Tampa – Buffalo 7:5 (kon.) | Pittsburgh – Ottawa 4:0 (kon.) | Chicago – St. Louis 1:4 (kon.)
Anaheim – Dallas 5:3 (kon.) | Philadelphia – NY Rangers 5:0 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Ottawa Senators
Sobota 07.04.2018, 01:35 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:54
    Trma-vrma před brankou DeSmitha, ale i tentokrát si domácí brankář poradil a tygřím skokem zastavil puk, který již směřoval do branky.
    56:53 Patric HÖRNQVIST - 4:0
     
    56:53
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Crosby převzal kotouč na modré čáře, namířil si to po pravém křídle a přenechal kotouč do tandemu. Tam si jej převzal PATRIC HÖRNQVIST, jenž přesně mířenou ranou propálil brankáře Andersona a upravil tak stav duelu na 4:0. Asistence: Sidney Crosby a Kris Leteang.
     
    53:30
    Malkin vletěl jako blesk do útočného pásma, pokusil se o kousek zvaný spin-o-rama, ale Anderson jeho úmysl o poslání puku pod víko vystihl a skryl kotouč v lapačce. Pěkný kousek domácího centra a hostujícího gólmana.
     
    50:05
    DeSmith se teď nacházel v hodně nevýhodné situaci, ale dokázal ukázat své kvality a podržet svůj tým v těžké situaci a udržet si čisté konto.
    46:55 Phil KESSEL - 3:0
     
    46:55
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Po střele Shearyho se Anderson nedokázal dostat do ideální pozice a měl tak co dělat, aby vyrazil puk po střele od modré čáry, následně se octl v leže na pravé straně své branky a už když se u kotouče zjevil Riley Sheahan, tak to vypadalo, že bude překonán potřetí. Sheahan ale našel lépe postaveného PHILA KESSELA, jenž uklidil puk od odkryté branky. Asistence: Riley Sheahan a Jamie Oleksiak.
     
    43:29
    Rust dostal pas zpoza kruhů na brankoviště, pokusil se o krátkou bekhendovou kličku, ale Anderson využil svého pohybu k vytrčení hole a puk Rustovi vypíchl.
     
    42:30
    Hagelin s Malkinem postupovali ve dvou na jednoho, ale Claesson se dokázal položit do pasu prvně jmenovaného, že celou akci jednoduše zastavil.
     
    38:57
    Nepozorný Burrows nechtěně podrazil Guentzela a dostává dvě minuty za podražení.
     
    36:39
    Matt Duchene dostal puk do dobré pozice, ale DeSmith byl na své pozici a dokázal kotouč skrýt ve své výstroji!
     
    31:54
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Carl Hagelin – 2 min., krosček).
     
    28:45
    Malkin nabil Letangovi, po jehož ráně se se kotouč opět odrážel zpoza branky do brankoviště, ale tentokrát si Anderson poradil a puk si do vlastní branky nesrazil.
     
    27:43
    Dumoulin inkasoval nepříjemný zákrok od Hoffmana a vybojoval tak pro domácí přesilovku.
    27:31 Jake GUENTZEL - 2:0
     
    27:31
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak to je pech pro hostujícího brankáře! Schultzova rána byla zblokována do zadního hrazení, kde do kotouče bekhendem plácl JAKE GUENTZEL a o beton brankáře Andersona dostal puk do sítě. Asistence: Justin Schultz a Olli Määttä.
     
    25:26
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Filip Chlapík – 2 min., hákování).
    21:25 Sidney CROSBY - 1:0
     
    21:25
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    SIDNEY CROSBY opět předvedl svou genialitu a posílá svůj tým do vedení! Po nepřesné střele se k domácímu kapitánovi odrazil puk za branku Andersona. Domácí lídr se rozhodl nastřelit vracejícího se Andersona a o jeho betony dostává puk do branky. Asistence: Phil Kessel a Jevgenij Malkin
     
    18:37
    A je tomu opravdu tak. Dzingel dostává dvě plus dvě minuty za nebezpečnou hru vysokou holí a domácí budou mít po uplynutí vlastního trestu k dispozici dlouhou přesilovku.
     
    17:21
    Zbytečný zákrok a možná i trochu přisně odpískaný, nicméně Hörnqvist si bude muset odsedět dvě minuty za sekání.
     
    15:27
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Bobby Ryan.
     
    11:43
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jevgenij Malkin – 2 min., sekání + 2 min., krosček).
     
    11:43
    Šarvátku mezi Malkinem a Smithem musí řešit rozhodčí, hra přerušena.
     
    08:08
    Ryan Dzingel se stává aktérem první velké šance hostí, když vzal na sebe zakončení situace dvou na jednoho, ale trefil jen dobře postaveného brankáře DeSmitha.
     
    04:30
    Pens se opět tlačili před brankáře a velkou šanci spálil Hagelin, kterého dokázal vychytat Anderson!
     
    00:45
    Sidney Crosby se hnal na Andersona, kterého chtěl překonat střelou mezi betony, ale hostující gólman utěsnil mezírku mezi betony. Následnou dorážku dokázal taktéž zlikvidovat hostující brankář.

    Kryštof Severa

    Branky a nahrávky: 22. Crosby (Kessel, Malkin), 28. Guentzel (J. Schultz, Määttä), 47. Kessel (Sheahan, Oleksiak), 57. Hörnqvist (Crosby, Letang)


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (M. Murray) – Dumoulin, Letang, Määttä, J. Schultz, Hunwick, Oleksiak – Guentzel, Crosby, Rust – Hagelin, Malkin, Hörnqvist – Sheary, Sheahan, Kessel – Aston-Reese, Jooris, Kühnhackl.
    Ottawa Senators: C. Anderson (D. Taylor) – Borowiecki, Chabot, Harpur, Ceci, Claesson, Wolanin – Hoffman, Duchene, White – Burrows, Pageau, B. Ryan – Pääjärvi, Z. Smith, Pyatt – M. McCormick, Chlapík, Dzingel.

    Rozhodčí: Rank, Morton – Kovachik, Suchánek
    bahis siteleri