenže místo toho trefil hokejku hostujícího obránce, od nějž se kotouč odrazil přímo za záda brankáře Forsberga. A hala SAP Center se tak může znovu radovat, domácí v ofenzivě nepolevují. Asistence: Marcus Sörensen, Dylan DeMelo.
    42:32 Barclay GOODROW - 7:1
     
    44:12
    Brandon Saad to zkusil otočkou kolem branky a zakončením po ledě. Jenže neuspěl, Jones byl připravený betonem u tyče.
     
    44:48
    Hostující maskovaný muž má puk v lapačce, po dlouhé době tak dostal možnost uklidnit hru před svými zraky.
     
    45:04
    DeMelo si připsal další střelu na branku, tenhle obránce Sharks je dnes při chuti. Ne náhodou si připisuje jeden kanadský bod za druhým.
     
    45:31
    Nick Schmaltz v souboji u mantinelu, který ale prohrál, ani teď z toho tedy nebude zakončení pro Blackhawks. Martin Jones zůstává v klidu.
     
    45:56
    Anthony Duclair hledal odražený puk na brankoviště, ale zamést za záda domácího brankáře jej nedokázal. Hawks ovšem zůstávají v útočném pásmu.
     
    46:30
    Už déle než minutu hosté zamykají Sharks před jejich brankou. Ale nic z toho, protože neposílají žádné střely na branku.
     
    46:49
    Až nyní přerušená hra, Jones má puk pod kontrolou a my budeme sledovat komerční pauzu.
     
    47:06
    Už to vypadalo na další domácí přečíslení, až na poslední chvíli stačila domácí defenziva zabránit komplikacím. Pomohl jí i Patrick Kane.
     
    47:25
    Před brankou čekal na dorážku Jurčo, jenže puk mu přeskočil přes hokejku. Pak už mohla obrana San Jose Sharks v klidu vyhodit aspoň do středního pásma.
     
    47:54
    Dnes poněkolikáté výborná kombinace mezi Evanderem Kanem a Joe Pavelskim. Kapitán Sharks si říkal o hattrick, ale trefil jen připraveného Forsberga.
     
    48:35
    Vlasic ze středního pásma hledal volného Donskoie, ten si toho ale všiml až na poslední chvíli.
     
    48:40
    Snadná práce pro Martina Jones, který schoval puk do své rukavice po střele soupeře z dálky. Bude se vhazovat před jeho zraky.
     
    49:02
    Alex DeBrincat chtěl zlepšit náladu fanouškům Chicaga. Z pravé strany nemířil špatně, jenže znovu si na něj počíhal brankář San Jose. Ten je dnes skvěle připraven.
     
    49:05
    Poprvé si dnes zahrají přesilovku také hosté. Obránce San Jose Dylan DeMelo totiž dostává menší trest za nedovolené bránění.
     
    49:30
    Hosté se zatím drží v útočném pásmu, ale stále se jim nedaří vypálit. O to se sice pokusil Anisimov, avšak ten minul horní tyčku.
     
    49:58
    Teď už je kotouč ve středním pásmu a Žraloci mají dostatek času na to, aby vystřídali. Čerstvé síly na led posílá také Chicago.
     
    50:39
    Duncan Keith poslal dělovku od modré čáry. Problém byl, že na ni Martin Jones viděl a v pohodě ji tedy vyrazil vyrážečkou nad sebe.
     
    51:08
    San Jose je v plném počtu, první oslabení zápasu zvládlo bez větších komplikací. A už se znovu pouští do útočných akcí.
     
    51:36
    Oesterle nahodil zajímavě puk před brankoviště, tam ale číhala jen dvojice hráčů Sharks. Ti se postarali o klid pro svého maskovaného muže.
     
    51:56
    Jones pro jistotu přerušil hru a následuje komerční pauza. Za pár okamžiků budeme pokračovat.
     
    52:05
    Chicago vyhrálo vhazování a okamžitě přišla střela od modré čáry. Jones si ji také v tomto případě pohlídal a raději přerušil hru.
     
    52:28
    Sharks teď mají problémy s rozehrávkou. Chtěli rychle do útočného pásma, ale to se jim nevyplatilo, vyhodili totiž jen na zakázané uvolnění.
     
    53:12
    Jones vyjel z branky rozehrávat k mantinelu, na poslední chvíli si to rozmyslel a nechal pracovat své obránce. Což byla očividně dobrá volba.
     
    53:30
    Zakázané uvolnění Chicaga. Ani jedna strana se už nikam vyloženě netlačí a je zjevné, že se zápas začíná dohrávat.
     
    53:59
    Nahození o zadní mantinel zachytila obrana San Jose, hned chtěl vyrazit do protiútoku. Pak se ale ke střele nečekaně dostal Hinostroza. Trefil jen domácího gólmana.
     
    54:33
    DeBrincat dnes patří k nejlepším hráčům Hawks na ledě, znovu to potvrdil. Ale průnikem po pravém mantinelu se do šance nedostal.
     
    54:51
    Brent Burns podrazil Duclaira a hostující forvard pojede trestné střílení.
     
    54:51
    Anthony Duclair to zkoušel kličkou do forhendu, jenže neuspěl a úplně minul branku. Martin Jones mohl zůstat v klidu, podruhé zatím neinkasuje.
     
    54:59
    Je tu poslední komerční přestávka zápasu. Pokračovat se bude vhazováním v obranné třetině San Jose Sharks.
     
    55:20
    DeMelo zavezl kotouč do útočného pásma, ale moc dlouho se tam s ním neohřál. Brzy mu ho jeden z hokejistů v bílém dresu dokázal vypíchnout.
     
    55:50
    Sörensen nabízel na střelu z první Karlssonovi. Útočník San Jose také vypálil, ale střel mu vůbec nesedla, takže minul.
     
    56:28
    Domácí už spíše odhazují kotouč do středního pásma, než se by se snažili o nějaké lepší akce. Obě strany vědí, kdo si dnes odnese dva body za výhru.
     
    57:09
    Saad dojížděl za branku bojovat o kotouč, zůstal tam ale sám proti dvěma hokejistům v tyrkysovém dresu, takže neměl moc velkou naději na úspěch.
     
    57:39
    Zajímavá Keithova střela, někdo na levém kruhu ji ale zblokoval. Chicago se snaží aspoň o zmírnění porážky, jenže dnes se hostům nedaří vůbec nic.
     
    58:14
    Na druhé straně vypálil Brent Burns, ránu Forsberg vytěsnil do pravého rohu. Na dorážku v dresu Sharks nikdo nečekal.
     
    58:37
    Joe Pavelski by rád završil hattrick. Měl k tomu další dvě šance před brankovištěm, ani jednou ale nemířil ideálně.
     
    59:03
    Začala poslední minuta třetí třetiny a také poslední minuta celého zápasu. Puk mají na holích v útočném pásmu Chicago Blackhawks.
     
    59:27
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se ještě hosté dočkali zlepšení výsledku. Už to vypadalo, že obě strany spíše čekají na konec utkání a poslední sirénu. Jenže potom došlo k překvapení v podobě střely NICKA SCHMALTZE. Ten se tvrdě opřel do kotouče a zakončením z dálky překonal Martina Jonese. Další branky už ale pravděpodobně v dnešním klání neuvidíme. Asistence: Alex DeBrincat, Carl Dahlström.
    59:27 Nick SCHMALTZ - 7:2
     
    Konec zápasu.
     
    Přestože jsme dnes mohli vidět jen dvě vyloučení, padlo v zápase mezi San Jose a Chicagem celkem devět branek. Sedm z nich lovili ze sítě hostující gólmani. Pro vývoj duelu byla klíčová především druhá třetina, kdy se kalifornský tým utrhl ze řetězu a čtyřmi přesnými zásahy sebral Hawks šanci na body. Sharks měli celou dobu herně navrch, tvořili si více šancí a své možnosti využívali. Černí jestřábi mají do dalších duelů co zlepšovat. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký začátek víkendu.
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 34

    Chicago Blackhawks: 34
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 1, 2 střely na branku, čas na ledě 16:15)
    Tomáš Jurčo (CHI) (0 + 0, 2 střely na branku, čas na ledě 15:19)
     
    Tři hvězdy utkání

    Dylan DeMelo (SJS) (0 + 3)
    Joe Pavelski (SJS) (2 + 0)
    Brenden Dillon (SJS) (0 + 1) (06:43:54)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 11. Pavelski (Burns, Donskoi), 15. Couture (Bødker, Hertl), 23. Labanc (Tierney, DeMelo), 26. Meier (Dillon, DeMelo), 33. Pavelski (Donskoi, E. Kane), 40. Vlasic, 43. Goodrow (Sörensen, DeMelo) – 3. Anisimov (Keith, P. Kane), 60. Schmaltz (DeBrincat, Dahlström)


    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – J. Ryan, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – E. Kane, Pavelski (C), Donskoi – Hertl, Couture, Bødker – Meier, Tierney, Labanc – Sörensen, Goodrow, M. Karlsson.
    Chicago Blackhawks: Bérubé (41. A. Forsberg) – Keith, Oesterle, C. Murphy, Seabrook, E. Gustafsson, Dahlström – Saad, J. Toews (C), Hinostroza – Jurčo, Anisimov, P. Kane – DeBrincat, Schmaltz, Highmore – Sharp, Kämpf, Duclair.

    Rozhodčí: Furlatt, Pochmara – Shewchyk, Daisy

    Diváci: 17 086
    bahis siteleri