Thajsko – Čína 0:2 (kon.) | Anglie – Nigérie 2:1 (kon.) | Rakousko – Německo 2:1 (kon.)
Švédsko – Dánsko 0:0 (kon.) | Černá Hora – Slovinsko 0:2 (kon.) | Belgie – Portugalsko 0:0 (kon.)
Irsko – USA 2:1 (kon.) | Island – Norsko 2:3 (kon.)
konec
Švédsko
0:0 (0:0)
Dánsko
Sobota 02.06.2018, 19:45 • Friends Arena (Solna) • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Mistrovství světa v Rusku se neúprosně blíží, nicméně ještě před ním si to v přátelském zápase rozdá Švédsko a Dánsko.
     
    Švédsko

    Fotbalisté Švédska se dostali do velmi nepříjemné skupiny s Francií, Nizozemskem, Bulharskem, Lucemburskem a Běloruskem. Tento nevyzpytatelný celek ale dokázal díky lepšímu skóre uhájit druhou pozici, čímž se tak dostal do následné baráže o samotný postup. Proti ale stál velmi nepříjemný soupeř, kterým byla Itálie. Švédové sice z obou vzájemných zápasů vstřelili pouze jednu branku, avšak právě tato jediná trefa stačila k postupu. Nejlepším skupinovým střelcem poté byl forvard Marcus Berg, jenž nasázel osm branek.
     
    Dánsko

    Úplně stejnou cestu kvalifikací mělo i Dánsko. Dánové se totiž ve skupině E ocitli na druhé pozici, na vedoucí Polsko pak ztráceli pět bodů. Dánsko tak díky zlepšené formě z posledních zápasů přeci jenom dostalo na barážovou pozici a před branami šampionátu v Rusku stálo nevyzpytatelné Irsko. Dánsko v prvním zápase nevstřelilo ani branku a k soupeři se jelo za bezbrankového stavu. Irsko ale naprosto nezvládlo výhodu domácího prostředí, neboť si nechalo vstřelit hned pět branek. Dánové se tedy můžou radovat z postupu, letošní mistrovství světa se jim nevyhne.
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Olsen – Krafth, Granqvist (C), Lindelof, Olsson – Durmaz, Ekdal, Hiljemark, Forsberg – Berg, Toivonen
    Náhradníci: Johnsson, Nordfeldt – Augustinsson, Claesson, Helander, Jansson, Thelin, Larsson, Lustig, Rohden, Svensson

    Dánsko: Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer (C), Christensen, Larsen – Kvist, Delaney – Poulsen, Krohn-Dehli, Sisto – N. Jørgensen
    Náhradníci: Rønnow, Lossl – Ankersen, Braithwaite, Dolberg, Jensen, Zanka, Knudsen, Lerager, Schöne, Vestergaard.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Poprvé se k míči dostali také domácí hráči, konkrétněji to byl Krafth, který vhazoval od pravé autové čáry. Dánsko se ale ubránilo.
     
    4
    Maličký Krohn-Dehli přeci jenom přenesl hru na pravou stranu na Dalsgaarda, jehož centr přinesl útočný faul v podání Jorgensena.
     
    5
    Nedovoleným zákrokem si kousek za polovinou hřiště pomohl Delaney, který ve vzduchu doslova zbořil Durmaze.
     
    6
    Dalsgaard si nebral servítky a míč směřující proti jeho noze, poslal razantním způsobem na tribunu. Olsson se ujme autu.
     
    7
    Série faulů pokračuje. Tentokráte si nedovoleným zákrokem pomohl napadající Kvist, který rukama zatáhl za dres Ekdala.
     
    8
    Sisto se chystal vyvézt míč, když tu náhle k němu přiběhl Lindelöf. Domácí zadák nakonec fauloval, volný kop pro hostující hráče.
     
    9
    Christensen se nyní ujal rozehrávky z vlastní obranné poloviny. Míč přeposlal na levou stranu na Strygera, který se ale vrátil zpět.
     
    10
    Stryger nakonec našel na hraně ofsajdu volného Sista, jehož centr na zadní tyč musel za cenu rohového kopu odvracet Olsson.
     
    11
    Úvodní rohový kop směřoval na bližší tyč, kde ale kraloval Granqvist. Posléze ještě vypálil vysoko nad branku Sisto.
     
    12
    Brankář Olsen se postavil k výkopu od své svatyně. Ten poslal kousek za polovinu hřiště, kde ale urostlý Toivonen neuspěl v souboji.
     
    13
    Poulsen to zkoušel hodně drzým průnikem, který mu kupodivu vyšel na jedničku. Po zpětné přihrávce ale nezakončoval Dalsgaard.
     
    14
    V tomto úseku hry mají hosté výraznou územní převahu. Dalsgaard vhazoval dalekonosný aut, po kterém se útočným faulem prezentoval Poulsen.
     
    15
    Tentokráte to zkoušel Sisto, který si dlouho pohrával s kulatým nesmyslem. Nakonec to přeci jenom vzal sám na sebe, míč ale skončil za čárou.
     
    16
    Stále se hraje výhradně na polovinu domácího celku. Švédsko se zatím ani nepřiblížilo k brance, kterou střeží Schmeichel.
     
    17
    Olsson si přehodil míč na levačku a poté odcentroval do šestnáctky. Nakonec na jistotu zahrál Christensen, roh pro Švédsko.
     
    18
    K rozehrávce se postavil Forsberg, který to zkoušel cvičeným signálem. Do volného míče se opřel Olsson, jehož pokus neměl dobré parametry.
     
    19
    Krafth vyvezl míč až k hranici velkého vápna, kde ještě spolupracoval s Durmazem. Druhý jmenovaný ale narazil do Larsena.
     
    20
    Těžiště hry se pro změnu přesunulo na levé křídlo, kde se Olsson pokoušel vydolovat zdánlivě ztracený míč. Poulsen si ale počínal důrazně.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku. Švédsko konečně začalo trochu útočit, stále ale sledujeme utkání bez vážnějších šancí.
     
    22
    Hra musela být pozastavena, neboť se za temeno hlavy drží hostující Stryger. Ten to v předchozím souboji pořádně schytal.
     
    23
    Lékařský personál se okamžitě dostal ke Strygerovi, který po pár minutách vstal. Dánové budou hrát chvíli v početní nevýhodě.
     
    24
    Hiljemark se zbavil dvojice napadajících protihráčů a posléze přihrál na pravou stranu na Durmaze. Švédové se nyní drží s míčem na útočné polovině.
     
    29
    Domácím byla poskytnuta výhoda, která nakonec nebyla potřeba. Z levé strany totiž centroval Forsberg, následně se autu ujme Durmaz.
     
    30
    Dánové jsou pod velkým tlakem. Kjaer se zmohl pouze na odkop ke středovému kruhu, kde se zrovna nacházel Granqvist.
     
    31
    A navíc přijde další standardka. Dalsgaard totiž neodhal dráhu letu míče, a místo kulatého nesmyslu trefil Forsberga.
     
    32
    K rozehrávce se postavil právě Forsberg, který kroutil balón směrem do branky. Nakonec zasáhl hned první bránící hráč.
     
    33
    Durmaz tak dlouho hledal cestičku do vápna, až nastřelil do nohy Christensena. Domácí se marně dožadovali pokutového kopu.
     
    34
    Máme za sebou něco málo přes třetinu hry. Nyní přebralo iniciativu nad utkáním Švédsko, které se postupně přibližuje k brance.
     
    35
    Na druhé straně se za obranu dostával Stryger, avšak jeho postup vpřed zmařil praporek pomezního – ofsajdové postavení.
     
    36
    První vážnější zakončení! Sisto si navedl míč na pravou nohu a poté pořádně protáhl znuděného Olsena.
    36. Sisto protáhl brankáře.
     
    37
    Krohn-Dehli rozehrál rohový kop nakrátko. Nakonec se k centru dostal Sisto, načež vysoko nad branku halvičkoval Delaney.
     
    38
    Úplně nenápadný Berg se konečně prosadil v souboji o míč, ten ale prodloužil pouze do země soupeře. Hra je plná nepřesností.
     
    39
    Durmaz nakonec ideálně načasoval náběh na kolmici, po které se dostal k pohotovému centru. Ten zaplul do náruče brankáře Schmeichela.
     
    40
    Durmaz posílal opět míč do ohně, nakonec se na druhé straně zjevil Olsson, jehož prudkou ránu musel srazit Kjaer.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    42
    Stryger je v prvním poločase téměř u všeho. Tentokráte se sám postaral o nedovolený zákrok, který spáchal na Durmaze.
     
    43
    Krohn-Dehli se postaral o rozehrávku dalšího rohového kopu, po kterém se utvořil menší zmatek. Nakonec si útočným faulem pomohl Jorgensen.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    To nebylo vůbec špatné. Na centr z kopačky Jorgensena si naskočil Poulsen, který ale nedokázal sklopit mířidla.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, které moc fotbalovosti nepřineslo. Viděli jsme nespočet osobních soubojů a také nedovolených zákroků. Koneckonců se o jedinou vážnější střelu postaral Sisto, který protáhl brankáře Olsena.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Albin Ekdal, přichází Gustav Svensson.
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Pione Sisto, přichází Martin Braithwaite.
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Andreas Granqvist, přichází Pontus Jansson.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Ihned v úvodu se k míči dostal hostující brankář Schmeichel, který ho poslal na druhou stranu. Jorgensen ale neuspěl ve vzduchu.
     
    49
    Poprvé se do útočného výpadu zapojil Braithwaite, který posílal zajímavý centr na zadní tyč. Velmi dobře ale zakročil kapitán Jansson.
     
    50
    To celé ale přineslo rohový kop v podání Dánů. Centr se zakroutil na hlavu Kjaera, který v tísni nedokázal zakončit přesně.
     
    51
    Na druhé straně si Jorgensen ukázkově poradil s neposedným míčem, jeho kolegové se posléze ujali autového vhazování z levé strany.
     
    52
    Larsenovo dlouhé vhazování nakonec skončilo pouze v zámezí, následně se o autu ujme Krafth. Očekávat se dá spolupráce s Durmazem.
     
    53
    Jorgensen si potáhl míč a poté odcentroval na Krohn-Dehliho. Jeho pohotová rána z první skončila v náruči Olsena.
     
    54
    Olsson si hodil míč daleko od kopačky, což přineslo protiútok soupeře. Larsen našel Braithwaitea, který ale operoval zády k brance.
     
    55
    Technicky velmi dobře vybavený Krohn-Dehli si vzal na starost další standardku. Jorgensen si ale dělal prostor příliš agresivně.
     
    56
    Dánové opět dominují. Aktivní Jorgensen se drzým způsobem pokoušel prodrat až před brankáře, včas se ale vrátil Jansson.
     
    57
    Standardka také pro domácí. Krátce po ní se po vzdušném centru natahoval Berg, k hlavičce se ale nakonec vůbec nedostal.
     
    58
    Jorgensen je v úvodu druhého poločasu hodně na očích. Hostující útočník se nyní nacházel v ofsajdu, což potvrdil také opakovaný záběr.
     
    59
    Dalsgaard nebyl úspěšný v rychlostním souboji proti Olssonovi, kterého musel ramenem faulovat. Ani tentokráte se žlutit nebude.
     
    60
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Michael Krohn-Dehli, přichází Lasse Schöne.
     
    61
    Braithwaite se chystal do úniku, který ale náramně přesným skluzem utnul Jansson. Domácí fandové to ocenili bouřlivým potleskem.
     
    62
    Máme za sebou více než hodinu hry. Stále čekáme na jakoukoliv vyloženou šanci, oba celky se střídají v držení kulatého nesmyslu.
     
    63
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Simon Kjaer, přichází Jannik Vestergaard.
     
    64
    Forsberg obdržel přihrávku zády k brance, načež ho hodně ostře fauloval Kvist. Jednoznačný faul, domácí okamžitě rozehráli.
     
    65
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Ola Toivonen, přichází Isaac Kiese Thelin.
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Marcus Berg, přichází Marcus Rohdén.
     
    66
    Obrannou povinnosti si splnil Christensen, který byl jako první u volného míče. Ten ale poslal pouze vysoko na tribunu. Na druhé straně se do zakončení dostal Olsson, který ale mířil doprostřed.
    66.
     
    67
    Schöne se snad poprvé setkal s míčem, který mu ale uskočil daleko od kopačky. Švédsko tak bude moci zaútočit.
     
    68
    Vestergaard pořádně zahnal svého obranného kolegu Christensena, který to nakonec k míči stihl. Dánsko se dostalo za polovinu.
     
    69
    Braithwaite to zkusil navedením míče ke středu hrací plochy, načež poslal ránu doprostřed. Olsen se ale nenechal zaskočit.
     
    70
    Poulsen si zkoušel naskočit na přetažený centr, který nakonec do náruče ukryl brankáře Olsen. Dánové ale pokračují v aktivitě.
     
    71
    Co chybělo! Delaney to trochu překvapivě zkusil z velké vzdálenosti a jeho táhlá rána skončila kousek vedle tyče.
    71. Delaney byl blízko.
     
    72
    Máme před sebou závěrečnou dvacetiminutovku. Oba celky se snaží vstřelit úvodní branku, vyložené šance ale moc nepřicházejí.
     
    73
    Christensen se i nyní nacházel na správném místě, neboť odvracel přízemní centr. Posléze měl menší práci také brankáře Schmeichel.
     
    74
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Nicolai Jorgensen, přichází Kasper Dolberg.
     
    74
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Emil Krafth, přichází Mikael Lustig.
     
    75
    Dolberg poděkoval Kvistovi za parádní přihrávku, včas ale zasáhl pozorný Lindelöf. Bude z toho rohový kop pro Dánsko.
     
    76
    Durmaz to nyní neprovedl moc dobře, neboť fauloval kousek od vlastní šestnáctky. Na pořadu dne bude velice zajímavý přímý kop.
     
    77
    Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Yussuf Poulsen, přichází Viktor Fischer.
     
    78
    K exekuci se pochopitelně postavil Schöne, který to zkusil přímo na bránu. Technický obstřel ale skončil pouze na horní síti.
     
    79
    V tuto chvíli je na hrací ploše nespočet nových tváří. Navíc se hra dostala do lehce nezáživnější pasáže, která nenabízí nic moc zajímavého.
     
    80
    Obrovská šance Dánska! Lindelöf propadl u brankové čáry a ke střele se dostal Delaney. Jeho zakončení nakonec směřovalo nad branku.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Dánové jsou v těchto momentech utkání aktivnější, domácí se pro změnu pouze brání.
     
    82
    Olsson byl zahnán do úzkých, což přineslo určitou naději Dánsku. Fischer to ale přehnal s důrazem, Jansson vybojoval volný kop.
     
    83
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Jimmy Durmaz, přichází Sebastian Larsson.
     
    84
    Na druhé straně se Rohdén dostal do zajímavé pozice pro centr, který mu nakonec zablokoval Dolberg. Rohový kop pro Švédsko.
     
    85
    Nyní byli blízko domácí! Forsberg našel před brankou Thelina, který ale z kostrbaté pozice zakončil nad branku.
    85. Thelin zakončil nad.
     
    87
    Schöne fauloval hned dvakrát za sebou, pokaždé se jednalo o zákrok na Thelina. Hlavní sudí ale žlutou kartu nevytáhl.
     
    89
    Dánové to zkusili po pravém křídle, načež centr z kopačky Dalsgaarda sevřel do náruče brankář Olsen. Blíží se nastavený čas.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní bojovné utkání nakonec končí bezbrankovou remízou. Oba celky se postupně zvedly až ve druhém poločase, všechny gólovky ale skončily zmarem. O něco aktivnější byli hosté, avšak ani Švédsko nepředvedlo špatný výkon.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 0:3. Střely mimo: 5:8. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 10:22. (21:35:22)

    David Suchý

    Branky:


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 0:3. Střely mimo: 5:8. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 10:22.
    Švédsko: Olsen – Krafth (74. Lustig), Granqvist (C) (46. Jansson), Lindelöf, Olsson – Durmaz (83. Larsson), Ekdal (46. Svensson), Hiljemark, Forsberg – Berg (65. Rohdén), Toivonen (65. Thelin)
    Náhradníci: Johnsson, Nordfeldt – Augustinsson, Claesson, Helander, Jansson, Thelin, Larsson, Lustig, Rohden, Svensson

    Dánsko: Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer (C) (63. Vestergaard), Christensen, Larsen – Kvist, Delaney – Poulsen (77. Fischer), Krohn-Dehli (60. Schöne), Sisto (46. Braithwaite) – N. Jørgensen (74. Dolberg)
    Náhradníci: Rønnow, Lossl – Ankersen, Braithwaite, Dolberg, Jensen, Zanka, Knudsen, Lerager, Schöne, Vestergaard
    bahis siteleri