Brno – Karviná 2:0 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
2:0 (1:0)
MFK Karviná
Pondělí 30.07.2018, 15:00 • Městský fotbalový stadion Srbská, Brno • Juniorská liga – Morava • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Jihomoravané tak se Slezany po dnešku zkompletovali druhé kolo moravské skupiny Juniorské ligy. Domácí se díky vítězství vyšvihli na první místo, hosté z Karviné zůstávají šestí. (16:47:33)
     
    Domácí Brno ve druhém poločase přidalo ještě jednu branku v 67. minutě zásluhou Ondřeje Pachlopníka, který předvedl skvělou individuální techniku a uklidnil druhým gólem svůj tým. Karviná dnes rozhodně na hřišti nebyla jednoznačně horším týmem, od Brna však dostala lekci z efektivity.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Brněnští nadále drží balón na polovině soupeře a vyhlížejí konec utkání.
     
    89
    Brno znovu poklidně kombinuje na vlastní polovině. Vypadá to, že se již dramatického konce v Brně nedočkáme.
     
    87
    Na zemi zůstává ležet v křečích hostující Wala.
     
    86
    Útočný faul karvinských znamená další cenné uspořené vteřinky pro domácí jihomoravany.
     
    84
    Ke druhému střídání se odhodlal i trenérr hostí. Putyera nahrazuje Motyčka.
     
    84
    Domácí už se nikam neženou a snaží se v poklidu dohrát slibně rozehrané utkání.
     
    82
    Odchází i střelec první branky jihomoravanů Krejčí. Na hřišti jej zastoupí Sedlmajer.
    82. Střela domácích z přímého kopu těsně minula horní roh!
     
    82
    Domácí měli k dispozici slibný přímý kop, jehož přímé zakončení z kopačky Holmana skončilo těsně nad brankou!
     
    80
    Karvinští nadále pokračují ve snaze vyrovnat stav duelu. Snaha se jim v žádném případě upřít nedá, brněnská obrana však vystavila zvlášť v posledních patnácti minutách jakémukoliv snažení soupeře razantní stopku.
     
    79
    Jihomoravané naopak ani s dvoubrankovým vedením neztrácejí chuť do útočení. Naposled musel krýt přízemní střelu až brankář Pastornický.
     
    77
    Slezané se nevzdávají a nadále vyvíjejí útočné snažení. Brno si ale vedení v klidu hlídá a zformovaná obrana nepouští hosty do většího ohrožení branky Pastornického.
     
    74
    Brno znovu střídá. Tentokrát se na hřiště dostává Marcel Pyš za Ondřeje Doubravského.
     
    73
    Po pauze na občerstvení se míče ujali domácí.
     
    72
    Střelec druhé branky domácích Pachlopník dnes také končí. Nahrazuje jej Moučka.
     
    68
    Zbytečný zákrok karvinského Smrže na polovině hřiště byl potrestán žlutým kartónkem.
    67. Ondřej Pachlopník zvýšil a vzápětí mohlo Brno udeřit potřetí!
     
    67
    Brno právě vstřelilo branku!
    Jak byl hostující Wala aktivní dopředu, nyní doslova namazal ONDŘEJI PACHLOPNÍKOVI, který se dvěma dalšími kličkami protáhl kolem dvou obránců a poslal míč do sítě kolem Pastornického. Výborná individuální akce domácího hráče znamená dvoubrankové vedení pro Brno.
    66. Mrázek zneškodnil další obrovskou šanci hostujících hráčů!
     
    66
    Karviná drží Brno v posledních momentech pod tlakem. Další velkou příležitost musel hasit brankář Mrázek, následný centr jen odkopla obrana na polovinu hřiště.
     
    64
    Egri se výborně protáhl sám až od poloviny hřiště téměř k pokutovém území, kde musel být nedovoleně zastaven obráncem soupeře. Hosté mají k dispozici přímý kop.
    62. Smrž na centr těsně nedoskočil, mohlo být vyrovnáno 1:1!
     
    62
    Nyní už byli hosté v mnohem větší šanci! Smrž jen těsně ve výskoku nedosáhl na centrovaný míč, přičemž byl úplně sám před prázdnou brankou. Velká škoda pro Karvinou.
     
    61
    Slezané se po delší době dobře dostali postupnou kombinací až do pokutového území, míč ale na konci akce skončil v pohodě v náruči Mrázka.
     
    61
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Sedlák, přichází Mach.
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Hujo, přichází Gros.
     
    59
    Brno rozehrávalo přímý kop z pravé strany, na jehož konci byla zblokovaná rána jednoho z domácích. Následná dorážka skončila stejným scénářem.
     
    57
    První střídání v utkání na straně Brna. Svoji směnu má dnes za sebou Dan Jambor, kterého nahrazuje Filip Holman.
     
    56
    Karviná se po delší době dostala k držení míče a hned si na polovině hřiště vykoledovala faul. Hosté mají možnost se znovu dostat k souvislejšímu balónu.
     
    55
    Brno je po malé chvíli znovu v držení balónu. Karviná zatím marně napadá poklidnou rozehrávkou domácích.
     
    54
    Brněnští přenesli hru z pravé strany na levou, odkud nakonec letěl centr před Pastornického. Brankář hostů si ale pro míč bez problémů vyskočil a rozehrává pro svůj tým.
     
    52
    Slezané byli nuceni zastavit rychle se rozvíjející akci domácích nedovoleným zákrokem.
    50. Karviná odmítla obrovskou příležitost na vyrovnávací gól!
     
    50
    Wala byl znovu aktivní na levé straně, kde připravil o míč brněnského Chylu. Posléze se s míčem urazil několik metrů, aby dostal do gólovky svého spoluhráče, jehož pokus o zakončení mezi nohy přečetl Mrázek včas a míč chytil!
     
    48
    Kroutil se dlouho přetlačoval s dvojicí karvinských a nakopnutý balón, kterého už se téměř zmocnil, na poslední chvíli o něj ale znovu přišel.
     
    47
    Wala zabojoval o míč a získal pro svůj tým slibně se rozvíjející akci, na jejímž konci byl ale zblokovaný centr jeho spoluhráče na levé straně.
     
    46
    Rozehrávky se ve druhém poločase ujali hosté.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:58.
     
    Do úvodu utkání vstoupili mnohem lépe hosté z Karviné, kteří si vytvořili několik dobrých příležitostí a průniků do pokutového území hned na začátku zápasu. Domácí Brno se ale po několika minutách oklepalo a začalo být taky mnohem aktivnější směrem dopředu, díky čemuž taky jako první v utkání skórovalo, když trefil prostor mezi třemi tyčemi z protiútoku Ladislav Krejčí. Domácí tak můžou po prvním poločase odejít do šaten o něco spokojenější s jednobrankovým vedením.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Karviná se ještě pokusila o jeden z posledních nákopů v prvním poločase směrem na levou stranu. Tam o míč hosté ale zároveň přišli.
     
    43
    Poskytnutou výhodu karvinští neproměnili a domácí se pokusili ohrozit branku Pastornického z poloviny hřiště. Míč ale skončil za zámezím až téměř u rohového praporku.
     
    41
    Rychlou akci po levé straně v podání jihomoravanů musela hasit obrana hostů na poslední chvíli nedovoleným zákrokem. Brno má k dispozici zkrácený rohový kop.
     
    39
    Karviná se rychlou akci dostala až před pokutové území, odkud ve velké rychlosti vypálil ránu jako z tanku Egri. Jeho rána ale skončila vysoko nad.
     
    37
    Centr Nomilnera z velké dálky bez problémů zachytil Pastornický do rukavic a ihned vyslal své spoluhráče do útoku, který skončil přízemní střelou těsně vedle pravé tyče Mrázka!
     
    35
    Až teď se Slezané dostali s míčem až před pokutové území. Centr z levé strany ale vyvrcholil pouze rohovým kopem.
     
    33
    Brněnským po vstřelené brance narostla křídla a jsou v posledních chvílích všude o krok napřed. Karvinští prozatím nechávají soupeři dostatek místa pro postupné útoky.
     
    31
    Hosté se pokusili o odpověď. Kombinaci dvou karvinských ale zastavilo ofsajdové postavení.
    27. Ladislav Krejčí - 1:0
     
    27
    Brno právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou do vedení! Rychlý kontr brněnských obrana karvinských vůbec nezachytila a LADISLAV KREJČÍ poslal bez problémů nikým nebráněn míč k levé horní tyči Mrázkovy branky.
     
    25
    Brněnští se pokusili o rychlý útok po pravé straně. Byli ale zastavení zformovanou obranou soupeře, kteří míč jen odevzdali soupeři.
     
    22
    Egri vyslal dlouhý balón na druhou stranu hřiště na svého spoluhráče, jehož pokus o centr skončil zblokován mimo fotbalové hřiště. Hosté budou rozehrávat rohový kop.
     
    21
    Brněnští měli k dispozici rohový kop, který propadl pokutovým územím a skončil na kopačkách karvinských.
     
    19
    Putyera vyslal krásnou průnikovou přihrávkou do šance Smrže. Tomu se však ve stínu obránců míč zamotal v pokutovém území pod nohami a následná střela postrádala potřebnou razanci.
    17. Brněnští hráči předvedli pěknou akci a pálili těsně nad
     
    17
    Hra se nyní přelévá z jedné strany na druhou. Brněnští se vykombinovali až do pokutového území, z jehož hranice pálil nikým nebráněn těsně nad jeden z domácích.
     
    16
    Karviná se po přímém kopu soupeře dostala do protiútoku, který musel na poslední chvíli hasit v souboji jeden na jednoho uvnitř vápna stoper hostů.
     
    14
    Brněnští se po delší době dostali k souvislejšímu držení míče. Centr Nomilnera z následné akce ale přeletěl celé pokutové území.
    11. Šanci Karviné předcházel centr, který skončil na břevnu!
     
    11
    Neskutečnou dělovku vyslal ranou z první směrem na Mrázka jeden z karvinských! Gólman domácích byl však pohotový a míč vyrazil mimo pokutové území.
     
    10
    Domácí se po delší době dostali k souvislejšímu držení míče, karvinští si však míč brzy díky aktivnímu přístupu znovu přivlastnili a znovu se řítí do útoku.
     
    8
    Karviná je v úvodních minutách aktivnějším týmem. Nyní však rozehrávka Slezanů skončila mimo vyznačené území.
     
    6
    Brněnští aktivně napadali rozehrávku soupeře, ti se i tak dostali k zakončení ve vápně, které skončilo po teči jednoho z brněnských za brankou.
     
    5
    Hosté, hrající dnes ve žlutých dresech, mají k dispozici rohový kop.
     
    4
    Karvinští se z pravé strany dostali postupnou kombinací až na hranici malého vápna, odkud vyslal střílenou přihrávku Řapek. Jeho myšlenka se ale nesetkala s pochopením žádného ze spoluhráčů.
     
    2
    Domácí se po úvodní odehrané minutě pokusili o postupný útok, ten skončil zakončením hlavou jednoho z brněnských mimo tři tyče.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Mrázek – Chyla, Gáč, Jambor, Krejčí, Nomilner, Sedlák, Blažík (C), Pachlopník, Doubravský, Kroutil
    Náhradníci: Trbušek – Kropáček, Pyš, Sedlmajer, Holman, Mach, Moučka

    MFK Karviná: Pastornický – Egri, Fokaidis, Galuška, Hujo, Macko (C), Paholík, Putyera, Řapek, Smrž, Wala
    Náhradníci: Gros, Motyčka, Drobek

    Rozhodčí: Cieslar – Horák, Polák.
     
    FC Zbrojovka Brno U21

    Jihomoravané jsou na tom po prvním kole o něco lépe. Na půdě Sigmy Olomouc nazuli do prvního poločasu střelecké kopačky a po třiceti dvou minutách vedli už tříbrankovým rozdílem, který domácí Hanáci dokázali pouze redukovat dvacet minut před koncem zápasu. Zbrojovka si tedy z prvního kola odvezla domů všechny tři body za výhru 3:1.

    Mladíci z Brna budou ve druhém kole na domácí trávě útočit na šestibodový zisk po dvou úvodních odehraných kolech, čímž by se vyšvihli na průběžné první místo moravské skupiny Juniorské ligy.
     
    MFK Karviná U21

    Hosty ze Slezska čeká ve druhém kole první venkovní utkání v nové sezóně, a to na půdě brněnské Zbrojovky. V tom prvním na domácím trávníku museli dohánět jednobrankový deficit z prvního poločasu, což se nakonec podařilo zásluhou gólu z kopačky Davida Egriho, a tak se karvinští rozešli s výběrem Třince smírně 1:1.

    Slezané tedy mají po prvním kole o motivaci postaráno. Z Brna si bezpochyby budou chtít odvézt první tři body za první vyhrané měření sil v letošní sezóně.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Daniel Gargulák

    Branky: 27. Krejčí, 67. Pachlopník

    Karty:   68. Smrž (KAR)


    FC Zbrojovka Brno: Mrázek – Chyla, Gáč, Jambor (57. Holman), Krejčí (82. Sedlmajer), Nomilner, Sedlák (61. Mach), Blažík (C), Pachlopník (72. Moučka), Doubravský (74. Pyš), Kroutil
    Náhradníci: Trbušek – Kropáček, Pyš, Sedlmajer, Holman, Mach, Moučka

    MFK Karviná: Pastornický – Egri, Fokaidis, Galuška, Hujo (61. Gros), Macko (C), Paholík, Putyera (84. Motyčka), Řapek, Smrž, Wala
    Náhradníci: Gros, Motyčka, Drobek

    Rozhodčí: Cieslar – Horák, Polák

    Diváci: 40
    bahis siteleri