Kladno – Liberec 3:0 (kon.)
konec
Kladno volejbal cz
3
25 26 25  
VK Dukla Liberec
0
21 24 19  
Čtvrtek 12.04.2018, 18:00 • Kladenská sportovní hala, Kladno • Play-off extraligy mužů • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    0:0
    Krásný čtvrteční podvečer, vítám všechny příznivce volejbalu. Dnes je na programu čtvrtý zápas semifinálové série mezi Kladnem a Libercem. Domácí tým může na domácí palubovce ukončit sérii a znovu po roce se probojovat do extraligového finále. Naopak svěřenci Michala Nekoly se budou pokoušet prodloužit semifinále až do pátého zápasu, který by se případně hrál v neděli v Liberci.
     
    0:0
    Kladno volejbal cz

    Kladenští volejbalisté obhajují loňské stříbro, ve finálové sérii podlehli českobudějovickému Jihostroji 4:2 na zápasy. Letos v základní části prohrálo Kladno jen třikrát. Dvakrát právě s Libercem, třetí porážku uštědřilo týmu Milana Fortuníka v závěru také České Budějovice a ve vyrovnaném čelu tabulky tak zůstalo na Kladno konečné třetí místo.

    Ve čtvrtfinálové sérii se Kladnu postavila Příbram. Ve středočeském derby ale na překvapení nedošlo ani v jednom zápase a tým vedení kapitánem Adamem Zajíčkem snadno postoupil do semifinále po výsledku 3:0 na zápasy.

    V Českém poháru se trofej Kladnu obhájit nepodařilo. Již v semifinálovém zápase se museli Středočeši sklonit před Libercem 1:3 na sety.
     
    0:0
    VK Dukla Liberec

    Liberec vstupoval do sezony jako největší aspirant na titul, který by tak dal zapomenout "až" na bronz z loňského ročníku extraligy. V základní části Liberec potvrzoval roli favorita až do devátého kola, kdy v domácím prostředí jasně podlehl 0:3 Jihostroji. Další porážka přišla od Karlových Varů a senzačně také v Příbrami, Liberci to však stačilo v základní části na konečné druhé místo.

    V play-off má ale hra Liberce k dokonalosti daleko. Již ve čtvrtfinálové sérii musel tým Michala Nekoly s Ostravou do čtvrtého zápasu, který nakonec na půdě soupeře zvládl jasně 3:0 a postoupil do semifinále.

    Liberec už letos jednu trofej vybojoval! V semifinále Českého poháru si poradil 3:1 s Kladnem, ve finálovém utkání poté dokázal zvítězil těsně 15:13 v pátém setu také nad Karlovarskem.
     
    0:0
    Souboj univerzálů

    David Konečný versus Jan Štokr

    Pětatřicetiletí volejbalisté společně v reprezentačním dresu odehráli hned pět velkých turnajů – dvě mistrovství světa v letech 2006 a 2010, dále hned tři evropské šampionáty 2009, 2011 a 2013. Své zahraniční štace v minulé sezoně zakončili vzájemným soubojem ve finále Poháru CEV. David Konečný ve službách francouzského Tours nakonec po skvělém výkonu porazil až ve zlatém setu Jana Štokra z Trentina.

    Konečného doplňuje na postu univerzála Marcel Gromadowski, který odehrál většinu základní části, i po lednovém doplnění kádru o Konečného se mistr Evropy 2009 s Polskem dokázal prosadit do základní sestavy, ale v semifinálové sérii dostává více prostoru na hřišti právě David Konečný. To Janu Štokrovi kryje záda teprve dvacetiletý Patrik Indra, který ale většinou po vystřídání vítěze Ligy mistrů předvádí solidní výkony.
     
    0:0
    Semifinálová série

    3.4. 2018
    VK Dukla Liberec – Kladno volejbal cz 3:1
    (25:22, 25:18, 21:25, 29:27)

    Nejvíce bodující hráči
    23 – Jan Štokr
    21 – David Konečný

    6.4. 2018
    Kladno volejbal cz – VK Dukla Liberec 3:0
    (28:26, 27:25, 25:23)

    Nejvíce bodující hráči
    19 – David Konečný
    18 – Jan Štokr

    9.4. 2018
    VK Dukla Liberec – Kladno volejbal cz 2:3
    (25:19, 20:25, 17:25, 25:22, 14:16)

    Nejvíce bodující hráči
    20 – Jan Štokr
    25 – David Konečný
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    0:1
    Do prvního setu vstupuje na servisu domácí Kladno, konkrétně Adam Zajíček. Kapitán Kladna našel Galabova, který také poté smečuje.
     
    0:2
    A právě Jan Galabov je na servisu. Liberecký smečař se pořádně opřel do balonu, Hýský nedokázal dokonale přihrát a na středu sítě ukončuje výměnu na první přes Veselý.
     
    0:3
    Galabov přidal další kvalitní podání. Šulista bod smečí nedal a toho využívá proměněnou bodovkou Štokr.
     
    1:3
    Až nyní se prosazuje také Kladno. Galabov poslal servis jen do sítě.
     
    1:4
    Matthew West se představil na podání. Domácí nahrávač však mířil do těsného autu.
     
    2:4
    Jakub Veselý přidal prudkou plachtu, ale domácí skvěle přihráli a Šulista boduje smečí do diagonály.
     
    3:4
    Petr Šulista hledal servisem Kriška. Následně je pískán nečistý úder Jakuba Janoucha.
     
    3:5
    Liberec si ale drží dvoubodové vedení. Šulistův servis byl prudký, ale Kopáček byl precizní na přihrávce a Kriško mohl snadno zakončovat po lajně.
     
    4:5
    Jakub Janouch na podání. Poprvé dostal nabito také David Konečný a domácí univerzál se prosazuje smečí do diagonály.
     
    4:6
    Vladimír Sobotka za koncovou lajnou neuspěl. Jeho servis se do kurtu nevešel.
     
    5:6
    Také Tomáš Kriško přidal tvrdé podání. Slovenský reprezentační smečař ale trefuje jen aut.
     
    6:6
    Kladno srovnává ještě před prvním technickým oddechovým časem. David Konečný sestřelil Galabova na přihrávce. Od hostujícího smečaře se míč odrazil na tribunu.
     
    7:6
    A další bod pro Kladno. Konečný tentokrát nedal šanci ani Kopáčkovi, který neudržel míč na zemí.
     
    8:6
    Kladno vede při prvním technickém oddechovém čase o dva body. David Konečný nyní servíroval po lajně a balon zapadl přesně do rohu kurtu. Galabov se marně natahovat za míčem.
     
    9:6
    Pětatřicetiletý univerzál Kladna pokračuje na servisu i po oddechovém čase. Konečný se nebál ani po krátké přestávce a opět se opřel do míče. Je z toho další eso, Galabov přihrával jen do stropu. Liberec reaguje na sérii Konečného na podání oddechovým časem.
     
    10:6
    Ale ani druhý oddechový čas v řadě Konečného nezastavuje. Domácí univerzál přidal tentokrát kratší servis, Kladno se ubránilo, ale Hýský bod nedal. Následně ale boduje blok Zajíčka proti smeči Kriška.
     
    11:6
    Místo Galabova přichází do hry Správka. Konečný ale pokračuje v představení na podání. Kopáček měl co dělat, aby udržel míč ve hře, Správka útočil nedůrazně a Hýský lehce boduje smečí.
     
    11:7
    Až teď se prosazuje také Liberec. Konečný chybuje na servisu.
     
    11:8
    Druhý bod pro Liberec v řadě. Libor Leikep má kvalitní plachtící podání a to předvedl i nyní. Hýský nakonec smečoval jen do jednobloku Štokra.
     
    12:8
    Kladno si ale hlídá luxusní vedení v úvodu zápasu. Leikep nyní hledal servisem Hýského. West následně nahrál Konečnému a ten boduje smečí do diagonály.
     
    12:9
    Liberec se dostává zpět do tempa. Po servisu Tomáše Hýského boduje znovu blokem Štokr.
     
    12:10
    Jan Štokr se poprvé dostal také na podání a hned z toho je bod pro Liberec. Zajíček smečuje ze středu sítě jen do autu.
     
    13:10
    Po dalším servisu libereckého univerzála přidává důležitou ztrátu Konečný.
     
    14:10
    Kladno znovu odskakuje. Adam Zajíček zatlačil plachtícím servisem Správku. Nakonec útočil právě liberecký kapitán jen do bloku, velké nepřesná nahrávka Janoucha.
     
    15:10
    Adam Zajíček pokračuje na podání. Janouch opět neměl ideálně přihráno, musel míč lovit téměř ze země a poté smečuje Štokr do autu.
     
    16:10
    Kladno vede při druhém technickém oddechovém čase už o šest bodů. Adam Zajíček si připisuje eso po servisu o pásku.
     
    16:11
    Zajíčkův další servis mířil o pásku na Veselého. Kladno mělo k dispozici bodovku, ale tu nevyužil Šulista ano Konečný. Nakonec je pískán dotek sítě domácímu nahrávači.
     
    16:12
    Aleš Správka je na podání. Liberecký kapitán zatlačil Hýského, následně nebyl přesný na útoku Šulista a to trestá Veselý smečí ze středu sítě.
     
    17:12
    Kladno si ale stále hlídá vedení. Správkův servis zastavila jen páska sítě.
     
    17:13
    Matthew West se představil na podání. Liberec přidává bod po útoku Kriška po lajně.
     
    18:13
    Jakub Veselý na servisu. Kladno ale odpovídá po útoku Šulisty, který vytloukl hostující blok Kriška.
     
    18:14
    Martin Blažek přichází na podání místo Šulisty. Osmnáctiletý volejbalista přidal povedenou plachtu, ale Liberec boduje po smeči Leikepa.
     
    19:14
    Šulista se pochopitelně vrací do hry. Jakub Janouch tlačil servisem, ale domácí snadno bodují po nekompromisním útoku Konečného.
     
    19:15
    Liberci se daří v poledních výměnách ztrátovat a to i nyní po servisu Sobotky.
     
    19:16
    A rázem to je "jen" o tři body. Tomáš Kriško se opřel do podání. A domácí přihrávače rozhodila teč pásky a Šulista ani Hýský neuspěli.
     
    19:17
    Liberec mohutně dotahuje ještě před koncovkou. Další podání o pásku musel brát West. Následně smečuje jen do sítě Tomáš Hýský. Trenér Kladna Milan Fortuník si bere oddechový čas.
     
    20:17
    Tomáš Kriško pokračuje na podání i po oddechovém čase. Šulista s přehledem přihrál, Konečný následně prvním pokusem bod nedal. Správka ale v kritický moment smečuje jen do připraveného dvojbloku.
     
    21:17
    Kladno se znovu dostává do pohodového vedení. Konečný přidává další eso, tentokrát na Aleše Správku, který odrazil míč jen do stropu. Liberec rychle reaguje oddechovým časem.
     
    22:17
    David Konečný stále za koncovou lajnou. Další dělovka domácího univerzála, Štokr poté útočil sice tvrdě, ale bod nedal. Následně Janouch znovu hledal Štokra, ale ten nebyl na jeho tradičním místě.
     
    22:18
    Galabov se vrací do hry místo Správky. Konečný servíruje jen do pásky.
     
    22:19
    Partik Indra střídá na podání Libora Leikepa. Druhý liberecký univerzál dokázal pořádně přitvrdil na servisu. Šulista z pipu neuspěl a to trestá Štokr.
     
    23:19
    Indra pokračuje na podání. Mladý univerzál libereckého týmu nyní ale přestřelil. Balon dopadl daleko do autu.
     
    24:19
    Pět setbolů pro Kladno. Místo Hýského přišel z lavičky na podání Bouza. Španělský smečař dokázal najít Galabova. Následně nedostal Štokr dobrou nahrávku a musel balon jen odevzdat a následně středem boduje Zajíček.
     
    24:20
    První setbol Liberec odvrací. Bouzův servis zpracoval Galabov. Veselého útok nebyl důrazný, ale útočit nemohl ani Konečný a Štokr nakonec přidává bod. Kladno si bere ještě oddechový čas.
     
    24:21
    Liberecká Dukla stahuje i další bod. Jan Štokr se pořádně opřel do servisu a je z toho eso. Moník přihrával jen na tribunu.
     
    25:21
    První sada jde na konto Kladna! Moník tentokrát dokázal přihrát na výbornou, následně West nahrál a Zajíček ukončuje první dějství.
     
    25:21
    První set skončil.
     
    0:0
    Začal druhý set.
     
    0:1
    Do druhého setu vstupuje o něco lépe Liberec. Po servisu Jana Štokra útočil po nízké nahrávce jen do pásky Šulista.
     
    1:1
    Kladno rychle srovnává stav druhé sady. Štokr servíruje daleko do zámezí.
     
    1:2
    Adam Zajíček přidal povedené podání, ale Štokr tentokrát dostal přesnou nahrávku a boduje smečí po lajně.
     
    2:2
    Jan Galabov na podání. Liberec měl k dispozici bodovku, ale Kriško smečuje jen do bloku Westa.
     
    3:2
    A Kladno se dostává i ve druhém setu do vedení. Westův servis mířil jen na Galabova, který přihrával do stropu.
     
    3:3
    Matthew West znovu za koncovou lajnou. Janouch vyzval k útoku Galabova a ten boduje povedeným pipem.
     
    3:4
    Dva body v řadě přidává také Liberec. Šulista ztroskotal na jednobloku Kriška.
     
    4:4
    Vyrovnaný úvod druhé sady pokračuje. Kladno boduje po další smeči Petra Šulisty.
     
    4:5
    Petr Šulista se představil na podání. Dvoumetrový smečař našel Kriška, následně neuspěl z pipu Galabov, ale v útoku ho zachránil Štokr, který vytlouká blok.
     
    5:5
    Po servisu Jakuba Janoucha přidává bleskový bod po souhře středem sítě Sobotka.
     
    6:5
    Kladno se vrací znovu před svého soupeře. Kriško dostal mizernou nahrávku od Janoucha a nemohl už útočit.
     
    6:6
    Teď už ale Liberec srovnává krok. Kriško boduje po útoku po lajně. Kladenská obrana odrazila míč do autu.
     
    6:7
    Tomáš Kriško je na podání. Slovenský smečař přidal kvalitní servisu na Moníka. Následně smečuje Konečný jen do připravené obrany a nabídnutou bodovku využívá Štokr.
     
    6:8
    Liberec vede při prvním technickém oddechovém čase o dva body. Kriškův servis našel Šulistu, od kterého se balon odrazil jen do stropu.
     
    7:8
    Kladno stahuje mírný náskok Severočechů. Kriško podává jen do sítě.
     
    8:8
    Dvoubodové vedení Liberci nevydrželo příliš dlouho. David Konečný už jako tradičně se opřel do servisu a je z toho další eso. Galabov znovu neměl na přihrávce šanci.
     
    9:8
    A další bod pro Kladno! Konečný pokračuje v odstřelování libereckého týmu. Nyní odrazil míč do autu Kopáček a na to reaguje oddechovým časem Michal Nekola.
     
    10:8
    A ani oddechový čas kladenského bombarďáka nezastavuje. David Konečný nyní podával o pásku, Kriško udržel míč ve hře, ale Janouch je následně přichycen v síti.
     
    10:9
    Až teď se prosazuje také Liberec. Konečný podává jen do autu.
     
    11:9
    Kladno si drží dvoubodové vedení. Leikepův servis našel Šulistu. Konečný neměl ideální nahrávku, ale dokázal se srovnat a přidává bod.
     
    11:10
    Tomáš Hýský je na podání. Liberec odpovídá útokem Galabova. Poslední slovo ve výměně měl ale až Štokr zalívkou.
     
    12:10
    Jan Štokr mohl snížit ze servisu, ale netrefuje dělovkou kurt.
     
    12:11
    Liberec se ale ve druhém setu drží v kontaktu. Domácí kapitán Adam Zajíček na podání zaměnstnal Galabova, ale Štokr boduje smečí po lajně.
     
    12:12
    Jan Galabov zatím neprožívá povedené utkání, ale nyní si připisuje eso! Šulista nedokázal přihrát.
     
    12:13
    A Liberec se ujímá po delším čase vedení. Hýský dokázal přihrát, poté West vyzval k útoku Konečného, ale ten bod nedal. Bodovku už Štokr využívá.
     
    12:14
    Galabov znovu dokázal zatlačil servisem. Šulista je na hlavním kůlu zablokován jednoblokem Janoucha.
     
    13:14
    Kladno ale přidává bod. Galabov podává do těsného autu.
     
    13:15
    Liberec se dostává do varu. Již patnáctý bod přidává na konto Severočechů David Konečný, který smečoval jen do pásky.
     
    14:15
    Kladno ale má stále co nabídnout. Pohlednou souhru Westa s Konečným zakončil domácí univerzál smečí do diagonály.
     
    14:16
    Po servisu Petra Šulisty boduje Liberec. Galabov se zlepšuje na přihrávce, následně mohl smečoval Kriško a je to při druhém technickém oddechovém čase o dva body.
     
    15:16
    Kladenští volejbalisté se ale znovu dostávají na dostřel. Po servisu Jakuba Janoucha útočil do středu kurtu Hýský.
     
    15:17
    Ale Dukla dokáže držet dvoubodové vedení. Vladimír Sobotka nedokázal servisem hosty potrápit, míč končí v síti.
     
    16:17
    Tomáš Kriško na podání. West nabídl nahrávku Hýskému, který se štěstím dostal míč na palubovku.
     
    17:17
    David Konečný přidává další kvalitní podání. Galabov nedokázal složit míč do kurtu a právě Konečný boduje smeč do diagonály.
     
    17:18
    Liberec si může prozatím oddechnout. Konečný sice přitlačil na podání, ale Galabov dokázal odztrátovat z hlavního kůlu.
     
    17:19
    A hned to je o dva body. Místo Leikepa přišel na podání Patrik Indra a liberecký univerzál dokázal přidal eso na Milana Moníka.
     
    18:19
    Patrik Indra pokračuje na podání. Nyní ale už jeho podání nebylo tak prudké a míč končí v síti.
     
    18:20
    Victor Bouza se dostává na podání místo Tomáše Hýského. Liberec ale snadno boduje po útoku Veselého středem sítě. Milan Fortuník si bere oddechový čas.
     
    18:21
    Po oddechovém čase se představil na podání Jan Štokr. Liberecký univerzál dokázal prvním úderem výměny pořádně pozlobit domácí hráče. Šulista nakonec mohl zakončovat, ale bod nedal. Bodovku proměňuje Galabov smečí do diagonály.
     
    19:21
    Kladno ještě ve druhém setu žije. Štokrův servis mířil jen do metrového autu.
     
    20:21
    Středočeši jsou zpět ve hře a ztrácejí jen bod. Adam Zajíček dokázal servisem rozhodit Galabova, který poté smečuje jen do autu.
     
    20:22
    Ale Dukla má stále výhodu dvou bodů. Zajíček nyní už nebyl tak agresivní a toho využil Janouch útokem na druhou přes.
     
    21:22
    Ve druhém setu ještě není nic rozhodnuto. Jan Galabov nepřidal takovou sérii jako ve střední části setu. Konečný boduje smečí do diagonály.
     
    21:23
    Správka střídá pro účel přihrávky Galabova. West ale kazí lehké podání do autu.
     
    22:23
    Drama v koncovce druhé sady pokračuje i po servisu Jakuba Veselého. Šulista dokázal procedit míč skrz blok Kriška.
     
    22:24
    Dva setboly pro Liberec! Petr Šulista nešetřil silou na podání, ale Galabov tentokrát obstál na přihrávce a Štokr vytlouká blok.
     
    23:24
    První setbol je pryč. Jakub Janouch našel servisem Moníka. Následně útočil nepřesně Hýský, ale Štokr odmítl ukončit set, když smečoval o pásku do autu.
     
    24:24
    Srovnáno! Vladimír Sobotka dokázal servisem zatlačit Správku, který nedokázal přihrát a je srovnáno.
     
    25:24
    Kladno má dokonce k dispozici setbol! Sobotkův servis byl znovu hodně nepříjemný pro libereckého kapitána. Správka přihrával daleko mimo hru. Michal Nekola si bere oddechový čas.
     
    26:24
    Kladnu se podařilo v koncovce otočit druhý set! Vladimír Sobotka se v první sadě trápil na podání, ale nyní to dokonale vynahrazuje. Správka dokázal přihrát, následně smečoval Kriško, ale našel jen blok Zajíčka. Kladno je jeden set od postupu do finále!
     
    26:24
    Druhý set skončil.
     
    0:0
    Začal třetí set.
     
    1:0
    Do třetího setu vstupuje na servisu Adam Zajíček. A Kladno pokračuje v tlaku. Veselý se středem neprosadil a to trestá na druhé straně Sobotka.
     
    1:1
    Kapitán Kladna pokračuje za koncovou lajnou. Štokr bod opět nedal, ale Konečný je při bodovce zablokován.
     
    1:2
    Liberec se dostává do vedení. Po servisu Jana Galabova přihrál výborně Šulista, ale také on byl ubráněn v poli. Na druhý pokus je dokonce domácí smečař zablokován.
     
    2:2
    Galabov přitlačil na podání, ale nyní končí balon jen v polovině sítě.
     
    2:3
    Dvoubodová minisérie také pro Kladno. Matthew West dokázal najít servisem Kriška, který byl nepřesnější a vše končí blokem Sobotky právě na Kriška. Konečný je ale přichycen v síti a bod tak jde na stranu Liberce.
     
    2:4
    Sobotka nyní zablokován Veselým, následně přehazuje domácí dvojblok Kriško.
     
    3:4
    Jakub Veselý je na podání. Kladno ale hrát nemuselo, servis jde do sítě.
     
    3:5
    Petr Šulista nedokázal dostat Liberec pod tlak servisem a Kriško snadno boduje smečí do středu kurtu.
     
    4:5
    Po servisu Jakuba Janoucha útočil úspěšně David Konečný, který vytloukl blok Kriška.
     
    5:5
    Kladno rychle maže dvoubodovou ztrátu. Sobotka podával o pásku, následně smečuje Štokr jen do autu.
     
    5:6
    Vladimír Sobotka pokračuje na podání. Tentokrát ale napálil balon jen do pásky.
     
    6:6
    Vyrovnaný úvod třetí sady pokračuje. Tomáš Kriško ale povedený servis nepřidal.
     
    6:7
    David Konečný v prvních dvou setech trápil soupeře servisem, ale nyní Kopáček přesně přihrál a Leikep boduje středem sítě.
     
    7:7
    Přetahovaná o každý bod pokračuje. Kladno srovnává stav po parádním pipu Šulisty.
     
    8:7
    Kladno vede při prvním technickém oddechovém čase o bod. Tomáš Hýský našel plachtícím servisem Kopáčka, následně Janouch nahrál Galabovovi, který ale smečuje diagonálně jen do autu.
     
    8:8
    Tomáš Hýský se postavil za koncovou lajnu i po oddechovém čase. Štokr po vysoké nahrávce na Moníka v poli nevyzrál. Domácí se ale už k útoku nedostali.
     
    9:8
    Jan Štokr na servisu. Balon ale z jeho ruky končí jen vedle postranní lajny.
     
    9:9
    Kapitán Kladna Adam Zajíček je na podání. Liberec ale odpovídá útokem Veselého středem sítě.
     
    10:9
    Jan Galabov se umí opřít do podání, ale nyní nezatlačil soupeře. West mohl kombinovat a Hýský proměňuje nahrávku smečí z pipu.
     
    11:9
    A už to je o dva body. West přitlačil servisem Kriška, který poté smečuje jen do bloku Vladimíra Sobotky.
     
    11:10
    Matthew West pokračuje na servisu. Americký nahrávač Kladna ale už nebyl tolik přesný. Kriško už byl pozorný na přihrávce a poté přidává také bod útokem do diagonály.
     
    12:10
    Jakub Veselý se představil na podání. Kladno ale odpovídá povedeným útokem Šulisty po lajně.
     
    12:11
    A právě autor posledního bodu je na podání. Šulistův servis našel jen Leikepa za páskou. Štokr byl poté ubráněn, ale Hýský až příliš riskoval při bodovce.
     
    12:12
    Jakub Janouch na servisu. Liberec srovnává krok po vyhozeném útoku Hýského. Dvě chyby domácího smečaře srovnávají stav.
     
    13:12
    Nyní už ale Hýský podržel svůj tým blokem. Následně si připisuje bodový blok Konečný.
     
    14:12
    Vladimír Sobotka je na podání. A Kladno si bere dvoubodové vedení zpět! Liberec si nedokázal připravit pozici pro útok a z bodovky se technicky prosazuje Konečný.
     
    14:13
    Kladenský blokař Sobotka pokračuje na servisu. Nyní ale už Liberec snižuje po útoku Leikepa.
     
    15:13
    Kladno se nenápadně přibližuje koncovce třetí sady. Po servisu Tomáše Kriška se nehrálo, balon jde do autu.
     
    15:14
    Ale liberecká Dukla je v kontaktu. David Konečný ve třetím setu ještě eso nedal, nyní nebyl daleko, ale Galabov boduje z hlavního kůlu.
     
    16:14
    Místo Leikepa přišel na podání Patrik Indra, který dělal domácím problémy ve druhém setu. Nyní ale Moníka nepřekvapil. Konečný měl ideální nahrávku a přidává důležitý bod smečí nad blokem. Kladno vede při druhém technickém oddechovém čase o dva body.
     
    17:14
    A už to je o tři body! Tomáš Hýský převedl povedené podání o pásku a ani Janouch, který byl velmi blízko nedokázal reagovat!
     
    18:14
    Kladno přidává další bod! Hýského servis nyní mířil na Kriška, který nepřihrál přesně a Zajíček byl na síti pozorný. Liberec si bere v kritickou chvíli oddechový čas.
     
    18:15
    Oddechový čas libereckému týmu pomáhá. Tomáš Hýský už nebyl tak nepříjemný na podání jako před krátkou pauzou. Míč končí v síti.
     
    18:16
    Druhý bod v řadě pro Liberec. Jan Štokr boduje přímo ze servisu. Hýský nedokázal přihrát.
     
    19:16
    Štokr ale nedokázal zopakovat razantní podání. Hýský dokázal snadno přihrát a poté smečuje po lajně Konečný.
     
    20:16
    Kladno už je velmi blízko postupu do finále. Adam Zajíček přitlačil plachtou Galabova, který odrazil míč jen rychle na palubovku.
     
    20:17
    Kapitán Kladna pokračuje na servisu. Tentokrát ale přetáhl podání do autu.
     
    21:17
    Za Liberec se nyní představil na podání Jan Galabov. Moník parádně přihrál, následně West vybídl Konečného, který přibližuje Kladno finále.
     
    21:18
    Liberec se ale ještě snaží zázračně otočit třetí sadu. Kriško boduje smečí do Hýského.
     
    22:18
    Už jen tři body schází kladenskému týmu! Jakub Veselý sice přidal kvalitní plachtu, ale Kladenští si dokázali přihrát a Konečný boduje.
     
    22:19
    Blažek přichází na podání místo Šulisty. Galabov výborně přihrát a Leikep snižuje smečí středem sítě.
     
    23:19
    Šulista se pochopitelně vrací do hry. Jakub Janouch na servisu příliš problémů Kladnu nenadělal. Konečný se neprosadil v útoku, ale poté neprošel blokem Kriško. Kriško nakonec posílá míč jen do anténky.
     
    24:19
    Pět mečbolů pro Kladno! Vladimír Sobotka přidal parádní podání na Galabova. Nakonec Janouch vyzval v nouzi Leikepa k útoku, který ale smečuje jen do autu. Michal Nekola si ještě bere oddechový čas.
     
    25:19
    Kladno je po roce znovu ve finále! Sobotkův servis našel o pásku Kopáčka, následně Janouch znovu nahrával Leikepovi, který ale poslal útok jen do bloku kladenského kapitána Adama Zajíčka.
     
    25:19
    Třetí set skončil.
     
    0:0
    Kladenští volejbalisté vyřazují v semifinálové sérii největšího adepta na titul Duklu Liberec 3:1 na zápasy. Svěřenci Milana Fortuníka si zahrají stejně jako v minulém roce o zlato!

    Kladno vstoupilo do zápasu mnohem lépe, ve střední pasáži úvodního setu se dostal na podání David Konečný, který dostal domácí do nadějného vedení. V koncovce ještě přidal kladenský univerzál další body a to stačilo na zisk důležité první sady. Ve druhém setu si Dukla vedla o něco lépe, dokázala dokráčet ve vedení až do samotné koncovky, ale tým okolo Jana Štokra nedokázal využít hned dva setboly. Vladimír Sobotka dokázal v kritickou chvíli potrápit liberecké přihrávače v čele s Alešem Správkou, dokonale otočil druhou sadu. Ve třetím setu už to bylo jasnější, Liberec nedokázal čelit kvalitní hře Matthewa Westa na nahrávce ani tvrdým útokům Davida Konečného.
     
    0:0
    Kladno se v bitvě o titul střetně s Karlovarskem. První zápas na kladenské půdě startuje již ve středu 18.4.

    To na Liberec čeká bitva poražených semifinalistů. Série o třetí místo proti Jihostroji České Budějovice začíná o den dříve 17.4. na jihu Čech. (19:47:57)

    Vít Schück

    Kladno volejbal cz: West, O. Fortuník – Hýský, Šulista, Kozak, Blažek, Bouza – Zajíček (C), Trojan, Sobotka, Syrůček – Gromadowski, Konečný – Moník
    Trenér: Milan Fortuník

    VK Dukla Liberec: Janouch, Piskáček – Kriško, Galabov, Kroužek, Správka (C) – Staněk, Veselý, Holubec, Leikep – Štokr, Indra – Kunc, Kopáček
    Trenér: Michal Nekola

    Rozhodčí: Jan Krtička – René Činátl
    Kladno 3 1 Liberec
    #1 Úterý 03.04.2018 • 18:00
    Liberec - Kladno 3:1
    #2 Pátek 06.04.2018 • 20:00
    Kladno - Liberec 3:0
    #3 Pondělí 09.04.2018 • 20:15
    Liberec - Kladno 2:3
    #4 Čtvrtek 12.04.2018 • 18:00
    Kladno - Liberec 3:0
    bahis siteleri