Kladno – Liberec 3:0 (kon.)
konec
Kladno volejbal cz
3
25 26 25  
VK Dukla Liberec
0
21 24 19  
Čtvrtek 12.04.2018, 18:00 • Kladenská sportovní hala, Kladno • Play-off extraligy mužů • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    0:0
    Kladno se v bitvě o titul střetně s Karlovarskem. První zápas na kladenské půdě startuje již ve středu 18.4.

    To na Liberec čeká bitva poražených semifinalistů. Série o třetí místo proti Jihostroji České Budějovice začíná o den dříve 17.4. na jihu Čech. (19:47:57)
     
    0:0
    Kladenští volejbalisté vyřazují v semifinálové sérii největšího adepta na titul Duklu Liberec 3:1 na zápasy. Svěřenci Milana Fortuníka si zahrají stejně jako v minulém roce o zlato!

    Kladno vstoupilo do zápasu mnohem lépe, ve střední pasáži úvodního setu se dostal na podání David Konečný, který dostal domácí do nadějného vedení. V koncovce ještě přidal kladenský univerzál další body a to stačilo na zisk důležité první sady. Ve druhém setu si Dukla vedla o něco lépe, dokázala dokráčet ve vedení až do samotné koncovky, ale tým okolo Jana Štokra nedokázal využít hned dva setboly. Vladimír Sobotka dokázal v kritickou chvíli potrápit liberecké přihrávače v čele s Alešem Správkou, dokonale otočil druhou sadu. Ve třetím setu už to bylo jasnější, Liberec nedokázal čelit kvalitní hře Matthewa Westa na nahrávce ani tvrdým útokům Davida Konečného.
     
    25:19
    Třetí set skončil.
     
    25:19
    Kladno je po roce znovu ve finále! Sobotkův servis našel o pásku Kopáčka, následně Janouch znovu nahrával Leikepovi, který ale poslal útok jen do bloku kladenského kapitána Adama Zajíčka.
     
    24:19
    Pět mečbolů pro Kladno! Vladimír Sobotka přidal parádní podání na Galabova. Nakonec Janouch vyzval v nouzi Leikepa k útoku, který ale smečuje jen do autu. Michal Nekola si ještě bere oddechový čas.
     
    23:19
    Šulista se pochopitelně vrací do hry. Jakub Janouch na servisu příliš problémů Kladnu nenadělal. Konečný se neprosadil v útoku, ale poté neprošel blokem Kriško. Kriško nakonec posílá míč jen do anténky.
     
    22:19
    Blažek přichází na podání místo Šulisty. Galabov výborně přihrát a Leikep snižuje smečí středem sítě.
     
    22:18
    Už jen tři body schází kladenskému týmu! Jakub Veselý sice přidal kvalitní plachtu, ale Kladenští si dokázali přihrát a Konečný boduje.
     
    21:18
    Liberec se ale ještě snaží zázračně otočit třetí sadu. Kriško boduje smečí do Hýského.
     
    21:17
    Za Liberec se nyní představil na podání Jan Galabov. Moník parádně přihrál, následně West vybídl Konečného, který přibližuje Kladno finále.
     
    20:17
    Kapitán Kladna pokračuje na servisu. Tentokrát ale přetáhl podání do autu.
     
    20:16
    Kladno už je velmi blízko postupu do finále. Adam Zajíček přitlačil plachtou Galabova, který odrazil míč jen rychle na palubovku.
     
    19:16
    Štokr ale nedokázal zopakovat razantní podání. Hýský dokázal snadno přihrát a poté smečuje po lajně Konečný.
     
    18:16
    Druhý bod v řadě pro Liberec. Jan Štokr boduje přímo ze servisu. Hýský nedokázal přihrát.
     
    18:15
    Oddechový čas libereckému týmu pomáhá. Tomáš Hýský už nebyl tak nepříjemný na podání jako před krátkou pauzou. Míč končí v síti.
     
    18:14
    Kladno přidává další bod! Hýského servis nyní mířil na Kriška, který nepřihrál přesně a Zajíček byl na síti pozorný. Liberec si bere v kritickou chvíli oddechový čas.
     
    17:14
    A už to je o tři body! Tomáš Hýský převedl povedené podání o pásku a ani Janouch, který byl velmi blízko nedokázal reagovat!
     
    16:14
    Místo Leikepa přišel na podání Patrik Indra, který dělal domácím problémy ve druhém setu. Nyní ale Moníka nepřekvapil. Konečný měl ideální nahrávku a přidává důležitý bod smečí nad blokem. Kladno vede při druhém technickém oddechovém čase o dva body.
     
    15:14
    Ale liberecká Dukla je v kontaktu. David Konečný ve třetím setu ještě eso nedal, nyní nebyl daleko, ale Galabov boduje z hlavního kůlu.

    Vít Schück

    Kladno volejbal cz: West, O. Fortuník – Hýský, Šulista, Kozak, Blažek, Bouza – Zajíček (C), Trojan, Sobotka, Syrůček – Gromadowski, Konečný – Moník
    Trenér: Milan Fortuník

    VK Dukla Liberec: Janouch, Piskáček – Kriško, Galabov, Kroužek, Správka (C) – Staněk, Veselý, Holubec, Leikep – Štokr, Indra – Kunc, Kopáček
    Trenér: Michal Nekola

    Rozhodčí: Jan Krtička – René Činátl
    Kladno 3 1 Liberec
    #1 Úterý 03.04.2018 • 18:00
    Liberec - Kladno 3:1
    #2 Pátek 06.04.2018 • 20:00
    Kladno - Liberec 3:0
    #3 Pondělí 09.04.2018 • 20:15
    Liberec - Kladno 2:3
    #4 Čtvrtek 12.04.2018 • 18:00
    Kladno - Liberec 3:0
    bahis siteleri