Tirreno Adriatico - 1. etapa 1. BMC Racing (kon.)
konec
Tirreno Adriatico - 1. etapa

1. BMC Racing

(2. Mitchelton-Scott, 3. Team Sky)

sk Středa 07.03.2018, 14:00Cyklistika
     
    Víťazom prvej etapy 53. ročníka cyklistikcých pretekov Tirreno-Adriatico, ktorou bola tímová časovka na 21,5 kiometra, sa stalo zoskupenie BMC Racing, ktoré tak obhájilo svoj vlaňajší triumf z tejto etapy. Peter Sagan so svojimi kolegami zo zoskupenia Bora-hansgrohe stratil na víťaza presne 30 sekúnd, čo im stačilo na 6. priečku. Zajtra už cyklistov čaká prvá "klasická" rovinatá etapa, v ktorej by sa mal do boja o víťazstvo zapojiť aj Peter Sagan. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok dňa! (16:16:37)
     
    Prvá etapa Tirreno-Adriatico 2018 sa práve v tejto chvíli skončila!
     
    Cieľ
    Team Sunweb prišiel do cieľa s časom 22:44, čo činí stratu na najlepších až 25 sekúnd. Víťazom 1. etapy Tirreno-Adriatico 2018 sa tak stalo zoskupenie BMC RACING!
     
    Cieľ
    Bora-hansgrohe je v cieli. Peter Sagan so svojimi spolujazdcami dosiahol čas 22:49, na konkurentov z BMC Racing stratili presne pol minúty, čo ich radí na priebežnú šiestu priečku. Keďže na trati zostávajú už len cyklisti Teamu Sunweb, znamená to, že Sagan a spol. dnes obsadia prinajhoršom 7. miesto.
     
    Cieľ
    Svoj časomer už zastavili aj cyklisti v drese FDJ, ktorých výsledný čas má hodnotu 23:13 minút a 54-sekundová strata ich radí tesne za priebežnú najlepšiu desiatku výsledkovej listiny.
    Pretekári Bora-hansgrohe v polovici dnešnej časovky.

     
    Cieľ
    Tím Lotto Soudal nemá vo svojej zostave na týchto pretekoch žiadneho špecialistu na jazdu proti chronometru, a tak je ich 58-sekundová strata v cieli veľmi dobrým výsledkom.
     
    Cieľ
    Trek-Segafredo predviedlo veľmi sympatický výkon na trati dlhej 21,5 kilometra, keď cyklisti tohto zoskupenia prišli do cieľa so stratou 39 sekúnd na aktuálneho lídra, čo im stačí na priebežné 6. miesto.
     
    Štart
    Medzitým sa na trať vydal aj posledný tím – aktuálni majstri sveta v tímovej časovke Team Sunweb, ktorých jednoznačným lídrom je Tom Dumoulin. Tak uvidíme, ako budú schopní konkurovať zatiaľ najkvalitnejšiemu času tímu BMC Racing.
     
    Cieľ
    Cyklisti Quick Step Floors majú dnešnú etapu za sebou, za súpermi z BMC Racing zaostali o 15 sekúnd, čo im priebežne stačí na 4. priečku.
     
    Cieľ
    Lotto NL-Jumbo prišlo do cieľa na priebežnom deviatom mieste, za týmto zoskupením by sa už cieľovou páskou mali prehnať aj cyklisti v dresoch Quick-Step Floors.
    Cyklisti BMC predviedli v dnešnej tímovej časovke skutočne skvelý výkon.

     
    Cieľ
    Dočkali sme sa. Na trať sa v tejto chvíli vydáva aj zoskupenie Bora-hansgrohe vo svojom strede s Petrom Saganom. Slovenskému Tourminatrovoi budú na týchto pretekoch robiť spoločnosť napríklad Maciej Bodnar, Rafal Majka či Leopold König. Tak držme tímu okolo trojnásobného majstra sveta palce.
     
    Cieľ
    Skvelý výkon tímu BMC Racing! Toto zoskupenie síce na trati "stratilo" niekoľko svojich jazdcov, napriek tomu sa dostáva do priebežného vedenia, keď doterajší najlepší čas Mitcheltonu Scott výkonom 22:19 minút prekonalo o štyri sekundy!
     
    Cieľ
    Cieľom už "prefrčala" aj zostava kazašského Teamu Astana, ktorá sa v priebežnom poradí zaraďuje so stratou 49 sekúnd na priebežne vedúci Mitchelton-Scott momentálne na 8. miesto.
     
    Štart
    Za spomínaným Quick-Step Floors vyštartovali do dnešných pretekov o päť minút neskôr cyklisti zoskupení Trek – Segafredo a Lotto Soudal.
     
    Cieľ
    Po zmene na čele priebežného poradia si zrekapitulujme poradie v cieli:
    1. Mitchelton-Scott 22:23 minút
    2. Team Sky +00:05
    3. Katusha-Alpecin +00:24
    4. UAE Team Emirates +00:41
    5. EF Education First-Drapac +00:41
    6. Bahrain-Merida +00:45
    7. Movistar Team +00:46
    8. AG2R La Mondiale +01:00
    9. Dimension Data +01:12
    10. Israel Cycling Academy +01:43
     
    Štart
    Na štarte sa medzitým objavil jeden z najväčších favoritov QuickStep Floors, ktorý prišiel do Talianska v mimoriadne silnom zložení napríklad so Zdeňkom Štybarom, Bobom Jungelsom či Philippom Gilbertom.
     
    Cieľ
    No tak pozor! Máme nového priebežného lídra. Vynikajúci výkon predviedli pretekári Mitchelton-Scott, ktorý časom 22:23 minút prekonali o päť sekúnd výkon Teamu Sky!

    Jakub Kocourek

    bahis siteleri