Dunajská Streda – Trnava 1:0 (kon.)
konec
DAC 1904 Dunajská Streda
1:0 (0:0)
FC Spartak Trnava
sk Neděle 01.04.2018, 15:20 • MOL Aréna, Dunajská Streda • Niké liga • O titul
Předzápasové kurzy
     
    Spartak Trnava prichádza o svoju neporaziteľnosť, ktorá v súťažných dueloch trvala od začiatku decembra minulého roka. Dnes líder tabuľky Fortuna ligy padol v MOL Aréne, kde domáca Dunajská Streda vyhrala tesne 1:0. O rozhodujúci gól sa postaral po hodine hry Vakoun Issouf Bayo, ktorý nahradil zraneného Lukáša Čmelíka. Až v závere si hostia vypracovali šance na vyrovnanie, ale po rohových kopoch nehlavičkoval do siete ani Martin Tóth, ani Marvin Egho. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (17:25:14)
     
    90+8
    Koniec zápasu.
     
    90+7
    Panamský obranca Erick Davis sa presadil po ľavej strane. Následne smeroval center do nebezpečného územia, ale lopta končí len v moci brankára Martina Chudého.
     
    90+6
    V samotnom závere duelu dostáva žltú kartu aj domáci brankár Patrik Macej, ktorý sa až veľmi okato snažil nazbierať cenné sekundičky pre svoj tím.
     
    90+5
    V priebehu minúty mali hostia dve veľké šance na vyrovnanie. Po rohovom kope hlavičkoval Martin Tóth, ale výborný zákrok predviedol Patrik Macej. O pár sekúnd neskôr zakončoval aj Marvin Egho, ale ten tesne minul bránu.
     
    90+4
    Do ostrej výmeny názorov sa teraz dostali Marvin Egho a Zsolt Kalmár. Hlavný rozhodca Filip Glova obom hráčom udeľuje žltú kartu, no výhoda priameho kopu zostáva na strane Trnavy.
     
    90+3
    Domáci futbalisti zatiaľ k ničomu hostí nepúšťajú. Tréner Nestor El Maestro zostáva sedieť na svojej lavičke, ako by už neveril tomu, že by jeho zverenci mohli vyrovnať skóre zápasu.
     
    90+2
    Dunajská Streda drží loptu na polovici súpera a snaží sa zbierať cenný čas. Trnava je naopak blízko k tomu, aby prišla o svoju dlhú sériu zápasov bez prehry.
     
    90+1
    Filip Glova pridáva k druhého polčasu až osem minút. Na konci prvej 60-sekundovej porcie predviedol peknú akciu Tomáš Brigant. Do zakončenia sa dostal Kubilay Yilmaz, ale chrbtom k bráne nemal veľa šancí na úspech.
     
    90
    Kristopher Vida sa okamžite po svojom príchode na trávnik dostal do zakončenia. Jeho strelu po zemi ale dokázal pohotovým zákrokom zneškodniť Martin Chudý.
     
    89
    Domáci futbalisti sa dostali do brejku. Marko Divković bol na pravej strane úplne voľný, ale krížnu prihrávku vynikajúcim sklzom dokázal zblokovať Boris Godál.
     
    88
    Marco Rossi poslednýkrát strieda v dnešnom zápase. Za potlesku domácich fanúšikov odchádza na lavičku náhradníkov Erik Pačinda. Na jeho miesto prichádza Kristopher Vida.
     
    86
    Po faule Antona Slobodu mali domáci futbalisti k dispozícii priamy kop. Ten rozohral Erik Pačinda, no tentokrát mu center absolútne nevyšiel. Martin Chudý bude môcť odkopávať od svojej brány.
     
    85
    Yves Simon Pambou vypomohol svojim spoluhráčom v defenzíve a vyslúžil si potlesk domácich fanúšikov. Marvin Egho sa pod tlakom dostal za autovú čiaru, a tak Trnava prichádza o loptu.
     
    84
    Timotej Záhumenský sa presadil na ľavej strane. Mäkučkým centrom zrejme hľadal Erika Pačindu, ale v strede šestnástky našiel len pripraveného obrancu Martina Tótha.
     
    83
    Striedajúci Tomáš Brigant si posunul loptu bližšie k osi ihriska. Následne vystrelil pravačkou, ale jeho pokus spoza šestnástky nesmeroval medzi tri žrde brány Patrika Maceja.
     
    82
    Vakoun Issouf Bayo zostáva ležať na trávniku po kontakte s Borisom Godálom. Hlavný rozhodca ale na to nereaguje, a tak môže líder tabuľky Fortuna ligy pokračovať vo svojej akcii.
     
    81
    Posledné striedanie na strane Trnavy. Nestor El Maestro posiela na trávnik Tomáša Briganta, ktorý nahradí v druhom polčase menej aktívneho Reagyho Ofosua.
     
    80
    Erik Pačinda si prehodil loptu na ľavačku a vystrelil spoza šestnástky. Jeho pokus ešte tečoval Marko Divković a aj preto nemusel brankár Martin Chudý zasahovať.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 60. Bayo (Kalmár)

    Karty:   7. Záhumenský (DUN), 44. Koštrna (DUN), 58. Herc (DUN), 59. Rodolfo (DUN), 90+4. Kalmár (DUN), 90+6. Macej (DUN) – 44. Civič (TRN), 52. Tóth (TRN), 67. Pehlivan (TRN), 90+4. Egho (TRN)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 16:19.
    DAC 1904 Dunajská Streda: Macej – Koštrna, Huk, Záhumenský – Rodolfo, Herc (74. Divković), Kalmár, Pambou, Davis – Čmelík (55. Bayo), Pačinda (C) (88. K. Vida).
    Náhradníci: Jedlička – K. Vida, Mervo, Bayo, Živković, Divković, Kontár.

    FC Spartak Trnava: Chudý – A. Kadlec, Tóth, Godál, Civič – Sloboda, Greššák (C), Pehlivan (70. Yilmaz), Čanturišvili – Ofosu (81. Brigant), Pekár (62. Egho).
    Náhradníci: Takáč – Janso, Yilmaz, Brigant, Oravec, Jirka, Egho.

    Rozhodčí: Filip Glova – Roman Slyško a Tomáš Mókoš

    Diváci: 7 236
    thejrc.org