Brazílie – Mexiko 2:0 (kon.) | Belgie – Japonsko 3:2 (kon.)
konec
Brazílie
2:0 (0:0)
Mexiko
Pondělí 02.07.2018, 16:00 • Samara Arena, Samara • Mistrovství světa • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Andrés Guardado (Mexiko).
     
    77
    Neymar před pěti minutami vypadal, že pro něj šampionát skončil, už je ale znovu na nohou a v plné pohotovosti, tentokrát si na něm "vybojoval" žlutou kartu Carlos Salcedo.
     
    59
    Mexickou akci už v zárodku přibrzdil Casemiro pouze za cenu žluté karty, ta jej diskvalifikuje z případného čtvrtfinále, protože důležitý defenzivní štít Brazilců už jednu během turnaje viděl.
     
    55
    Hraje se takřka bez defenzivních zábran, oba týmy po zisku míče okamžitě spěchají kupředu. Tentokrát to byl Willian, který sám vybojoval míč a následně se odhodlal k šedesátimetrovému sprintu, v jehož závěru vybojoval standardní situaci pro Brazílii i žlutou kartu pro Herreru, ten by si případné čtvrtfinále nezahrál.
     
    43
    Willianův centr od praporku k bližší tyči odvrátil Marquez a Mexičané pak mohli po delší době zase rozehrát rychlý protiútok, ten pouze za cenu žluté karty přibrzdil Filipe Luis faulem na Carlose Velu.
     
    38
    Edson Álvarez ostře fauloval Neymara a stává se prvním žlutým hříšníkem tohoto osmifinále.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 51. Neymar (Willian), 88. Firmino

    Karty:   43. Luís (BRA), 59. Casemiro (BRA) – 38. E. Álvarez (MEX), 55. H Herrera (MEX), 77. Salcedo (MEX), 90+2. Guardado (MEX)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 6:18.
    Brazílie: Alisson – Fagner, Silva (C), Miranda, Luís – Paulinho (80. Fernandinho), Casemiro – Willian (90+1. Marquinhos), Coutinho (86. Firmino), Neymar – Jesus.
    Náhradníci: Cássio, Ederson – Danilo, Geromel, Marcelo, Marquinhos, Renato Augusto, Fernandinho, Fred, Firmino, Taison.

    Mexiko: Ochoa – E. Álvarez (55. J. dos Santos), Ayala, Salcedo, Gallardo – H Herrera, R. Márquez (C) (46. Layún), Guardado – Vela, J. Hernández (60. Jiménez), Lozano.
    Náhradníci: José Corona, Talavera – Aquino, J. M. Corona, G. dos Santos, J. dos Santos, É. Gutiérrez, Layún, Fabián, Jiménez, Peralta.

    Rozhodčí: Rocchi – Di Liberatore, Tonolini (vš. Itálie)
    bahis siteleri