Finsko – Česko 5:2 (kon.) | Švédsko – Rusko 3:1 (kon.)
konec
Švédsko
3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Rusko
Sobota 28.04.2018, 15:30 • Hovet, Stockholm • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne z tohoto zápasu vše, přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. Na počtenou! (17:49:52)
     
    Rusové nevyhráli ani jediné utkání na uplynulých Carlson Hockey Games a moc spokojení nemohou být ani se svým výkonem na turnaji ve Švédsku. Proti domácímu týmu dnes krom pár světlých chvilek předvedli celkem bídný výkon a po porážce 1:3 opouštějí střetnutí bez bodu. Tři korunky byly dnes jasně lepším celkem a jejich úspěch je zasloužený.
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 27 – 24
    Vhazování: 21 – 30
    Trestné minuty: 8 – 16
    Využití přesilovek: 0/3 – 0/4
     
    Hráči utkání
    SWE: Oliver Ekman-Larsson
    RUS: Sergej Andronov
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Marčenko poslal dlouhou přihrávkou do útoku jednoho ze svých spoluhráčů, který ale z pravého kruhu pro vhazování úplně přestřelil švédskou klec.
     
    59:16
    Hra se drží před Košečkinovou klecí, častěji jsou na kotouči Rusové. Těm se momentálně vůbec nedaří se prokousat ven z vlastního obranného pásma.
     
    58:20
    Mika Zibanejad se teď dostal na kotouč v útočném pásmu a snažil se vyhnout dravým obráncům soupeře, kteří jej nakonec zvládli zneškodnit.
     
    56:53
    Švédové se opět osvobozují, tohle oslabení už asi přežijí bez inkasované branky. Tentokrát se ale nadřeli mnohem více než kdykoliv předtím v utkání.
     
    55:51
    Třem korunkám se podařilo už dvakrát vyhodit, hosté se ale v obou případech bleskově dostali zpět na kotouč a vrátili se do útočného pásma.
     
    55:14
    Přesilovka pro hosty. Jacob de la Rose (SWE) míří na dvě minuty na trestnou lavici za krosček a v ne úplně ideální situaci tak oslabuje svůj celek.
     
    54:27
    Rusům vstřelená branka dodala notnou dávku energie, momentálně se snaží znovu prorazit za modrou. Švédové je zatím zvládají držet na uzdě.
    53:37 Alexej BYVALCEV - 3:1
     
    53:37
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná se nakonec přeci jen prosazuje a šest a půl minuty před koncem základní hrací doby snižuje vedení soupeře na dvě branky! Na kruhu se teď uvolnil útočník Chabarovsku ALEXEJ BYVALCEV a přesnou ranou rozvlnil síť švédské svatyně. Asistence: Ilja Kablukov.
     
    52:27
    Grigorenko se dostal do bezprostřední blízkosti brankoviště a zakončil, připravený Hellberg puku do cesty postavil beton a jeho štít je tak stále čistý.
     
    50:59
    Košečkin teď musí být ve střehu, obrana před ním začíná opět selhávat a Švédové zkouší své štěstí čím dál tím častěji.
     
    49:56
    Domácím se po delší době podařilo prorazit za modrou čáru a usadit se před brankou. Momentálně kombinují, ke střeleckému pokusu se zatím neodhodlali.
     
    48:54
    Pronikajícího hosta nyní na modré zastavila dvojice skandinávských hráčů. Jeden z nich se následně dostal na kotouč a rozehrál jej dopředu.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 18. Norman (Janmark), 34. Pilut (Kempe), 35. Nilsson – 54. Byvalcev (Kablukov)


    Švédsko: Hellberg (A. Nilsson) – J. Klingberg, E. Gustafsson, A. Larsson, Ekman-Larsson, Almqvist, Wikstrand, Brännström, Pilut – L. Andersson, Zibanejad, Janmark – Petterson, Backlund, Kempe – Pääjärvi, Jo. Larsson, J. de La Rose – C. Klingberg, Norman, Everberg – Nilsson.
    Rusko: Košečkin (Šesťorkin) – Marčenko, Nestěrov, Chafizullin, Kiselevič, Běreglazov, J. Jakovlev, Trjamkin, Gavrikov – Šalunov, Andronov, Grigorenko – Dadonov, Anisimov, Bučněvič – Sošnikov, Tkačov, Galijev – I. Michejev, Kablukov, Mamin – Byvalcev.

    Rozhodčí: Salonen, Pajula (oba FIN) – Persson, Malmqvist (oba SWE).
    thejrc.org