Košice – Banská Bystrica 3:2 (po pr.) | Poprad – Trenčín 3:5 (kon.)
po prodl.
HC Košice
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0) Stav série: 1:2
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Středa 21.03.2018, 18:00 • Steel aréna, Košice • Tipsport Liga (SR) play-off • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa tretie štvrťfinálové stretnutie medzi HC Košice a HC 05 iClinic 05 Banská Bystrica, a to výsledkom 3:2 po predĺžení.

    Stav štvrťfinálovej série: 1:2

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (20:39:56)
     
    Koniec zápasu.
     
    61:12
    Košice dali gól!
    Košičania boli v predĺžení aktívni, čo napokon prinieslo aj ich tretí gól v zápase. Na radosť domáceho publika sa presadil GABRIEL SPILAR, ktorý tak upravuje na finálnych 3:2 pre Košice.
     
    61:01
    Marekovi Hovorkovi sa teraz črtal samostatný únik. Hostia sa napokon do defenzívy dobre stiahli, napriek tomu ale dokázal slovenský olympionik zakončiť. Jan Lukáš jeho ranu zastavil.
     
    60:15
    Predĺženie sa začalo. Hrá sa tradične, systémom "zlatý gól". Kto skóruje, ten si vezme bod do série. Budeme preto zvedaví, či sa to niektorému z tímov podarí, alebo pôjdeme aj na samostatné nájazdy.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Po krátkej prestávke nás čaká predĺženie. To sa bude hrať 10 minút, čaká nás formát štyroch proti štyrom.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:26
    Zdá sa, že sa dnes v Košiciach dočkáme predĺženia.
     
    58:40
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    57:32
    Košice dali gól!
    Tak predsa, Košice vyrovnávajú. Steel aréna buráca a teší sa z toho, že Lukáš kapituloval po druhýkrát – v tomto prípade sa o to postaral MICHEL MIKLÍK. Asistencie: Eduard Šedivý, Václav Čížek.
     
    55:57
    Banská Bystrica sa drží v útočnej tretine, zatiaľ je to bez strely.
     
    54:40
    Čas na vyrovnanie sa Košiciam poriadne kráti. Ak prehrajú Košičania aj dnes, v sérii budú prehrávať už 0:3 – a to sa im bude otáčať len veľmi ťažko.
     
    53:06
    Píska sa zakázané uvoľnenie v neprospech Banskej Bystrice.
     
    52:58
    Košičania sa teraz snažia vyrovnať, čo chcel demonštrovať Suja. Banskobystričania ho ale výborne vytlačili k zadnému mantinelu, a tak nemohol košický útočník strieľať.
     
    52:06
    Táto strela letela ešte zo stredného pásma, avšak priamo na banskobystrickú bránku. Aj z tohto dôvodu tak Jan Lukáš puk podržal vo svojej lapačke.
     
    50:30
    Prebieha záverečných 10 minút riadnej hracej doby.
     
    49:23
    Banská Bystrica dala gól!
    V Košiciach sa nám črtá dokonalý obrat Banskej Bystrice. Tá sa totiž usadila v pásme svojho súpera, pričom GUILLAUME ASSELIN už dokázal skórovať. Asistencie: Pavol Skalický, Éric Faille.
     
    48:49
    Veľmi často sa teraz hrá v rohoch klziska, kde sa odohrávajú pomerne dlhé osobné súboje. Dostali sme sa do fázy, keď už nechce ani jeden z celkov chybovať, a tak sú podobné momenty pochopiteľné.
     
    47:45
    Súboj Miklíka s Kubkom zvládol lepšie banskobystrický zadák, avšak puk si sám skopol len do stredného pásma. Odtiaľ padajú góly skutočne len sporadicky, nebol to ale tento prípad.
     
    46:27
    Banská Bystrica sa natlačila pred Habala a donútila ho hru prerušiť. Nasledovať tak bude vzadzovanie pred českým gólmanom, ktorý háji farby Košíc.
     
    45:52
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    45:46
    Medzičasom pokračujú hostia s piatimi korčuliarmi. Oba celky budú striedať počas hry, dlhší čas sa totiž neprerušovalo. Tretia tretina je zatiaľ typická taktickým vyčkávaním.
     
    44:50
    Nenápadné zakončenie Miklíka mohlo narobiť Lukášovi ešte poriadne veľké problémy, našťastie pre Baranov ale zrážal gólman puk len do priestoru, kde nestál nik z domácich.
     
    44:13
    Navyše je z toho len ďalšie odpálenie puku do pásma domácich.
     
    44:01
    Košická presilovka zatiaľ presný strelecký pokus nepriniesla.
     
    43:30
    Banská Bystrica puk pomerne rýchlo odpálila a oslobodila sa tak. Košičania začínajú od Habala, oba celky ale budú striedať.
     
    42:54
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Patrik Lamper – 2 min., podrazenie).
     
    41:42
    Úvod tretej tretiny je zatiaľ zo všetkých častí riadnej hracej doby najpokojnejší. Zápas sa presúva zo strany na stranu, avšak nesledujeme lepšie zakončenia.
     
    40:24
    Začala sa posledná časť riadnej hracej doby. Diváci prítomní v Steel aréne budú nepochybne zvedaví na to, akým spôsobom sa bude tretia tretina tretieho štvrťfinálového zápasu vyvíjať.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Minulosťou je už aj druhá tretina, zo zápasu uplynulo rovných 40 minút. Pred poslednou časťou riadnej hracej doby platí priebežný stav 1:1.

    Pomer striel po 2. tretine: 26:24

    Tretia tretina sa začne približne o 19:57.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:30
    Banská Bystrica dala gól!
    Prvú strelu ešte Habal vyrazil, avšak k puku sa ešte dostal MAREK BARTÁNUS, ktorý pohotovo vyrovnal na 1:1. Banská Bystrica tak zaznamenala presilovkový gól. Asistencie: Tomáš Hrnka, Cason Hohmann.
     
    39:11
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Patrik Koch – 2 min., podrazenie).
     
    38:30
    Medzikračom pokračujú domáci s piatimi mužmi na ľade.
     
    37:57
    Bartánus teraz hľadal v ideálnej pozícii medzi kruhmi Hrnku, avšak ten nedokázal absolútne zakončiť. Následne to Košice upratali do stredného pásma.
     
    37:20
    Ďalšie vyhodenie puku, hrá sa v strednom pásme.
     
    36:40
    Po úvodnom presilovkovom tlaku Košičania puk vyblokovali do pásma svojho súpera. Banská Bystrica predtým vyslala strelecký pokus, avšak ten bol mimoriadne nepresný.
     
    35:58
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dávid Šoltés – 2 min., podrazenie).
     
    35:58
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    35:25
    Na opačnej strane hrali Košičania v pätici. Využili to na únik, po ktorom zvonila žrď na bránke Jana Lukáša.
     
    34:10
    Obrovská šanca Baranov! Bortňák bol teraz tiesnený a otočený chrbtom k bránke, napriek tomu ale vystrelil. Buď to bol teraz zázračný zákrok špičkou Habalovej korčule, alebo Bortňák trafil vonkajšiu konštrukciu košickej svätyne.
     
    33:52
    Každopádne, je z toho ďalšie odpálenie puku.
     
    33:30
    Košičania puk vytlačili do stredného pásma, kde následne nazbierali niekoľko cenných sekúnd. Už sa ale Banská Bystrica pretlačila pred Vladislava Habala.
     
    32:50
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Patrik Koch – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    30:38
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Brittain – 2 min., hrubosť).
     
    30:38
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Guillaume Asselin – 10 min. osobný trest, hrubosť).
     
    30:38
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Guillaume Asselin – 2 min., hrubosť + 2 min., hrubosť).
     
    30:38
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jere Pulli – 10 min. osobný trest, hrubosť).
     
    30:38
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jere Pulli – 2 min., hrubosť + 2 min., hrubosť).
     
    30:38
    Nasledoval pästný súboj, v ktorom dal fínsky obranca Košíc Jere Pulli poriadne do nosa Guillauemu Asselinovi. Pochopiteľne, toto sa bez trestov nezaobíde.
     
    30:23
    Ďalšia veľká šanca Baranov, po ktorej to na štadióne len tak zhučalo. Puk totiž trafil do žrde košickej bránky. Domáci teraz mali poriadne šťastie.
     
    29:51
    Košičania prenikli do útočného pásma a zakončili, avšak Lukáš bol v správny čas na správnom mieste a puk spoľahlivo podržal vo svojej lapačke.
     
    28:36
    Zdalo sa, že bola strela Banskobystričanov do ochrannej siete zrazená, napokon to bol ale len nepresný puk. Po tejto situácii sa tak bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    28:05
    Toto už ale malo ku gólu poriadne blízko! Banská Bystrica si vytvorila skutočne zrvujúci tlak, v ktorom postupne pálili Skalický, Češík i Asselin. Košičania odolali s dávkou šťastia, toto si vyrovnanie priam pýtalo.
     
    27:15
    Banská Bystrica v okamžitej snahe vyrovnať. Hostia to teraz nemysleli vôbec zle, obetaví košickí obrancovia ale ich strely zrážali do bezpečnej zóny.
     
    26:10
    Košice dali gól!
    Košičania sa ujímajú vedenia. Domáci celok sa po nenápadnej útočnej akcii presunul pred Lukáša, ktorý sa teraz už len zbytočne zahnal svojou lapačkou. DAVID PACAN poslal puk priamo do jeho siete. Asistencia: Ladislav Nagy.
     
    25:30
    Češík teraz dostal ťažkú prihrávku, napriek tomu sa ale ešte za pukom otáčal. Banskobystrický útočník ho totiž korčuľou zrazil priamo pred bránku, avšak tam už operovala defenzíva Oceliarov.
     
    24:22
    Obrovská šanca pre Banskú Bystricu. Tá sa teraz dostala do prečíslenia dvoch proti jednému, pričom finálna prihrávka ešte smerovala na Hohmanna. Tento ostrostrelec bol ale na Habala prikrátky.
     
    23:59
    Je z toho ale ďalšie zakázané uvoľnenie Baranov.
     
    23:44
    Suja prihrával na útočnú modrú čiaru, Košičanom puk ušiel. Oba celky budú chcieť striedať, potom budeme očakávať útočnú akciu v podaní Banskej Bystrice.
     
    23:00
    Hra sa teraz prerušuje až príliš často. Naposledy sa tak udialo po tom, čo Banská Bystrica puk poslala na zakázané uvoľnenie. Nasleduje vhadzovanie pred Janom Lukášom.
     
    22:27
    Hovorka si teraz obohral Kubku a chcel pokračovať smerom dopredu, priestor pred ním bol ale výborne prehustený. Košičania sú v úvode druhej tretiny aktívnejší, avšak zatiaľ je to bez šance.
     
    21:01
    Kessel prebral puk v obrannej tretine a aj keď bola jeho následná prihrávka Spilarovi prisilná, Košičania sa presunuli do útočnej tretiny. Každopádne, narazili na výbornú banskobystrickú defenzívu, ktorá zmenu skóre nepripustila.
     
    20:21
    Buly bolo vhodené, druhá tretina sa začala. Uvidíme, či sa v nej dočkáme výraznejších gólových hodov alebo skôr taktického vyčkávania z jednej či druhej strany.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Zo zápasu uplynulo rovných 20 minút, máme za sebou úvodnú tretinu zápasu medzi Košicami a Banskou Bystricou. Do šatní sa odíde za priebežného stavu 0:0.

    Pomer striel po 1. tretine: 14:6

    Druhá tretina sa začne približne o 18:58.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:07
    Medzičasom prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    18:27
    Pekne teraz zahral pri mantineli Kubka, ktorý poslal súpera na ľad čistým spôsobom. Aj naďalej tak platí fakt, že sme počas prvej tretiny videli len jediné vylúčenie.
     
    17:59
    Ďatelinka kryl chrbát spoluhráčom, ktorí sa vydali na dobrý útočný výpad. Npokon to bolo zbytočné, Košice sa totž k puku nedostali, avšak pred Lukáša sa s ním presunúť nedokázali.
     
    16:48
    Košičania sú teraz aktívnejší a držia sa v pásme. Dobre strieľal aj Šoltés, avšak domáci zatiaľ recept na Lukáša nenašli, a tak pokračujeme za stavu 0:0.
     
    15:56
    Ani z tohto gól nebude. Puk prepadol na Mareka Hovorku, ktorý postupoval proti Janovi Lukášovi v bránke Banskej Bystrice. Napokon zvolil strelu príklepom, ktorú český gólman Baranov spoľahlivo vyrazil.
     
    15:16
    Celá situácia sa mohla pri hybridnom zakázanom uvoľnení Košíc opakovať ešte raz, avšak puk napokon pred bránkovou čiarou spomalil, a tak musel Ďatelinka hrať. Oba celky teraz budú striedať.
     
    14:40
    Prerušovalo sa, čakať nás bude vhadzovanie po pravici Vladislava Habala.
     
    13:56
    Ďalšia šanca pre Košice, ktorý teraz nešťastne vypracoval v tíme hostí Češík. Ten totiž nerozohral ideálne, a tak sa puk dostal až ku Kafkovi. Jeho pokus z medzikružia Lukáš zrazil späť do hry.
     
    13:10
    Lukáš cítil nebezpečenstvo, aj z tohto dôvodu tak svojou hokejkou rozohral. Našiel síce len priamo Suju, avšak ten sa na modrej čiare dobre nezorientoval. Nasledovať bude komerčná prestávka, po nej nás čaká buly pred Habalom.
     
    12:19
    Hra nabrala poriadny spád, oba celky sa teraz presúvali zo strany na stranu. Divákov v Steel aréne to baví, čo sa prejavuje aj na dobrej atmosfére. Prítomný je aj fanklub Banskej Bystrice.
     
    11:27
    Delisle založil útočnú akciu Baranov, ktorí stredom poľa prenikli do pásma. Opäť to ale bolo bez strely, hostia pálili na Habala dovedna len dvakrát. Zdá sa však, že na to dostanú ďalšiu príležitosť, kombinujú totiž v pásme Košíc.
     
    10:40
    Zakončoval Kafka, ale len do pravého betónu pripraveného Lukáša. Banská Bystrica následne chcela puk dostať do stredného pásma, ideálnu príležitosť ale prepásla.
     
    10:15
    Píska sa zakázané uvoľnenie v neprospech banskobystrických Baranov.
     
    10:11
    Gélinas rýchlo vkorčuľoval do obrannej tretiny Banskej Bystrice, kde puk prebral na svoju čepeľ a založil útočnú akciu svojho celku. Sympatická snaha, avšak končí sa bez výraznejšej strely, ktorá by mohla Habala ohroziť.
     
    09:07
    V ostatnej minúte síce hra mierne stratila na svojom tempe, ani jednému z celkov to ale výraznejšie neprekážalo. Ako Košice, tak aj Banská Bystrica, totiž prestriedali, a tak mali dostatok síl na založenie útočnej akcie. Napokon útočili domáci, ktorí si vybojovali buly v pásme.
     
    08:08
    Medzičasom hrajú hostia v plnom počte.
     
    07:38
    Lukáš teraz lapačkou naznačoval, kam sa asi puk odrazí, a tak tam Pretnar výborne nakorčuľoval. Slovinský legionár v službách Baranov puk následne poslal cez všetky čiary.
     
    07:00
    Obrovská šanca Košíc. Lukáš teraz nevedel, kam puk vyrazil, a tak ho chcel poslať Nagy do siete. Neuspel, gólman reflexívne zasiahol. Následne pracovali opäť emócie, banskobystrickí korčuliari búšili do jedného z ležiacich košických hráčov. Bránka opustila svoje miesto, postranní arbitri ju tak musia osadiť.
     
    06:48
    Aj tentokrát z toho ale bolo odpálenie puku. Hra sa teraz pomerne často prerušovala, po vhadzovaní v banskobystrickej tretiny nás čaká buly aj v strednom pásme. Košičania totiž boli v postavení mimo hry.
     
    06:27
    Strela z ľavého kruhu bola dobre zblokovaná, čo bola pre Brejčáka ideálna pozícia. Banská Bystrica puk poslala cez všetky čiary, Košičania sa však opäť ženú do útočného pásma.
     
    05:54
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Ivan Ďatelinka – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    05:48
    Mihalík sa teraz nemal kam ponáhľať, jeho spoluhráči totiž potrebovali striedať. Skúsený bek druhej banskobystrickej formácie tak radšej prihral len do obrannej tretiny, kde si to dokázali hostia bez väčších problémov postrážiť.
     
    04:47
    Máme tu prvú šarvátku. V tomto prípade si to rozhodcovia postrážili, a tak sa vylučovať nebude. Nabudúce to už zrejme bude inak. Vhadzovať sa bude po ľavici Lukáša.
     
    04:20
    Šoltés bojoval v rohu ľadovej plochy o puk, neuspel. Košičania aj napriek tomu mohli hrať v pásme, ich súperovi sa totiž vyhodiť nepodarilo. Ani v tomto prípade sme strelecký pokus nevideli.
     
    03:27
    Pretnar to teraz svojím prienikom stredom poľa nemyslel vôbec zle, avšak dostal sa do zóny, kde to Košice pokryli, a tak o puk prešiel. Oba celky sa následne rozhodli striedať počas hry.
     
    02:43
    Gélinas prihrával na pravú stranu, po ktorej sa Banská Bystrica bez výaznejších problémov presunula až do útočnej tretiny. Tam ostali hostia usadení, avšak bolo to bez nejakého výraznejšieho streleckého pokusu.
     
    01:16
    Košický výpad priniesol prvú väčšiu šancu zápasu. Na pravom krídle si teraz puk vypýtal Gabriel Spilar, ktorý ešte spravil dva kroky, vylepšil si strelecký uhol a preveril pozornosť Lukáša. Ten puk vykopol späť do hry.
     
    00:52
    Podobná situácia aj na opačnej strane. Vhadzovať sa bude po pravici Habala.
     
    00:24
    Košičania sa pomerne rýchlo dostali do útočnej tretiny, avšak tam prihrávali len na zadný mantinel. V celej situácii sa najlepšie zorientoval Kubka, ktorý puk odpálil aj za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    00:17
    Zápas sa začal tradičným vhadzovaním v stredovom kruhu. Úvod patrí hre v strednom pásme, budeme preto zvedaví, ktorý z celkov preverí pozornosť súperovho gólmana ako prvý.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Lundström) – Čížek, Šedivý, Kessel, Koch, Pulli, Michalčin, Pavúk, Vrábeľ – Miklík, Pacan, Nagy (C) – Spilar (A), Suja, Šoltés – Kafka, Klíma, Hovorka (A) – Hričina, Petráš, Koyš

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Lukáš (Lassila) – Ďatelinka (A), Kubka, Mihalík, Pretner, Gélinas, Delisle, Brejčák, Gabor – Hrnka, Bortňák, Lamoer – Bartánus (C), Bubela, Hohmann – Asselin, Faille (A), Skalický – Kabáč, Češík, Brittain

    Rozhodca: J. Konc, Stano – Smrek, Stanzel.
     
    Vážení športoví priatelia, srdečne vás vítam pri treťom zápase štvrťfinálovej série Kaufland play-off Tipsport ligy medzi HC Košice a HC 05 Banská Bystrica. Séria sa za stavu 2:0 v prospech Banskobystričanov presúva do košickej Steel arény.

    HC Košice môže mrzieť predovšetkým prvý z dvojice už odohraných štvrťfinálových zápasov na ľade banskobystrických Baranov. V tom totiž dlho vyhrávali 2:0, následne aj 2:1, avšak na bod im to nestačilo. Práve za stavu 2:1 totiž trafil kanadský center v rade Oceliarov David Pacan len žrď prázdnej banskobystrickej bránky, no a po následnom vhadzovaní v útočnom pásme sa už Banská Bystrica tešila z vyrovnávajúceho gólu. Dokonalý obrat napokon zavŕšili samostatné nájazdy, po ktorých sa domáci celok ujal vedenia v sérii.

    Druhý zápas sa už niesol v réžii domáceho celku HC 05 Banská Bystrica. Aj keď bol obraz hry vzácne vyrovnaný rovnako tak v tomto zápase, Banskobystričania si po druhej tretine dokázali vypracovať dvojgólové vedenie, ktoré už z rúk pustiť nechceli. Košičania ešte síce v tretej tretine dokázali korigovať na 1:2 v ich neprospech, avšak viac toho už nepredviedli a Banskej Bystrici tak opäť podľahli – tentokrát práve po výsledku 1:2.

    Zdá sa tak, že Oceliari majú svojmu súperovi čo vracať. Veď napokon, okrem vedenia v sérii 2:0, sa Banská Bystrica tešila z drvivej väčšiny výhier vo vzájomných zápasoch aj počas základnej časti. V tej sa stretli oba celky dokopy šesťkrát, pričom päť výhier si na svoje konto pripísali Banskobystričania a len jednu Košice.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 27. Pacan (Nagy), 58. Miklík (Šedivý, Čížek), 62. Spilar – 40. Bartánus (Hrnka, Hohmann), 50. Asselin (Skalický, Faille)


    HC Košice: Habal (Lundström) – Čížek, Šedivý, Kessel, Koch, Pulli, Michalčin, Pavúk, Vrábeľ – Miklík, Pacan, Nagy (C) – Spilar (A), Suja, Šoltés – Kafka, Klíma, Hovorka (A) – Hričina, Petráš, Koyš
    HC´ 05 Banská Bystrica: Lukáš (Lassila) – Ďatelinka (A), Kubka, Mihalík, Pretner, Gélinas, Delisle, Brejčák, Gabor – Hrnka, Bortňák, Lamoer – Bartánus (C), Bubela, Hohmann – Asselin, Faille (A), Skalický – Kabáč, Češík, Brittain

    Rozhodčí: J. Konc, Stano – Smrek, Stanzel
    Košice 1 4 Banská Bystrica
    #1 Sobota 17.03.2018 • 18:00
    Banská Bystrica - Košice 3:2 po s.n. (1:0)
    #2 Neděle 18.03.2018 • 18:00
    Banská Bystrica - Košice 2:1
    #3 Středa 21.03.2018 • 18:00
    Košice - Banská Bystrica 3:2 po prodl.
    #4 Čtvrtek 22.03.2018 • 18:00
    Košice - Banská Bystrica 0:3
    #5 Sobota 24.03.2018 • 18:00
    Banská Bystrica - Košice 1:0 po prodl.
    bahis siteleri