Slavia – Wolfsburg 1:1 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
1:1 (1:0)
VfL Wolfsburg
Středa 28.03.2018, 18:00 • Eden Aréna, Praha (CZE) • Liga mistryň • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Fotbalistky Slavie Praha čeká ve středu večer odvetné utkání čtvrtfinále UEFA Women's Champions League proti Wolfsburgu, ve kterém se budou snažit před svými fanoušky odčinit vysokou porážku 0:5. Nečeká je ovšem vůbec nic snadného. Hráčky Wolfsburgu v prvním zápase dokonale ukázaly, proč jsou v tamní lize na čele tabulky a dvakrát evropskou soutěž vyhrály.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Votíková – Chlastáková, Bartovičová, Pincová (C), Bartoňová – Divišová, Svitková, Krejčiříková, Jessenová – Szewieczková – Kožárová.
    Náhradníci: Maliková – Sedláčková, Necidová, Pěničková, Veselá, Dědinová, Jarchovská. Trenér: Pavel Medynský.

    VfL Wolfsburg: Schultová – Fischerová (C), Wedemeyerová, Goesslingová – Maritzová, Dickenmannová, Bjorková Gunnarsdóttiriová, Jakabfiová, Kerschowská – Pajorová, Wullaertová.
    Náhradníci: Burmeisterová – Wensingová, Baunachová, Blässeová, Poppová, Stolzeová, Grahamová Hansenová. Trenér: Stephan Lerch.

    Rozhodčí: Lina Lehtovaarová (FIN). Asistentky: Kylie Mcmullenová (SCO), Michelle O'Neillová (IRL). Čtvrtá rozhodčí: Ifeoma Kulmalová (FIN).

     
    Fotbalistky obou týmů nastupují za potlesku fanoušků na trávník Eden Arény. Do výkopu zbývá okamžik.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Lina Lehtovaarová z Finska dala pokyn k výkopu zápasu, který obstaraly hráčky Wolfsburgu.
     
    2
    Oba týmy se v rychlém sledu dostaly do útoku, nejprve Wolfsburg a hned vzápětí Slavia Praha. Obě akce ale zhatila nepřesná finální přihrávka, respektive centr Lary Dickenmannové.
     
    3
    Kateřina Svitková se na pravém křídle hnala za míčem, jenže si v blízkosti šestnáctky pomohla faulem a její postup vpřed byl zastaven. Faulovanou hráčkou byla Isabel Kerschowská.
     
    4
    Sandra Jessenová zahrála v obraně rukou a po rozehrávce standardní situace nakrátko pálila na pravé straně hřiště zpoza šestnáctky Lara Dickenmannová. Fotbalistka Wolfsburgu ale zamířila pouze doprostřed brány a náruče brankářky Barbory Votíkové.
     
    5
    Slavia Praha opět mohla udeřit na pravém křídle, jenže jedna z domácích fotbalistek se mezi dvěma protihráčkami neprotáhla.
     
    6
    Ewa Pajorová si nabíhala na přední tyči na střílený centr z pravého křídla, jenže se ocitla v ofsajdu, který byl odmáván správně.
     
    7
    Petra Divišová si nabíhala podél pravé postranní čáry na kolmý pas, jenže míč nedokázala dostihnout a Wolfsburg vhazoval.
     
    8
    Wolfsburg se snažil rozvinout útočnou akci po pravém křídle, jenže v obraně skvěle zapracovala domácí kapitánka Veronika Pincová, která míč odvrátila za postranní čáru.
     
    9
    Zsanett Jakabfiová nepříjemně napadala na levém křídle Dianu Bartovičovou, která se ocitla pod tlakem, zvládla ho ale vyřešit, když míč nakopla do soupeřky a vybojovala autové vhazování.
     
    10
    Wolfsburg se snažil na levém křídle zrychlit hru kolmou přihrávkou, která byla nepřesná. Barbora Votíková v klidu odkopávala od brány.
     
    11
    Fotbalistky Slavie si zadělaly na pravé straně šestnáctky na problémy, poskakující míč ale nakonec dokázaly odvrátit do bezpečí.
     
    12
    Wolfsburg má během posledních okamžiků zápasu územní převahu, zatím se ale do žádné velké šance hostující hráčky nedostaly.
     
    12
    Petra Divišová si v blízkosti pravého rohu pokutového území zpracovala míč a poté napřáhla ke střele, která skončila těsně nad!
    12. Petra Divišová napřáhla zpoza šestnáctky k pěkné střele
     
    13
    V hledišti Eden Arény sleduje dnešní utkání zpěvačka Helena Vondráčková s doprovodem.
     
    14
    Wolfsburg ve středu hřiště vybojoval faul, směrem kupředu se ale nedostal a do hry se pojila i brankářka Almuth Schultová.
     
    15
    Fotbalistky Slavie se snažily prosadit na pravém křídle hřiště, těsně před šestnáctkou byl ale jejich centr zablokován.
     
    16
    Ewa Pajorová mezi dvěma protihráčkami fantasticky pronikla do šestnáctky a na její pravé straně už napřahovala ke střele, jenže Diana Bartovičová se jí včas vrhla pod nohy!
     
    17
    Nejen, že si Diana Bartovičová připsala klíčový obranný zákrok, navíc ale dokázala vybojovat odkop od slávistické brány.
     
    18
    Ze zápasu uběhlo úvodních 17 minut a na obou stranách jsme byli svědky jedné dobré střely, gólu ovšem zatím nikoliv.
     
    19
    Lara Dickenmannová byla faulována na pravé straně hřiště na půlící čáře. Dále ji nepustila pozorná Eva Bartoňová.
     
    20
    Tereza Kožárová se snažila na levém křídle udržet míč na hrací ploše, i přes skluz se jí to ale nepodařilo. Wolfsburg mohl vhazovat.
     
    21
    Dvacet minut z prvního poločasu je minulostí a Slavia zatím drží Wolfsburg v odvětě čtvrtfinále UEFA Woman's Champions League na uzdě. Hostující hráčky se zatím dostaly k jedné střele.
     
    22
    Zsanett Jakabfiová si nepohlídala ofsajdovou past na ose hřiště a praporek pomezní rozhodčí vyletěl rychle nahoru.
     
    23
    Slavia ve středu hřiště vybojovala míč a řítila se do přečíslení tři na dvě, jenže domácí hráčky útok zpomalily a následně o míč přišly.
     
    24
    Wolfsburg se snažil zaútočit po levém křídle, ani hráčky německého týmu se ale daleko nedostaly. Vzápětí ale vybojovaly rohový kop.
     
    25
    Tessa Wullaertová poslala na přední tyč z levé strany hřiště nebezpečný centr, Wolfsburg se ale těsně do zakončení nedostal.
     
    26
    Tessa Wullaertová si vzápětí rohový kop na levé straně zopakovala, její centr byl ale opět na přední tyči odvrácen do bezpečí.
     
    26
    Tessa Wullaertová si na levé straně šestnáctky naběhla na přihrávku od Sary Bjorkové Gunnarsdóttirové a z úhlu mířila přízemní střelou k přední tyči, Barbora Votíková ji ale pravou nohou vyrazila a vzápětí ji pomohly spoluhráčky!
    26. Barbora Votíková skvěle vychytala Tessu Wullaertovou!
     
    27
    Slavia přečkala první kritickou chvíli a vzápětí mohla udeřit. Petra Divišová si na pravé straně šestnáctky naběhla na krásný oblouček za obranu a halfvolejem mířila pohotově ke vzdálenější levé tyči, jenže Almuth Schultová ji pravou rukou vytáhla na rohový kop!
    27. Almuth Schultová skvěle vychytala domácí Petru Divišovou
     
    28
    Následný centr z rohového kopu žádné nebezpečí nepřinesl, stejně jako pas z pravé strany šestnáctky, který vzduchem mířil příliš blízko k bráně, a Almuth Schultová ho snadno lapila do rukavic.
     
    29
    Slavia propadla v obraně a Ewa Pajorá se málem dostala ke střele na značce pokutového kopu, Barbora Votíková ale skvěle vyběhla.
     
    30
    Slavia právě vstřelila branku!
    Kateřina Svitková z osy hřiště rozdala míč doprava, kde si na něj naběhla PETRA DIVIŠOVÁ a přízemní střelou z pravé strany pokutového území o přední tyč poslala míč do sítě! Slavia Praha vede nad Wolfsburgem senzačně 1:0!
    30. Petra DIVIŠOVÁ - 1:0
     
    32
    Wolfsburg si během posledních okamžiků koledoval o gól a Slávistky jeho volání vyslyšely. Jako první se dnes prosadila Petra Divišová, která v letošním ročníku UEFA Woman's Champions League vstřelila svůj třetí gól.
     
    33
    Tessa Wullaertová na pravé straně rozehrála rohový kop a její střílený centr byl na přední tyči obranou Slavie odvrácen.
     
    34
    Tessa Wullaertová opět rozehrála na pravé straně rohový kop, který byl odvrácen, a Tereza Krejčiříková sprintovala na ose hřiště do protiútoku, který zastavila taktickým faulem Ewa Pajorová.
     
    35
    Ewa Pajorová poté musela na koberec, žluté kartě se ale vyhnula a následný útok Slavie zhatil nepřesný diagonální pas zleva.
     
    36
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát deset minut a Slavia Praha vede senzačně nad Wolfsburgem v Eden Aréně 1:0.
     
    37
    Veronika Pincová na levé straně obranné poloviny hřiště propadla a Ewa Pajorová z pravé strany šestnáctky poslala na vzdálenější tyč krásný přízemní centr, po kterém Zsanett Jakabfiová orazítkovala z voleje břevno!
    37. Zsanett Jakabfiová z blízkosti orazítkovala břevno!
     
    38
    Od břevna se míč vrátil zpět do hry a Slavia Praha nyní přečkala obrovskou šanci hostujícího Wolfsburgu. Málem to bylo 1:1.
     
    39
    Sandra Jessenová, která je ve Slavii na hostování, odcentrovala z levého křídla, jenže našla pouze náruč brankářky Almuth Schultové.
     
    40
    Jedna z fotbalistek Wolfsburgu dokázala u levého rohového praporku doběhnout míč a poslala pod sebe zpětnou přihrávku, v šestnáctce ale našla pouze jednu z hráček Slavie Praha.
     
    41
    Slavia dobře napadá rozehrávku Wolfsburgu, který byl vytlačen nyní až k vlastní bráně a brankářka Almuth Schultová se zapojila do hry.
     
    42
    Sara Bjorková Gunnarsdóttirová se dostala na pravém křídle k centru, který snadno stáhla ze vzduchu Barbora Votíková.
     
    43
    Fantasticky to nyní provedla Jitka Chlastáková, která na pravém křídle napadala rozehrávající Isabel Kerschowskou, jenž skončila i s míčem za postranní čárou. Následovalo autové vhazování, po kterém se v pravém rohu šestnáctky krásně otočila s míčem Tereza Szewieczková a levačkou zamířila těsně nad! Slavia málem vedla 2:0.
    43. Tereza Szewieczková z otočky vypálila jen těsně nad!
     
    44
    Nilla Fischerová po rozehrání standardní situace napřáhla zpoza šestnáctky k táhlé střele, která zamířila vysoko nad bránu brankářky Barbory Votíkové.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Slavia si během prvního poločasu vytvořila několik slibných šancí a jednu z nich dokázala využít, když se po necelé půlhodině hry prosadila krásnou střelou o tyč Petra Divišová. Na opačné straně mohla krátce před přestávkou vyrovnat v obrovské šanci Zsanett Jakabfiová, jenže z blízkosti po přízemním centru orazítkovala břevno. Skóre po prvním poločase nádherného duelu. SK Slavia Praha 1 VfL Wolfsburg 0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:00.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Slavia rozehrála druhý poločas a ihned se po pravém křídle, kde vzápětí vybojovala autové vhazování, vrhla kupředu.
     
    47
    Tereza Szewieczková vybojovala na pravé straně rohový kop a Kateřina Svitková poslala na přední tyč nebezpečný centr, fotbalistky Wolfsburgu ho ale dokázali odvrátit hlavou do bezpečí.
     
    48
    Wolfsburg fauloval v blízkosti středového kruhu a Diana Bartovičová poslala na vzdálenější levou tyč nádherný centr, po kterém vznikl velký závar, Veronika Pincová se ale do zakončení nedostala. Byla tam také Petra Divišová.
     
    49
    Eva Bartoňová předvedla velice špatnou malou domů, po které Barbora Votíková lapila míč na zemi do rukou a měl být nařízený nepřímý kop, jenže rozhodčí nechala prohřešek bez povšimnutí.
     
    50
    Tessa Wullaertová se dostala na pravé straně šestnáctky k zpětné přihrávce, kterou Veronika Pincová odvrátila na rohový kop.
     
    51
    Centr Tessy Wullaertové z pravé strany hřiště propadl na vzdálenější levou tyč, kde pohotově vypálila z voleje na přední tyč Nilla Fischerová, Barbora Votíková ale míč skvěle vyrazila!
    51. Nilla Fischerová vypálila z voleje, Barbora Votíková zasáhla!
     
    52
    Lara Dickenmannová rozehrála rohový kop na levé straně hřiště a po odvráceném centru vracela míč do ohně Nilla Fisherová, její centr byl ale příliš vysoký a skončil na bránou Slavie Praha.
     
    53
    Tereza Szewieczková si u levé postranní čáry ve středu hřiště skvěle pokryla míč tělem a vykoledovala si faul Wolfsburgu.
     
    54
    Eva Bartoňová na levém křídle v rychlém sledu dvakrát obstarala autové vhazování, Slavia se ale ani po jednom k ničemu nedostala.
     
    55
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Petra Divišová, přichází Blanka Pěničková.
     
    56
    Wolfsburg se na pravém křídle dostal v blízkosti šestnáctky centru, který byl na přední tyči obranou Slávistek odvrácen do bezpečí.
     
    57
    Wolfsburg si začíná vytvářet velký tlak a z hlediště Eden Arény se ozývá: „ Holky do toho, holky do toho!“
     
    58
    Lara Dickenmannová na levém křídle nic kloudného nevymyslela a po její zpětné přihrávce útok Wolfsburgu definitivně ztroskotal.
     
    59
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Sara Bjorková Gunnarsdóttirová, přichází Alexandra Poppová.
     
    60
    Těsně před střídáním na straně Wolfsburgu Tereza Kožárová na pravé straně šestnáctky skvěle vybojovala míč proti dvěma protihráčkám a na vzdálenější tyč poslala nebezpečný přízemní centr.

     
    61
    Slavia se ale k ničemu nedostala, stejně jako vzápětí po centru z levé strany, který Almuth Schultová snadno stáhla ze vzduchu.
     
    62
    Střídající Alexandra Poppová se snažila dostat ke střele v blízkosti šestnáctky, obranný val Slavie Praha ovšem nepřekonala.
     
    63
    Jedna z hráček Wolfsburgu se na přední tyči pokusila po zpětné přihrávce Ewy Pajerové z pravé strany šestnáctky zakončit patičkou, pokus to byl ale hodně slabí a Barbora Votíková míč sebrala ze země.
     
    64
    Wolfsburg má obrovský tlak, během prvního i druhého poločasu se ale zatím dostal pouze k jedné nebezpečné střele.
     
    65
    Fotbalistky Slavie začínají být zřejmě hodně unavené, také je ale možné, že se úmyslně stahují do hlubokého bloku.
     
    66
    Tereza Kožárová se málem ze středového kruhu řítila sama na bránu, jenže byla zdvojená a proti přesile se k ničemu nedostala.
     
    67
    Kateřina Svitková si naběhla do šestnáctky na krásný přízemní centr Terezy Kožárové z pravého křídla, jenže si zřejmě míč napálila v náběhu do vlastní nohy a ke střele na bránu nedostala.
     
    68
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Alexandra Poppová na pravé straně šestnáctky krásně zalepila vysoký míč, přehodila ho přes hlavu Diany Bartovičovové a krátkou přihrávkou ho předložila EWĚ PAJEROVÉ, která z blízkosti přízemní střelou bez přípravy zamířila k pravé tyči! Wolfsburg po přestávce dokázal vyrovnat.
    68. Ewa PAJEROVÁ - 1:1
     
    69
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Tereza Szewieczková, přichází Aneta Dědinová.
     
    70
    Do konce utkání zbývá odehrát dvacet minut a druhé střídání připravil také trenér Wolsfburgu Stephan Lerch.
     
    71
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Lena Goesslingová, přichází Anna Blässeová.
     
    72
    Wolfsburg posílal podél osy hřiště dopředu dlouhý kolmý pas, který mířil ze vzduchu do ofsajdu. Hra byla přerušena.
     
    73
    Wolfsburg jako by se s vyrovnávacím gólem uspokojil a jeho převaha už není tak obrovská. Slavia po gólu na 1:1 dobře brání.

     
    74
    Fotbalistky Wolfsburgu se na pravém křídle dostali k přízemnímu centru z ostrého úhlu, který byl na přední tyči odvrácen.
     
    75
    Následoval rohový kop Tessy Wullaertové z pravé strany hřiště, její centr byl ale na přední tyči odvrácen.
     
    76
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Ewa Pajerová, přichází Anna-Lena Stolzeová.
     
    77
    Sandra Jessenová vypálila zpoza šestnáctky a její dalekonosná rána zamířila nad levý horní roh brány.
     
    78
    Diana Bartovičová pohlídala na zádech střídající Annu-Lenu Stolzeovou a vybojovala odkop od brány, vzápětí ale ulehla na trávník.
     
    79
    Diana Bartovičová musela být ošetřována, když si v souboji s fotbalistkou Wolfsburgu zřejmě poranila loket na pravé ruce.
     
    80
    Dnešní utkání sleduje 1712 diváků.
     
    80
    Střídající Anna-Lena Stolzeová znovu v akci, když si do šestnáctky naběhla na krásný centr z pravé strany hřiště a hlavou ho prodloužila tak, že míč skončil na vzdálenější levé tyči brány!
    80. Střídající Anna-Lena Stolzeová v závěru trefila tyč brány!
     
    81
    Anna-Lena Stolzeová z levé strany šestnáctky posílala před bránu přízemní pas, který naštěstí skončil na kopačce hráčky Slavie.
     
    82
    Aneta Dědinová na pravém křídle ostrým skluzem zajela do Noelle Maritzové a vyfasovala po zásluze první žlutou kartu zápasu.
     
    84
    Wolfsburg na pravé straně vybojoval jubilejní desátý rohový kop v zápase a po odvráceném centru Tessy Wullaertové přišla rána zpoza šestnáctky, která byla zablokována a míč se odrazil vedle pravé tyče. Jako poslední se dotkly míče hráčky Wolfsburgu, takže následoval odkop od brány.
     
    85
    Barbora Votíková musela rychle vyběhnout proti míči z brány, aby nepustila jednu z hráček Wolfsburgu do samostatného úniku.
     
    86
    Slávistky faulovaly na levém křídle a zřejmě to byla Aneta Dědinová, která opět přibrousila a mohla být v závěru vyloučena.
     
    87
    Když už nic, tak Aneta Dědinová alespoň fotbalistkám Wolfsburgu postup do semifinále evropské soutěže alespoň znepříjemní.
     
    88
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Sandra Jessenová, přichází Simona Necidová.
     
    89
    Do konce utkání zbývají odehrát necelé dvě minuty a Slavie už v závěru zápasu určitě nebude chtít zbytečně inkasovat. Ačkoliv domácím hráčkám remíza k postupu nepomůže, tak je velice cenná.
     
    90
    Wolfsburg na pravém křídle tak dlouho kombinoval, až mu byl odpískán útočný faul. Eva Bartoňová se ujala rozehrávky.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního zápasu byly nastaveny 4 minuty.
     
    90+1
    Eva Bartoňová odvedla v šestnáctce dobrou práci, když přízemní centr hostujících hráček Wolfsburgu odvrátila na rohový kop.
     
    90+2
    Tessa Wullaertová v dnešním zápase rozehrála několik rohových kopů, ani po následném se ale její spoluhráčky ke střele nedostaly. Všechny centry byly zahrávány na přední tyč.
     
    90+3
    Střídající Simona Necidová vybojovala odkop od brány, s kterým Barbora Votíková v bráně Slavie příliš pospíchala.
     
    90+4
    Konec zápasu.

     
    Fotbalistky Slavie Praha v odvetném utkání čtvrtfinále UEFA Woman's Champions League uhrály cennou remízu s Wolfsburguem poté, co v Německu prohrály vysoko 5:0. Petra Divišová po necelé půlhodině hry překvapivě otevřela skóre a Slávistky poměrně dlouho vedly, v průběhu druhého poločasu ale dokázala vyrovnat Ewa Pajerová. Slavia odehrála skvělý utkání a napravila si před svými fanoušky reputaci. Konečný výsledek. Slavia Praha 1 Wolfsburg 1 (agregát: 1-6). (19:51:16)

    Tomáš Reiner

    Branky: 30. Divišová – 68. Pajerová

    Karty:   82. Dědinová (SLA)


    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:11. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 11:7.
    SK Slavia Praha: Votíková – Chlastáková, Bartovičová, Pincová (C), Bartoňová – Divišová (55. Pěničková), Svitková, Krejčiříková, Jessenová (88. Necidová) – Szewieczková (69. Dědinová) – Kožárová.
    Náhradníci: Maliková – Sedláčková, Necidová, Pěničková, Veselá, Dědinová, Jarchovská. Trenér: Pavel Medynský.

    VfL Wolfsburg: Schultová – Fischerová (C), Wedemeyerová, Goesslingová (71. Blässeová) – Maritzová, Dickenmannová, Bjorková Gunnarsdóttiriová (59. Poppová), Jakabfiová, Kerschowská – Pajorová (76. Stolzeová), Wullaertová.
    Náhradníci: Burmeisterová – Wensingová, Baunachová, Blässeová, Poppová, Stolzeová, Grahamová Hansenová. Trenér: Stephan Lerch.

    Rozhodčí: Lina Lehtovaarová (FIN). Asistentky: Kylie Mcmullenová (SCO), Michelle O'Neillová (IRL). Čtvrtá rozhodčí: Ifeoma Kulmalová (FIN)

    Diváci: 1712
    22.03.2018
    Wolfsburg - Slavia 5:0

    Branky: 12. Harderová, 13. Hansenová, 40. Gunnarsdottirová, 58. Harderová, 85. Pajorová

    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 14:1. Střely mimo: 9:0. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 11:2. Fauly: 1:8.
    bahis siteleri