Zwolle – Venlo 1:1 (kon.) | Sparta Rotterdam – Den Haag 2:1 (kon.) | Arnhem – Ajax 3:2 (kon.)
Twente – Groningen 1:1 (kon.)
konec
SBV Vitesse Arnhem
3:2 (1:0)
Ajax Amsterdam
Neděle 04.03.2018, 14:30 • GelreDome (Arnhem) • Nizozemská Eredivisie • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Vitesse nakonec dokázalo doválčit dnešní utkání do vítězného konce a bere tak všechny tři body. Pro nezaujatého diváka byl určitě zajímavější druhý poločas, který nám přinesl řadu vyložených šancí. Více jim měl hostující Ajax, avšak několikrát podržel svoje barvy fantastický Pasveer. (16:19:53)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Zdá se, že o vítězi zápasu je pomalu a jistě rozhodnuto. Ajax se totiž nemůže vůbec dostat k míči.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Matthijs de Ligt (AFC Ajax).
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Luc Castaignos (SBV Vitesse Arnhem).
     
    86
    Poslední minuty nám slibují ještě zajímavou podívanou. Vitesse je v posledních vteřinách hodně zbrklé a soupeř se dostává do vyložených šancí.
    85. Siem de Jong - 3:2
     
    85
    Ajax právě vstřelil branku!
    Až nyní to konečně vyšlo! Nejprve znovu velmi dobře zasáhl Pasveer, posléze byl na zakončení z kopačky SIEMA DE JONGA už krátký.
     
    84
    To je neuvěřitelné, další skvělý zákrok Pasveera! Tentokráte si tváří v tvář domácímu brankáři vylámal zuby Neres.
     
    83
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Bryan Linssen, přichází Luc Castaignos.
     
    83
    Younes se nevydržel dívat na bezvýsledné počínání svých spoluhráčů a na levé straně to zkoušel drzým průnikem. Dabo ho ale odstrčil od balónu.
     
    82
    Po delší době byl na pořadu dne nedovolený zákrok, jenž byl spáchán na Schöneho. Hosté okamžitě rozehráli nabízenou standardku.
     
    81
    Do konce zápasu už nezbývá moc času, v tuto chvíli něco málo přes deset minut. Podaří se Ajaxu zdramatizovat závěr zápasu?
     
    80
    Matavž se chytrým zaseknutím snažil zbavit De Ligta, hostující zadák s tímto úmyslem ale počítal. Ajax se okamžitě zmocnil míče.
     
    79
    A znovu! Obrana domácích tentokráte nefungovala dobře, avšak zakončující Schöne trefil pouze přemisťujícího se brankáře.
     
    78
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Donny van de Beek, přichází Noussair Mazraoui.
     
    77
    Poslední minutky se odehrávají výhradně na domácí polovině, kde se Ajax snaží zdramatizovat zápas. Stále je to ale o dvě branky.
     
    76
    Následně hosté ještě zahrávali rohový kop, který si ze vzduchu stáhl do rukavic domácí brankář. To náležitě ocenili domácí příznivci.
    75. Pasveer se musel činit.
     
    75
    Důležitý zákrok Pasveera! Ajax se totiž prokombinoval až do stoprocentní šance, Cassierrovo zakončení ale nebylo důrazné.
     
    74
    Domácím byla poskytnuta výhoda, avšak sudí nakonec neodpískal, neboť Dabo táhl rychlý protiútok. Po jeho centru se ale Matavž nacházel v ofsajdu.
     
    73
    Veltman si hodně zahrával v nebezpečném prostoru, nicméně celou situaci stačil zvládnout. Následně balón odkopl do bezpečí Onana.
     
    72
    Utkání se nám dostalo do úplně stejné situace, jako před několika minutami. Ajax bude muset opět dotahovat dvoubrankové manko.
    71. Bryan LINSSEN - 3:1
     
    71
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Domácí si berou dvoubrankové vedení zpět! Po standardní situaci se na malém vápně nejlépe zorientoval BRYAN LINSSEN, na jehož ránu nedokázal Onana reagovat.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Hakim Ziyech (AFC Ajax).
     
    69
    Zatím se do hry příliš nezapojuje bývalý hráč pražské Sparty Vjačeslav Karavajev. Ajax totiž své akce táhne výhradně po levé straně.
     
    68
    Další příležitost Ajaxu! Pasveer totiž neudržel vcelku snadný centr a dorážející Neres mířil akrobatickým způsobem vedle tyče.
     
    68
    Nutno dodat, že kontaktní branka Ajaxu přišla celkem vhod. Do konce zápasu ještě zbývá hodně času a domácí to budou mít ještě složité.
     
    67
    Na druhé straně se hosté pokusili o bleskurychlý protiútok, který finální přihrávkou doslova zazdil Neres. Jeho bochánek totiž doskákal k Pasveerovi.
     
    66
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Roy Beerens, přichází Maikel van der Werff.
     
    65
    Zničehonic měl Matavž s balónem obrovské množství prostoru, jeho ránu ale srazil jeden z posledních bránících hráčů.
     
    64
    Mount se opět dostal do operativní pozice, avšak cestu vpřed mu zkřížila hned dvojice protihráčů. Ajax se tlačí kupředu.
     
    63
    To je zápas! Vitesse je po kontaktní brance hodně zbrklé a málem se hosté dočkali vyrovnání. Younes svojí střelu poslal pár centimetrů vedle.
    62. Mateo CASSIERRA - 2:1
     
    62
    Ajax právě vstřelil branku!
    Tak pozor, hosté totiž snižují! K rozehrávce rohového kopu se postavil Ziyech, na jehož centr si naskoči MATEO CASSIERRA. Nikterak důrazná hlavička zapadla přesně k tyči.
     
    62
    Pasveer nasměroval svůj odkop od branky pouze na hlavu De Ligta, který měl hodně času. Jeho hlavička putovala na levou stranu.
     
    61
    Další velice pohotová rána. Odražený míč se dostal přesně na hruď Linssena, s jehož ránou měl Onana obrovské potíže.
     
    60
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Maximilian Wöber, přichází Mateo Cassierra.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Bryan Linssen (SBV Vitesse Arnhem).
     
    59
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Justin Kluivert, přichází Amin Younes.
     
    58
    Tak to je pro favorita zápasu určitě těžká rána. V tuto chvíli bude muset dotahovat dvoubrankové manko, do konce zápasu ale zbývá dostatek času.
    57. Bryan LINSSEN - 2:0
     
    57
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Obrovská chyba v rozehrávce Ajaxu končí druhou brankou! Wöberovi uskočil balón příliš daleko od nohy a při důsledném napadání se ho zmocnil BRYAN LINSSEN. Jeho prudkou ránu nakonec Onana vyrazil pouze za sebe.
     
    57
    Momentálně je hra přerušena, neboť se na zem skácel jeden z domácích hráčů. Na scénu okamžitě přispěchal lékařský personál.
     
    56
    Van de Beek chtěl odkopnout balón, avšak míč poslal do obličeje Mounta. Hodně nešťastná záležitost pro doposud jediného střelce zápasu.
     
    55
    Další z řady technických centrů nedoletěl na místo určení, místo toho se o další odvrácení míče postaral Miazga. Vitesse se nemůže osvobodit.
     
    54
    Veltman oslovil na pravé straně Nerese, kterému se balón zapletl mezi nohama. Ajax ale udržel balón a nyní s ním kombinuje u šestnáctky.
     
    53
    Nutno dodat, že obranná vazba Vitesse dnes funguje hodně jistě. Možná i proto si hostující hráči ještě nevytvořili žádnou vyloženou šanci.
     
    52
    Fotbalisté Ajaxu jsou v dnešním zápase hodně nepřesní. Tentokráte si balón navedl na střelu Kluivert, ani on ale nezamířil mezi tři tyče.
     
    51
    Ziyech se postaral o další vzdušný centr, který měl ideální parametry. Na malém vápně se ale v hlavičkovém souboji neprosadil Neres.
     
    50
    Veltman si na poslední chvíli všiml volného Matavže, ke kterému včas přistoupil. Přihrávka od Mounta tak skončila na noze protihráče.
     
    49
    Byl to právě hostující zadák, kdo se postaral o další střelecký pokus. Jeho rána zhruba ze třiceti metrů byla hodně komická, Pasveer nemusel zasahovat.
     
    48
    Ihned v úvodních minutách si domácí přichystali volný kop z velké dálky. Na hranici vápna ho ale z nebezpečného prostoru odklidil De Ligt.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku měli tentokráte na starosti domácí. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    49
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Lassana Faye, přichází Vjačeslav Karavajev.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nám překvapivě nabídlo hodně vyrovnanou partii. V úvodních vteřinách sice měl více ze hry Ajax, avšak o doposud jedinou přesnou trefu se postaral domácí Foor. Arnhem byl posléze blízko k další brance, avšak pohromu dokázal na brankové čáře odvrátit Veltman.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Zničehonic obdržel spoustu prostoru Matavž, který svojí technickou ránu zpoza pokutového území nasměroval pouze do Onany.
     
    44
    Vypadá to, že druhou branku v úvodním dějství neuvidíme. Arnhem si totiž zkušeně hlídá balón a hostující hráči se nemohou dostat k ničemu vážnějšímu.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli se bude nastavovat.
     
    38
    Zatím zcela nenápadný De Jong se pokoušel roztáhnout hru na levé křídle, což mu s pořádnou dávkou štěstí vyšlo. Pád Kluiverta ale neznamenal faul.
     
    37
    Van de Beek sklepl míč přesně k volnému Neresovi, který se ale při zakončení hodně unáhlil. Míč netrefil vůbec ideálně.
     
    36
    Kamerunský strážce tyčí se v krátkém časovém sledu opět seznámil s hracím předmětem. Tentokráte ale zvolil roztažení hry na levou stranu.
    35. Domácí byli blízko druhé brance.
     
    35
    To jsou věci! Domácí hráči zahrávali druhý rohový kop v krátkém časovém sledu, načež po hlavičce musel balón z brankové čáry vykopávat Veltman.
     
    34
    To nebylo vůbec špatné. Vitesse podniklo rychlý kontr, načež byla střela z kopačky Fayeho sražena za brankovou čáru.
     
    33
    Dabo vystoupil s Tagliaficem, kterému nezbývalo nic jiného, než poslat balón zpět. Následně se k němu dostal také brankář Onana.
     
    32
    Schöne se vzorně vrátil na vlastní obrannou polovinu, kde si tělem poradil v souboji s Linssenem. Ajax se tak dostal zpět ke kulatému nesmyslu.
     
    31
    Neres výborně zalepil těžkou přihrávku, avšak v následném souboji proti přesile protihráčů neměl šanci na sebemenší úspěch.
     
    30
    Foor si nechtěl komplikovat život a před napadajícím van de Beekem raději poslal míč daleko ze hřiště. Ajax bude vhazovat na útočné polovině.
     
    29
    Na opačné straně to individuálním způsobem zkoušel Ziyech, jehož nepřipravená rána skončila pouze vysoko v hledišti.
    28. Měla se pískat penalta?
     
    28
    Hodně podezřelý souboj se odehrál v hostující šestnáctce. Domácí tábor se dožadoval odpískání pokutového kopu, píšťalka sudího ale mlčí.
     
    24
    Odpovědnost na sebe vzal technicky dobře vybavený Schöne, jehož technická rána se stočila daleko od branky.
     
    23
    Tak pozor, Neres se totiž kousek před šestnáctkou dostal na zem a hlavní sudí nařídil standardní situaci z lukrativní pozice.
     
    22
    Žlutou kartu dostává Lassana Faye (SBV Vitesse Arnhem).
     
    22
    Mount svedl souboj tělo na tělo s hostujícím Veltmanem, který nakonec slaví úspěch. Ajax se tak bude probíjet vpřed prostřednictví autu.
     
    21
    Jen, co se fotbalisté Ajaxu podívali na útočnou polovinu, okamžitě přišel nedovolený zákrok Nerese. Na zeleném pažitu se povaluje Serero.
     
    20
    Autového vhazování se chopil záložník Serero, po jehož dalekonosném hodu se nejvýše do vzduchu dostal urostlý Wöber.
     
    19
    Domácí Mount operoval zády k brance, avšak do dráhy letu míče ještě strčil nohu jeden z bránících hráčů. Vitesse bude vhazovat.
     
    18
    Mužstvo z hlavního města Nizozemska se okamžitě pokusilo o rychlou odpověď. Přihrávka Tagliafica ale skončila až u brankáře Pasveera.
     
    17
    Rázem dostává utkání úplně jiný náboj. Ajax sice byl v úvodu výrazně aktivnější, nicméně branka byla vstřelena na druhé straně.
    16. Navarone FOOR - 1:0
     
    16
    Arnhem právě vstřelil branku!
    To byla panečku branka! NAVARONE FOOR si seběhl do středu hrací plochy, odkud poslal neskutečnou ránu do šibenice. Onana se vzduchem prolétl zcela marně.
     
    16
    Po delší době se k míči dostal také brankář Onana, jenž ho pouze přeposlal naběhnuvšímu Wöberovi. Ajax je od začátku hodně aktivní.
     
    15
    Naprosto senzační přenesení hry v podání Veltmana skutečně doletělo na místo určení. Jeho kolega Tagliafico si poradil s neposedným balónem.
     
    14
    Neres měl před sebou hodně prostoru a navíc na něj zívala ulička na Veltmana. Hostující forvard to ale nevyřešil vůbec dobře.
     
    13
    Hezký centr plachtil na hranici malého vápna, kde se do zakončení natlačil Kašia. Hlavička ze záklonu ale putovala nad horní konstrukci.
     
    12
    Dabo se vydal podpořit své spoluhráče a na pravé straně dokázal vybojovat úvodní rohový kop zápasu. Ten provede křídelník Linssen.
     
    11
    De Ligt se nadechl k fantastickému driblinku s míčem, které pokračovalo i přes středový kruh. Tam už mu ale stopku vystavil Mount.
     
    10
    Veltman chtěl narazit Schönemu, avšak patička byla hodně čitelná. Míč se navíc dostal ven ze hřiště a Vitesse bude vhazovat.
     
    9
    Neres opět operoval na své oblíbené pravé straně, kde se mu podařilo protáhnout kolem Fayeho. Míč se posléze dostal k van de Beekovi, který nepropálil mohutný blok.
     
    8
    Hodně zkušeně si u vlastní šestnáctky počínal Tagliafico, jenž před napadajícím Beerensem dokázal ustrážit hrací předmět.
     
    7
    Nedovolený zákrok přišel také na útočné polovině Ajaxu. Faulem si totiž pomohl Veltman, jenž lehkým kontaktem zavadil o nohu Beerense.
     
    6
    Neres nevěděl kudy má vést balón a tak si raději vybral vedle stojícímu Veltmana. Ten následně ještě roztáhl hru do středu hřiště.
     
    5
    Ajax se chopil standardní situace zhruba z pětatřiceti metrů. Rozehrávky se ujal Schöne, po jehož centru pálil vedle branky De Jong.
     
    4
    Dabo musel hodně máknout směrem dozadu, neboť se za jeho zády rýsovala kolmice na Kluiverta. Domácí zadák to zvládl na jedničku.
     
    3
    Poprvé se k míči dostal také domácí celek, přihrávka od Fayeho byla ale příliš dlouhá. Linssen tak nedokázal vydolovat balón na De Ligtovi.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SBV Vitesse Arnhem: Pasveer – Dabo, Kašia, Miazga, Faye – Serero, Mount, Foor – Beerens, Matavž, Linssen.
    Náhradníci: Houwen – van der Werff, V. Karavajev, Bruns, Castaignos, van Bergen, Ali.

    AFC Ajax: Onana – Veltman, de Ligt, Wöber, Tagliafico – van de Beek, Schöne, Ziyech – Neres, S. de Jong, Kluivert.
    Náhradníci: Lamprou – Younes, Eiting, Cassierra, Mazraoui, Bakker, Kristensen..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    SBV Vitesse Arnhem
    Arnhem drží sedmou příčku s celkovým počtem 38 bodů. Jeho postavení je zespodu tabulky ohrožováno celky jako Den Haag a Heerenveen, kteří bojují o to se dostat mezi první sedmičku a šanci si zahrát možnost EL. V minulém kole Arnhem bral jeden bod za remízu 2:2 s Venlem. V dnešním utkání dosáhnout na body bude mít hodně těžké, neboť se střetne s favoritem utkání a to Ajaxem.
     
    AFC Ajax
    Ajax již může zapomenout na první místo a zisk titulu v letošní sezóně. Jeho bodový rozdíl od prvního PSV činí rovných deset bodů. Nyní se zcela soustředí na udržení druhé příčky znamenající účast v LM. Na tu se snaží dostat zejména Alkmaar, který na třetí pozici ztrácí na Ajax jen dva body.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    David Suchý

    Branky: 16. Foor, 57. Linssen, 71. Linssen – 62. Cassierra, 85. S. de Jong

    Karty:   22. Faye (ARN), 59. Linssen (ARN), 89. Castaignos (ARN) – 70. Ziyech (AJA), 90+2. de Ligt (AJA)


    SBV Vitesse Arnhem: Pasveer – Dabo, Kašia (C), Miazga, Faye (49. V. Karavajev) – Serero, Mount, Foor – Beerens (66. van der Werff), Matavž, Linssen (83. Castaignos).
    Náhradníci: Houwen – van der Werff, V. Karavajev, Bruns, Castaignos, van Bergen, Ali.

    Ajax Amsterdam: Onana – Veltman (C), de Ligt, Wöber (60. Cassierra), Tagliafico – van de Beek (78. Mazraoui), Schöne, Ziyech – Neres, S. de Jong, Kluivert (59. Younes).
    Náhradníci: Lamprou – Younes, Eiting, Cassierra, Mazraoui, Bakker, Kristensen.
    bahis siteleri