Francie – Rakousko 5:2 (kon.) | Dánsko – Norsko 3:0 (kon.) | Bělorusko – Česko 0:3 (kon.)
USA – J. Korea 13:1 (kon.)
konec
Francie
5:2 (2:1, 2:1, 1:0)
Rakousko
Pátek 11.05.2018, 16:15 • Royal Arena, Kodaň, Dánsko (kapacita: 12 490 míst) • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání mezi Francií a Rakouskem je za námi. Francie v každé třetině dala o jednu branku více než soupeř a zaslouženě se dnes může radovat z výhry. Rakousko dnes neodehrálo určitě nejhorší zápas, dokázalo si vytvořit solidní šance, většinou ale zasáhl Hardy nebo v koncovce zklamali útočníci. Já vám děkuji za pozornost, z tohoto utkání je to ode mně vše! (18:39:01)
    Francie nasázela Rakousku pět branek a připisuje si druhé vítězství na turnaji

     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    A ještě jedna šance na francouzské straně. Yohann Auvitu ujel se svým spoluhráčem do přečíslení dva na jednoho. Celou akci vzal na sebe, ale trefil jen gólmanovu výstroj. Utkání končí!
     
    59:50
    Další střela od modré čáry. Clements Unterweger z nápřahu trefil jen prvního clonícího hráče, od něhož se kotouč odrazil vysoko do ochranné sítě.
     
    59:28
    Na modré čáře se ke střele opět odhodlal Layne Viveiros. Tentokrát jeho pokus ještě tečoval některý z jeho spoluhráčů před brankovištěm. Hardy i přesto drží kotouč někde ve své výstroji.
     
    58:02
    Z první střílel od modré čáry Layne Viveiros. Hardy včas zaklekl do své pozice a betonem Viveriosův pokus vyráží mimo nebezpečí.
     
    57:10
    Stéphane Da Costa se dostal k puku v útočné třetině, poté ho v klidu poslal do středního pásma. Odsud se puk opět stěhuje k brance Starkbauma. Francie už zřejmě bude víceméně šetřit čas.
     
    56:12
    V solidní rychlosti si najel do střelecké pozice Fabio Hofer, jehož pokus Hardy vyrazil betonem za svou branku. Rakušané se následně usazují v pásmu a kombinují.
     
    55:18
    Rakušanům se početní výhoda příliš nedaří. Jonathan Janil se zmocnil kotouče u své branky a poté jej vyhazuje až k rakouskému gólmanovi.
     
    54:45
    Starkbaumova rozehrávka zpoza vlastní branky nebyla vůbec přesná. U kotouče jsou Francouzi, kteří budou chtít ušetř nějaký ten čas z oslabení.
     
    54:09
    Že by poslední možnost, jak dohnat gólovou ztrátu! Francouz Texier dostává od rozhodčích dvouminutový trest za držení. Po úpravě ledu se tedy bude vhazovat v obranném pásmu Francouzů.
     
    54:09
    Vyloučení v týmu Francie (Alexandre Texier – 2 min., držení).
     
    53:55
    Manuel Ganahl napřáhl na modré čáře. Jeho přízemní pokus se odrazil zřejmě od betonu brankáře.
     
    53:24
    Na opačné straně ledové plochy pálil z totožné pozice Yohann Auvitu. Jeho pokus by už snesl přísnější měřítka, Starkbaum jej však viděl a kotouč udržel ve výstroji.
     
    52:49
    Prostor na modré měl Mario Altmann a využil ho ke střele. Altmannův pokus nebyl ale z těch nejpovedenějších, a tak s ním francouzský strážce svatyně neměl žádné problémy.
     
    52:27
    Na toto utkání si do kodaňské Royal Areny našlo cestu 5780 fanoušků!
     
    52:18
    Prostoru na křídle využil Brian Lebler. Zkusil zamířit k bližší tyči, tam byl ale pozorný Hardy, který napodruhé kotouč zkrotil.
     
    50:50
    Do útočné třetiny dojíždějící Nicolas Ritz zkusil pálit hned poté, co se dostal ke kotouči. Jeho střelu či nabídku na teč srazil rakouský obránce mimo nebezpečí.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 10. Fleury (S. Da Costa, Rech), 14. Treille (Texier, Hecquefeuille), 35. Fleury (S. Da Costa, Auvitu), 38. T. Da Costa (Texier, Gallet), 42. Treille (Texier, Hecquefeuille) – 4. Hundertpfund (Heinrich), 32. M. Raffl (Hofer, Heinrich)


    Francie: Hardy (Quemener) – Auvitu, Manavian, Chakiachvili, Hecquefeuille, Gallet, Janil, Raux – Rech, S. Da Costa, Fleury – Treille, Texier, T. Da Costa – Lamperier, Guttig, Claireaux – Leclerc, Ritz, Perret.
    Rakousko: Starkbaum (Madlener) – Unterweger, S. Ulmer, Heinrich, Schumnig, Viveiros, Schlacher, Altmann – Peter, Lebler, Hundertpfund – Ganahl, M. Raffl, Komarek – Hofer, Zwerger, Haudum – Schneider, Spannring, Obrist – Rauchenwald.

    Rozhodčí: Jeřábek (CZE), Reneau (USA) – Oliver (USA), Otmakhov (RUS)

    Diváci: 5780
    bahis siteleri