Č. Budějovice – Plzeň 3:4 (kon.) | Žilina – Tianjin Quanjian 3:1 (kon.) | Guangzhou FC – Zlín 1:1 (kon.)
konec
Guangzhou FC
1:1 (0:1)
FC Zlín
Neděle 01.07.2018, 17:00 • Vídeň • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Fastav Zlín nakonec uhrál remízu s čínským vicemistrem Guangzhou FC. Sice se jedná o přátelský zápas, avšak každý podobný výsledkem proti takovým klubům, má velký význam. (18:53:38)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    50
    Tým Guangzhou FC právě vstřelil branku!
    Střelcem branky je GAO LIN.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    5
    Zlín právě vstřelil branku!
    Střelcem branky je LUKÁŠ ŽELEZNÍK.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    FC Fastav Zlín

    Na opačné straně se nachází Zlín, který dal zapomenout na povedenou sezónu 2016/17, v té uplynulé totiž skončil "až" na desáté pozici. Fastav neměl k sestupu vůbec daleko, manko na sestupové pásmo bylo pouze tříbodové. Zlín ale těžil z posledních dvou ligových zápasů, ve kterých nasbíral čtyři body. Po uplynulé sezóně se kádr začal rozpadat. Ve funkci hlavního trenéra skončil Vlastimil Petržela, kterého nahradil zkušený Michal Bílek, potvrzené jsou rovněž odchody Ubonga Ekpaie a brankáře Zdeňka Zlámala. Novou tváří se stal obránce Petr Buchta z Bohemians 1905. Nový lodivod tohoto celku zároveň potvrdil, že další posily mají následovat.
     
    Guangzhou FC

    Tento čínský celek je vítěz sedmi po sobě jdoucích ročníků čínské nejvyšší soutěže. Jinak tomu nebylo ani v minulé sezóně, ve které si Guangzhou vytvořilo na první pozici náskok šesti bodů. Čínský celek opravdu nemá ve své soutěži konkurenci, rok od roku se tamní soutěž dočkává téhož vítěze. Guangzhou ale nemá ve svém kádru moc věhlasných fotbalistů. Kostru tohoto týmu tvoří domácí hráči, zbytek pak patři Brazilcům. Je to především útočná dvojice Goulart – Alan, která je velkým postrachem obran. Prvně jmenovaný se stal druhým nejlepším střelcem uplynulé sezóny.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Příprava na novou sezónu je v plném proudu, v dnešním přátelském zápase budeme sledovat souboj mezi Guangzhou FC a FC Fastav Zlín.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    David Suchý

    Branky: 50. Gao (pen.) – 5. Železník


    Guangzhou FC:
    FC Zlín: Dostál – Gajić (46. Hnaníček), Buchta, Bačo – Matejov (46. Bartošák), Podio, Traore (46. Jiráček), Hronek (46. Mehanović), Kopečný (46. Holík) – Slaměna (46. Bartolomeu), Železník (46. Beauguel)
    Náhradníci: Šiška, Tkadlec, Hnaníček, Bartošák, Štěpánek, Holík, Jiráček, Mehanović, Bartolomeu, Beauguel
    thejrc.org