Les Herbiers – PSG 0:2 (kon.)
konec
Les Herbiers VF
0:2 (0:1)
Paris Saint-Germain
Úterý 08.05.2018, 21:05 • Stade de France, Paříž • Francouzský pohár • Finále
Předzápasové kurzy

     
    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 3:13. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:9. (23:08:53)
     
    Paris Saint-Germain FC přidává k zisku ligového titulu také ten pohárový, Francouzský pohár bere PSG již počtvrté v řadě!

    Pařížský gigant začal ve velkém stylu, dokázal třetiligového soupeře ždímat v obraně. Nejprve pálil do tyče Lo Celso, poté usměrňoval balon do konstrukce také Kylian Mbappé. Až v sedmadvacáté minutě rozvlnil síť Giovani Lo Celso. Po rychlé rozehrávce volného přímého kopu se dostal k míči na dvaceti metrech od branky Matthieua Pichota. Střelu levačkou zakroutil přesně k tyči a Pichot marně plachtil vzduchem. Také ve druhém poločase se hrálo převážně na jednu branku. Ofenzivní hvězdy PSG si dlouho nedokázaly pojistit vedení. Když už Mbappé dostal míč po rohovém kopu do sítě, tak tomu předcházela ruka Marquinhose a branka nemohla být uznána. Pojistku přidal až z pokutového kopu Edinson Cavani, který napálil míč k levé tyči. V závěru se Les Herbiers snažilo alespoň o zdramatizování zápasu, ale Kevina Trappa překonat nedokázalo.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Teď nebylo Les Herbiers daleko od první branky. Flochon poslal míč na levou stranu, kde nebyl nikdo z bránících hráčů PSG. Naopak do útoku se hnal Couturier, který si ale neporadil dostatečně rychle s vyběhnutým Trappem, ztratil stabilitu a následně už neusměrnil míč do sítě.
     
    90+4
    Místo sníženo se ale PSG dostalo do rychlého protiútoku. Di María si pomohl narážečkou s Cavanim, poté uruguayský útočník dostal míč do běhu, ale z úhlu Pichota nepřekonal.
     
    90+3
    Třetiligový tým chce vyšperkovat svůj sympatický výkon vstřelenou brankou. Gboho si počínal sebevědomě na pravém kraji, ale přesný centr na dalšího střídajícího hráče Dabasseho nepřidal.
     
    90+2
    Edinson Cavani se vydal za nakopnutým balonem, poté se otočil v pokutovém území, ale z blízkosti napálil jen bránícího Pagerieho. Následně se postaral o mizernou střelu také Pastore, který trefil diváky možná ve dvacáté řadě.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí Mikael Lesage nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Kevin Trapp si připsal vůbec první zákrok. Proti střele Gboha musel rychle ke své bližší tyči, ale míč se mu podařilo jen vyrazit na rohový kop. Ten ale končí nezdarem pro Les Herbiers.
     
    89
    Pařížský velkoklub kontroluje závěr zápasu. Draxler si narazil s Meunierem, poté přišla přihrávka na Cavaniho, ale v obraně skvěle zapracoval osmadvacetiletý Fofana.
     
    88
    Střídání v týmu Les Herbiers VF: ze hřiště odchází Eickmayer, přichází Couturier.
     
    88
    Les Herbiers otvírají více a více svou obranu, ale nyní toho nedokázal využít Di María. Naopak outsideři dnešního utkání se mohli vydat do útoku. Ještě před Trappem ale dokázal získat míč Silva.
     
    87
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Alves, přichází Meunier.
     
    86
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Mbappé, přichází Pastore.
     
    86
    Rabiot s Di Maríou uklidňují hru postupnou rozehrávkou. Nakonec byl přistrčen Mbappé, ale ani jeho protesty k odpískání faulu nevedou.
     
    85
    Po Draxlerově ztrátě musel pořádně přidat do obrany Marquinhos. Po centru do vápna se svalil po souboji se Silvou Dabasse. Hlavní rozhodčí ale nechal hru pokračovat.
     
    84
    PSG se nyní muselo vypořádat s vysunutým napadajícím blokem soupeře. Berchiche ale dokázal projít po levém kraji až na útočnou polovinu, poté předal míč střídajícímu Draxlerovi, který ale namazal jen soupeřícímu hráči.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením ve druhém poločase. Les Herbiers nyní rozehrálo povedený signál po rozehrávce volného přímého kopu, ale pro balon si dojel po trávníku Kevin Trapp.

    Vít Schück

    Branky: 27. Lo Celso, 74. Cavani (pen.)

    Karty:   73. Pichot (LHE) – 16. Berchiche (PSG)


    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 3:13. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:9.
    Les Herbiers VF: Pichot – Marie, Fofana, Dequaire, Pagerie – Flochon (C), Eickmayer (88. Couturier) – Bongongui, Germann (63. Gboho), Rocheteau – Vanbaleghem (62. Dabasse)
    Náhradníci: Salles – Hery, David, Couturier, Ba, Gboho, Dabasse

    Paris Saint-Germain: Trapp – Alves (87. Meunier), Silva (C), Marquinhos, Berchiche – Lo Celso, Motta (69. Draxler), Rabiot – Mbappé (86. Pastore), Cavani, Di María
    Náhradníci: Aréola – Diarra, Draxler, Kimpembe, Kurzawa, Meunier, Pastore

    Rozhodčí: Lesage – Ocak, Hebrard
    thejrc.org