Havířov – Mountfield HK 3:2 (kon.) | Kladno – Slavia 4:1 (kon.) | Letňany – Havlíčkův Brod 2:5 (kon.)
Třinec – Technika Brno 5:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Zlín 3:4 (kon.) | Liberec – Sparta 1:2 (kon.)
Ústí n/L – K. Vary 5:2 (kon.) | HC Plzeň – Chomutov 4:2 (kon.) | Vítkovice – Přerov 3:2 (kon.)
PZ Kladno – Třemošná 1:7 (kon.) | Poruba – HK MD Šumperk 3:1 (kon.) | Č. Budějovice – HC Litvínov 2:7 (kon.)
konec
HC Letci Letňany
2:5 (1:1, 0:2, 1:2)
BK Havlíčkův Brod
Čtvrtek 08.03.2018, 15:00 • Ice arena, Praha-Letňany • ELIOD extraliga mladšího dorostu • Skupina D
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Příjemný dobrý den.

    Dnes se nám v letňanské Ice aréně střetnou v rámci nadstavbové skupiny "D" poslední Letci s druhým Havlíčkovým Brodem. V zápase jsou favority hosté, kteří zvládli vyhrát všech pět letošních vzájemných utkání. Na svém ledě dvakrát úřadovali výsledkem 5:1, při výhře 3:0 vychytal gólman Vácha čisté konto. V pražském prostředí už se hrály vyrovnanější bitvy. V prvním duelu jistil tým z Vysočiny výhru 5:3 gólem do prázdné branky, zatím poslední vzájemné zkřížení holí na severním okraji metropole přineslo pro domácí smutný obrat v samotném závěru zápasu. Přestřelka a těsná prohra 5:6 dala ale signál k tomu, že se s Broďáky dá hrát vyrovnaná partie.

    Dokáží Letci prolomit svou letošní smůlu a obrat Havlíčkobrodské alespoň o jeden bod, či se budou opětně radovat hráči z Kotliny? Sledujte náš onlajn přenos!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Letci Letňany: Cinka (Hnízdil) – Němec, Horáček, Bucek – Vítů, Straka, Stupka, Pětník, Hlaváč, Škarda, Strnad, Burda, Tůma.

    BK Havlíčkův Brod: Král (Vácha) – Endl, Zych, Řehout, Kutlvašr, Trupl, Kerber – P. Vacík, Kopic, Klofáč, Dymák, Rauš, Fiala, Prýl, Dáňa, Pártl, Vyvial.

    Rozhodčí: Tomáš Battěk – Zuzana Svobodová, František Štěpánek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Hned po zisku úvodního buly se cpal dopředu Dymák, ale přes zhuštěnou obranu kotouč nedostal. Na druhé straně se poprvé vytáhl gólman Vácha, který si počíhal na zakončení zblízka.
     
    00:41
    Hosté budou hrát poměrně záhy po začátku zápasu přesilovou hru. K trestoměřičům usedá Richard Pětník (LET) za krosček.
     
    01:24
    Havlíčkobrodští kombinovali před maskovaným mužem domácích, ale k zakončení se nakonec nedostali kvůli agilnímu forčekingu Letců.
     
    02:03
    Po střele z levého kruhu, kterou nedůrazně vyrazil brankář hostů před sebe Adam Škarda, jenž ale zblízka trefil jen klečícího gólmana Havlíčkova Brodu, pod kterým se touš vykutálel mimo brankoviště.
     
    02:57
    Letňany právě vstřelily branku!
    Domácí hokejisté se dostávají do vedení! po bravurně zvládnutém oslabení se dostal na ose útočného pásma k touši RADEK VÍTŮ, jehož utěšené rána propadla havlíčkobrodskému muži s maskou pod betony. Poslední Letňany se tak ujímají vedení. Bez asistence.
     
    03:50
    Domácí hráči se i nadále drželi v hájemství svého soupeře. Gólman Štěpán Vácha ale nemusel zasahovat, Letci se do zakončení nakonec nedostali.
     
    04:48
    Bruslaři se usadili v útočném pásmu, ale Marek Kopic se přes dobře pracující obranu pražského celku nedostal k ohrožení Cinkovy branky.
     
    05:43
    David Cinka, brankář sedmých tříd místního výběru, předvedl jistý zákrok vyrážečkou po střele Adama Prýla z pravého kruhu.
     
    06:30
    Patrik Vacík se dostal na pravý kruh, odkud vystřelil k bližší tyči, kde byla ale připravená výstroj jednoho z nejmladších brankářů v celé soutěži.
     
    07:37
    Filip Řehout završil tlak celku z Vysočiny střelou od modré čáry, na kterou si svými betony počíhal David Cinka. Ten vyrazil kotouč do bezpečných vod. Vlastně ledů.
     
    08:30
    V posledních momentech se Letci příliš před Váchovo království neproklestili. Naposledy se jim povedlo překonat modrou čáru, avšak k zakončení nakonec nedospěli.
     
    09:27
    Letňany byly zatlačeny do svého obranného pásma, kde nakonec došlo ke střele od Alexe Endla, jež se však po dotyku domácí hokejky ocitla v ochranné síti.
     
    10:12
    Hrozivý tlak do branky předvedli hosté z Havlíčkova Brodu. Adam Rauš několikrát zkoušel zacílit na Cinkovu branku, ale nevyšlo mu její objetí, ani usilovné dorážení zblízka. Tři klasičtí beci Letců zatím pracují poctivě.
     
    11:32
    Pražské mužstvo zkusilo po objetí branky nabití na modrou čáru, avšak hráč, který tam měl číhat, odjel střídat, a tak z akce nic nebylo.
     
    11:54
    Jakub Burda vypálil v útočném pásmu z pravého kruhu a provětral lapačku pozorného Štěpána Váchy, který po vhazování pohlídal i střelu od modré.
     
    12:40
    Patrik Vacík nabíral rychlost na levém křídle, avšak byl skvěle vytlačen ze střelecké pozice hbitě se vracejícím hráčem Letců.
     
    13:27
    Urputná obrana domácích nedává soupeři mnoho šancí ke střelám. To domácím se kupodivu po dobytí útočné třetiny vypálit daří. Opět to zkoušel Burda, ale i tentokrát pohořel na připraveném Váchovi.
     
    14:24
    Filip Dymák zkoušel zakončení z brankoviště, ale v tísni trefil jen klečícího brankáře. U mantinelu zachytil vypadnuvší puk Marek Kopic, který ale trefil jen prvního bránícího hráče.
     
    15:09
    Velký závar před Davidem Cinkou, který na poslední chvíli zastavil dorážku jednoho z brodských útočníků. Následně pohotově polapil ve své široké rukavici volný kotouč a zamezil tak dalšímu nebezpečí.
     
    16:07
    Hosté mají více ze hry, ale jejich kombinace je poměrně bezzubá. Velkou měrou k tomu napomáhají obětavě hrající obránci domácího výběru.
     
    17:02
    Chybná rozehrávka domácích skončila na hokejce Marka Kopice, který se odhodlal k přihrávce do tandemu na Dana Fialu, na jehož zakončení si počíhal domácí hrdina mezi tyčemi, jenž vykopl projektil betonem.
     
    17:25
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Ice arena hlásí vyrovnáno. Marek Kopic udržel po souboji u mantinelu puk na své holi, zbavil se obránce a našel na středu DANA FIALU, který pohotovou střelou překonal rozhozeného Davida Cinku. Asistence: Marek Kopic.
     
    18:35
    Jakub Burda se cpal po pravém mantinelu před branku svého soupeře, ale nakonec nevyzrál na rychle bruslícího Kutlvašra, který jej vytlačil ze střelecké pozice.
     
    19:35
    Ještě jeden únik hostující ekipy, který ale skončil úspěšným obranným zákrokem domácích. Letci vyvážejí touš ze svého obranného pásma.
     
    19:51
    Dopustili se ale icingu, po kterém přišla velká šance Brodu. Filip Dymák ale v jasné pozici nedokázal zakončit přesně a našel jen boční síť!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nejprve přinesla branku Letců, kteří svůj náskok drželi až do samého závěru, kdy se povedlo Bruslařům srovnat.
     
    Druhé dějství se začne dít v cca 15.42.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Hned v úvodu druhé třetiny se domácím povedlo zaměstnat Váchu střelou z levého kruhu. Maskovaný muž hostů měl svůj beton na místě.
     
    20:58
    Útočné snažení Havlíčkova Brodu uťali Letci pouze za cenu vyhození na zakázané uvolnění. Hra se přesouvá zpět před Cinku.
     
    21:28
    Matěj Trupl zastavil ve středním pásmu pronikající Letce a započal útok svého týmu. Ten ale skončil jen na bruslích pohotového Šimona Němce.
     
    22:34
    Kombinaci v útočném pásmu zakončil střelou od modré Tomáš Bucek, leč našel jen reklamní panel v rohu pásma. Po odpálení touše si jen zakroutil hlavou a odjel střídat.
     
    23:22
    Bruslaři ostřelují prostor kolem branky Davida Cinky, ale ne a ne se trefit do vymezeného prostoru. Nutno podotknouti, že domácí nepolevili v aktivním obranném napadání.
     
    24:26
    Jako na houpačce byly poslední chvíle. Radek Vítů dotáhl svůj útok pouze za branku, kam byl vytlačen Endlem. Bruslaři posléze nepřešli přes pevného beka na kruhu a brejk Letců vyřešil zalehnutím touše Vácha.
     
    24:59
    Znáte tu situaci, kdy máte všechno nalajnované a v posledním momentu se všechno zhroutí? Josef Vyvial ji zná též. Nyní se bryskně protáhl obranou soupeře, výtečnou dlouhou kličkou se dostal až před Cinku, který už si lehal, leč brodský hráč poslal z půl metru kotouč jen do ochranné sítě!
     
    25:50
    Na druhé straně nejprve zblízka nevyzrál na gólmana Adam Škarda, načež přišla rána z pravého kruhu a za zády Štěpána Váchy břinkla tyč!
     
    26:35
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Favorizovaný celek se dostává do těsného vedení! Michal Kerber přebral na vrcholu pravého kruhu kotouč a sjel si blíže k brance. Jeho utěšená střela skončila na betonech pozorného muže s maskou. K dorážce bleskově přispěchal FILIP DYMÁK, jenž z prostoru před brankovištěm mířil přesně! Asistence: Michal Kerber a Dan Fiala.
     
    27:45
    Letňany nejprve podržel po střele z pravého kruhu brankář David Cinka, který schoval puk do lapačky. Po buly přišel brejk, jejž zase zastavil Štěpán Vácha, který našel střelu letňanského křídelníka v klíně.
     
    28:48
    V posledních momentech jest tempo hry trochu utahané a chybí větší aktivita. Letci vyhodili na zakázané uvolnění a vracejí hru před svého gólmana.
     
    29:12
    David Cinka nejprve parádně vykopl Kerberovu jedovku od modré do rohu, načež byl při vyvážení puku zasažen domácí hráč vysokou holí. Patrik Vacík (HBR) již pyká za svůj prohřešek.
     
    29:48
    Je po přesilovce. Nejprve sice dobře vystřelil od modré Petr Horáček, jenž donutil brodského muže v brnění k zákroku betony, leč poté v rohu předvedl nedovolený zákrok Adam Stupka (LET), jenž jest vykázán za nedovolené bránění.
     
    30:19
    Možná rozhodující moment výsledkově vyrovnané bitvy. Richard Pětník (LET) v útočném pásmu hákoval soupeře a oslabuje svůj celek, který se tak dostává pod velký tlak.
     
    31:01
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku v přesilovce!
    Výhoda jednoho muže v poli jest využita! David Cinka nejprve zachytil několik brodských pokusů. Přesně dva. Poté přišla rána od Martina Zycha, která skončila na jeho pravém betonu. Puk odražený na vrchol brankoviště dorážel MAREK KOIPIC, který nejprve trefil jen padajícího gólmana, ale následně natřikrát došťoural puk zpod ležícího muže s maskou do sítě. Asistence: Martin Zych a Dan Fiala.
     
    31:01
    Dochází ke střídání v kleci domácího celku. Z ledu odjíždí "sedmák" David Cinka, kterého mezi třemi tyčemi nahrazuje jeho stejně mladý kolega Jakub Hnízdil.
     
    32:25
    Oba týmy jsou kompletní. Bruslaři byli v závěru přesilovky nastěhovaní před letňanským mužem s maskou, avšak počtvrté na něj vyzrát nedokázali.
     
    33:22
    Nádherný manévr u pravého mantinelu předvedl Jakub Tůma, který se šikovným naznačením chopil puku a ujížděl sám na branku. Gólman Štěpán Vácha vůbec nereagoval na naznačování domácího hráče, zůstal pouze stát a Tůma jej pak zblízka trefil do betonů!
     
    34:38
    Hosté dobývali útočné pásmo Letců, načež se provinili ofsajdem. A to dokonce úmyslným, takže se hra přesune na opačný pól hrací plochy.
     
    35:11
    Adam Rauš (HBR) hákoval ve svém obranném pásmu s pukem operujícího Letce a jde si odpočinout na trestnou lavici.
     
    35:55
    Křižná přihrávka Richarda Pětníka od modré na pravý kruh našla Jana Hlaváče, který utěšenou ranou našel jen hruď rychle se přesouvajícího Váchy!
     
    36:42
    Bruslařům se dvakrát po sobě povedlo vyhodit kotouč až za branku domácího výběru, kterému se druhá polovina výhody jednoho muže v poli příliš nedaří.
     
    37:35
    Adam Rauš po návratu z trestné lavice vybojoval puk a ujel do útočné zóny. Tam si na pravém kruhu našteloval puk, sjel na brankoviště a nechal vyniknout bleskově klekajícího Jakuba Hnízdila!
     
    38:18
    Další parádní zákrok střídajícího Jakuba Hnízdila! Patrik Vacík přejel na pravý kruh, chytře podržel puk a našel za beky najíždějícího Josefa Dáňu, který si natáhl touš do strany, ale na bližší tyči našel jen bleskově reagující lapačku člena domácích sedmých tříd!
     
    39:32
    Alex Endl přebral ve středním pásmu puk a po pravém křídle se dostal na kruh, odkud vyslal jedovku na zadní tyč, kde se ale zjevila vyrážečka připraveného brankáře Letňan.
     
    39:57
    Za hákování je ještě vyloučen David Straka (LET). Havlíčkův Brod začne třetí část v početní výhodě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostředním dějství potvrdili hostující hráči roli papírových favoritů a díky dvěma brankám si vytvořili relativně klidné vedení.
     
    Třetí perioda se rozeběhne v cca 16.30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Bruslařský klub se probojoval před brankáře domácích, avšak vinou aktivního přístupu obránců Letňan se nedostali dál, než na zadní mantinel.
     
    41:30
    Tým z Vysočiny se držel poměrně dlouho v útočném pásmu, leč zakončit se mu nepovedlo. Nakonec vše dospělo k tomu, že se vystavil do ofsajdu.
     
    42:08
    Letňany právě vstřelily branku!
    Zkrácená přesilovka hostů skončila a domácí záhy snižují na rozdíl jediné branky! DAVID STRAKA přebral ve středním pásmu ve velkém zmatku kotouč, píchl si jej kolem beka, který mu poté marně skákal pod nohy. Z trestné lavice se vrátivší hokejista si najel před Štěpána Váchu, kterého si povodil kličkou na forehand! Bez asistence.
     
    43:15
    Viděli jsme útočnou aktivitu na obou stranách. V posledních momentech dominovaly veškerému dění pevné obrany, které nepustily nájezdníky do zakončení.
     
    43:34
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Trochu šťastný zásah vrací Havlíčkovu Brodu dvougólové vedení. MAREK KOPIC zachytil na středu útočného pásma kotouč, který nejprve vystřelil jen do první před ním stojící překážky. Touš se k němu ale vrátil, on vyslal další projektil, který už propadl pod zvedajícím se brankářem do sítě. Bez asistence.
     
    44:35
    Mohlo být znovu sníženo! Nedůrazné vyjetí Štěpána Váchy skončilo střelou do opuštěné klece, která ale zazvonila jen na tyč! Brodský gólman pak makal hodně rychle zpět, aby odražený puk pokryl.
     
    45:24
    Filip Pártl to zkusil z levého kruhu. Mířil dobře, avšak ještě lépe dokázal reagovat brankář Jakub Hnízdil, který schoval kotouč v lapačce.
     
    46:21
    Marek Kopic se na středu útočného pásma stavěl do další střelecké pozice, leč narazil na zeď jménem Tomáš Bucek. Letňanský bek jej čitě odstavil od kotouče a zamezil zajímavé šanci.
     
    47:18
    Útok na druhé straně zakončil dělovkou z levého kruhu Radek Vítů, leč o kousek minul zadní tyč Váchovy branky!
     
    48:11
    Lukáš Strnad se dostal mezi kruhy, odkud – vklíněn mezi dva bránící hráče – vypálil. Jeho střela ale jen přeplachtila levý horní růžek.
     
    49:25
    Radek Vítů se po kombinaci ve středním pásmu dostal na levý kruh, odkud vystřelil. Zakončení na bližší tyč si ale Štěpán Vácha pohlídal a zneškodnil jej vyrážečkou.
     
    50:25
    Od modré čáry se projel s pukem k brance Matěj Trupl, který pak ale na spodku kruhu nepropálil Hnízdilovy betony.
     
    51:05
    Tomáš Bucek (LET) neobratně sekl při zastavování útočníka hostů do jeho hokejky a jede na trestnou lavici. Přesilová hra pro hosty.
     
    51:31
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku v přesilovce!
    To byl fofr! Půl minutka stačila týmu z Vysočiny na to, aby se podruhé prosadil v početní převaze. Filip Dymák našel na modré MARTINA ZYCHA, který vyslal ránu. Puk se vznesl do výše a nejprve přeletěl Hnízdilovo rameno, podletěl horní tyče, aby se pak zastavil až o síťku v brance. Asistence: Filip Dymák.
     
    52:39
    Domácí celek jest zatlačen před svým brankářem, avšak moc střeleckých pokusů nepovoluje. Naposledy byl Filip Pártl skvěle odstaven v pravém rohu brankoviště.
     
    53:46
    Dvakrát Letcům nevyšel pokus o překročení útočné čáry. Napotřetí to již zvládli, ale bylo to s faulem. Martin Zych (HBR) si k brance připisuje i trest za podražení.
     
    53:56
    Za hákování Lukáše Strnada (LET) je nařízeno trestné střílení pro hosty! Faulován byl v nájezdu Marek Kopic, ten tak bude útočit na hattrick.
     
    53:56
    Marek Kopic to zkusil střelou zblízka, ale trefil jen vyrážečku výtečně vyjetého Jakuba Hnízdila!
     
    54:54
    Letňanští se drželi v útočném pásmu, ale jejich střely nenadělaly Štěpánu Váchovi moc problémů. Hosté poté i vyhodili.
     
    55:46
    A ke všemu se navíc Letci v závěru přesilovky vyhnali z pásma, když Šimonu Němcovi přeskočil na modré čáře kotouč hůl.
     
    56:22
    Po zakázaném uvolnění Bruslařů a vhazování v útočné třetině zachytil na modré čáře kotouč Petr Horáček. Jeho zakončení ale nebylo příliš prudké a uvelebilo se v klíně pozorného Štěpána Váchy.
     
    57:15
    Radek Vítů se objevil sám na brankovišti, kde se pokusil nachytat Štěpána Váchu na hruškách. Nepovedlo se, neb hostující strážce svatyně včas zaklekl ku ledu a touš do bezpečí odrazil.
     
    58:12
    Tým z Vysočiny zavezl kotouč před maskovaného muže domácích. Na brankovišti poté došlo k zakončení, které si ale Jakub Hnízdil s přehledem pohlídal.
     
    58:21
    Vzájemná potyčka ve středním pásmu končí vyloučením Tomáše Bucka (LET) a Filipa Klofáče (HBR) za hrubost. Hraje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    59:15
    Zápas se dohrává v útočném tempu, leč beze střel. Letňanští hokejisté se nyní navíc dopustili zakázaného uvolnění.
     
    Konec zápasu.
     
    Střetnutí je u konce a pošesté v této sezoně slaví favorit z Havlíčkova Brodu, který dokázal ve třetí části rychle reagovat na domácí snížení. Letci tak proti druhému týmu nadstavbové skupiny "D" nezískali letos ani bod.
     
    Dámy a pánové, ode mne je to pro dnešek vše a přeji Vám hezký zbytek dnešního dne. Na počtenou se těší Richard Wagner. (17:03:25)

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 3. Vítů, 43. Straka – 18. Fiala (Kopic), 27. Dymák (Kerber, Fiala), 32. Kopic (Zych, Fiala), 44. Kopic, 52. Zych (Dymák)


    HC Letci Letňany: Cinka (32. Hnízdil) – Němec, Horáček, Bucek – Vítů, Straka, Stupka, Pětník, Hlaváč, Škarda, Strnad, Burda, Tůma.
    BK Havlíčkův Brod: Vácha (Král) – Endl, Zych, Řehout, Kutlvašr, Trupl, Kerber – P. Vacík, Kopic, Klofáč, Dymák, Rauš, Fiala, Prýl, Dáňa, Pártl, Vyvial.

    Rozhodčí: Tomáš Battěk – Zuzana Svobodová, František Štěpánek
    bahis siteleri