Bohemians 1905 – Jihlava 1:0 (kon.) | Jablonec – Brno 3:3 (kon.)
konec
FK Jablonec
3:3 (3:2)
FC Zbrojovka Brno
Neděle 22.04.2018, 13:00 • Sportovní areál Břízky, Jablonec nad Nisou • Juniorská liga – O umístění • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Z Jablonce se s vámi loučím a někdy příště se těším opět na počtenou! (15:03:42)
     
    Je dobojováno, dnešní utkání nakonec i přes šance obou mužstev v závěru vítěze nenašlo. Po přestřelce v první půli se hra zklidnila, Brno bylo v další části mírně lepší a zaslouženě vyrovnalo. Po remíze 3:3 se tak body dělí. Jablonec stále čeká na první vítězství v nadstavbě, zatímco Zbrojovka zůstává neporažena.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Zvítězit mohl Jablonec! Patrik Schön krásným přenesením hry vybídl Matěje Kubistu. Ten posílal míč na Tomáše Čvančaru, jenž byl úplně sám před brankou! Zákrokem za vteřinu dvanáct se ale prezentoval jeden z obránců Brna, který Čvančarovi doslova sebral balón z kopačky.
     
    89
    Luboš Petržilka v důležitém souboji zkušeně vystál Jiřího Koláčného, který se tak nedostal k ohrožení domácí svatyně.
     
    88
    Jiří Koláčný krásně narazil míč Marku Vintrovi. Ten napřáhl ze střední vzdálenosti, Jan Hanuš se natahoval marně, střela však proskákala těsně vedle branky!
     
    87
    Jablonečtí se dostali k pokutovému území. Po míči se poté natahoval Jaroslav Diviš, zastavil jej však praporek značící ofsajd.
     
    86
    Parádně to udělal Miroslav Kroutil, jenž na levém okraji pokutového území zahrál Luboši Petržilkovi na housle. Následný centr našel nohu Marka Vintra, který v obrovské šanci napálil Jana Hanuše!
     
    84
    Jaroslav Diviš dokázal i na zemi posunout míč do pokutového území. Škoda pro Severočechy, že nablízku neměl nikoho ze spoluhráčů.
     
    83
    Filip Holman při dalším průniku posadil na trávník Jiřího Piroch, ale ani teď nepřihrál včas. Z brejkové situace tedy hosté nic nezískali.
     
    82
    Filip Homan příliš dlouho váhal s přihrávkou a když ji na Marka Vintra přeci jen poslal, nacházel se už druhý jmenovaný v postavení mimo hru.
     
    81
    Z něj nikterak nezapršelo. K balónu se po zákroku domácí defenzívy dostal Dominik Hajdo, ale odkop se mu příliš nepovedl a hrát může znovu Brno.
     
    80
    Marek Vintr se ocitl na zemi. V ponechané výhodě se Zbrojovka ani nepokusila v akci pokračovat a bude mít k dispozici přímý kop.
     
    78
    Marek Vintr byl dostatek prostoru a s míčem na noze doběhl až na hranici šestnáctky. Následnou střelu úspěšně zblokoval přistoupivší Jiří Piroch!
     
    77
    Hra se v posledních chvílích poněkud kouskuje a ubývá nebezpečných situací. Ondřeji Vintrovi byl nyní správně odpískán útočný faul.
     
    76
    V souboji dvou hráčů s číslem 16 uspěl Patrik Šustr, který nedal Tomáši Čvančarovi šanci zakončit.
     
    75
    Jan Piroch míče doslova přitahuje, nyní odvrátil další centr do nebezpečného prostoru. Zanedlouho Brno zahodilo standardku a odevzdalo míč domácím.
     
    74
    Ondřej Vintr obdržel dobrý pas a tlačil míč po zemi před branku. Skvěle zasáhl ve skuzu Jan Piroch a z rohového kopí hosté nezahrozili.
     
    72
    Zbrojovka dnes oplývá kreativitou při řešení standardních situací. Po dalším parádním signálu dostal míč do běhu Marek Vintr a pořádně protáhl Jana Hanuše!
     
    71
    Hra je nyní trošku neučesaná a týmy se střídají v držení míče. V tuto chvíli rozehrává jablonecký brankář Jan Hanuš, jehož nákop zachytil Marek Zúbek.
     
    70
    Jiří Piroch byl při výskoku rozhozen a píšťalky sudího se ozývá znovu. Domácí budou v klidu rozehrávat z vlastní obranné poloviny.
     
    68
    Adam Kebísek u autové čáry složil na zelený pažit Adama Kebísla a rozhodčí Nenadál píská útočný faul.
     
    67
    Jablonec prohospodařil zdánlivě pohodlný náskok a okamžitě se stěhuje na útočnou polovinu, aby měl šanci na návrat do vedení. Hosté dobře brání.
     
    66
    Brno právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Dobře to udělal ONDŘEJ VINTR, který obešel protihráče na levé straně a z úhlu vystřelil. Jan Hanuš trošku zaspal a střelu, která mu letěla nad hlavou, nestihl vyrazit. 3:3!
     
    65
    Jaroslav Diviš byl nyní úspěšně odzbrojen a Filip Holman rozehrává rychlý protiútok brněnské Zbrojovky.
     
    64
    Jaroslav Diviš rozehrál standardku dalším skvělým centrem. Tentokráte se k hlavičce dostal David Breda, který mířil dobře na vzdálenější tyč, leč Jan Mrázek dokázal jeho pokus vyrazit!
     
    63
    Adam Kebísek se hnal za odraženým míčem. Hostující Matyáš Třasoň nepřipustil nebezpečí, zatáhl jej za dres a Kebísek skončil na zemi.
     
    61
    Miroslav Kroutil se dostal až do pokutového území. Ocitl se ale v obležení a následný pokus o nástřel před branku zastavil Luboš Petržilka.
     
    60
    Zelenobílí se znovu snaží trošku zklidnit hru a drží míč na svých kopačkách. Dobře to ve středu pole organizuje kapitán Denis Krištof.
     
    59
    Velká šance Moravanů! Po míči za obranu se natáhl Ondřej Vintr a z bezprostřední blízkosti dokázal zakončit. Trefil ovšem dobře vyběhnutého Jana Hanuše!
     
    58
    Adam Kebísek provedeným míčem po lajně oslovil Denise Krištofa, jenž už nezvládl přejít přes pozorného Dominika Hykše.
     
    56
    Jablonečtí nyní prožívají poměrně silnou pasáž. Další pobyt před soupeřovu svatyní už ale nebyl tak nebezpečný a Jan Mrázek bude vykopávat.
     
    55
    Jaroslav Diviš rozehrál přímý kop z pravé strany nadýcháním centrem. Jiří Piroch se k hlavičce nedostal, načež napálil Dominik Hajdo míč bez přípravy vysoko nad.
     
    54
    Brněnští mladíci se velmi povedenou kombinací dostávali na útočnou polovinu. Vše ukončil Adam Kebísek, jenž odkopl míč pryč.
     
    53
    Jiří Piroch raději otočil hru proti vlastní brance a přihrál Janu Hanušovi. Druhá perioda je zatím o poznání defenzivněji laděná.
     
    51
    Dominik Hykš motal jablonecké defenzivě hlavu u rohového praporku. Nakonec z toho však Brno nic nemá a bude se vykopávat od branky.
     
    50
    Luboš Petržilka nenechá Filipa Holmana uprchnout po lajně a po jeho zákroku poskakuje balón směrem k nedaleké přehradě.
     
    49
    Denis Krištof rozehrál standardní situaci ze čtyřiceti metrů nákopem před branku. Snadná práce pro Jana Mrázka, jemuž míč doskákal do rukou.
     
    48
    Luboš Petržilka dobře přenesl hru na Dominika Pleštila. Ten ještě poslal míč dozadu a Severočeši získávají území na útočné polovině.
     
    47
    David Breda se objevil za zády všech a mířil na bránu. Nakonec se odmával a odpískal ofsajd a domácí se hodně zlobí. Bylo to skutečně hraniční.
     
    47
    Miroslav Kroutil se dobře uvolnil na pravém křídle a centroval. Ke své smůle to bylo pro spoluhráče příliš dlouhé a míč přistál na hlavě dobře postaveného Adama Kebíska.
     
    46
    Opět hrajeme! Jiří Piroch musel okamžitě řešit nákop za obranu. Svoji práci zvládl dobře a Jablonec se ubránil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Bláznivý první poločas je za námi. Jablonec je o trošku lepším týmem a vede 3:2. Brno ale nemá důvod skládat zbraně, což ostatně naznačila jeho zvýšená aktivita ze závěru první půle. Jak nakonec utkání dopadne? Dozvíme se ve druhém poločase, který by měl začít přibližně ve 14:07.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Centr, který byl hlavou vrácený zpět před branku, v klidu zkrotil Jan Hanuš a drží míč pevně v rukavicích.
     
    45
    Brno je při chuti a snaží se o ještě jeden gól do kabiny. Filip Holman vybídl Marka Vintra, jehož rána z dvaceti metrů končí po teči rohovým kopem.
     
    44
    Brno právě vstřelilo branku!
    Přestřelka pokračuje, vidíme už pátý gól! Z korekce se raduje Zbrojovka, která se dostává na dostřel zásluhou FILIPA HOLMANA, jenž zúročil přihrávku do pokutového území neomylným zakončením k tyči.
     
    42
    Patrik Šustr se u postranní čáry snažil zbavit Tomáše Čvančary. To se mu nepodařilo a jablonecký hráč dostal kulatý nesmysl do zámezí.
     
    41
    Dominik Pleštil si naváděl míč na osu hřiště. Poté se dostal do kontaktu se soupeřem, ale píšťalka arbitra zůstala tentokráte němá a hra plyne dál.
     
    40
    Matyáš Třasoň nevěděl co s míčem, a tak jej vystřelil zpoza vápna. Ránu tečoval skluzující Denis Krištof a z následného rohu hosté nic nevytěžili.
     
    39
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Pokutový kop si vzal na starost DAVID BREDA. Zakončil k levé tyči, a jelikož se Jan Mrázek vydal na druhou stranu, berou si domácí zpět dvoubrankový náskok!
     
    37
    Penalta pro Jablonec! Dominik Hykš podrazil do pokutového území vnikajícího Davida Bredu. Ačkoliv se to hostům nelíbí, sudí Nenadál neváhal ani na chvilku a Miroslavu Kroutilovi ještě ukazuje žlutou kartu za protesty.
     
    35
    Rychlý Dominik Pleštil dostihl míč jen těsně za autovou čarou a následný centr před branku už tedy nebyl významný.
     
    34
    Brno právě vstřelilo branku!
    A máme sníženo! Zbrojovce se podařilo rychlou protiakcí dokonale dostat přes domácí obranu. MAREK VINTR poté stanul před Janem Hanušem a chladnokrevně jej obstřelil.
     
    33
    Následný rohový kop propadl na dosah Denisu Krištofovi, kterému chyběl kousek k zakončení.
     
    32
    Obrovská šance Tomáše Čvančary! Jablonecký forvard na hraně ofsajdu přebral přihrávku a pelášil sám na Jana Mrázka, který ho reflexivně vychytal.
     
    31
    Tlačenice u postranní čáry vyústila v autové vhazování ve prospěch domácích. Ti se však tentokráte nikam daleko nedostali.
     
    29
    Standardku rozehrál Marek Vintr, jehož centr k velkému zděšení trenéra Bekakise zastihl Jablonecké v nedbalkách. Kdyby byli hosté důraznější, mohli snadno přijít ke snížení.
     
    28
    Zbrojovka se snaží o udržení na útočné polovině. Dobrou práci odvedl Ondřej Vintr, jenž se po souboji s Jiřím Pirochem poroučel k zemi a píšťalka sudího se ozvala bez prodlení.
     
    27
    Dominik Pleštil výborně unikl po levém křídle a chytře nabízel balón do vápna. Jan Mrázek byl poměrně dost vyběhnutý, ale u volného míče byl k velkému štěstí Brna jako první obránce Dominik Hykš!
     
    25
    Dominik Pleštil rozehrával rohový kop z levé strany. Zvolil razantní centr, který Jan Mrázek lízl konečky prstů a situace se bude opakovat z pravé strany.
     
    24
    Standardku rozehráli hráči z moravské metropole vtipným signálem. Miroslav Kroutil poté centroval do ohně. Už se zdálo, že bude míč uklizen do prázdné branky, leč Jablonec situaci nějak dokázal přežít!
     
    23
    Tomáš Čvančara (JAB) tvrdě dohrál jednoho z hostů a vidí žlutou kartu. Stejně tak je oceněn Jan Sedlmajer (BNO), jenž se na jabloneckého hráče nenávistně vrhl.
     
    22
    Rozehrávku si po menších diskuzích ve vápna vzal na povel Dominik Hykš, jehož centr byl ovšem zcela neškodný a vycestoval mimo hřiště.
     
    20
    Brno bude mít k dispozici volný kop z inreresantní pozice. Domácí defenziva musí být pozorná, jedná se totiž o ideální pozici pro kvalitní centr.
     
    19
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Jablonečtí už vedou zaslouženě o dvě branky. Po dobře sehrané situaci na pravé straně vnikl do pokutového území Jaroslav Diviš a dokonale oslovil TOMÁŠE ČVANČARU. Ten už zblízka nemohl minout!
     
    18
    Luboš Petržilka odehrál centr mimo šestnáctku. Z uctivé vzdálenosti poté napřáhl Jan Sedlmajer, ale volej končí zcela mimo nebezpečné prostory.
     
    16
    Domácí jsou zatím lepším týmem a Zbrojovka se nemůže pořádně dostat do hry. Alespoň dílčí úspěch nyní zaznamenal Franco Antunes, jenž hlavou přerušil soupeřovu akci.
     
    15
    Na rohový kop si počíhal velice aktivní David Breda a parádně se položil do zakončení. Akrobatický pokus hlavou nakonec skončil jen velmi těsně nad horní tyčí!
     
    15
    Centr Jaroslava Diviše dokázali hosté zblokovat, ale tím nebezpečí nekončí, následuje totiž roh.
     
    14
    Už to vypadalo na velkou šanci Jablonce, ale David Breda byl nachytán v těsném ofsajdu. Souboj s gólmanem se tedy nakonec nekonal.
     
    13
    Dominik Hajdo si na levé straně narazil míč s Dominikem Pleštilem, načež se o slovo přihlásil Franco Antunes a dostal balón do bezpečí.
     
    12
    Hostující Filip Holman se poměrně dobře opřel do centru z pravé strany. Ránu z voleje úspěšně stlačil k zemi, ale branku a o několik metrů míjí.
     
    11
    Luboš Petržilka dobře odvrátil dalekonosný nákop Zbrojovky. Míč po jeho zásahu končí v zámezí a hosté budou vhazovat.
     
    10
    Po rohovém kopu domácích poslal bránící Dominik Hykš míč do vzduchu. Poté se snesl na hlavu Matěje Kubisty, jenž připravil Janu Mrázkovi snadnou práci.
     
    8
    Další situaci vyřešili hráči Jablonce poněkud zbrkle a po velice nepovedené ráně končí míč až za postranní autovou čarou.
     
    7
    Jablonec je i nadále při chuti a po levé straně vedl další akci. Tomáš Čvančara se dostal až k pokutovému území, přízemním centrem už ale nikoho v zeleném nenašel.
     
    6
    Jablonec právě vstřelil branku!
    A domácí z přímého kopu udeřili. Exekuce se chopil DAVID BREDA, jenž levou nohou krásně obstřelil zeď a brankář byl zcela bez šance. Pěkný gól, 1:0!
     
    5
    Tomáš Čvančara spěchal za dobrou přihrávkou za obranu a těsně za hranicí pokutového území jej skolil vyběhnuvší gólman Jan Mrázek a vidí za to žlutou kartu.
     
    4
    Jiří Piroch si v blízkosti vlastní branky trošku zahrával, leč nakonec zvládl napadajícího Ondřeje Vintra obejít a rozehrát do strany.
     
    3
    Centr do vápna domácí zvládli odvrátit. Posléze se do míče bez přípravy opřel Marek Vintr, ale rána mu nesedla.
     
    3
    Ondřej Vintr si tělem pokryl míč hned před trojlístkem napadajících Severočechů a Brno ještě získalo standardní situaci.
     
    2
    Tomáš Čvančara si dobře zpracoval skákavý balón a snažil se obelstít beka, což se mu už nepodařilo a Moravané budou vhazovat.
     
    1
    Dominik Hykš zastavil u autové čáry jabloneckou akci vystižením přihrávky. Zbrojovka obrací hru.
     
    1
    S malým spožděním zápas konečně začal. Výkopu se chopili domácí fotbalisté, kteří začínají první akci od vlastních zadních řad.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Rozhodčí Nenadál už za nefalšovaného letního počasí přivádí hráče obou mužstev na hrací plochu. Jablonec oblékl zelené dresy, Zbrojovka červené. Utkání za pár chvil započne!
     
    Úvodní sestavy:

    FK Jablonec: Hanuš – Piroch, Petržilka, Krištof (K), Pleštil, Diviš, Kebísek, Breda, Čvančara, Kubista, Hajdo.
    Náhradníci: Richter – Díl, Hlůže, Schön, Dostál, Zezulka, Maqastena.

    FC Zbrojovka Brno: Mrázek – Šustr, Zukal (K), Hykš, Sedlmajer, Kroutil, Franco, Vintr Ondřej, Vintr Marek, Třasoň, Holman
    Náhradníci: Formánek – Koláčný, Pyš, Zúbek, Dobrovodský.

    Rozhodčí: Nenadál – Vitner, Poživil..
     
    Jablonec zatím čeká na první vítězství v nadstavbě. V Plzni uhrál remízu 3:3 a na hřišti Třince 1:3 podlehl. Dnes nastoupí poprvé doma, což mu zcela jistě bude hrát do karet. Nastoupí však proti soupeři s o poznání lepší formou.

    Zbrojovka totiž vyhrála oba nadstavbové zápasy! Nejprve zvítězila po boji 2:1 v Olomouci, načež stejný výsledek zopakovala doma proti Plzni. V celé sezóně navíc předvádí o špetku lepší výkony než Severočeši.

    Naposledy se tato mužstva setkala téměř přesně před rokem a byla to krasojízda Jablonce, jenž zvítězil drtivě 5:1. Kdo se bude radovat dnes?
     
    Zdravím všechny fanoušky českého mládežnického fotbalu. Juniorská liga dospěla do nadstavbové fáze a my se společně zaměříme na utkání skupiny poražených. Narazí na sebe týmy FK Jablonec a FC Zbrojovka Brno. Sleduje náš přenos a užijte si aktuální informace!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 6. Breda, 19. Čvančara, 39. Breda (pen.) – 34. M.Vintr, 44. Holman, 66. O.Vintr

    Karty:   23. Čvančara (JAB) – 5. Mrázek (BNO), 23. Sedlmajer (BNO), 37. Kroutil (BNO)


    FK Jablonec: Hanuš – Piroch, Petržilka, Krištof (K), Pleštil, Diviš, Kebísek, Breda, Čvančara, Kubista, Hajdo.
    Náhradníci: Richter – Díl, Hlůže, Schön, Dostál, Zezulka, Maqastena.

    FC Zbrojovka Brno: Mrázek – Šustr, Zukal (K), Hykš, Sedlmajer, Kroutil, Franco, Vintr Ondřej, Vintr Marek, Třasoň, Holman
    Náhradníci: Formánek – Koláčný, Pyš, Zúbek, Dobrovodský.

    Rozhodčí: Nenadál – Vitner, Poživil.
    thejrc.org