Košice – Banská Bystrica 4:5 (1:2 po s.n.) | Detva – Nitra 4:3 (kon.) | Zvolen – Lipt. Mikuláš 5:2 (kon.)
Trenčín – Žilina 5:0 (kon.) | Nové Zámky – Poprad 2:1 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
HK Poprad
sk Úterý 06.03.2018, 18:30 • Zimný štadión, Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované! Nové Zámky získavajú mimoriadne cenné tri body a v tabuľke Tipsport ligy sa o jeden bod dostávajú pred Liptovský Mikuláš. Za posledné obdobie vyhrávajú len druhý zápas a opäť mal na tom výrazný podiel Eduard Šimun. Podobne ako v súboji s Nitrou rozhodol o víťazstve svojho tímu, tentokrát už v riadnom hracom čase. Popradu dnešná prehra 1:2 príliš vadiť nemusí, pretože je jasné, že do play off postúpi zo šiesteho miesta. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (21:05:34)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Do konca riadneho hracieho času zostáva už len dvadsať sekúnd. Nové Zámky vyhadzujú puk len na ďalšie zakázané uvoľnenie. Miroslav Mach si trošku prekvapujúco neberie oddychový čas.
     
    59:21
    Alexej Ivanov je už na hráčskej lavici a Poprad hrá vabank. K strele od modrej čiary sa dostal jeden z hráčov v modrom drese, ale Samuel Baroš kryje jeho projektil.
     
    58:46
    Nové Zámky sa opäť ubránili a od zlatých troch bodov ich delí už len necelých 80 sekúnd. Uvidíme, či sa Marcel Ozimák odhodlá stiahnuť z hry brankára Alexeja Ivanova.
     
    58:15
    Popradu sa čas na vyrovnanie kráti. Jindřich Abdul dostal peknú prihrávku do jazdy, ale z ľavej strany sa nepresadil. Proti nemu bola hneď dvojica obrancov Nových Zámkov.
     
    57:36
    Vladimír Škoda vyviezol puk z obranného pásma. Následne sa k nemu dostal Lukáš Jurík, no nemal síl na zaútočenie. Nahodil ho tak radšej na zadný mantinel a išiel striedať.
     
    56:48
    Samuel Baroš po nahodení zo stredného pásma radšej prerušuje hru. Nasleduje posledná reklamná prestávka, počas ktorej môžu Miroslav Mach a Marcel Ozimák rozdať taktické pokyny svojim zverencom.
     
    56:13
    Novozámockí hokejisti to spravili výborne. Dostali puk do obranného pásma súpera takým spôsobom, že sa zakázané uvoľnenie nepíska. Môžu ísť tak v pokoji striedať.
     
    55:34
    K strele od modrej čiary napriahol Daniel Brejčák. Jeho projektil ale obetavo zblokoval jeden z domácich hráčov. Každopádne, tlak hokejistov Popradu pomaly narastá.
     
    54:15
    Popradčania zvyšujú aktivitu a snažia sa vyrovnať skóre. Nové Zámky sa naopak stiahli a už ani nejako výrazne nenapádajú rozohrávku svojho súpera spod Tatier.
     
    53:39
    Domáci hokejisti si pomohli len za cenu zakázaného uvoľnenia. Nebudú môcť striedať, čo môže byť po dlhšom úseku bez prerušenia problém.
     
    53:16
    Obrovské šťastie na strane domácich. Aleš Ježek na modrej čiare šikovne prestrčil puk do jazdy Andreasovi Štrauchovi, ten zľava vystrelil švihom, ale mieril len do brvna.
     
    52:24
    Od ľavého mantinelu vystrelil aktívny Marcel Petran, ktorý dnes hrá na pozícii útočníka. Jeho projektil bez väčších problémov vyráža mimo palebných pozícii Samuel Baroš.
     
    51:44
    Lukáš Jurík hľadal pred súperovou bránou spoluhráča. Ním bol zrejme Vladimír Škoda, no proti presile popradských obrancov sa nedokázal pretlačiť do koncovky.
     
    51:12
    Adam Zbořil vystrelil od modrej čiary. Po zákroku popradského brankára sa dostal k dorážke aj Eduard Šimun, no z pravého kruhu na vhadzovanie prestrelil bránu.
     
    50:29
    Nové Zámky sa nedokázali usadiť v útočnom pásme. Popradčania sa to snažili využiť, no pri prechode cez modrú čiaru sa previnili ofsajdom. Vhadzovať sa tak bude v neutrálnej zóne.
     
    49:47
    Domáci hokejisti sa nielenže dostávajú do vedenia, ale budú hrať aj presilovú hru. Za zdržovanie hry, respektívne za neúspešný coach challenge si odpyká na trestnej lavici menší trest Marek Nagy.
     
    49:47
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci hokejisti sa dostávajú do vedenia. Kaspars Saulientis bekhendom nahadzoval puk pred bránu, no drobne ho tečoval Peter König. Brankár Alexej Ivanov puk neudržal, a tak umožnil gólovú dorážku TIMOTEJOVI ŠILLEMU. Platnosť gólu potvrdil aj videorozhodca. Asistencie: Kaspars Saulientis a Milan Hruška.
     
    49:18
    Michal Novák pálil od modrej čiary nepresne. Následne nahodil puk pred bránu aj Karel Plášil, no Alexej Ivanov si napriek dobiedzaniu domácich hráčov dokázal poradiť.
     
    48:49
    Poprad sa zatiaľ veľmi dobre bráni a súpera v početnej výhode k ničomu nepustil. Navyše, už po druhý raz vyhadzuje puk cez všetky čiary.
     
    48:18
    Nové Zámky dostávajú veľkú možnosť otočiť vývoj tohto duelu. Daniel Brejkčák si sadá na trestnú lavicu po tom, čo narazil na mantinel Timoteja Šilleho.
     
    47:40
    Adam Zbořil dvakrát zaviezol puk do útočného pásma, ale následne v oboch prípadoch pokazil domácu akciu nepresnou prihrávkou na obsadeného spoluhráča.
     
    47:12
    V tretej tretine sa oba tímy pozorne strážia, hrajú disciplinovanejšie a nepúšťajú súpera do šancí. Najmä Nové Zámky vedia, že v hre o play off sa bude počítať každý bod.
     
    46:30
    Po dlhšom úseku sa hra prerušuje. Po zakázanom uvoľnení domáceho mužstva sa hra presťahuje pred Samuela Baroša, ktorý je zamestnanejším mužom v treťom dejstve.
     
    45:08
    Maris Jass zaviedol puk do útočného pásma. Spätnou prihrávkou hľadal zrejme Róberta Vargu, no ten sa proti presile popradských obrancov do zakončenia nepredral.
     
    44:28
    Lukáš Hvila zachytil puk v útočnom pásme. Z pravej strany poslal tvrdý projektil na brankára Samuela Baroša, no ten predviedol veľmi dobrý zákrok pravým betónom.
     
    43:55
    Matej Paločko je ďalším hráčom hostí, ktorý preveril pozornosť Samuela Baroša. Domáci brankár si však drží vysokú úspešnosť svojich zákrokov, a tak sa skóre nemení.
     
    43:19
    Po dobrej práci Patrika Svitanu sa dostal k strele od modrej čiary Daniel Brejčák. Jeho strele síce nechýbala razancia, no brankár Samuel Baroš si postrážil situáciu a puk chytil do lapačky.
     
    42:45
    Robustný Peter König zaviezol puk do útočného pásma. Po súboji v rohu klziska sa dostal k strele zrejme Martin Bdžoch, ale Samuel Baroš predviedol úspešný zákrok.
     
    42:24
    Teraz sme sledovali pomerne rozháraný úsek hry plní nepresností. Od ľavého mantinelu strieľal Radomír Heizer, no jeho pokus nemal veľa šancí na úspech.
     
    41:02
    Marek Nagy sa dostal k puku v priestore medzi kruhmi. Pohotovo vystrelil švihom, ale mieril tesne nad novozámockú bránu. Hostia pokračujú vo svojej útočnej aktivite.
     
    40:29
    Úspešný zákrok si na konto pripisuje aj Alexej Ivanov. Popradský brankár mal ale výrazne uľahčenú situáciu, pretože Milan Hruška pálil ešte zo stredného pásma.
     
    40:10
    Domáci hokejisti sa dopustili zakázaného uvoľnenia už po pár sekundách tretej tretiny. Následne po vyhranom popradskom vhadzovaní strieľal Lukáš Hvila, no Samuel Baroš bol pripravený.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Po dvoch tretinách svieti na tabuli skóre vyrovnaný stav 1:1. Kamzíci v úvodnom dejstve jasne dominovali, no v tom druhom dostali súpera do hry celkovo štyrmi vylúčenia. To posledné Nové Zámky potrestali, keď prudkou strelou od modrej čiary prekonal Alexeja Ivanova obranca Michal Novák. Následne sa domáci dostali do laufu, ale neporadilo sa im streliť ďalší gól. Tretia tretina sa začne približne o 20:20 hod.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:17
    Popradský brankár má puk opäť vo svojej moci. Prebieha na nám záverečná minúta druhej časti a približne ešte 40 sekúnd budú domáci chcieť využiť na strelenie gólu.
     
    38:38
    Vladimír Škoda nahadzoval puk na bránu súpera od ľavého mantinelu. Alexej Ivanov bol ale pozorný a bez väčších problémov ukryl puk do svojej lapačky.
     
    38:14
    Arturs Salija narazil do domácej brány, čím ju dostal zo svojho postavenia. Po krátkej úprave brány Alexeja Ivanova sa hra presťahuje do stredného pásma.
     
    37:44
    Jindřich Abdul na konci dlhého striedania prenikol do útočného pásma po pravej strane. Následne si chcel vylepšiť streleckú pozíciu, no v tom najnevhodnejšom čase stratil stabilitu.
     
    36:24
    Hráme veľmi dlho bez prerušenia. Teraz sa črtala šanca pre hostí. Dávid Buc prihrávkou od ľavého mantinelu našiel Jindřicha Abdula, ale jeho teč nesmeroval medzi tri žrde.
     
    35:40
    Prihrávku na strelu z prvej dostal Arturs Salija. Lotyš napokon pálil od modrej čiary, ale trafil len dobre postaveného Alexeja Ivanova.
     
    35:12
    Z ťažkého uhla to skúšal na druhej strane obranca Marcel Petran. Jeho strela však bola zblokovaná, a tak domáci brankár zasahovať nemusel.
     
    34:45
    Nové Zámky po strelenom góle ožili. Zrazu sú hráči v bielych dresoch rýchlejší a začínajú sa presadzovať v útočnom pásme šiesteho tímu tabuľky Tipsport ligy.
     
    33:24
    Timotej Šille predviedol peknú individuálnu akciu. Následne šikovne našiel pred bránou Róberta Vargu, no ten z tesnej blízkosti nedokázal prekonať popradského brankára.
     
    32:42
    Hra je prerušená pre hru zdvihnutou hokejkou. Vylučovať sa tentokrát nebude a Popradčania sa po dlhšej dobe dostanú pred bránu Samuela Baroša.
     
    32:15
    HC Nové Zámky dali gól!
    Hostia doplácajú na svoju nedisciplinovanosť a prichádzajú o tesné vedenie. MICHAL NOVÁK najskôr udržal puk na modrej čiare. Následne mu ho vrátil kolega z prvej obrany Patrik Husák a rodák zo Skalice tvrdou strelou prekonal Alexeja Ivanova. Asistencia: Patrik Husák.
     
    31:33
    Marcel Ozimák rozhodne nemôže byť spokojný s disciplínou svojich zverencov. Na lavicu hanby odchádza aj Andreas Štrauch, ktorý dostáva menší trest za hákovanie.
     
    30:58
    Popradčania sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, no mám pocit, že to bol Michal Novák, kto obetavým spôsobom zastavil prihrávku smerujúcu na pravé krídlo.
     
    30:39
    Puk skončil na domácej hráčskej lavici, no vhadzovať sa bude v popradskom obrannom pásme. Nové Zámky tak majú možnosť dostať sa k ďalšej strele na Alexeja Ivanova.
     
    30:00
    Máme za sebou polovicu riadneho hracieho času. Poprad sa ubráni aj tretej presilovke súpera, a tak naďalej vedie po presnom zásahu Patrika Svitanu najtesnejším rozdielom.
     
    29:19
    Puk skončil na ochrannej sieti, a tak sa bude vhadzovať po ľavej ruke popradského brankára. Každopádne, ani táto presilovka zverencov Miroslava Macha nevyzerá dobre.
     
    28:38
    Počas úvodnej polminúty presilovej hry vystrelili domáci na brankára Alexeja Ivanova hneď dvakrát. Ten si ale v oboch prípadoch poradil a následne puk vyhadzuje Peter König.
     
    28:08
    Dávid Bondra je tretím popradským hráčom, ktorý odchádza na trestnú lavicu. V súboji pri mantineli strčil do Milana Hrušku, ktorý následne nekoordinovaným spôsobom narazil do mantinelu.
     
    27:56
    Dvakrát v priebehu niekoľkých sekúnd musel zasahovať Samuel Baroš. Najskôr vytesnil mimo brány strelu Radomíra Heizera a následne bez väčších problémov kryje pokus Štefana Fabiana.
     
    26:39
    Po reklamnej prestávke to na druhej strane skúšal Adam Zbořil. Líder produktivity domáceho celku ale mieril len do priestorov, kde bol pripravený popradský brankár Alexej Ivanov.
     
    26:17
    V čase, keď už obe mužstva hrali v plnom počte zostal zabudnutý na útočnej modrej čiare Patrik Svitana. Nemal rýchlosť, stihol aspoň vystreliť, no mieril len do lapačky Samuela Baroša.
     
    25:42
    Veľká smola na domácich hokejkách. Od modrej čiary vystrelil Patrik Husák, jeho pokus veľmi dobre tečoval Štěpán Hřebejk, ale brankára Alexeja Ivanova podržala pravá tyčka.
     
    25:15
    Hráči v bielych dresoch nehrajú túto presilovku práve najlepšie. Stále sa nedostali do zakončenia a Peter König posiela puk opäť až za brankára Samuela Baroša.
     
    24:34
    Nové Zámky sa po vyhranom vhadzovaní dokázali udržať v útočnom pásme, ale hrali len po rohoch. Následne prišli o puk, čo hostia využili na vyhodenie cez všetky čiary.
     
    23:59
    Domáci hokejisti si zahrajú druhú presilovku. Pri mantineli Marcel Petran ostrým spôsobom atakoval Kasparsa Saulientisa a môže byť rád, že dostal len dve minúty za vrazenie na mantinel.
     
    23:25
    Adam Zbořil nahadzoval puk na bránu súpera. Následne tam vznikla poriadna skrumáž, no Popradčania sa v závere svojho oslabenia dokázali ubrániť.
     
    22:47
    Milan Hruška parádnou prihrávkou poslal do šance Eduarda Šimuna. Ten tiesnený obrancom súperom dokázal bekhendom zakončiť, ale Alexej Ivanov sa nenechal prekvapiť.
     
    22:23
    Poprad v úvode oslabenia vyhodil puk cez všetky čiary. Následne ho zaviezol do útočného pásma Štěpán Hřebejk, k strele od modrej čiary sa dostal Michal Hruška, no trafil len hráča pred ním.
     
    21:38
    Poprad si prvýkrát v zápase zahrá v početnej nevýhode. Po konzultácii hlavných rozhodcov odchádza na trestnú lavicu Dávid Buc, ktorý obdržal menší trest za hákovanie.
     
    21:17
    Alexej Ivanov sa teraz dvakrát musel mať na pozore. Najskôr ho strelou z ľavého kruhu na vhadzovanie preveril Eduard Šimun a následne od modrej čiary prudko vypálil aj Karel Plášil.
     
    20:34
    Po sérii nepresností v strednom pásme sa dostal do prvého zakončenia Jindřich Abdul. Vystrelil z ľavého kruhu na vhadzovanie, ale priestor brány Samuela Baroša netrafil.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Úvodné dejstvo vyznelo lepšie pre hokejistov spod Tatier. Popradčania ho vyhrali najtesnejším rozdielom, keď v 18. minúte využil presilovú hru o dvoch hráčov Patrik Svitana. Celkovo mali hostia navrch, hoci lepšie začali domáci. Po skvelej zadovke Róberta Vargu mal už po 50 sekundách tutovku Branislav Fábry, ale trafil len ľavú žrď brány Alexeja Ivanova. Nové Zámky doplácajú na svoju nedisciplinovanosť a play off sa im začína vzďaľovať. Druhá tretina sa začne o 19:25 hod.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:17
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny. Hra sa presťahuje do obranného pásma Nových Zámkov, pretože sa hráči v bielych dresoch previnili ďalším zakázaným uvoľnením.
     
    18:34
    Dávid Bondra vyhral súboj pri mantineli s Milanom Hruškom. Následne sa dostal do koncovky Lukáš Hvila, ale puk z jeho hokejky skončil len na betónoch Samuela Baroša.
     
    17:55
    Popradčania pokračujú vo svojej presilovke o jedného hráča. Od modrej čiary prudko vystrelil Marcel Petran, no tentokrát sa domáci brankár nenechal prekvapiť a puk kryje.
     
    17:13
    Poprad dal gól!
    Hostia korunujú svoju aktivitu úvodným gólom dnešného duelu. Početnú výhodu o dvoch hráčov využil PATRIK SVITANA, ktorý dostal veľa priestoru na ľavom kruhu a strelou švihom prekonal Samuela Baroša. Asistencie: Peter König a Andreas Štrauch.
     
    16:54
    Z ľavého kruhu na vhadzovanie vystrelil Andreas Štrauch. Jeho pokus nebol príliš vydarený, a tak Samuel Baroš bez väčších problémov chytá puk do svojich chráničov.
     
    16:25
    Tak toto je veľká nepríjemnosť pre domácich. Nové Zámky sa približne minútu budú brániť presilovke o dvoch hráčov. Dve minúty za nedovolené bránenie dostáva Štěpán Hřebejk.
     
    16:08
    Peknú akciu predviedli hokejisti v modrých dresoch. Radomír Heizer krížnou prihrávkou našiel na pravej strane Dávida Buca, no ten z dobrej pozície mieril len do domáceho brankára.
     
    15:31
    Popradčania budú mať k dispozícii druhú početnú výhodu. Menší trest za nebezpečnú hru vysokou hokejkou dostáva Patrik Husák, ktorý zasiahol do tváre Patrika Svitanu.
     
    15:14
    Od modrej čiary prudko vystrelil Michal Novák. Alexej Ivanov puk neudržal, no zároveň mal šťastie, že na prípadnú dorážku nečíhal nikto v bielom drese.
     
    14:38
    Hra je prerušená po zakázanom uvoľnení domáceho tímu. Hra sa tak presťahuje pred Samuela Baroš. Na buly sa opäť skláňa Timotej Šille, tento raz bude jeho súperom Marek Nagy.
     
    14:05
    Lukáš Hvila to skúšal individuálne. Vystrelil spoza obrancu, no jeho pokus veľmi dobre zrazil betónmi Samuel Baroš. Ten má zatiaľ podstatne viac práce než jeho náprotivok Alexej Ivanov.
     
    13:25
    Hosťom presilovka príliš nevyšla. Okrem spomínanej strely nič nevymysleli. Pred pár sekundami sa dokonca previnili ofsajdom, keď puk išiel stredného pásma Marcelovi Petranovi.
     
    12:13
    Po prihrávke Andreasa Štraucha vystrelil od modrej čiary Patrik Svitana. Jeho strelu ale dostatočne dobre videl Samuel Baroš a puk bez problémov chytá do svojej lapačky.
     
    11:46
    Domácim hokejistom sa podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary. Kamzíci tak musia začínať novú útočnú akciu z hĺbky svojej vlastnej obrannej tretiny.
     
    11:23
    Hostia si zahrajú prvú presilovú hru v dnešnom dueli. Na trestnej lavici už sedí obranca Maris Jass, ktorý si v súboji s Matejom Paločkom pomohol len za cenu držania.
     
    11:00
    Jindřich Abdul dobre nahadzoval puk pred bránu Samuela Baroša. Na dorážku číhal Dávid Bondra, ale napokon táto česko-slovenská spolupráca neviedla k úspechu.
     
    10:37
    Prvá tretina sa prehupla do svojej druhej polovice. K strele z otočky sa dostal Jindřich Abdul, ale po teči domáceho obrancu skončil puk iba na obrannej sieti.
     
    09:22
    Tempo hry sa nám teraz poriadne rozbehlo. Pred pár sekundami James McDowell zakončoval z priestoru medzi kruhmi, no bránu súpera tesne minul. Nasledovať bude vhadzovať pred Samuelom Barošom.
     
    08:36
    Nové Zámky sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému. Prihrávku Vladimíra Škodu síce zastavil James McDowell, no domáci útočník napriek tomu zakončoval a Alexej Ivanov mal čo robiť, aby stihol zasiahnuť.
     
    08:05
    Teraz sme videli veľké gólové šance na oboch stranách. Najskôr sa ocitol v tutovke Patrik Svitana, no jeho forhendový blafák zlikvidoval Samuel Baroš. O pár sekúnd neskôr sa dostal do brejku Marek Dubec, no tiesnený obrancom súpera minul bránu.
     
    07:34
    Domáci hokejisti sa nedostali do útočného pásma v súlade s pravidlami. Dokonca čiarový rozhodca posúdil ofsajd ako úmyselný, a tak sa hra presťahuje pred Samuela Baroša.
     
    06:50
    Samuel Baroš si na konto pripisuje pomerne ľahký zákrok. Od modrej čiary pálil Marcel Petran, no našiel len lapačku domáceho brankára. V Nových Zámkoch nasleduje reklamná prestávka.
     
    06:25
    Pomerne dlho hráme bez prerušenia. Obe mužstvá striedajú. Popradský obranca James McDowell čaká na svojich spoluhráčov, konkrétne na formáciu okolo centra Radomíra Heizera.
     
    05:11
    Hostia sa dostali do prečíslenia troch proti dvom. Z pravej strany zakončoval švihom český útočník Jindřich Abdul, ale mieril len do vyrážačky domáceho brankára.
     
    04:36
    Po sérii odrazov sa dostal do zakončenia z priestoru medzi kruhmi Dávid Bondra. Jeho pokus bol síce pohotový, no smeroval nad bránu Samuela Baroša, ktorý opäť dostal prednosť pred Patrikom Romančíkom.
     
    03:25
    Spomínaný Patrik Svitana spadol na ľad v strednom pásme. Zákrok jedného z domácich hráčov zaváňal faulom, no dvojica hlavných rozhodcov napokon nevylučuje.
     
    02:43
    Popradčania sa usadili v útočnom pásme. Po prihrávke Patrika Svitanu strieľal od modrej čiary obranca James McDowell, ale priestor brány Samuela Baroša minul.
     
    02:12
    Obranca Karel Plášil sa snažil podporiť ofenzívu svojho tímu, no v priestore za bránou prišiel o puk. Následne idú hráči oboch tímov striedať, a tak puk zostáva za svätyňou Alexeja Ivanova.
     
    01:38
    Ľubomír Dinda nahadzoval puk na domáceho brankára od modrej čiary. Samuel Baroš nemal najmenšie problémy a poľahky puk chytá svojej lapačky.
     
    00:52
    Obrovská šanca na strane domáceho tímu. Róbert Varga získal puk pri zadnom mantineli, následne našiel v nebezpečnom priestore Branislava Fábryho, no ten trafil len ľavú žrď brány Alexeja Ivanova.
     
    00:43
    Hra je prerušená pre prihrávku rukou. Vhadzovať sa tak bude v strednom pásme. Na buly sa už skláňa dvojica Radomír Heizer a domáci center Timotej Šille.
     
    00:21
    Hostia začali zápas s útočnou formáciou, ktorá je v zápise o stretnutí vedená ako tretia. Dávid Bondra tesne pred modrou čiarou spravil kľučku na súperovho hráča, no pramení z toho len ofsajd.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Baroš (Romančík) – Husák, M. Novák, Plášil, M. Hruška, Jass, Salija, Šimek, Ondrušek – Hřebejk, L. Jurík, Škoda – Saulientis, Šimun, Zbořil – Fábry, Šille, Varga – Dubec, Novotný, Lorraine.

    HK Poprad: Ivanov (Kováč) – Bdžoch, König, McDowell, Petran, Fabian, Dinda – Štrauch, M. Nagy, Svitana – Brejčák, Heizer, Buc – Bondra, Paločko, Abdul – Koky, Ježek, Hvila.

    Rozhodcovia: Milan Novák, Vladimír Goga – Lukáš Kacej, Michal Orolin.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z hokejovej Tipsport ligy. Do konca základnej časti zostávajú už len tri kolá a najmä v prípade Nových Zámkov je dôležitý každý bod. Dnes na zverencov Miroslava Macha čaká súboj proti Popradu.

    NOVÉ ZÁMKY

    Hokejisti Nových Zámkov boli veľmi dlho na ôsmej postupovej pozícii. V ostatných desiatich dueloch ale získali len tri body, a tak sa pred nich dostal Liptovský Mikuláš. Ich manko predstavuje dva body, a tak v zápase s Popradom potrebujú bodovať. Počas spomínanej nevydarenej série Novozámčania zdolali len vedúcu Nitru. Hrdinom tohto stretnutia bol Eduard Šimun, ktorý v poslednej sekunde vyrovnal a následne rozhodol v nájazdoch. V nedeľu bielo-zelení prehrali na Zimnom štadióne Pavla Demitru 0:4, hoci na bránu súpera vyslali 22 striel. Z celkového počtu 51 bodov získali dve tretiny na domácom ľade. Poprad v prvom meraní síl zdolali doma jasne 5:0, ale na konci roka s ním prehrali 2:3. Najproduktívnejším hráčom mužstva je Adam Zbořil, ktorý nazbieral 31 bodov. Za očakávaniami zaostáva Lukáš Jurík, ktorý v štrnástich stretnutiach dosiahol bilanciu iba 2+3. Nové Zámky majú najhoršiu úspešnosť presilových hier a proti Kamzíkom zužitkovali len dve z osemnástich početných výhod.

    HK POPRAD

    Popradčanom patrí v tabuľke šieste miesto a je jasné, že do play off pôjdu práve z tejto pozície. V porovnaní so svojom dnešným súperom majú lepšiu formu, keď predošlé tri stretnutia vyhrali. Mužstvo bodovo ťahá hokejbalový majster sveta Patrik Svitana, ktorý prežíva najlepšiu sezónu v seniorskej kariére. Na konte má 51 bodov, a tak sú pred nim v rámci produktivity len Michal Krištof a Tim Coffman. Po olympijskej prestávke sa rozstrieľal aj 21-ročný Jindřich Abdul, ktorý dvakrát skóroval do siete Košíc a Liptovského Mikuláša. Naopak, predošlých desať zápasov vynechal Arne Kroták, ktorý priznal nezhody s hlavným trénerom Marcelom Ozimákom. Kamzíkom takisto príliš nevychádzajú presilové hry. Doposiaľ ich využili necelých 14%, ale vonku čakajú na presilovkový gól od konca januára. Lepšie brankárske štatistiky má Mathieu Corbeil, ktorý si drží úspešnosť nad hranicou 92%. Zlou správou je, že pretrvávajúce zranenia nedovoľujú nastúpiť Samuelovi Mlynarovičovi ani Matúšovi Paločkovi.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 33. Novák (Husák), 50. Šille (Saulientis, Hruška) – 18. Svitana (König, Štrauch)


    HC MIKRON Nové Zámky: Baroš (Romančík) – Husák, M. Novák, Plášil, M. Hruška, Jass, Salija, Šimek, Ondrušek – Hřebejk, L. Jurík, Škoda – Saulientis, Šimun, Zbořil – Fábry, Šille, Varga – Dubec, Novotný, Lorraine.
    HK Poprad: Ivanov (Kováč) – Bdžoch, König, McDowell, Petran, Fabian, Dinda – Štrauch, M. Nagy, Svitana – Brejčák, Heizer, Buc – Bondra, Paločko, Abdul – Koky, Ježek, Hvila.

    Rozhodčí: Milan Novák, Vladimír Goga – Lukáš Kacej, Michal Orolin.
    bahis siteleri