Žižkov – Chrudim 1:1 (kon.) | Táborsko – Hr. Králové 0:1 (kon.) | Č. Budějovice – Třinec 3:1 (kon.)
Brno – Jihlava 1:3 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
1:3 (0:2)
FC Vysočina Jihlava
Neděle 22.07.2018, 18:00 • Městský fotbalový stadion Srbská, Brno • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    72
    Brno právě vstřelilo branku!
    Domácí se poprvé v zápase radují. LUKÁŠ MAGERA dostal ideální přihrávku od Zikla z levé strany hřiště a zkušený brněnský střelec se prosadil pěknou hlavičkou. Vejmola neměl šanci reagovat. Do konce zápasu ještě kolem dvaceti minut, Brno ještě žije.
     
    59
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Tak to už je s Brnem špatné. Akce pokračovala, Zoubele poslal v tísni míč na Machuču, ten se podíval a jemnou přihrávkou na vápno vyslal k zakončení JIŘÍHO KLÍMU. Ten drobně trkl do míče a Melichárek inkasuje potřetí v tomto utkání. Pro Klímu je to druhá dnešní branka.
     
    45+4
    Jihlava právě vstřelila branku!
    A je to již 0:2, to jsou věci. Zbrojovku zmrazil v závěru poločasu JIŘÍ KLÍMA. Ten se dostal po přesném nákopu za obranu sám před Melichárka a chladnokrevně zakončil prudkou střelou do jeho sítě. Ofsajd to rozhodně nebyl, lajnový sudí situaci vyhodnotil dle všeho správně. Celé akci ještě předcházela obrovská šance Fulneka, která skončila po teči těsně mimo. Poté se odehrál roh a přesná střela výborně hrajícího Klímy.
     
    20
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Hosté jdou do vedení. Po sérii odrazů a nepřesností před velkým vápnem Zbrojovky se do míče opřel JOZEF URBLÍK a jeho rána byla více než výstavní. Hráči Vysočiny to sedlo parádně a Melichárek se mohl jen dívat za svá záda. Míč zapadl k pravé horní tyči. Pro domácí fanoušky velký šok, ale Jihlava nehraje od úvodu zápasu vůbec špatně.

    Roman Zajíček

    Branky: 72. Magera – 20. Urblík, 45+4. Klíma, 59. Klíma

    Karty:   30. Sukup (BNO), 90+1. Kříž (BNO), 90+2. Jakub Šural (BNO) – 35. Urblík (JIH), 90+2. Schumacher (JIH)


    FC Zbrojovka Brno: Melichárek (C) – Sukup, Gáč, Pavlík, Eismann – Bariš – Štepanovský (80. Jakub Šural), Kříž, L. Krejčí (55. Zikl), Lutonský (65. Jambor) – Magera.
    Náhradníci: Halouska – Sedlák, Kryštůfek, Jakub Šural, Růsek, Jambor, Zikl.

    FC Vysočina Jihlava: Vejmola – Vaculík (C), Tlustý, Štěpánek, Schumacher – Machuča – Fulnek, Klobása, Urblík (77. Nerad), Zoubele (69. Javůrek) – Klíma (87. Vedral).
    Náhradníci: Vízek – Čáp, Vedral, F. Novotný, Nerad, Turyna, Javůrek.

    Rozhodčí: Pechanec – Vlasjuk, Boček.

    Diváci: 3113
    thejrc.org