Rakousko – Slovensko 2:4 (kon.) | J. Korea – Lotyšsko 0:5 (kon.) | Česko – Švýcarsko 5:4 (1:0 po s.n.)
Finsko – Norsko 7:0 (kon.)
konec
Jižní Korea
0:5 (0:2, 0:1, 0:2)
Lotyšsko
Úterý 08.05.2018, 16:15 • Jyske Bank Boxen, Herning • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na branku: 16 – 39 (18:41:04)
     
    Je konec! Lotyšsko s naprostým přehledem zvládlo roli favorita a vítězí v dnešním utkání s Jižní Koreou vysoko 5:0! Lotyši po celou dobu kralovali a nedali soupeři šanci. Korejce dnes brzdila nedisciplinovanost. Lotyšsko si v dnešním střetnutí zahrálo devět přesilových her a dvě z nich dokázalo využít. Jedinou kaňkou na lotyšském vítězství je zranění Andrise Džerinše, který ze zápasu odstoupil už v první třetině. Jižní Korea tak nadále čeká na první bod, zatímco Lotyšsko bude bojovat o postup do čtvrtfinále!
     
    Konec zápasu.
    59:59 Roberts BUKARTS - 0:5
     
    59:59
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyši tři desetiny před koncem utkání přidávají pátou branku! Favorit svého soupeře zcela rozebral! ROBERTS BUKARTS stál na správném místě a s naprostým přehledem uklidil puk do odkryté branky! Asistence: Rodrigo Abols, Miks Indrašis.
     
    59:15
    Lotyši se drali za odraženým kotoučem, ale Jong-čon I se obětavě vrhl proti kotouči a vyhodil jej za modrou čáru. Duel se už pouze dohrává.
     
    58:54
    Michael Swift je na konci utkání velmi frustrovaný a vrací se na trestnou lavici. Tentokrát dostává dvě minuty za krosček.
     
    58:43
    Jižní Korea hraje v plném počtu.
     
    58:06
    Rodrigo Abols nahodil puk od modré čáry. Před brankou jeho pokus ještě tečoval Rihards Bukarts, ale puk se od jeho hole odrazil mimo tři tyče.
     
    57:43
    Elvis Merzlikins nyní raději schoval vysoké nahození do lapačky. Lotyšský brankář tak přerušil hru a je velmi blízko k zapsání čistého konta.
     
    57:15
    Won-čong Kim vyvezl puk do středního pásma a snažil se jej nahodit za branku Lotyšska, jenže trefil prvního soupeřova hráče před sebou.
     
    56:43
    Michael Swift už to tentokrát přehnal a je vyloučen! Korejský hráč dostává dvě minuty za sekání.
     
    56:37
    Michael Swift napadal rozehrávku soupeře. Swift sice na puk nedosáhl, ale brankáře lotyšské reprezentace počastoval pěknou ledovou sprškou.
     
    56:15
    Balcers hledal přihrávkou před branku právě Jevpalovse, ale před druhým jmenovaným kotouč na poslední chvíli tečoval jeden z obránců.
     
    55:40
    Jevpalovs jel sám na korejského brankáře, snažil se jej rozhodit klamavým pohybem ramen, jenže Matt Dalton předvedl další super zákrok!
     
    55:10
    Won-čon Kim bekhendem hledal Younga, jenže tomu kotouč uzmul Balcers a projel s ním za modrou čáru. Jeho rána z úhlu však nebyla přesná.
     
    54:17
    Vitalijs Pavlovs sice projel do útočného pásma, jenže byl příliš rychlý a projel do ofsajdu. Vhazovat se nyní bude ve středním pásmu.
     
    54:03
    Cibulskis nahodil puk ze středního pásma. Jeho prudké nahození minulo korejskou branku a kotouč pouze zaduněl o zadní mantinel.
     
    53:10
    Michael Swift o sobě dal vědět ostrým zákrokem na Rihardse Bukartse a ostrým zákrokem jej poslal k zemi. Rozhodčí ale nechává pokračovat ve hře.
     
    52:45
    Gints Meija udržel puk v rohu útočného pásma, našel Abolse, který mohl pálil, ale zvolil zpracování a kotouč mu utekl daleko od hokejky.
     
    52:04
    Korejcům se nyní vůbec nepovedla rozehrávka. Prudký nástřel na modrou čáru si pohlídala soupeřova obrana a puk propadl na zakázené uvolnění.
     
    51:13
    Roberts Bukarts si nabruslil na skákavou přihrávku mezi kruhy, jenže ve skvělé pozici kotouč netrefil zrovna ideálně a poslal jej nad břevno!
     
    51:03
    Ki-song Kim je v dnešním utkání velice aktivní a dělá obraně Lotyšska problémy. Nyní operoval v pravém rohu útočného pásma, ale už neměl čas na přihrávku.
     
    50:22
    Další útok podnikla také Jižní Korea, nicméně Čong-u Čon puk pouze nahodil od modré čáry a Elvis Merzlikins kotouč schoval do připravené lapačky.
     
    50:10
    Pavlovs vyjel zpoza branky k pravému mantinelu, kde si udělal prostor, jenže nedokázal najít nikoho v bílém dresu. Lotyši se už nikam neženou.
     
    49:35
    Min-Ho Čo si v rohu obranného pásma počkal na jednoho ze soupeřů a přilepil jej k mantinelu. Hráči v bílém ale znovu bleskově vybojovali puk.
     
    49:09
    Jižní Korea hraje v plném počtu.
     
    48:40
    Redlihs vymyslel bekhendovou přihrávku před korejskou branku, jenže pozorný Matt Dalton puk vypíchl mimo dosah hráčů v bílých dresech.
     
    48:03
    Ki-song Kim táhl protiútok korejského výběru po pravé straně, nicméně Sang-uk Kim na jeho skákavou přihrávku mezi kruhy nedosáhl.
     
    47:14
    Indrašiš střílel po přihrávce na pravý kruh, jenže kotouč netrefil zrovna ideálně a trefil připravenou lapačku Matta Daltona. Vhazuje se po jeho levici.
     
    47:09
    Další přesilová hra pro Lotyšsko! Dvě minuty za vysokou hůl v rohu obranného pásma dostává Jong-čon Seo.
     
    46:51
    Ki-song Kim spálil další obrovskou šanci! Korejský střelec dostal pěknou přihrávku mezi kruhy, jenže nepovedenou střelou trefil lotyšského brankáře!
     
    46:25
    Abols dostal přihrávku do jízdy, jenže po dobrém zpracování upadl na modré čáře a kotouč mu utekl k obráncům v modrých dresech.
     
    45:50
    Martinš Karsums se skvěle vrátil s rozjetým soupeřem a přišpendlil jej k mantinelu. Korea se sice snaží útočit, nicméně pozorní Lotyši dobře brání.
     
    45:15
    Sang-uk Kim si udělal v útočném pásmu prostor k zakončení a vypálil zápěstím. Elvis Merzlikins předvedl nejistý zákrok, ale obrana Lotyšska puk odvrátila do bezpečí!
     
    44:45
    Rihards Bukarts projel po levém křídle do rohu útočného pásma, kde se k němu stáhli hned dva Korejci, ale ani ve spolupráci jej nepřipravili o puk.
     
    44:12
    Pavlovs vletěl s pukem do útočného pásma, kde udělal rychlý oblouk, jenže nikdo v bílém dresu se mu neuvolnil do střelecké pozice.
     
    43:38
    Matt Dalton se skvěle přesunul k pravé tyči své branky a s přehledem schoval do lapačky Cibulskisovo zakončení zápěstím od levého mantinelu.
     
    43:06
    Michael Swift dostal krásnou přihrávku zpoza branky, jenže jeho rána mířící k přední tyči trefila jen boční síť lotyšské branky. Hráči v bílém nyní uklidňují hru.
     
    42:15
    Ton-ko I objel vlastní branku, jenže jeho rozehrávka skončila na hokejkách Lotyšů. Také ve třetí třetině se zatím hraje pouze na jednu branku.
    41:33 Rudolfs BALCERS - 0:4
     
    41:33
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Nyní už Lotyšsko přesilovou hru dokázalo využít! RUDOLFS BALCERS zaujal skvělou pozici před Daltonem a krásnou tečí mu uklidil kotouč mezi betony! Asistence: Miks Indrašis, Rodrigo Abols.
     
    41:15
    Dalton měl nyní zcela zakrytý výhled. Brankář Koreje měl však pořádně štěstí, jelikož kotouč se odrazil mimo tři tyče.
     
    40:58
    Další vyloučení na korejské straně! Dvě minuty za podražení vyfasoval Michael Swift.
     
    40:34
    Won-čon Kim vybojoval puk v obranném pásmu, zbavil se napadajícího soupeře a bez větších problémů dokázal rozehrát. Korea to ale bude mít nesmírně těžké.
     
    40:10
    Lotyši znovu uspěli na úvodním vhazování. Redlihs se ihned vydal do útoku, nicméně jeho průnik po levém křídle zastavila pozorná obrana soupeře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 9 – 29
     
    Druhá část hry je minulostí! Lotyšsko ve druhé třetině přidalo třetí branku a bez problémů kráčí za ziskem povinných bodů. Korejskou obranu dokázal překonat Roberts Bukarts! Korea má v dnešním utkání velké problémy s disciplínou, nicméně Lotyšům se v přesilovkách vůbec nedaří. Po čtyřiceti minutách je stav utkání 3:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:48
    Elvis Merzlikins si přeci jen ještě sáhl na kotouč. Lotyšský brankář byl pozorný a ve vlastním brankovišti se včas dostal k odraženému puku.
     
    39:15
    Min-Ho Čo si pobyt na ledě pořádně prodloužil, jenže ani tentokrát se z pravé strany neprosmýkl přes lotyšskou klec a nechal se obrat o kotouč.
     
    38:40
    Min-Ho Čo znovu číhal na přihrávku na pravé křídlo, ale Brock Radunske se vydal na individuální průnik a po krátkém pobytu v útočném pásmu přišel o puk.
     
    38:20
    Kristaps Sotnieks bekhendem poslal kotouč do středního pásma a odjel na střídačku. Korea nyní mohla zaútočit, jenže hosté si znovu nerozuměli s rozehrávkou.
     
    37:45
    Sang-hun Šin vymyslel prudkou přihrávku do útočného pásma, kde kotouč získal Bryan Young, nicméně rázný obránce korejského výběru netrefil branku.
     
    37:10
    Redlihs se vrátil do obranného pásma, kde pomohl svým spoluhráčům a dokázal přesně rozehrát. Lotyšsko Koreu prakticky nepouští do střeleckých pozic.
     
    36:45
    Kristians Rubins střílel od modré čáry, ale vyrazil proti němu Won-čong Kim, který jeho dělovku od modré čáry přizvedl do ochranné sítě.
     
    36:06
    Martinš Karsums na modré čáře bojoval o udržení útočného pásma, jenže kotouč mu vypadl z rukavice až za modrou čáru. Lotyši musí začít znovu.
     
    35:23
    Jižní Korea hraje v plném počtu.
     
    35:03
    Roberts Bukarts znovu střílel od modré čáry. Jeho přízemní střela však postrádala potřebnou razanci a Matt Dalton si tentokrát připsal snadný zákrok.
     
    34:40
    Martinš Karsums bojoval o prudkou přihrávku za branku Koreje, jenže v souboji s Youngem nedostal ani kousek prostoru a puk neudržel na holi.
     
    34:05
    Korejci vybojovali kotouč v obranném pásmu a znovu jej bez větších problémů vyhodili přes všechny čáry. V přesilovkách se dnes Lotyšům vůbec nedaří.
     
    33:35
    Roberts Bukarts pálil od modré čáry, jenže Matt Dalton měl čistý výhled a proti dělovce se stačil přemístit k pravé tyči.
     
    33:23
    Znovu se bude vylučovat na korejské straně! Dvě minuty za hákování dostává Čin-kjo Pak.
     
    32:48
    Andris Džerinš uklidnil hru Lotyšů za vlastní brankou. Poté chtěl prudkou přihrávkou najít Meiju, jenže druhý jmenovaný vlétl do útočného pásma ještě před kotoučem.
     
    32:13
    Freibergs dojel nepřesné nahození do útočného pásma, kde se krásně otočil a dokázal rozehrát odrazem o mantinel.
     
    31:40
    Stále vidíme hodně ospalý výkon obou týmů. Lotyši si jsou vědomí svého velkého náskoku a nikam se neženou. Korejskou rozehrávku brzdí nepřesnosti.
     
    31:06
    Won-čong Kim poslal bekhendovou přihrávku do rohu útočného pásma, kde byl volný Won-čon Kim, nicméně ani jeden z nich nedostal přihrávku před branku.
     
    30:25
    Rodrigo Abols se na modré čáře natahoval po odraženém kotouči, jenže puk mu přeskočil přes hokejku a utekl mu do středního pásma.
     
    30:08
    Uvis Balinskis obdržel skvělou přihrávku do jízdy, krásně si kotouč zpracoval a pohotově zakončil. Jeho ránu však zlikvidoval pozorný Elvis Merzlikins.
     
    29:50
    Korea se nyní nemůže vymanit z tlaku soupeře. Hráči v bílém jsou nyní velice aktivní a nedávají soupeřům prostor.
     
    29:15
    Darzinš už je po zásahu soupeře zpátky ve hře. Lotyšský útočník se znovu zapojil do kombinace hokejistů v bílých dresech v útočném pásmu.
    28:22 Roberts BUKARTS - 0:3
     
    28:22
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyši přidávají další branku a zřejmě definitivně rozhodují o svém vítězství! Martinš Karsums v signalizované výhodě našel krásnou přihrávkou ROBERTSE BUKARTSE, který bekhendem přehodil puk přes bezmocného Daltona! Asistence: Martinš Karsums, Kristaps Sotnieks.
     
    27:41
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    27:15
    Ki-song Kim projel s kotoučem do útočného pásma, kde se krásně otočil kolem obránce, nicméně bekhendovou přihrávkou nenašel nikoho v modrém.
     
    26:45
    Ani Lotyši se nyní nikam nežene. Ronalds Keninš nyní dokonce poslal dlouhou přihrávku do obranného pásma, kde se do hry zapojil i Elvis Merzlikins.
     
    26:15
    Michael Swift otálel s rozehrávkou z obranného pásma. Korejský zadák však nedokázal najít nikoho v modrém dresu.
     
    25:41
    Vyloučení v týmu Jižní Korea (Eric Regan – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Lotyšsko (Rihards Bukarts – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    25:11
    Jižní Korea hraje v plném počtu.
     
    24:25
    Jong-čon I se hnal do protiútoku, nicméně přes dva obránce v bílém dresu k němu kotouč nepropadl a zadáci v bílém puk odvezli do bezpečí.
     
    24:04
    Roberts Bukarts dostal krásnou přihrávku na modrou čáru a pohotově zakončil. Proti jeho střele příklepem se Matt Dalton stačil přemístit a schoval puk mezi betony.
     
    23:11
    Další vyloučení na straně Koreji! Čin-kjo Pak dostává dvě minuty za faul kolenem.
     
    23:02
    Dalton musel znovu ven z branky. Korejský brankář si všiml dojíždějích soupeřů a raději rozehrál odrazem o mantinel. Lotyši přesto získali kotouč.
     
    22:28
    U-sang Pak jel sám na lotyšského brankáře. Korejský útočník si jej chtěl rozhýbat, ale Elvis Merzlikins vytáhl parádní zákrok levým betonem!
     
    22:05
    Eric Regan pořádně zariskoval při rozehrávce v obranném pásmu. Jeho pobídka se od mantinelu odrazila na hokejku připraveného Kima.
     
    21:30
    Kristaps Sotnieks si pohlídal dlouhou přihrávku do útočného pásma a bekhendem dokázal přesně rozehrát. Korejci však po přestávce aktivně napadají.
     
    21:15
    Lotyšsko hraje v plném počtu.
     
    20:45
    Ki-song Kim dostal přihrávku na pravý kruh a okamžitě střílel na přední tyč. Rána se mu ale moc nepovedla a Elvis Merzlikins si připsal snadný zákrok.
     
    20:10
    Jižní Korea uspěla na úvodním vhazování druhé třetiny. Korejci se ihned vydali do útoku, nicméně Brock Radunske nedokázal přesně rozehrát.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina končí! Lotyšsko v úvodní dvacetiminutovce potvrdilo roli velkého favorita a vede 2:0! Korejci ale dlouho odolávali. Lotyšsko se do vedení dostalo až ve dvanácté minutě, kdy se prosadil Gints Meija! Poté hráli Lotyši přesilovou hru, ale šance si vytvořila spíše Korea. V největší z nich ale selhal Brock Radunske, jehož ránu do horního rohu zlikvidoval brankář. Minutu před přestávkou navíc přidal druhý lotyšský zásah Ronalds Keninš!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:15
    Poprvé v utkání se bude vylučovat na lotyšské straně! Oskars Cibulskis dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    19:06
    Sang-u Šin táhl protiútok Koreje po levém křídle. Dokonce prosvištěl až za lotyšskou branku, kde se ale nechal připravit o kotouč.
    18:45 Ronalds KENINŠ - 0:2
     
    18:45
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyšsko v závěru první třetiny přidává svou druhou branku! Rudolfs Balcers předvedl fantastickou práci za korejskou brankou, kde si udělal prostor, přihrál před prázdnou branku a RONALDS KENINŠ s přehledem zakončil! Asistence: Rudolfs Balcers, Rodrigo Abols.
     
    18:10
    Brock Radunske mohl střílet od modré čáry, jenže raději přenechal kotouč Swiftovi, který si nerozuměl s Čonem a Bukarts získal puk pro Lotyše.
     
    17:34
    Ki-song Kim si nabruslil na krásnou přihrávku zpoza branky a pohotově zakončil zápěstím. Jeho pokus však Elvis Merzlikins schoval do lapačky.
     
    17:06
    Oskars Cibulskis byl s kotoučem v mezikruží, kde měl dostatek prostoru, jenže v kritickou chvíli promáchl a navíc se poroučel k ledu.
     
    16:20
    Miks Indrašis dostal krásnou přihrávku mezi kruhy, jenže Bryan Young k němu bleskově přistoupil a tvrdým hitem mu zamezil v zakončení mezi tři tyče.
     
    16:01
    Brock Radunske obdržel přihrávku do obrovské šance! Korejský útočník poté mířil do horního rohu, jenže Elvis Merzlikins vytáhl bravůrní zásah lapačkou!
     
    15:30
    Bukarts se musel natáhnout po přihrávce v útočném pásmu. Lotyšský útočník poté musel udělat krátký oblouček, při kterém nechal kotouč za sebou.
     
    15:00
    Jižní Korea se snažila překvapit Lotyše rychlým přechodem do útočného pásma, nicméně Won-čong Kim nemohl prudkou přihrávku dostihnout. Zakázané uvolnění.
     
    14:26
    Meija zakončoval od modré čáry. Autor dosud jediné branky dnešního utkání mířil do horního rohu branky, kde s přehledem kraloval Dalton.
     
    14:10
    Jižní Korea v plném počtu.
     
    13:35
    Korejci hrají skvěle i při dalším oslabení. Outsider dnešního utkání dokonce vybojoval vhazování v útočném pásmu, kde nasbíral cenné vteřinky.
     
    13:03
    Miks Indrašis střílel od modré čáry. Jeho přízemní čáru před brankou ještě tečoval jeden z Lotyšů, nicméně Matt Dalton kotouč dokázal vykopnout betonem.
     
    12:35
    Korejci na modré čáře zastavili nepřesnou přihrávku a pohotově vyhodili kotouč do bezpečí. Lotyši musejí rozjet přesilovkovou akci od své branky.
     
    12:10
    Ki-song Kim se v obranném pásmu dopustil hákování a dostává dvě minuty.
    11:46 Gints MEIJA - 0:1
     
    11:46
    Lotyšsko právě vstřelilo branku!
    Lotyšsko se dostává do vedení! Jižní Korea nedokázala včas vystřídat. GINTS MEIJA obdržel parádní přihrávku do útočného pásma, zbavil se obránce a krásnou střelou pod břevno otevřel skóre! Asistence: Kristians Rubins.
     
    11:06
    Brock Radunske si udělal prostor v útočném pásmu a přihrál na přední tyč, kam si najížděl Michael Swift, jenže tomu střela vůbec nesedla.
     
    10:27
    Korea hraje v plném počtu.
     
    10:20
    Korejci se nyní dostali ke kotouči a dokázali jej bez problémů vyhodit ven z obranného pásma. Lotyši mají čas na poslední útok.
     
    09:45
    Rudolfs Balcers číhal v předbrankovém prostoru, kde se dostal k dorážce, jenže si nestačil seřídit mířidla a přízemní střelou těsně minul branku!
     
    09:09
    Bukarts z pravé strany zkoušel procedit puk před branku Koreje, jenže obětavý obránce si před brankou klekl a srazil kotouč k mantinelu.
     
    08:50
    Rudolfs Balcers si v přesilovce zpracoval skákavou přihrávku na pravý kruh a pohotově zakončil. Matt Dalton se stačil přemístit a schoval puk mezi betony.
     
    08:27
    Bryan Young v rohu obranného pásma podrazil soupeře a jako první dostává dvě minuty!
     
    08:10
    Martinš Karsums se tlačil do útočného pásma za odraženým kotoučem. Lotyšský útočník si však nepotykal se zpracováním a puk mu utekl za branku.
     
    07:06
    Matt Dalton vytáhl parádní zákrok! Před korejskou branku se odrazil puk, který se snažil dorážet Ronalds Keninš, ale korejský brankář puk vyrazil nad břevno!
     
    06:45
    Zatím sledujeme hodně opatrné utkání. Dalton už poněkolikáté v utkání vyjel ven z branky a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    06:03
    U-sang Pak projel s pukem do útočného pásma a bekhendem poslal prudkou přihrávku před branku. Lotyšský brankář však kotouč vypíchl holí.
     
    05:14
    Elvis Merzlikins musel znovu zasahovat. Tentokrát si povyjel proti zakončení od pravého mantinelu a vyrážečkou poslal kotouč do ochranné sítě.
     
    05:00
    Na druhé straně spěchal za prudkou přihrávkou Michael Swift, jenže ani on nebyl dostatečně rychlý a kotouč propadl na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před Daltonem.
     
    04:32
    Lotyšům se nyní vůbec nepovedla rozehrávka. Vyhození kotouče z obranného pásma prosvištělo přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    04:20
    Brock Radunske ustál souboj v rohu útočného pásma a bekhendem přihrál na modrou čáru. Ani obránci v modrých dresech nedokázali útočné pásmo udržet.
     
    03:45
    Redlihs využil svou rychlost a dojel prudké nahození do útočného pásma. Zpoza korejské branky však přihrávkou na modrou čáru nenašel nikoho v bílém.
     
    03:06
    Ki-song Kim si udělal prostor na pravém kruhu, přehodil si kotouč na forhend a svižnou střelou zápěstím prověřil pozornost lotyšského brankáře.
     
    02:40
    Matt Dalton se tentokrát zapojil do rozehrávky. Korejský brankář si zpracoval prudké nahození za branku a bez větších problémů dokázal rozehrát.
     
    02:10
    Won-čon Kim si pohlídal rozjetého útočníka soupeře a zadovkou o mantinel si hravě poradil s rozehrávkou. Korea může znovu zaútočit.
     
    01:36
    U-sang Pak nahodil puk na levé křídlo. Korejský útočník postupoval proti dvojici obránců v bílých dresech, ale zkušení zadáci Lotyšska jej nenechali projít.
     
    01:06
    Ronalds Keninš nahodil puk do útočného pásma, ale nikdo v bílém dresu nezachytil jeho přihrávku a kotouč propadl ke korejským obráncům.
     
    00:35
    Korejský brankář musel poprvé v utkání zasahovat. Střelu zápěstím od levého mantinelu schoval s naprostým přehledem do lapačky. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    00:10
    Lotyši uspěli na úvodním vhazování dnešního utkání. Favorizovaný celek se ihned vydal do útoku, ale nedostal se do útočného pásma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Jižní Korea: Dalton (Song-če Pak) – Plante, Hjon-ho O, Ton-ko I, Regan, Young, Won-čon Kim, Jong-čon Seo – Čin-kjo Pak, Jong-čon I, Sang-hun Šin – Radunske, Min-Ho Čo, Swift – Sang-uk Kim, Ki-song Kim, Jin-Hui Ahn – Čong-u Čon, Sang-u Šin, U-sang Pak – Won-čong Kim.

    Lotyšsko: Merzlikins (Gudlevskis) – Galvinš, Cibulskis, Balinskis, Sotnieks, Rubins, Freibergs, Zile – Roberts Bukarts, Džerinš, Indrašis – Karsums, Abols, M. Redlihs – Keninš, Pavlovs, Balcers – Razgals, Jevpalovs, Rihards Bukarts.

    Rozhodčí: Lemelin, Mayer – Kilian, Vanoosten.
     
    Lotyšsko

    Tradiční účastník světových šampionátů zatím neprožívá zrovna povedený turnaj. Parta kolem zkušených hráčů jako jsou Redlihs či Cibulskis svedla na úvod turnaje souboj s Norskem, které dokázala udolat v prodloužení. Ve druhém zápase čekalo na Lotyše ambiciózní Finsko, které pobaltské zemi uštědřilo debakl 8:1.
     
    Jižní Korea

    Jižní Korea je hlavním kandidátem na sestup z elitní skupiny MS. V letošní sezoně se objevila na olympijském turnaji, kde měla účast jistou kvůli pořadatelství. Avšak například s českým týmem si nevedla vůbec špatně a prohrála pouze 1:2. Asiaté nedokázali doma zvítězit ani v jednom případě. Jejich cesta skončila v osmifinále soubojem s Finskem (2:5). Čeští fanoušci si Koreu mohou pamatovat z loňského léta, kdy se připravovala na našem území. Na turnaji zatím schytala porážky 8:1 s Finskem a debakl 10:0 s Kanadou.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Jižní KoreaLotyšsko na Mistrovství světa v ledním hokeji. Duel startuje v 16:15.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 12. Meija (Rubins), 19. Keninš (Balcers, Abols), 29. Roberts Bukarts (Karsums, Sotnieks), 42. Balcers (Indrašis, Abols), 60. Roberts Bukarts (Abols, Indrašis)


    Jižní Korea: Dalton (Song-če Pak) – Plante, Hjon-ho O, Ton-ko I, Regan, Young, Won-čon Kim, Jong-čon Seo – Čin-kjo Pak, Jong-čon I, Sang-hun Šin – Radunske, Min-Ho Čo, Swift – Sang-uk Kim, Ki-song Kim, Jin-Hui Ahn – Čong-u Čon, Sang-u Šin, U-sang Pak – Won-čong Kim.
    Lotyšsko: Merzlikins (Gudlevskis) – Galvinš, Cibulskis, Balinskis, Sotnieks, Rubins, Freibergs, Zile – Roberts Bukarts, Džerinš, Indrašis – Karsums, Abols, M. Redlihs – Keninš, Pavlovs, Balcers – Razgals, Jevpalovs, Rihards Bukarts – Meija.

    Rozhodčí: Lemelin, Mayer – Kilian, Vanoosten
    bahis siteleri