Amiens – PSG 2:2 (kon.)
konec
Amiens SC
2:2 (0:1)
Paris Saint-Germain
Pátek 04.05.2018, 20:45 • Stade de la Licorne, Amiens • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký páteční večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu zahajovací utkání šestatřicátého kola francouzské Ligue 1 a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Amiens SC a Paris Saint-Germain FC. Zápasem Vás provede Vendula Zdražilová.
     
    Amiens SC

    Domácí celek je v tabulce na třináctém místě a v poklidu tak dohrává sezónu. Na svém kontě mají fotbalisté Amiens jednačtyřicet bodů a baráži o udržení se v nejvyšší soutěži by se měli vyhnout. Na toto místo, které odsuzuje týmy k baráži, mají náskok devíti bodů, který by si měli udržet. Dnes by rádi přidali aspoň bod, který by byl definitivní pojistkou, ovšem proti pařížskému týmu to nebudou mít vůbec jednoduché.
     
    Paris Saint-Germain FC

    Hosté z Paris Saint-Germain jsou čerství šampioni francouzské ligy, když po dvou letech potěžkali pohár pro vítěze celé sezóny v Ligue 1. Mají tak i samozřejmě jistotu pro nadcházející sezónu v Lize mistrů. Sezónu už také pouze dohrávají, ale rozhodně by rádi přidali další vítězství. Na svém kontě mají hráči PSG jednadevadesát bodů a chtějí pokořit hranici magické stovky. K tomu potřebují bodů devět. Pokud by tedy zvítězili ve třech posledních kolech, stobodového zisku by se tak dočkali. Dnes nás tak čeká zajímavý zápas, který si nenechte ujít.
     
    Vzájemná utkání

    Naposledy v ligovém ročníku se oba celky utkaly v srpnu loňského roku, kdy tehdy domácí PSG zvítězilo 2:0. Jeden duel sehrály oba týmy ještě v lednu letošního roku v rámci francouzského poháru a i v tomto střetnutí zvítězil pařížský celek 2:0. Domácí tak mají svému soupeři dnes co vracet.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Amiens SC: Gurtner (C) – Cissokho, Adénon, Dibassy, Avelar – Monconduit, Zungu – Cornette, G. Kakuta, Manzala – Mou. Konaté.
    Náhradníci: Bouet – El Hajjam, Bodmer, Gakpé, Bourgaud, Ielsch, Fofana.

    Paris Saint-Germain FC: Aréola – Meunier, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa – Lo Celso, Motta (C), Nkunku – Di María, Cavani, Pastore.
    Náhradníci: Trapp – Dani Alves, Berchiche, Rimane, Diarra, Rabiot, Mbappé.

    Rozhodčí: Ben El Hadj – Pasqualotti, Boudikian.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání bylo zahájeno výkopem, který provedli hosté z PSG a hned se vydali do prvního útoku tohoto zápasu.
     
    1
    Nakonec ale o míč přišli a Aréola musel poprvé zasahovat po střele Cornetteho.
     
    1
    Hned na to pak už zaútočili hosté, Ángel Di María hledal vysokým pasem nabíhajícího Cavaniho, ale druhý jmenovaný na míč nedosáhl.
     
    2
    Poté Gurtner provedl odkop od své branky a poslal útočit svůj tým. Tedy ten domácí.
     
    3
    Thiago Motta potáhl akci podél levé strany, nikoho svou přihrávkou před domácí brankou nenašel. Kurzawa nakonec balón získal, ale jeho pokus zaletěl mimo tři tyče.
     
    4
    Nyní to zkoušel v další akci hostů Pastore, ale těsně před brankou Amiens poslal míč vysoko nad.
     
    4
    Agilní hosté ale vybojovali míč zpět a Ángel Di María se napřáhl ke střele ke vzdálenější tyči, ale bylo to opět hodně vedle Gurtnerovy branky.
     
    5
    Zatím se hraje převážně na jednou branku, a to na tu domácí. Hosté potvrzují roli velkého favorita a neustále obtěžují před Gurtnerovou bránou.
     
    6
    Ángel Di María byl u zrodu další akce PSG, z dobrých dvaceti metrů trefil míč z voleje, ale bylo to hodně vysoko nad branku Amiens.
     
    7
    Po náznaku akce hráčů Amiens sebral balón Javier Pastore a hned s ním unikl směrem k brance Grutnera.
     
    7
    Di María znovu dostal míč na kopačku, ale po jeho střele ze vzduchu zablokovala jeho pokus obrana Amiens.
     
    8
    Issa Cissokho nastartoval své motory a uháněl směr hostující branka, ale v pádu poté kousek před velkým vápnem o balón přišel.
     
    9
    Meunier odehrál míč od vlastní branky a pomalu hráči PSG zakládají další útok.
     
    9
    Thomas Monconduit poté ve středu hřiště zachytil rozehrávku Thomase Meuniera a odkopl míč do bezpečí.
     
    10
    Cavani se prodral mezi obranu domácích, ale nakonec se do žádného zakončení nedostal. Hru tak na druhou stranu otáčejí zase domácí fotbalisté.
     
    11
    Moussa Konaté se dostával do zajímavé akce a unikal podél levé strany před branku hostů, ale byl mu odmáván ofsajd. Rázem tak skončil další náznak domácí akce.
     
    12
    Di María vysunul na pravé straně Edinsona Cavaniho, ten poté směřoval k rohu velkého vápna, ale hned na to ztratil balón.
     
    12
    Na polovině Amiens roztáhli další akci hosté, ale do blízkosti Gurtnerovy branky se nedostali. Obrana Amiens jednoduše zamkla svůj prostor před brankou a nepustila hosty do další akce.
     
    13
    Z dálky vyzkoušel pozornost Aréoly Danilo Avelar, ale to byla pro brankáře hostů lahůdka. Míč bez problémů ukryl do rukavic a odkopl ho od svého zařízení.
     
    14
    Další ofsajd zastavil agilního Issu Cissokhoa, který se poté zlobil. Byl totiž v dalším zajímavém úniku před hostující branku.
     
    15
    Kurzawa sebral míč domácím a založil pak další akci hostů, ti se ale ke střele nedostali.
     
    16
    Volný přímý kop budou mít hosté po faulu domácího celku.
     
    16
    Ten rozehrál Pastore, ale jeho centr do pokutového území nezamířil a z této standardní situace tedy nezapršelo.
     
    17
    Pařížané se pokusili projít přes obranu domácích. Pastoremu se to povedlo, ale poté těsně před velkým vápnem zakročila znovu obrana Amiens.
     
    18
    Presnel Kimpembe zastavil střelu Avelara z levé strany a pomohl tak brankáři Aréolovi, který pak sám nemusel vůbec zasahovat.
     
    19
    Obrana Amiens se musela vracet rychle zpátky do obrany. Meunier totiž dostal míč před velkým vápnem na pravou nohu a poté svou střelou málem ohrozil Gurtnera.
     
    20
    Domácí vybojovali autové vhazování, ale na vlastní polovině, takže to budou mít dále k hostující bráně.
     
    21
    O míč nakonec přišli a do útoku tak míří znovu hosté, kteří se pokusí opět ohrozit Gurtnerovu bránu.
     
    22
    A tentokráte se do ofsajdové pasti dostal hostující Edinson Cavani, jenž se také do zakončení nemohl dostat. U míče tak budou domácí hráči.
     
    22
    Cavani našel lobem nabíhajícího Ángela Di Maríu, jenž z pravé strany pokutového území napálil míč z voleje, ale mezi tři tyče se po povedené akci netrefil.
     
    23
    Pastore hledal centrem před v pokutovém území před brankou Cavaniho, do jeho přihrávky ale vložil svou nohu Thomas Monconduit a zakopl balón za zadní čáru. Rohový kop pro PSG.
     
    24
    Do pokutového území pak přilétl nadýchaný centr na Meuniera, který nejprve odstrčil domácího hráče a pak hlavou branku netrefil. Sudí nakonec posoudili jeho počínání jako faul a u balónu tak budou domácí.
     
    25
    Lo Celso poslal zpětnou přihrávku na Meuniera, ten ji ale nezachytil a obránce domácích Khaled Adénon poslal míč do středu hřiště.
     
    26
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Nyní se už favorit utkání prosazuje a otevírá účet dnešního utkání. Javier Pastore uvolnil krásnou přihrávkou EDINSONA CAVANIHO, který poté mezi obranou Amiens poslal z pravé strany balón ke vzdálenější tyči. Gurtner tak na něho nedosáhl – 0:1. Asistence: Javier Pastore.
    26. Edinson CAVANI - 0:1
     
    27
    A hned na to se zrodila další akce hostů, po které střílel znovu Cavani, ale tentokráte se do listiny střelců nezapsal.
     
    28
    Kakuta chtěl obrat o míč hostujícího hráče, ale ten se nenechal a nakonec se hráči PSG dostali zase před domácí branku, kde ovšem nevystřelili.
     
    29
    Issa Cissokho založil další akci domácích, na levé straně poté poslal míč před branku, kde si seběhl Moussa Konaté, ale včas zasáhl Marquinhos.
     
    30
    Christopher Nkunku se prosmýkl mezi dvěma hráči domácích a dostal balón k Pastoremu, jenž střílel zblízka, ale jeho dělovka pak skončila mimo domácí branku.
     
    32
    Hosté po vstřelení branky více ožili a stále hrozí před domácí brankou. Nyní se zaskvěl Gurtner, jenž chytil míč po střele Pastoreho do svých rukavic.
     
    32
    Nkunku znovu dobře viděl Ángela Di Maríu, který míč napálil na branku domácích. Ale obrana ho srazila za zadní čáru. Di María tak zahraje další rohový kop pro PSG.
     
    33
    Cavani poté sebral centr od rohového praporku a svou střelu umístil mimo tři tyče.
     
    34
    Christopher Nkunku střílel z hranice velkého vápna a jeho ránu poté rukavicemi vyboxoval do strany Gurtner. Před ním ještě dorážel Pastore, ale opět z toho nic nebylo. Nicméně PSG vybojovalo alespoň další rohový kop.
     
    35
    Edinson Cavani fauloval Thomase Monconduitu a poté si vyslechl domluvu hlavního sudího. U míče jsou v tuto chvíli domácí hráči.
     
    37
    Thomas Meunier z pravé strany velkého vápna poslal centr do pokutového území, tam si ho ale sebrali hráči Amiens.
     
    38
    Kakuta špatně zpracoval míč od svého spoluhráče a jeho střela poté neměla takovou razanci, jak by si představoval. Další slibná šance Amiens tak končí zmarem.
     
    39
    Už zase hosté unikli bleskově na polovinu Amiens, kde už kombinují před brankou Gurtnera, který se tak musí mít zase na pozoru.
     
    39
    Hosté vybojovali další rohový kop.
     
    40
    Ángel Di María ho zahrál nakrátko. Poté se k míči dostal Christopher Nkunku, ovšem jeho střela také mezi třemi tyčemi nekončí.
     
    41
    Z výskoku se k míči dostal Thomas Meunier, ale hned o něj přišel. Do akce se tak vydal Harisson Manzala, ale jeho následná střela z dálky se neujala.
     
    42
    Ángel Di María mohl navýšit hostující vedení, ale po jeho střele bravurně zasáhl domácí brankář.
    42. Di María svou střelou nechal vyniknout Régise Gurtnera, který reflexivně vyboxoval míč do bezpečí.
     
    43
    Cavani číhal na přihrávku na polovině domácích, té se ale nedočkal a bleskově se na opačný konec hřiště přesunuli domácí fotbalisté.
     
    44
    Nyní rohový kop rozehrají domácí hráči.
     
    45
    Nic z toho ale nebylo. Kurzawa dostal míč do bezpečí a v tuto chvíli hlavní sudí fouká do píšťalky a ukončuje první poločas. Nenastavil tak ani minutu navíc, nebylo třeba.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi. V něm jsme viděli jednu branku. Hosté měli drtivou část první části hry územní převahu. V šestadvacáté minutě se pak prosadil Edinson Cavani, jenž se trefil ke vzdálenější tyči. Hosté mohli několikrát vedení navýšit, ale do sítě se už netrefili. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne přibližně ve 21:50.
     
    Střely na branku: 2 – 3
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí se hned dostali do šance a Aréola musel vytáhnout úspěšný zákrok. Poté dostal míč za zadní čáru a následovat tak bude rohový kop pro Amiens.
     
    47
    Aréola musel znovu zasahovat. Prostor u své pravé tyčky si pohlídal a podržel svůj tým.
     
    47
    Amiens právě vstřelilo branku!
    A aktivitu úvodních minut ve druhém poločase korunují domácí hráči vyrovnáním. MOUSSA KONATÉ se dostal za obranu hostů a poté z pravé strany pokutového území napálil míč ke vzdálenější tyči a Aréola tak byl bez šance – 1:1. Je vyrovnáno a začíná se tedy znovu od začátku. Asistence: Thomas Monconduit.
    47. Moussa KONATÉ - 1:1
     
    49
    Domácí si tak vyrovnání zasloužili, za svou aktivitu před brankou hostů. Ti byli v obraně vysloveně laxní.
     
    50
    Domácí se dostali do další šance před brankou PSG a tentokráte musela zasahovat obrana pařížského celku, která svému brankáři pomohla.
     
    51
    Na druhé straně Lo Celso levačkou poslal míč jen těsně vedle levé tyče Gurtnerovy branky. Ten tak bude mít odkop.
     
    52
    Hráči Amiens se snažili projít na polovinu hostů, ale tentokráte je obrana PSG nepustila před vlastní branku.
     
    53
    Ángel Di María levačkou pálil z hranice velkého vápna a Gurtner tak vytáhl míč za sebe. Rohový kop pro Paris Saint-Germain.
     
    54
    Ale z této standardní situace opět nezapršelo a odkop od své branky tak provede Régis Gurtner.
     
    54
    Manzala svou střelou napálil jen holenní chránič Nkunka a hosté pak otočili hru na druhou stranu. Ale na polovině hřiště o něj přišli a do akce šli domácí. A vybojovali rohový kop.
     
    55
    Alphonse Aréola pak sebral míč přímo z rohu do rukavic a odkopl ho až na polovinu Amiens. Tam střílel Pastore, ovšem jeho rána mu nesedla a míč tak skončil mimo tři tyče.
     
    56
    Tváří v tvář Aréolovi se dostal jeden z hráčů domácích, ovšem byl v ofsajdové pasti a to postrannímu sudímu neuniklo. Akce domácích je tak u konce.
     
    57
    Hosté zvýšili tempo hry a Cavani se snažil o zakončení z pravé strany, ale jeho projektil mezi tři tyče nezaplul.
     
    59
    Zungu doslova odhodil Nkunka na zem a od hlavního rozhodčího tak inkasuje první žlutou kartu v tomto utkání.
     
    61
    Tempo hry nyní trošku opadlo, oba celky se nedostaly do blízkosti soupeřovy branky.
     
    61
    Nyní už ale zahrozili domácí hráči a vybojovali volný přímý kop z pravé strany. Z této akce ale znovu nic nebylo.
     
    63
    Hosté v útoku byli znovu hodně pasivní a jejich pokusy o střely skončily na obraně Amiens. A domácí hráči pak zakládají bleskovou akci na druhé straně.
     
    64
    Kurzawa se dostal na vlastní polovině k míči a odpálil ho až před branku domácích. Tam ale byl připravený Gurtner, jenž ho vrátil na druhou stranu.
     
    64
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Z ničeho nic se dostali do šance hosté a je z toho druhá branka. CHRISTOPHER NKUNKU dostal pas těsně před velké vápno a potom nádherným lobem prostřelil brankáře Gurtnera, když se trefil přesně k levé tyči jeho branky – 1:2. Asistence: Thiago Motta.
    64. Christopher NKUNKU - 1:2
     
    66
    Střídání v týmu Amiens SC: ze hřiště odchází Quentin Cornette, přichází Serge Gakpé.
     
    68
    Hosté jsou nyní týmem, který diktuje tempo hry a opět zaútočili před brankou domácích. Tentokráte si ale Gurtner vše ohlídal.
     
    70
    Akce vystřídala akci a v té další se ocitli opět hosté, když se dobrou střelou prezentoval Edinson Cavani, který ale míč netrefil přesně a mezi třemi tyčemi neskončil.
     
    71
    Efektní patička Cavanimu nevyšla a k míči se tak dostali znovu domácí hráči, kteří už se ženou do další útočné akce na druhé straně.
     
    72
    Christopher Nkunku dostal přihrávku do běhu a z levé strany vyslal přízemní střelu, ta ale skončila jen vedle domácí branky.
     
    73
    Nyní to zkoušel jeho spoluhráč Pastore, ale také on nebyl přesný. Další jeho střela tak zamířila jen do obrany domácího celku.
     
    73
    Ángel Di María pravačkou poslal míč vysoko nad břevno domácí branky. Hosté mají nyní tlak a snaží se své vedení opět navýšit.
     
    74
    Střídání v týmu Amiens SC: ze hřiště odchází Thomas Monconduit, přichází Guessouma Fofana.
     
    75
    Cavani po přihrávce od Kurzawy střílel na branku domácích a míč pak zamířil jen do rukavic Gurtnera.
     
    76
    Ke vzdálenější tyči střílel Kakuta střelou po zemi, ale jeho střelu zablokovala pozorná hostující obrana, která tak poslala balón opět na druhou stranu.
     
    77
    Javier Pastore se napřáhl pravačkou z pravé strany pokutového území a míč poslal jen těsně vedle branky domácích. Jeden z obránců pak tečí poslal míč za zadní čáru a následuje rohový kop pro PSG.
     
    78
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Thiago Motta, přichází Adrien Rabiot.
     
    79
    Lo Celso poslal míč Cavanimu, ten se střelou váhal dlouho a nakonec po nápřahu pouze promáchl.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky tohoto zápasu a u míče jsou domácí, kteří se dostávají před branku hostů.
     
    80
    Amiens právě vstřelilo branku!
    A hned je z toho vyrovnání! MOUSSA KONATÉ střílel uvnitř velkého vápna přímo doprostřed branky hostů, Aréola si na míč sáhl, ale nakonec vyrovnávací brance nedokázal zabránit – 2:2. Asistence: Gäel Kakuta.
    80. Moussa KONATÉ - 2:2
     
    81
    Střídání v týmu Amiens SC: ze hřiště odchází Harisson Manzala, přichází Mathieu Bodmer.
     
    83
    Fofana ostře zajel do Nkunka a dostává za to žlutou kartu.
     
    84
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Christopher Nkunku, přichází Kylian Mbappé.
     
    85
    Gaël Kakuta se rozhodl střílet z velké dálky a jeho rána pak zamířila jen vysoko nad branku PSG. Následovat tak bude odkop od ní, který provede Aréola.
     
    87
    Zápas jde do finále. U míče jsou hosté, kteří zvyšují svůj tlak, ale zatím se jim nepovedlo znovu strhnout vedení na svou stranu.
     
    88
    Meunier potáhl akci na pravé straně a do zakončení se pak dostal on sám, ovšem jeho střela po zemi zamířila mimo tři tyče.
     
    89
    Další akce na straně PSG, ovšem střela Di Maríi znovu skončila jen v náruči domácího brankáře. Ten tak bude mít k dispozici další odkop.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastaví ještě čtyři minuty navíc.
     
    90+2
    Na obou stranách se zrodilo několik nepřesností a až nyní se k míči dostali hosté, kteří vybojovali další rohový kop.
     
    90+3
    Jenže ten hráči PSG nezahráli příliš dobře, míč skončil jen na obraně Amiens a domácí tak míří na druhou stranu.
     
    90+3
    Další šance Di Maríi, která gólem neskončila. Dnes je pro tohoto hráče gól asi zakletý.
     
    90+4
    U míče jsou znovu domácí hráči a v závěru utkání se tak ještě pokusí ohrozit Aréolovu branku. Jenže Mathieu Bodmer balón napálil jen vysoko nad.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté sice v utkání dvakrát vedli, ale domácí hráči dokázali vždy odpovědět a nakonec se zrodila remíza 2:2. Hosté tak mají už druhou dělbu bodů za sebou. Pro domácí je to zisk bodu, který má cenu výhry. S velkým favoritem drželi krok a po zásluze tak získali aspoň jeden bod.
     
    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 4:10. Rohy: 3:13. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 14:10.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (22:40:34)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 47. Mou. Konaté (Monconduit), 80. Mou. Konaté (G. Kakuta) – 26. Cavani (Pastore), 64. Nkunku (Motta)

    Karty:   59. Zungu (AMI), 83. Fofana (AMI)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 4:10. Rohy: 3:13. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 14:10.
    Amiens SC: Gurtner (C) – Cissokho, Adénon, Dibassy, Avelar – Monconduit (74. Fofana), Zungu – Cornette (66. Gakpé), G. Kakuta, Manzala (81. Bodmer) – Mou. Konaté.
    Náhradníci: Bouet – El Hajjam, Bodmer, Gakpé, Bourgaud, Ielsch, Fofana.

    Paris Saint-Germain: Aréola – Meunier, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa – Lo Celso, Motta (C) (78. Rabiot), Nkunku (84. Mbappé) – Di María, Cavani, Pastore.
    Náhradníci: Trapp – Dani Alves, Berchiche, Rimane, Diarra, Rabiot, Mbappé.

    Rozhodčí: Ben El Hadj – Pasqualotti, Boudikian

    Diváci: 11 676
    bahis siteleri