Slovensko – Francie 3:1 (kon.) | USA – Lotyšsko 3:2 (po pr.) | Česko – Rusko 4:3 (po pr.)
Norsko – Kanada 0:5 (kon.)
po prodl.
USA
3:2 (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)
Lotyšsko
Čtvrtek 10.05.2018, 16:15 • Jyske Bank Boxen, Herning • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je dnes ode mě vše, děkuji vám za pozornost. (18:51:43)
     
    Hvězdy utkání:

    USA – Alex DeBrincat
    Lotyšsko – Elvis Merzlikins
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku: 33:19
    Vyhrané buly: 32:24
    Vyloučení: 6:8
     
    Američané nakonec vyhráli 3:2 po prodloužení, ale výkon to byl z jejich strany ostudný a za celý zápas se nedostali do tempa.
    Ve 12. minutě mělo USA velkou možnost skórovat při přesilovce 5 na 3, což se jim taky povedlo, když střela Alexe DeBrincata přeskočila beton lotyšskému brankáři a následně dorazil kotouč do brány Chris Kreider. Lotyši působili odevzdaným dojmem, ale nakonec v 18. minutě srovnali. Uvis Balinskis od modré vystřelil, ovšem do rány mu sáhl Anders Lee, který změnil dráhu puku a ten zapadl k levé tyči. Ke konci třetiny se do šance dostalo jak USA tak Lotyšsko, ale branka už nepadla.
    Do druhé periody vlétli Lotyši naplno a Teodors Blugers se po minutě a půl dostal do úniku, ovšem s jeho zakončením si Keith Kinkaid poradil. Ve 24. minutě mělo Lotyšsko přesilovou hru, kterou využilo, když Miks Indrašis vypálil z pravé strany, poté se puk dostal pod betony brankáře Kinkaida, kde ho dorazil do brány Andris Džerinš. Ve 38. minutě ovšem přišlo vyrovnání. Colin White dostal přihrávku na pravou stranu, odkud vypálil přesně nad betony a mezi stehny brankáře Merzlikinse a následně puk zapadl do lotyšské svatyně.
    V poslední dvacetiminutovce jsme se branky nedočkali. Už ve 43. minutě byla střela lotyšského hráče ztečována Andersem Leem na tyč. Poté byla hra velmi vyrovnaná, ale gól už nepadl.
    Nakonec se šlo do prodloužení, kde se už po půl minutě dopustil faulu hradecký Oskars Cibulskis. V přesilovce se k puku dostal Kane, který na sebe stáhl dva hráče, poté přihrál Gaudreaovi, který viděl u levé tyče volného Cama Atkinsona, ten si puk zpracoval bruslí a poté zavěsil do brány.
     
    Statistiky v prodloužení:

    Branky: 1:0
    Střely na branku: 3:0
    Vyhrané buly: 1:0
    Vyloučení: 0:1
     
    Konec zápasu.
    61:23 Cam ATKINSON - 3:2
     
    61:23
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Je hotovo! Kvalita nakonec zvítězila nad herním výkonem a USA berou dva body po výhře 3:2 v prodloužení. Kane na sebe stáhl dva hráče, uvolnil tak Johnnyho Gaudreau, který viděl u levé tyče volného CAMA ATKINSONA, ten si puk musel zpracovat nohou a následně holí zakončil do brány Merzlikinse. Američané tak využili přesilovou hru 4 na 3. Asistence: Johnny Gaudreau, Patrick Kane.
     
    61:02
    Rána Patricka Kane byla zblokována, ale Američané jsou stále u puku.
     
    60:41
    USA tak hraje přesilovku 4 na 3, ovšem Lotyši hned po buly vyhodili puk.
     
    60:38
    Vyloučení v týmu Lotyšsko (Oskars Cibulskis – 2 min., držení hole).
     
    60:03
    Lotyši se hned na začátku dopustili faulu a Američané to ještě zkoušejí ve čtyřech.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Prodloužení začne přibližně v 18:35.
     
    Statistiky ve třetí třetině:

    Branky: 0:0
    Střely na branku: 10:7
    Vyhrané buly: 17:6
    Vyloučení: 1:2
     
    Třetí třetina je u konce a stav je stále nerozhodný 2:2. V poslední dvacetiminutovce jsme se branky nedočkali, ale pár šancí k vidění bylo. Už ve 43. minutě byla střela lotyšského hráče ztečována Andersem Leem na tyč. Lotyši hned hrají o něco líp než Američané, kteří se ani za šedesát minut nedostali do tempa a dnešní zápas připomíná spíš přátelské utkání.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.

    Michal Raška

    Branky a nahrávky: 12. Kreider (DeBrincat, D. Larkin), 38. White (DeBrincat, P. Kane), 62. Atkinson (J. Gaudreau, P. Kane) – 18. Balinskis (Blugers, Rihards Bukarts), 24. Džerinš (Indrašis, Roberts Bukarts)


    USA: Kinkaid (Darling) – C. Murphy (A), Martinez, Jensen, Butcher, Pionk, Oesterle, Hughes – P. Kane (C), White, DeBrincat – Atkinson, D. Larkin (A), Kreider – J. Gaudreau, D. Ryan, Lee – T. Thompson, Coleman, Gibbons – Milano.
    Lotyšsko: Merzlikins (Gudlevskis) – Galvinš, Cibulskis, Balinskis, Sotnieks (A), Rubins, Freibergs, Zile – M. Redlihs, Džerinš, Indrašis (A) – Keninš, Balcers, Abols – Rihards Bukarts, Blugers, Roberts Bukarts (C) – Razgals, Jevpalovs, Pavlovs – Meija.

    Rozhodčí: Oliver Gouin, Konstantin Olenin – Dmitry Goljak, Andreas Malmqvist
    bahis siteleri