Košice – Banská Bystrica 4:5 (1:2 po s.n.) | Detva – Nitra 4:3 (kon.) | Zvolen – Lipt. Mikuláš 5:2 (kon.)
Trenčín – Žilina 5:0 (kon.) | Nové Zámky – Poprad 2:1 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
HK Poprad
sk Úterý 06.03.2018, 18:30 • Zimný štadión, Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované! Nové Zámky získavajú mimoriadne cenné tri body a v tabuľke Tipsport ligy sa o jeden bod dostávajú pred Liptovský Mikuláš. Za posledné obdobie vyhrávajú len druhý zápas a opäť mal na tom výrazný podiel Eduard Šimun. Podobne ako v súboji s Nitrou rozhodol o víťazstve svojho tímu, tentokrát už v riadnom hracom čase. Popradu dnešná prehra 1:2 príliš vadiť nemusí, pretože je jasné, že do play off postúpi zo šiesteho miesta. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (21:05:34)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Do konca riadneho hracieho času zostáva už len dvadsať sekúnd. Nové Zámky vyhadzujú puk len na ďalšie zakázané uvoľnenie. Miroslav Mach si trošku prekvapujúco neberie oddychový čas.
     
    59:21
    Alexej Ivanov je už na hráčskej lavici a Poprad hrá vabank. K strele od modrej čiary sa dostal jeden z hráčov v modrom drese, ale Samuel Baroš kryje jeho projektil.
     
    58:46
    Nové Zámky sa opäť ubránili a od zlatých troch bodov ich delí už len necelých 80 sekúnd. Uvidíme, či sa Marcel Ozimák odhodlá stiahnuť z hry brankára Alexeja Ivanova.
     
    58:15
    Popradu sa čas na vyrovnanie kráti. Jindřich Abdul dostal peknú prihrávku do jazdy, ale z ľavej strany sa nepresadil. Proti nemu bola hneď dvojica obrancov Nových Zámkov.
     
    57:36
    Vladimír Škoda vyviezol puk z obranného pásma. Následne sa k nemu dostal Lukáš Jurík, no nemal síl na zaútočenie. Nahodil ho tak radšej na zadný mantinel a išiel striedať.
     
    56:48
    Samuel Baroš po nahodení zo stredného pásma radšej prerušuje hru. Nasleduje posledná reklamná prestávka, počas ktorej môžu Miroslav Mach a Marcel Ozimák rozdať taktické pokyny svojim zverencom.
     
    56:13
    Novozámockí hokejisti to spravili výborne. Dostali puk do obranného pásma súpera takým spôsobom, že sa zakázané uvoľnenie nepíska. Môžu ísť tak v pokoji striedať.
     
    55:34
    K strele od modrej čiary napriahol Daniel Brejčák. Jeho projektil ale obetavo zblokoval jeden z domácich hráčov. Každopádne, tlak hokejistov Popradu pomaly narastá.
     
    54:15
    Popradčania zvyšujú aktivitu a snažia sa vyrovnať skóre. Nové Zámky sa naopak stiahli a už ani nejako výrazne nenapádajú rozohrávku svojho súpera spod Tatier.
     
    53:39
    Domáci hokejisti si pomohli len za cenu zakázaného uvoľnenia. Nebudú môcť striedať, čo môže byť po dlhšom úseku bez prerušenia problém.
     
    53:16
    Obrovské šťastie na strane domácich. Aleš Ježek na modrej čiare šikovne prestrčil puk do jazdy Andreasovi Štrauchovi, ten zľava vystrelil švihom, ale mieril len do brvna.
     
    52:24
    Od ľavého mantinelu vystrelil aktívny Marcel Petran, ktorý dnes hrá na pozícii útočníka. Jeho projektil bez väčších problémov vyráža mimo palebných pozícii Samuel Baroš.
     
    51:44
    Lukáš Jurík hľadal pred súperovou bránou spoluhráča. Ním bol zrejme Vladimír Škoda, no proti presile popradských obrancov sa nedokázal pretlačiť do koncovky.
     
    51:12
    Adam Zbořil vystrelil od modrej čiary. Po zákroku popradského brankára sa dostal k dorážke aj Eduard Šimun, no z pravého kruhu na vhadzovanie prestrelil bránu.
     
    50:29
    Nové Zámky sa nedokázali usadiť v útočnom pásme. Popradčania sa to snažili využiť, no pri prechode cez modrú čiaru sa previnili ofsajdom. Vhadzovať sa tak bude v neutrálnej zóne.
     
    49:47
    Domáci hokejisti sa nielenže dostávajú do vedenia, ale budú hrať aj presilovú hru. Za zdržovanie hry, respektívne za neúspešný coach challenge si odpyká na trestnej lavici menší trest Marek Nagy.
     
    49:47
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci hokejisti sa dostávajú do vedenia. Kaspars Saulientis bekhendom nahadzoval puk pred bránu, no drobne ho tečoval Peter König. Brankár Alexej Ivanov puk neudržal, a tak umožnil gólovú dorážku TIMOTEJOVI ŠILLEMU. Platnosť gólu potvrdil aj videorozhodca. Asistencie: Kaspars Saulientis a Milan Hruška.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 33. Novák (Husák), 50. Šille (Saulientis, Hruška) – 18. Svitana (König, Štrauch)


    HC MIKRON Nové Zámky: Baroš (Romančík) – Husák, M. Novák, Plášil, M. Hruška, Jass, Salija, Šimek, Ondrušek – Hřebejk, L. Jurík, Škoda – Saulientis, Šimun, Zbořil – Fábry, Šille, Varga – Dubec, Novotný, Lorraine.
    HK Poprad: Ivanov (Kováč) – Bdžoch, König, McDowell, Petran, Fabian, Dinda – Štrauch, M. Nagy, Svitana – Brejčák, Heizer, Buc – Bondra, Paločko, Abdul – Koky, Ježek, Hvila.

    Rozhodčí: Milan Novák, Vladimír Goga – Lukáš Kacej, Michal Orolin.
    thejrc.org