Mexiko – Skotsko 1:0 (kon.) | Albánie – Ukrajina 1:4 (kon.) | Brazílie – Chorvatsko 2:0 (kon.)
Kostarika – Sev. Irsko 3:0 (kon.) | Saúdská Arábie – Peru 0:3 (kon.) | Španělsko – Švýcarsko 1:1 (kon.)
konec
Španělsko
1:1 (1:0)
Švýcarsko
Neděle 03.06.2018, 21:00 • Estadio de la Cerámica. Villareal • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:55:04)
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 8:1. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 13:11.
     
    Je konec! Španělsko nezvládlo domácí přátelské utkání se Švýcarskem a uhrálo jen remízu 1:1! Španělé přitom byli mnohem aktivnější a po půlhodině hry se díky Odriozolovi dostali do vedení! Po přestávce tempo hry poněkud opadlo a Švýcarsko dokázalo překvapivě vyrovnat, když se po chybě domácího brankáře prosadil Rodríguez! Španělé poté převzali iniciativu a tlačili se do útoku. Vázquez ale trefil vyběhnutého Sommera a Nachovu ránu zastavila branková konstrukce.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Španělé zahrávali další roh, po kterém se do zakončení znovu probil Nacho, jenže jeho hlavička do země se odrazila mimo tři tyče.
    90+1. Nachova technická střela
     
    90+1
    Španělé mohli strhnout vedení na svou stranu! Nacho pálil z hranice pokutového území, jenže jeho technický pokus skončil na tyči!
     
    90
    V samotném závěru se žluté karty dočkali také Švýcaři. Za svůj ostrý zákrok ji dostává Zuber.
     
    89
    Španělé v závěru utkání nadále útočí, jenže nikdo v červeném dresu se stále nemůže dostat do zakončení. Švýcarská obrana brání opravdu pevně.
     
    88
    Asensio je v posledních minutách často u míče. Levý záložník Španělska tentokrát bojoval u postranní čáry a nakonec přišel o míč.
     
    87
    Marco Asensio na levém křídle kouzlil s míčem u nohy. Následný centr se talentovanému fotbalistovi Realu Madrid vůbec nepovedl.
     
    86
    Asensio odcentroval z levé strany na přední tyč, kde v pádu hlavičkoval Lucas Vázquez, jenže v pádu nenasměroval míč mezi tři tyče.
     
    85
    Embolo dostal prudkou přihrávku do běhu, ale netroufl si na průnik do pokutového území. Španělští obránci se stačili vrátit. Švýcaři raději uklidňují hru.
     
    84
    Lucas Vázquez mohl rozhodnout! Talentovaný fotbalista se zjevil před Sommerem, ale přízemní střelou nechyl vyniknout švýcarského brankáře!
     
    83
    Piqué si na malém vápně pohlídal skákavý centr z levé strany hrací plochy. Zkušený španělský stoper předskočil soupeře a odkopl míč ve n z pokutového území.
     
    82
    Vázquez odcentroval z pravé strany do pokutového území. Španělé se dožadovali odpískání pokutového kopu, ale sudí viděl nástřel do ramena.
     
    81
    Marco Asensio si navedl míč na střed hrací plochy, ale ani fotbalista Realu Madrid si netroufl na zakončení. Švýcaři brání v deseti lidech na hranici šestnáctky.
     
    80
    Marco Asensio se na levé straně zbavil obránce a krásnou přihrávkou našel Rodriga. Talentovaný fotbalista si však nepotykal se zpracováním.
     
    79
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Rodríguez, přichází Moubandje.
     
    78
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Alba, přichází Monreal.
     
    77
    Z ochozů se začíná ozývat pískot. Švýcaři natahují rozehrávku a chtějí nasbírat cenné vteřinky. Španělským příznivcům se jejich chování vůbec nelíbí.
     
    76
    Saúl nedohnal prudkou přihrávku do pokutového území a ve skluzu už nestačil odcentrovat na dobíhajícího Rodriga. Švýcaři se znovu dokázali ubránit.
     
    75
    Asensio z levé strany krásně odcentroval na malé vápno, kam z branky vyrazil brankář Sommer a vyrazil míč ven z pokutového území.
     
    74
    Vázquez vyslal střílený centr na malé vápno. Na jeho pobídku si brousil zuby Rodrigo, jenže Djourou obětavým zákrokem odkopl míč do bezpečí.
     
    73
    Marco Asensio vykouzlil úchvatnou přihrávku z poloviny hřiště až do pokutového území. Na jeho pobídku si naběhl Rodrigo, ale špičkou kopačky se připravil o možnost vypálit.
     
    72
    Alcantara mohl odcentrovat do pokutového území, ale raději se pustil do kombinace s Nachem. Ani jeden z nich nedokázal vyslat přesnou přihrávku.
     
    71
    Rodrigo neúnavně napadá rozehrávku soupeřových obránců, jenže Švýcaři si v zadních řadách vědí rady. Španělsko se trápí při přechodu do útoku.
     
    70
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Odriozola, přichází Nacho.
     
    69
    Rodrigo napadal rozehrávku Švýcarska. Pozorný stoper Djourou si ale nepřidělával práci a bez váhání odkopl míč daleko od své branky.
     
    68
    Jordi Alba si naběhl na krásnou přihrávku na levou stranu, kde si míč zpracoval a nechal se faulovat. Španělé mohou pokračovat v kombinaci na polovině soupeře.
     
    67
    Odriozola sice centroval z pravé strany šestnáctky, jenže podle asistenta rozhodčího stál v době přihrávky za hranicí ofsajdu.
     
    66
    Španělé se znovu usadili na hranici pokutového území soupeře. Rodrigo spěchal za krásnou kolmicí, ale brankář Sommer vyrazil z branky a odkopl míč do bezpečí.
     
    64
    Sommer pořádně zariskoval s rozehrávkou. Rodrigo spěchal za jeho nepovedenou přihrávkou, ale Akanji jeho pobídku na poslední chvíli odklidil do bezpečí.
     
    63
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Behrami, přichází Fernandes.
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Lichtsteiner, přichází Lang.
    62. Ricardo RODRÍGUEZ - 1:1
     
    62
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Švýcarsko udeřilo jako blesk z čistého moře! Shaqiri střílel z volného prostoru v pokutovém území. De Gea jeho ránu neudržel v rukavicích a RICARDO RODRÍGUEZ doklepl míč do sítě!
     
    61
    Rodríguez operoval s míčem na levém křídle, jenže nikdo v bílém dresu mu nepřišel pomoci. Fantastickou práci v defenzívě odvedl Odriozola.
     
    60
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Costa, přichází Rodrigo.
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Silva, přichází Asensio.
     
    59
    Španělé opět kombinují na polovině soupeře. Švýcaři jejich rozehrávku neatakují. Tempo hry v posledních minutách poněkud opadlo.
     
    58
    Shaqiri se po souboji se Saúlem drží za levou holeň. Švýcarský křídelník zůstává ležet v nefotbalové poloze, ale podle všeho bude schopen pokračovat ve hře.
     
    57
    Saúl o sobě dal vědět krátce po svém příchodu na trávník. Záložník Atlética Madrid si totiž vysloužil žlutou kartu.
     
    56
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Iniesta, přichází Saúl.
     
    55
    Vázquez se středem hrací plochy tlačil do pokutového území. Španělský záložník si ale vylámal zuby na pozorném Akanjim. Španělsko přesto zůstává u míče.
     
    54
    Costa si sprintem řekl o přihrávku mezi švýcarské stopery. Španělský útočník na prudkou přihrávku nedosáhl a pozorný Sommer schoval míč do rukavic.
     
    53
    Diego Costa si naběhl na krásnou přihrávku za obranu soupeře, ale radost mu pokazil asistent rozhodčího, který Costu přistihl za hranicí ofsajdu.
     
    52
    Jordi Alba měl moře prostoru na levé straně. Krajní obránce Španělska prošel na polovinu soupeře, kde se pustil do kombinace s Davidem Silvou.
     
    50
    Piqué vymyslel pěknou přihrávku za obranu soupeře. Silva si jeho pobídku zpracoval hrudí, ale jeho podařenou kličku přečetl pozorný Rodríguez.
     
    49
    Právě Andrés Iniesta zůstává po střetu se soupeřem ležet na trávníku a drží se za koleno. Tenhle pohled není pro španělské fanoušky zrovna příznivý.
     
    48
    Piqué rozjel akci Španělska z vlastní poloviny. Zkušený stoper Barcelony vyvezl míč na polovinu soupeře, kde našel Iniestu, ale ten byl dobře bráněný.
     
    47
    Španělé se ihned vydali do útoku. Za dlouhou přihrávkou sprintoval Diego Costa. Yann Sommer však vyrazil na značku pokutového území, kde schoval míč do rukavic.
     
    46
    Střídání v týmu Španělsko: ze hřiště odchází Aspas, přichází Vázquez.
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Seferović, přichází Embolo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali zajímavé utkání. Mnohem lepším celkem bylo v prvním poločase Španělsko. V první šanci se po dvaadvaceti minutách zjevil Silva, ale jeho rána prolétla kolem branky. Po půlhodině hry se krásným volejem trefil Odriozola a Španělsko rázem vedlo! Těsně před přestávkou ještě nebezpečně střílel Iniesta, jehož ránu Sommer vyrazil na roh.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Andrés Iniesta si v závěru poločasu navedl míč na hranici šestnáctky a krásnou střelou pravačkou pořádně protáhl Sommera! Švýcarský brankář jeho pokus vyrazil na roh.
     
    44
    Seferović vystartoval za odkopem svých spoluhráčů z pokutového území. Nikdo v bílém dresu mu ale nepřišel pomoci. Od švýcarského útočníka se míč odrazil do autu.
     
    43
    Rodríguez vyslal z levé strany prudký centr před branku soupeře, kam si nabíhal Seferović, ale de Gea vyrazil ven z branky a schoval míč do rukavic.
     
    42
    Andrés Iniesta měl v blízkosti moře času na zakončení. Španělský záložník zkusil štěstí technickou střelou, kterou míč zakroutil přímo do Sommerových rukavic.
     
    41
    Španělsko zahrávalo další rohový kop. Vysoký centr se snesl na malé vápno, kde rybičkou hlavičkoval Diego Costa, ale jeho hlavička prolétla kolem branky.
     
    40
    Lichtsteiner se pustil do debaty s hlavním arbitrem. Rozhodčí hostujícího kapitána bleskově uklidnil. Rozehrávat budou domácí Španělé.
     
    39
    Azpilicueta si pohlídal rozběhnutého Shaqiriho. Švýcarský křídelník malého vzrůstu neměl v souboji se zadákem Chelsea šanci.
     
    38
    Džemaili potáhl míč na polovinu Španělska, jenže Švýcaři se zastavili dvacet metrů před pokutovým územím. Španělé se mezitím vrátli za balón a pečlivě brání.
     
    37
    Koke se ujal rozehrávky rohového kopu. Španělský záložník vymyslel vysoký centr na malé vápno, kde kraloval hostující stoper Akanji.
     
    36
    Silva chtěl uvolnit rozběhnutého Odriozolu, nicméně autor úvodní branky dnešního utkání musel svést souboj s Rodríguezem a nakonec získal pouze roh.
     
    35
    Na stadionu zatím panuje fantastická atmosféra. Příznivci Španělska přišli své oblíbence podpořit před odletem do Ruska a zatím vytrvale fandí.
     
    34
    Při ojedinělém výpadu Švýcarska se Lichtsteiner prodral až do pokutového území, odkud vyslal přízemní centr na malé vápno. Seferovićovi scházel krok.
     
    33
    David Silva si naběhl na přihrávku do volného prostoru, vyslal do pokutového území Iniestu, jenže ten místo zakončení zvolil narážečku s Aspasem.
     
    32
    Piqué vyslal vysokou přihrávku na levé křídlo, jenže jeho pobídka byla hodně nepřesná. Balón proskákal do autu. Hosté budou vhazovat.
     
    31
    Španělé po vstřelení úvodní branky dnešního duelu uklidňují hru. Zadáci domácího výběru si přihrávají na vlastní polovině a nenechávají soupeři příliš prostoru.
    29. Alváro ODRIOZOLA - 1:0
     
    29
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Španělsko se po půlhodině hry dostává do vedení! ALVÁRO ODRIOZOLA si na hranici pokutového území naběhl na parádní přihrávku vzduchem a krásným volejem prostřelil bezmocného Sommera!
     
    28
    David Silva obdržel parádní přihrávku do pokutového území, nicméně jeho zpětnou přihrávku nikdo v červeném nepochopil. Schär odklidil míč do bezpečí.
     
    27
    Lichtsteiner si zpracoval těžkou přihrávku na levou stranu. Krásnou pobídkou našel Seferoviće, jehož pobídku do šestnáctky pohlídal Jordi Alba.
     
    26
    Andrés Iniesta si krásnou patičkou posunul míč do pokutového území, ale sám se utopil v moři svých kliček. Stopeři Švýcarska nemuseli zasahovat.
     
    25
    Zuber operoval s míčem na levé straně hrací plochy. Dotírající Alba jej o balón připravil a vybojoval pro Španělsko vhazování v blízkosti pokutového území.
     
    24
    Lichtsteiner dostal prostor na pravém křídle a vyslal prudký přízemní centr před španělskou branku. Piqué míč podběhl, ale Džemaili zamířil vysoko nad branku.
     
    23
    Akanji vyslal dlouhý nákop z vlastní poloviny. Za jeho pobídkou spěchal Seferović, jenže v hlavičkovém souboji s Piquém neměl moc šancí na úspěch.
    22. David Silva a jeho nebezpečná střela
     
    22
    David Silva si naběhl na Costovo přiklepnutí a opřel se do skákavého míče! Rána záložníka Manchesteru City prosvištěla těsně vedle vzdálenější tyče!
     
    21
    Další akce Švýcarům vůbec nevyšla. Lichtsteiner vymyslel přihrávku mezi obránce soupeře, jenže nikdo v bílém dresu za jeho pobídkou neběžel.
     
    20
    Rodríguez sprintoval za dlouhou přihrávkou na levé křídlo. Pozorný Odriozola si jeho náběh pohlídal a špičkou kopačky zakopl míč mezi diváky.
     
    19
    Španělé zahrávali přímý kop ze zajímavé pozice. Andrés Iniesta vyslal nadýchaný centr na přední tyč, kde Odriozola hlavičkoval daleko vedle branky.
     
    18
    Iniesta nabádá své spoluhráče k tomu, aby šli blíž k brance. Alba opět kouzlil s míčem na levé straně, ale tentokrát jej faulem zastavil Behrami.
     
    17
    Alba už je zpátky na nohou a okamžitě se zapojil do útočné akce Španělska. Jeho výpad po levém křídle však skončil nepřesnou přihrávkou.
     
    16
    Jordi Alba zůstává po souboji ležet v pokutovém území a musí být ošetřen. Podle všeho bude obránce Barcelony schopen nadále pokračovat.
     
    15
    Koke se rozhodl pro prudkou přízemní přihrávku do pokutového území. Diego Costa jeho úmysl pochopil, jenže Akanji skvěle zasáhl a odkopl balón do bezpečí.
     
    14
    Rodríguez skvěle zasáhl u levé postranní čáry. Krajní obránce Švýcarska vystoupil před Aspasem a špičkou kopačky odkopl míč do autu.
     
    13
    Seferovič si skvěle pokryl míč tělem a dotírající Azpilicueta jej zatažením za dres poslal na trávník. Obránce Chelsea se sice diví, ale skutečně fauloval.
     
    12
    Aspas si naběhl na oblouček na levou stranu pokutového území, ale v tísni se nedokázal zbavit obráce. Rodríguez mu míč vypíchl na rohový kop.
     
    11
    Alba předvedl dlouhý sprint po levém křídle, jenže na křižnou přihrávku už nedosáhl. Míč propadl do autu. Vhazovat budou Švýcaři.
     
    10
    Piqué diriguje španělskou rozehrávku na polovině hracího pole. Zkušený stoper domácího výběru si vybral Albu, který si netroufl na průnik po čáře.
     
    9
    Španělé pokračují v postupné kombinaci ve středu hrací plochy. Švýcaři dobře dostupují k volným soupeřům a Iniesta s Davidem Silvou nemají moc možností.
     
    8
    Odriozola vyslal nadýchaný oblouček za defenzívu Švýcarska. Za jeho pobídkou spěchal Diego Costa, který měl k míči o několik kroků dál než stoper Akanji.
     
    7
    David Silva si řekl o přihrávku na hranici pokutového území, jenže v běhu si míč zpracoval jen na paty a v tísni se přes důrazného Behramiho neprobil do zakončení.
     
    6
    Koke se při napadání statické rozehrávky soupeře dopustil nedovoleného zákroku. Fotbalista Atlética Madrid se sice diví, ale verdikt sudího se měnit nebude.
     
    5
    De Gea se znovu zapojil do španělské rozehrávky. Kombinace zadáků favorizovaného celku probíhá deset metrů před šestnáctkou. Nikdo ze Švýcarů soupeře neatakuje.
     
    4
    Poprvé v utkání se do útoku vydalo také Švýcarsko. Prudkou přihrávku na rozběhnutého Seferoviće zastavil špičkou kopačky stoper Piqué.
     
    3
    Sommer musel předvést první zákrok! Diego Costa střílel z hranice pokutového území a švýcarský brankář jeho skákavou střelu vytěsnil na rohový kop.
     
    2
    De Gea se zapojil do kombinace na vlastní polovině. Španělský brankář našel Piquého, který si netroufl na kolmou přihrávku a raději si pomohl malou domů.
     
    1
    Španělsko obstaralo výkop do dnešního utkání. Domácí reprezentace se v úvodu nikam nežene. Španělští stopeři si na vlastní polovině vyměňují krátké přihrávky.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Španělé budou hrát v červených dresech, zatímco Švýcarsko přijelo v bílé sadě.
     
    Úvodní sestavy:

    Španělsko: De Gea – Odriozola, Piqué, Azpilicueta, Alba – Koke, Alcantara – Aspas, Silva, Iniesta – Costa
    Náhradníci: Vázquez, Nacho, Saú, Álvarez, Rodrigo, Kepa, Reina, Vallejo, Hernández, Monreal, Asensio

    Švýcarsko: Sommer – Lichtsteiner, Schär, Akanji, Rodríguez – Behrami, Zakaria – Shaqiri, Džemaili, Zuber – Seferovič
    Náhradníci: Mvogo, Moubandje, Lang, Gavranovič, Embolo, Fernandes, Drmić, Djourou, Freuler, Elvedi, Fernandes, Burki.
     
    Španělsko

    Španělé budou na mistrovství světa tradičně patřit mezi favority na celkový triumf. Celek z Pyrenejského poloostrova bude hrát ve skupině s Portugalskem, Íránem a Marokem. Pro Španěly by tak postup neměl být problémem. Naposledy hrálo Španělsko na konci března, kdy rozstřílelo Argentinu vysoko 6:1.
     
    Švýcarsko

    Švýcarsko se v červnu představí na světovém šampionátu a rozhodně bude chtít navázat na úspěch z předchozího mundialu. Švýcaři budou v Rusku hrát ve skupině s Brazílii, Srbskem a Kostarikou. Z této skupiny Švýcarsko rozhodně pomýšlí na postup do vyřazovacích bojů. Poslední duel sehráli Švýcaři na konci března, kdy porazili 6:0 Panamu.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z přátelského utkání mezi Španělskem a Tuniskem. Výkop je stanoven na 21 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 29. Odriozola – 62. Rodríguez

    Karty:   57. Saúl (ESP) – 90. Zuber (SUI)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 8:1. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 13:11.
    Španělsko: de Gea – Odriozola (70. Nacho), Piqué, Azpilicueta, Alba (78. Monreal) – Koke, Alcantara – Aspas (46. Vázquez), Silva (60. Asensio), Iniesta (56. Saúl) – Costa (60. Rodrigo)
    Náhradníci: Vázquez, Nacho, Saú, Álvarez, Rodrigo, Kepa, Reina, Vallejo, Hernández, Monreal, Asensio

    Švýcarsko: Sommer – Lichtsteiner (63. Lang), Schär (46. Djourou), Akanji, Rodríguez (79. Moubandje) – Behrami (63. Fernandes), Zakaria – Shaqiri, Džemaili (46. Drmić), Zuber – Seferovič (46. Embolo)
    Náhradníci: Mvogo, Moubandje, Lang, Gavranovič, Embolo, Fernandes, Drmić, Djourou, Freuler, Elvedi, Fernandes, Burki
    bahis siteleri