Rakousko – Slovensko 2:4 (kon.) | J. Korea – Lotyšsko 0:5 (kon.) | Česko – Švýcarsko 5:4 (1:0 po s.n.)
Finsko – Norsko 7:0 (kon.)
konec
Finsko
7:0 (2:0, 4:0, 1:0)
Norsko
Úterý 08.05.2018, 20:15 • Jyske Bank Boxen, Herning • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je dnes ode mě vše, děkuji vám za pozornost. (22:29:57)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku: 34:10
    Vyloučení: 4:4
    Vyhrané buly: 27:25
     
    Je konec této exhibice, kterou Finové vyhráli vysoce 7:0.
    Od prvního buly byli Finové aktivnější a už v 5. minutě se dostali do vedení, když Sebastian Aho přihrál na levou stranu, kde vypálil Veli-Matti Savinainen a trefil se přesně k pravé tyči. O tři minuty později udělal Niklas Roest velkou chybu, když kotouč doslova daroval Marku Anttilovi a ten ho z bezprostřední blízkosti dostal za záda Haugena.
    Šedesát jedna vteřin po začátku druhé periody poslal Mikael Granlund přihrávku před bránu, kde přesně zakončil Teuvo Teräväinen. O dvě minuty později Kasperi Kapanen se skvěle dostal mezi dvěma hráči a následně nekompromisně zakončil pod horní tyč. Dvě minuty před koncem se Markus Nutivaara dostal k dorážce a zakončil přes beton hostujícího brankáře. A nakonec patnáct vteřin před koncem třetiny si Mikael Granlund najel až k bráně a poté zavěsil do levé šibenice.
    Třetí třetina ztratila na atraktivitě, ale nakonec padla ještě jedna branka a to v 58. minutě, když Stefan Espeland udělal velkou chybu, po které si Saku Mäenalanen vyměnil přihrávku se spoluhráčem a zavěsil do norské brány. Finové si tak po dvou výhrách 8:1 připisují další debakl soupeře.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání sleduje 4617 diváků.
     
    59:35
    Střela Juusa Riikoly byla zblokována a neohrozila tak bránu Norska.
     
    58:45
    Domácí v plném počtu.
     
    58:37
    Norové ani v tomto oslabení nevstřelí branku a Finsko tak začátek turnaje začalo naprosto skvěle, ovšem nutno říct, že na úvodu chytili slabší soupeře.
    57:45 Saku MÄENALANEN - 7:0
     
    57:45
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové dávají už pátou branku na tomto turnaji v oslabení! Stefan Espeland udělal velkou chybu, když se vracel s pukem, ovšem SAKU MÄENALANEN mu odebral kotouč, následně si vyměnil přihrávku se Sakari Manninenem a zakončil pod betony Haukelanda! Finsko tak vede už 7:0. Asistence: Sakari Manninen.
     
    57:20
    Stefan Espeland vystřelil od modré čáry, ale i přes teč neskončil puk v bráně.
     
    56:45
    Vyloučení v týmu Finsko (Mikko Rantanen – 2 min., držení hole).
     
    55:55
    Olli Palola skvěle prokličkoval mezi dvěma hráči a následně vystřelil, ovšem Henrik Haukeland jeho pokus vyrazil do ochranné sítě.
     
    55:35
    Domácí v plném počtu.
     
    55:04
    Následně ale Finové získali puk a šli 2 na 1, ovšem následná přihrávka nebyla přesná.
     
    54:30
    Nyní se Norové usadili v útočné třetině a kombinují u mantinelu.
     
    53:53
    Nyní může Norsko vstřelil alespoň jednu branku, jelikož hraje přesilovou hru.
     
    53:35
    Vyloučení v týmu Finsko (Veli-Matti Savinainen – 2 min., podražení).
     
    53:15
    Hra nyní připomíná souboj dvou horších týmů KHL. Finové šetří síly na příští souboj, zatímco Norové působí unaveným dojmem.

    Michal Raška

    Branky a nahrávky: 5. Savinainen (Aho, Nutivaara), 8. Anttila, 22. T. Teräväinen (Mikael Granlund, Koivisto), 24. Kapanen (Heiskanen, Rantanen), 39. Nutivaara (Rantanen, Mikael Granlund), 40. Mikael Granlund (T. Teräväinen), 58. Mäenalanen (Manninen)


    Finsko: Säteri (Husso) – Pokka, Heiskanen, Nutivaara, Koivisto, Honka, Kivistö, Riikola – Rantanen (A), Mikael Granlund (C), Kapanen – T. Teräväinen, Aho (A), Savinainen – Manninen, Suomela, Jormakka – Anttila, Pesonen, Mäenalanen – Palola.
    Norsko: Haugen (41. Haukeland) – Holös (C), Bonsaksen, Johannesen, Bull, Sörvik, Espeland, Sveum – K. A. Olimb, M. Olimb (A), Lindström – Valkvae Olsen, Bastiansen (A), Salsten – S. Thoresen, K. Forsberg, Hoff – Kristiansen, Roest, Röymark – Trettenes.

    Rozhodčí: Oliver Gouin, Konstantin Olenin – Rene Jensen, Brian Oliver

    Diváci: 4617
    bahis siteleri