USA – Česko 10:0 (kon.) | Kanada – Norsko 8:0 (kon.) | Itálie – Švédsko 2:0 (kon.)
konec
Kanada
8:0 (2:0, 3:0, 3:0)
Norsko
Pondělí 12.03.2018, 07:30 • Hokejový stadion Kangnung, Kangnung, Jižní Korea • Paralympiáda - para hokej
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek pondělí a co nejlepší vstup do nového týdne. Na počtenou! (09:24:15)
     
    Dohráno! Kanada uzavírá základní skupinu výhrou 8:0 nad Norskem a definitivně si tak zajišťuje účast v semifinále letošní paralympiády. Pro Skandinávce se cesta do bojů o medaile zkomplikovala – svěřenci Espena Hedgeho budou muset doufat v dnešní výhru Švédska nad Itálii v základní hrací době, přičemž by pak zítra ještě museli své sousedy porazit v přímém souboji o postup.
     
    Konec zápasu.
     
    44:40
    Dvacet sekund před koncem ještě uvidíme vyloučení, za držení je nyní vykázán Bryan Sholomicki (CAN). Na konečném výsledku 8:0 pro Kanadu to ale asi moc nezmění.
     
    43:58
    Do konce utkání zbývá poslední minuta, momentálně se hraje hlavně ve středním pásmu. Na puku jsou stále častěji suverénní javorové listy.
     
    42:50
    Hickey našel před brankou připraveného Delaneyho, který si ale nezvládl nabídku včas zpracovat a nedostal se tak do pořádného zakončení.
     
    41:50
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy se prosazují ve vlastním oslabení! TYLER MCGREGOR z úniku posílá osmý kotouč za záda strážce norské klece, Bakke ho dojížděl zbytečně. Asistence: Dom Cozzolino.
     
    40:46
    Autor poslední kanadské branky Greg Westlake (CAN) odjíždí na trestnou, sudí mu za sekání udělili dvouminutový trest. Skandinávci mají šanci vstřelit aspoň čestný gól.
     
    40:14
    Norové po sedmém inkasovaném gólu zdánlivě rezignovali, "domácí" si na ledě dělají, co se jim zachce. Hamar má v posledních minutách dost práce.
     
    38:35
    Do konce základní hrací doby, a pravděpodobně i celého utkání, zbývá šest a půl minuty. Po krátké přestávce se teď bude vhazovat před Larocquovou klecí.
     
    37:21
    Kanada právě vstřelila branku!
    Autorem sedmého kanadského gólu je kapitán javorových listů GREG WESTLAKE, jehož projektil na cestě do sítě škrtl o lapačku Kjella Hamara. Čtyřiadvacátá branka Kanady na tomto turnaji je na světě. Asistence: Tyler McGregor.
     
    36:46
    Hickey se dostal až za "hostující" klec, jeho přihrávka před branku ale skončila na holi jednoho z připravených bránících hráčů.
     
    35:52
    Ruka rozhodčího vyletěla vzhůru, Nory čeká oslabení. Vyloučen je Knut Nordstoga (NOR), který dostává dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    34:27
    Norové neskládají zbraně a snaží se vstřelit aspoň čestný gól, Larocque proti střele Pedersena z mezikruží vytáhl vyrážečku. Kanada tak na tomto turnaji stále neinkasovala.
     
    33:59
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tohle si skandinávská obrana za rámeček nedá – BILLY BRIDGES jí projel jako nůž máslem, vyjel si těsně před brankoviště a vymetl horní růžek Hamarovy klece. Asistence: Liam Hickey, Steve Arsenault.
     
    33:18
    Nebezpečná rána Grega Wesleyho z první zamířila mimo tři tyče norské svatyně. Velká škoda pro Kanadu, Hamar neměl vůbec šanci na střelu zareagovat.
     
    32:42
    U mantinelu se bojuje o puk, do tahanice je zapojeno hned několik borců z obou týmů. Těžko odhadnout, kdo si pryž nakonec odveze.
     
    31:52
    Do dobré šance se teď dostal Tyler McGregor, který prokličkoval skrz soupeřovu obranu a z mezikruží vypálil přímo do lapačky připraveného Kjella Hamara.
     
    30:45
    Bryan Sholomicki byl za brankou připraven o kotouč jedním z bránících Norů, ti se teď snaží poprvé od první třetiny podívat před Larocqueovu branku.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči už jsou rozestavení kolem středového kruhu, úvodní vhazování třetí části se odehraje za pár vteřin.
     
    Norové po většinu druhé části čelili drtivému kanadskému náporu, kterému zvládli odolávat až do samotného závěru periody. V posledních minutách už ale situaci přestali zvládat a zaplatili za to velmi draze – javorové listy se prosadili třikrát rychle po sobě, přičemž autory branek byli Adam Hickey, Brad Bowden a Rob Armstrong.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:38
    "Domácí" stále nemají dost a tlačí na norskou klec, soupeřova obrana dělá, co je v jejích silách, aby rozjetý kanadský útok zastavila co nejdříve.
     
    28:49
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak tohle už zavání debaklem, Kanada vede 5:0! Z mezikruží se tentokrát prosadil ROB ARMSTRONG, pro kterého to je už druhý úspěšný zásah v dnešním zápase. Forvard javorových listů má tak zaděláno na hattrick. Bez asistence.
     
    27:54
    Kanada právě vstřelila branku!
    Hamar opět inkasuje, kanadský brankostroj se začíná rozehřívat! Autorem branky je BRAD BOWDEN, jenž si tímto zásahem vynahrazuje tyčku, kterou před pár minutami nastřelil. Asistence: Rob Armstrong.
     
    26:50
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tentokrát už to ale gól je, Kanada jde do tříbrankového vedení! V mezikruží se uvolnil ADAM HICKEY, který krásnou pozemní střelou překonává výborně chytajícího strážce norské svatyně. Asistence: Brad Bowden, Adam Dixon.
     
    26:17
    Kanaďanům se podařilo překonat Hamara, kotouč se od vnitřní strany levé tyče odrazil do brankoviště! Celou situaci ještě přezkoumal videorozhodčí, který potvrdil, že puk brankovou čáru nepřekročil.
     
    25:45
    Loyd Solberg (NOR) je opět vyloučen za držení, javorové listy čeká další přesilovka. Uvidíme, jestli se jí "domácím" podaří v branku přetavit tentokrát.
     
    24:57
    Westlake se pokusil protlačit kotouč za položeného brankáře, Kjell Hamar si ale s jeho zakončením nakonec zvládl poradit na poslední chvíli.
     
    24:14
    Ben Delaney rozehrává puk dopředu, Kanada se pokusí vrátit zpět před soupeřovu klec. Z její přesilovky zbývá jen pár sekund.
     
    23:25
    Hamar zastavil další pokus, kanadská kanonáda nemá konce. Hra je přerušena, po krátké pauze proběhne buly po levici norského brankáře.
     
    22:29
    Druhá přesilovka pro Kanadu, javorové listy si hru v početní výhodě vyzkouší po vyloučení kapitána Loyda Solberga (NOR) za držení.
     
    21:26
    Norové jsou zmáčknutí ve vlastním pásmu, takřka celé druhé dějství se zatím odehrálo před brankou Kjella Hamara. Dominic Larocque nečelil ani jedné ráně.
     
    20:26
    Liam Hickey se dostal přes neodbytného protihráče a z mezikruží vypálil, třiatřicetiletý strážce skandinávské branky byl ve střehu i tentokrát.
     
    19:49
    Smith předal puk Dunnovi, který si z kruhu povyjel před branku a zakončil přímo do betonu připravného Kjella Hamara. Norský gólman dnes odvádí skvělou práci a drží svůj celek ve hře.
     
    18:28
    Adam Dixon chtěl zkusit své štěstí z pravého ruku, jeho slabší střela se ale od jednoho z clonících hráčů odrazila do rohu kluziště.
     
    17:51
    Hamar má na svém kontě další dva zákroky, po tom posledním se rozhodl kotouč podržet. Hra je přerušena, vhazování proběhne to jeho levé ruce.
     
    16:24
    Norové jsou zatím častěji na kotouči, vůbec se jim ovšem nedaří prorazit před Larocqueovu klec. Defenzívy obou celků odvádí výbornou práci.
     
    15:22
    Delaney zavedl puk do svého pásma na nabídl ho Sholomickimu, který se jen tak tak protlačil za modrou čáru. Akce Kanady ale byla nakonec norskou obranou rychle rozebrána.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba celky už proudí zpět na led, druhé dějství začne co nevidět. Kanada v první třetině vyslala na gólmana soupeře osm střel, Norové se dostali k jediné.
     
    První patnáctiminutovka je za námi. Javorové listy jdou do kabin s dvoubrankovým vedením, pod úvodní dvě trefy se podepsali Billy Bridges a Rob Armstrong. Po většinu třetiny jsme sledovali celkem vyrovnanou partii, ke konci už ale začínaly norskému celku docházet síly a Kjell Hamar v jeho brankovišti měl čím dál tím více práce. Uvidíme, jestli Kanaďané budou podobně dominantní i na začátku prostředního dějství.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:25
    Oiseth uspěl na vhazování proti Cozzolinovi, Skandinávci se po dlouhé době dostávají ke kotouči. Odváží si ho za vlastní branku, Kanada se stahuje za modrou čáru.
     
    13:55
    Kanaďané stále tlačí, Larocque se ve svém brankovišti musí už docela nudit – už nějakou dobu je úplně bez práce, hraje se výhradně v norské třetině.
     
    12:54
    Veterán Brad Bowden si na sebe bere puk ve středním pásmu a upaluje dopředu, Kanada se po vypršení přesilovky zkusí vrátit zpět před branku Kjella Hamara.
     
    11:50
    "Domácí" jsou pevně usazeni v pásmu soupeře a snaží se propracovat do lepších střeleckých pozic, norská obrana ale pracuje na plné obrátky a nenechává jim moc prostoru.
     
    10:50
    Další vyloučení, hru v početní výhodě si tentokrát vyzkouší Kanada. Magnus Bogle (NOR) jede na dvě minuty na trestnou, dopustil se držení.
     
    09:57
    Hra se přelévá ze strany na stranu, javorové listy si momentálně na ledě drží převahu a tlačí na Hamara. Ten svůj celek drží ve hře.
     
    08:47
    Kanada právě vstřelila branku!
    Krásná akce vede ke druhé brance suverénních Kanaďanů! Cozzolino se dostal na kruh a nahrál připravenému ROBU ARMSTRONGOVI do mezikruží, který prudkou ranou z první vymetl horní růžek soupeřovi klece. Asistence: Dom Cozzolino, Brad Bowden.
     
    07:52
    Dixon pronikl na levý kruh a vypálil, Hamar jeho pokus vykryl včas. Javorové listy tak stále vedou jen o jednu branku.
     
    06:53
    Hru přerušuje norská přihrávka rukou. Zatím sledujeme vyrovnané utkání, Skandinávci se snaží usadit před Larocquem. Kanadská obrana ale zatím dlouhé oslabení zvládá výborně.
     
    05:33
    Ben Delaney (CAN) je na trestnou vykázán za nedovolené bránění, pár sekund teď v Kangnungu uvidíme přesilovku pět na tři.
     
    05:14
    Hosté velmi nepříjemně koušou, zatím jsou Kanadě rovnoceným soupeřem. Momentálně mají navíc ponechanou výhodu, jejich soupeře čeká další vyloučení.
     
    03:47
    Seveřané si zahrají přesilovku, Steve Arsenault (CAN) je vyloučen na dvě minuty za hrubost. Uvidíme, jestli Norové zvládnou první početní výhodu přetavit ve vyrovnávací branku.
     
    03:34
    Norové bojují a snaží se usadit v soupeřově pásmu, pevná a dravá kanadská obrana ale jejich pokusy o útok vždy velmi téměř okamžitě zneškodní.
     
    02:33
    Kanada právě vstřelila branku!
    "Domácí" otevírají skóre už ve třetí minutě! Na levém kruhu se úplně uvolnil BILLY BRIDGES a namířil přímo mezi tři tyče norské klece. Asistence: Adam Dixon, Steve Arsenault.
     
    01:28
    Brad Bowden je autorem první střely na branku dnešního utkání, z kruhu namířil přesně na připraveného Hamara v brankovišti. Ten si tak do statistik připisuje úspěšný zákrok.
     
    00:17
    Úvodní vhazování pro Kanadu, zatím na letošní paralympiádě zatím neporažený celek neztrácí čas a okamžitě se s kotoučem přesouvá před norskou klec.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Sudí už svolává první lajny do středového kruhu, jdeme na to! Na úvodním vhazování se proti sobě postaví James Dunn a Magnus Bogle.
     
    Hokejisté Kanady už vyjeli na led, na Nory stále čekáme. Javorové listy nastoupí v černých dresech, jejich soupeř zase v bílých.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Larocque (Watson) – Armstrong, Bowden, Dixon (A), Arsenault – Dunn, Smith, Sholomicki – Delaney, Bridges, Cozzolino – McGregor (A), Westlake (C), Hickey.

    Norsko: Hamar (Deng) – Pedersen, Nordstoga (A), Klakegg, Vaernes (A), Avdal – Bogle, Solberg (C), Hamre – Sorheim, Bakke, Oiseth – Rivera, Vatne.

    Rozhodčí: Nikolic (AUT) – Chae (KOR), Lunden (SWE).
    Kanada včera porazila Itálii 10:0, čtyřmi body se blýskl Delaney.

     
    Dnešní zápas je reprízou utkání o bronz z her v Soči, Kanada tehdy díky dvěma brankám Billyho Bridgese a Brada Bowdena porazila Nory 3:0. Oba autoři vítězných gólů reprezentují svůj národ i letos.
     
    Krásné pondělní ráno! Sledge hokejový program letošní paralympiády dnes pokračuje dalšími třemi duely, v tomto přenosu se zaměříme na střetnutí mezi zatím stoprocentní Kanadou a Norskem, které bude chtít ukořistit první výhru na turnaji. Rozhodně to ale nebude mít jednoduché – javorové listy svým soupeřům totiž ve dvou dosud odehraných utkáních nasázely celkem 27 branek a ani jednou neinkasovaly.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 07:30.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 3. Bridges (Dixon, Arsenault), 9. Armstrong (Cozzolino, Bowden), 27. Hickey (Bowden, Dixon), 28. Bowden (Armstrong), 29. Armstrong, 34. Bridges (Hickey, Arsenault), 38. Westlake (McGregor), 42. McGregor (Cozzolino)


    Kanada: Larocque (Watson) – Armstrong, Bowden, Dixon (A), Arsenault – Dunn, Smith, Sholomicki – Delaney, Bridges, Cozzolino – McGregor (A), Westlake (C), Hickey.
    Norsko: Hamar (Deng) – Pedersen, Nordstoga (A), Klakegg, Vaernes (A), Avdal – Bogle, Solberg (C), Hamre – Sorheim, Bakke, Oiseth – Rivera, Vatne.

    Rozhodčí: Nikolic (AUT) – Chae (KOR), Lunden (SWE)
    bahis siteleri