Jekatěrinburg – Pardubice 2:0 (nedohr.) | Sokolov – Ústí n/L 1:5 (kon.) | Havířov – Vítkovice 2:3 (po pr.)
Přerov – Opava 3:5 (kon.) | Kladno – Kokšetau 2:1 (2:0 po s.n.) | Poruba 2011 – Jastrzębie 5:4 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
3:5 (2:1, 1:2, 0:2)
HK Opava
Úterý 31.07.2018, 18:00 • MEO Aréna, Přerov • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    V poslední červencový den začíná oběma soupeřům další fáze předsezónního drilu. Přerovským Zubrům olemuje zápasovou část přípravy jedenáctka zápasů, Opavě pak o dvojici soubojů méně.

    Přerov v září rozehraje svou čtvrtou sezonu ve druhé nejvyšší soutěži tuzemska, to Opava tápe o patro níže už přes 11 let. Naposledy si v první lize zahrála v sezoně 2004/2005, po tehdejší neúspěšné baráži se dokonce mužský hokej z historického hlavního města Českého Slezska na více než dva roky vytratil. Oba sokové se tak naposledy potkali právě při postupové sezoně Zubrů 2014/2015 a to v semifinálové sérii, kde Hanáci potvrdili roli favorita a Opavě povolili uhrát pouze jeden zápas.

    HC ZUBR PŘEROV
    Favoritem budou zřejmě i v letošní dvojici přátelských zápasů. Mají za sebou nejlepší umístění na konci sezony v nové éře i přes to, že se jim přes čtvrtfinále nepovedlo projít ani potřetí za sebou. Uplynulý ročník však mohl být právem hodnocen jako povedený.

    HC SLEZAN OPAVA
    To Slezanům se příliš nevyvedl. Druholigová skupina Východ měla pouze sedm účastníků a Opava zde nikomu nedokázala stabilně konkurovat. S třiatřiceti body se zařadila až na poslední místo za o dvacet bodů vzdálenou Kopřivnici a do vyřazovacích bojů tedy nezasáhla. Letos bude čtyřkolově měřit síly opět s tradičními soupeři ze skupiny Východ, k nimž díky novému systému přibyli na dvoukolové střety soupeři ze skupiny Jih. Slezan tak v nadcházející sezoně čeká výlet až do Písku nebo Českých Budějovic.
     
    Domácí hokejisté nastoupí v modré sadě dresů, bílé trikoty obleče Opava.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Šurý (Šimonů) – Padrnos, Černý, Zbořil (C), Pohl, Bieniek, Šefl, Mokrohajský – Kratochvil (A), Dvořák, Gago – Moučka, Šimeček, L. Jarčov – Mašín, Králík, Valášek – Kylnar, Indrák, Tomaník.

    HK Opava: Wanecki (Daňa) – Tichý, Kažimír, Chalupa (A), Slavík, Bijota, Zouhar – Seidler, Černý (C), Vaněk – Hartmann, Malina, Herman – Spratek, Hendrych, Jánošík – Zelenkov, Štindl, Rousek.

    Rozhodčí: Přikryl, Kašík – Klvač, Perutka.
     
    Obě mužstva už nastupují na ledovou plochu, utkání za malou chvíli začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní buly vyšlo pro Opavu, do útoku však jako první přešli Zubři.
     
    00:18
    Tichý fauloval Gaga při přechodu do útoku do na levém kruhu. Opavský obránce si za tento zákrok odsedí menší trest.
     
    01:20
    Zubři útočí. Z pravého kruhu nejprve ozkoušel Waneckiho Šimeček, poté si na levé straně prohodil soupeře Kralík, ale branku netrefil.
     
    02:02
    Kratochvil si po levé straně nabruslil až k brance, sám ale nezakončil, zadovkou vybídl ke skórování Kralíka, který však mířil těsně vedle stejně jako následný domácí pokus.
     
    02:50
    První zákrok si připisuje i přerovský brankář Šurý, od modré čáry zkoušel střílet Bijota.
     
    03:39
    Přerov právě vstřelil branku!
    Kratochvil dostal nabito do mezikruží, odkud z první pořádně zatopil Waneckimu. Ten puk vytěsnil betonem poblíž levé tyče, kde se nacházel pohotový FILIP DVOŘÁK, který kotouč zblízka dopravil do sítě.
    Asistence: Kratochvil.
     
    04:40
    Mladí Zubři jsou mnohem aktivnější. Například rána Luky Jarčova zápěstím z mezikruží proletěla jen těsně nad horní tyčí.
     
    05:09
    Přesilovku si zkusí i Opava.
     
    07:34
    V přesilovce toho Opava mnoho nevymyslela, nejnebezpečnější byli paradoxně domácí. Jejich střela opět těsně minula branku. Teď už se hraje v plném počtu na obou stranách.
     
    08:15
    Zubři rozehrávali od své klece, Opava ale brzy přešla do útočného pásma. Nebezpečnou přihrávku před bránu naštěstí pro domácí nikdo z červenobílých nezachytil.
     
    09:35
    Šimon Kratochvil se snažil přebruslit Slavíka, což se mu ve finále povedlo. Wanecki však zasáhl.
     
    10:01
    Zbořil vypálil od modré a brankář Wanecki puk vyrazil pouze k nekrytému Moučkovi. Ten ale v záklonu vhodnou část branky minul!
     
    10:57
    Buly ve středním pásmu.
     
    11:17
    První větší šanci si připisuje i Slezan. Šurý nejprve vykryl střelu z ostrého úhlu od Spratka, aby si následně poradil i s pokusem Hendrycha.
     
    12:36
    Po levém křídle pronikl Kratochvil, načež od mantinelu hledal Gaga. Toho ale opavský obránce zvládl pohlídat.
     
    13:55
    Opava právě vstřelila branku!
    Po chybě v přerovské rozehrávce pláchl sám na Šurého DANIEL SPRATEK. V zakončení několikrát zamíchal pukem a nakonec zvolil bekhendové zakončení. Puk nejprve cinkl o levou tyč a poté zajel za brankovou čáru. Šurý byl na prvního opavského střelce krátký, nacházel se už v opačné straně kasy.
    Bez asistence.
     
    14:33
    Na ledě chvíli ležel domácí Lukáš Králik, jenž od soupeře inkasoval úder kolenem. Přerovský hráč však bude v pořádku, ledovou plochu totiž dokázal opustit po svých.
     
    15:34
    Z otočky vystřelil Dvořák po dobré práci Tomaníka, puk ale po zemi nasměroval mimo branku. Vzápětí se před Waneckim zjevil s kotoučem na holi zcela volný Michal Gago. Zakončení se mu ale vůbec nepodařilo a puk skončil ve výstrojí hostujícího brankáře.
     
    16:03
    Icing hostů.
     
    16:30
    Šimeček od pravého mantinelu poslal přihrávku na modrou čáru Pohlovi, který ji ale nezachytil. Zubři musejí rozehrávat z vlastního pásma.
     
    17:20
    Po zadovce pálil z první přímo před brankou Luka Jarčo. Jeho dělovka ale rozduněla pouze zadní mantinel. Wanecki následně úspěšně likvidoval několik dalších střel v krátkém časovém sledu.
     
    18:20
    Černý ustál hit soupeře na pravém mantinelu a pronikl až za opavskou svatyni.
     
    18:49
    Zadovku přímo před Waneckiho obdržel Valášek, jeho pokus švihem ale hostující muž s maskou vytěsnil ramenem.
     
    19:18
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři berou vedení zpět! Vhazovalo se po Waneckiho levici. Indrák vyhrál buly a posunul kotouč za sebe k modré čáře na MIKULÁŠE POHLA. Ten si vybruslil na pravý kruh a vyslal nádhernou jedovku, která se od břevna odrazila za brankovou čáru!
    Asistence: Daniel Indrák, Jakub Kylnar.
     
    19:44
    Přerov bude druhou třetinu začínat v početní výhodě. Sekáním se provinil Filip Jánošík.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První dvacetiminutovka nabídla trojici branek. Nejprve se zkraje třetiny ve 4. minutě prosadil Filip Dvořák, aby o deset minut později druholigová Opava srovnala krok z hole Daniela Spratka. Mnohem aktivnější Hanáci však Waneckimu nedávali často oddechnout a 42 sekund před první sirénou se opět vyšvihli do vedení díky výstavní střele Mikuláše Pohla. Druhá třetina začne přibližně v 18:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Buly opět pro Opavu.
     
    21:32
    Domácí svírají Opavu v jejím pásmu, ta se zatím nemůžu vysvobodit. Dvořákovi se naskytla dobrá příležitost mezi kruhy.
     
    21:32
    Za hrubost byli na trestnou lavici současně poslání Kratochvil s Chalupou.
     
    21:53
    Luka Jarčo trefil oblouk brankové konstrukce, o pár sekund později mířil vedle.
     
    22:18
    Zbořil nahazoval kotouč na bránu a Jarčo nebezpečně tečoval!
     
    23:06
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Šimeček – 2 min., hákování).
     
    24:00
    Nahození Slavíka vedlo k dorážce Hermana. Následně Herman otestoval Šurého z levé strany, brankář však u tyče žádnou skulinku nenechal. Opava sehrává svou přesilovku lépe než posledně.
     
    24:57
    Závěr se jí však příliš nevydařil. Pohl odstavil opavského obránce a spolu s Dvořákem mířil do přečíslení. Druhý jmenovaný však nemohl zakončovat příliš snadno.
     
    25:06
    Domácí hrají v plném počtu.
     
    26:00
    Po přihrávce Moučky vypálil od modré Jaroslav Šimeček. Wanecki měl dobrý výhled a puk tak skryl na své hrudi.
     
    26:36
    Na ledě chvíli ležel otřesený Valášek, jenž tvrdě narazil na Slavíka. Na střídačku však naštěstí zvládl dobruslit po svých.
     
    26:54
    Přerov právě vstřelil branku!
    Šefl střílel od pravého mantinelu, jeho střelu ale vyrazil Wanecki pouze před sebe přímo na hůl DANIELA INDRÁKA. Ten pohodlně zakončil do odkryté klece, ležící Wanecki už v té chvíli nemohl třetí brance nijak zabránit.
    Asistence: Karel Šefl, Jakub Kylnar.
     
    27:59
    Z pravého kruhu pálil po nahrávce z rohu kluziště Luka Jarčo. Wanecki se už už přesouval k levé tyči, takže puk jen se štěstím zvládl vytěsnit vyrážečkou!
     
    28:53
    Opavští se po delší době dostali do útoku, Šurý ale nezasahoval. Hra se opět přelila na druhou stranu a Wanecki musel pokrýt střelu z nápřahu Králíka.
     
    29:12
    To byl ale jeho poslední zákrok. Do modrého půlkruhu hostů se nyní staví Matyáš Daňa.
     
    31:19
    Útočný Přerov se drží své hry, Opava má s odzbrojením soupeře docela potíže.
     
    32:20
    Jarčov si sjel pro přihrávku na pravém křídle a zkoušel překonat Daňu obloukovým nájezdem s bekhendovým zakončením. Kotouč však nezvedl.
     
    33:14
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezan znovu trestá špatnou domácí rozehrávku! Pohl chyboval za brankou, jehož špatnou přihrávku vyčapal před hrankou číhající BOHUMIL HERMAN a zápěstím propálil Šurého mezi rukou a betonem.
    Bez asistence.
     
    34:34
    Ztečovaná střela přerovského Padrnose končí v ochranné síti. Vhazuje se po Daňově pravici.
     
    35:16
    Dvořák chtěl hrát kotouč, špičkou hole však zavadil o brusli opavského hráče a narušil jeho stabilitu. Odpyká si tedy dvě minuty za podražení.
     
    35:56
    Opava zlepšuje dojem z přesilové hry. Nebezpečně mířil z mezikruží mezi Šurého levou ruku a beton Bohumil Herman. Přerovský brankář to neměl úplně snadné.
     
    37:15
    Od modré vyslal lehčí střelu Bijota, poté Štindl mířil vedle. Opavě přesilová hra končí bez gólového zápisu.
     
    38:06
    Opava právě vstřelila branku!
    A je srovnáno! Spratek ujížděl po pravém křídle a mezi dvojicí přerovských beků hledal spoluhráče. Volil však nakonec střelu, která Šurému propadla a do pohodlného zakončení před odkrytou klecí se tak dostal JAKUB HENDRYCH.
    Asistence: Spratek.
     
    39:38
    Přesilovou hru si na konec třetiny pro změnu vysluhuje Opava.
     
    39:53
    Opavský Lukáš Černý měl skvělou příležitost! Rychlou přihrávku od spoluhráče však střelou z první v gól neproměnil. Šurý by se zřejmě přesunout nestihl.
     
    39:58
    Vyloučení v týmu HK Opava (Slavík – 2 min.).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V první třetině se gólově poměrem 2:1 prosadili Zubři, tu druhou pro změnu stejným poměrem opanoval její soupeř z Opavy. Přerov si sice nejprve vypracoval už dvoubrankový náskok díky mladičkému Danielu Indrákovi, ale ve druhé půli dvacetiminutovky Slezané domácí náskok vymazali. Nejprve trestal chybu Bohumil Herman a o pět minut později dorážel propadlou střelu za Šurého Jakub Hendrych. Třetí dějství začne přibližně v 19:42.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    Na úvod icing Opavy. Bude se vhazovat po Daňově pravici.
     
    40:40
    Zubři byli na buly úspěšní, ale Slezan se brzy zmocnil kotouče a nakonec se Tichý dostal v protiútoku do dobré příležitosti!
     
    41:05
    Přerov odstartoval třetí třetinu trochu vlažně, aktivnější je teď naopak Opava.
     
    41:48
    Domácí hrají v plném počtu.
     
    42:00
    A v pěti hráčích už je i Opava.
     
    44:20
    Z mezikruží vyslal pořádnou dělovku Lukáš Černý, ale Šurý si povyjel a puk schoval na své hrudi. Na opačné straně se řítil sám na Daňa Gago, ale neprosadil se ani nadvakrát!
     
    44:44
    Vyloučení v týmu HK Opava (Chalupa – 2 min., hákování).
     
    45:09
    Zákazané uvolnění Přerova.
     
    45:58
    Zubři se do pásma dostávali ztěží. Po střele Černého, kterou Daňa lapil, se vhazuje po jeho levici.
     
    46:26
    A Přerov si zahraje 18 vteřin proti třem Opavským!
     
    46:44
    Opava hraje ve čtyřech, Přerov v krátké dvojité výhodě do ničeho nepustila.
     
    47:25
    Nebezpečně se zkoušel prosadit Dvořák, o pár vteřin později jej napodobil Gago.
     
    48:20
    Zubři se konečně usídlili v pásmu, na samém konci přesilovky velmi tvrdě pálil z nápřahu Moučka a trefil Daňa do masky. Hra se na chvíli přerušuje.
     
    48:48
    Opavský brankář je v pořádku a hra pokračuje. Přerované drží kotouč.
     
    49:55
    Opavský obránce špatně rozehrál, což vystihl Tomaník a ten okamžitě přihrával mezi kruhy najetému Indrákovi, jehož střela z první měla sice pořádnou razanci, ale pozbyla na přesnosti. Tomaník pak odrážel skákavý kotouč u levé tyče, prázdnou klec však nezvládl trefit.
     
    50:23
    Vyloučení v týmu HK Opava (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Zouhar.
     
    51:23
    Opava právě vstřelila branku!
    Opava se poprvé v zápase ujímá vedení a navíc ve vlastním oslabení! Josef Tichý vypálil od modré čáry blízko pravého mantinelu a jeho prudkou střelu se povedlo ztečovat ONDŘEJI HARTMANNOVI. Šurý to neměl jednoduché, střelec branky mu totiž zakrýval výhled.
     
    53:08
    Zubři ujeli dokonce ve třech proti jednomu obránci. Situaci však trojice Dvořák – Gago – Kratochvil nevyřešila nejlépe.
     
    53:23
    Opava hraje v plném počtu.
     
    54:26
    Robert Černý udržel pásmo a do útoku se přesouvající Opavě docela zavařil. Luka Jarčov následně obkroužil branku, ale Daňa se nalepil k tyči nejvíce, jak mohl.
     
    55:16
    Pohl chyboval ve vlastním pásmu, načež jej Vaněk o kotouč připravil. Ještě před Šurým pak stačil přihrát na najetého Lukáše Černého, proti kterému ale přerovský brankář stačil zasáhnout.
     
    55:50
    Vyloučení v týmu HK Opava (Daňa – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo). Trest odpyká Hendrych.
     
    56:30
    Opava dobře brání, dostat se do útočného pásma zabralo Přerovu prvních čtyřicet vteřin.
     
    57:27
    Zubrům ubývá čas něco s výsledkem provést, zkouší to bez brankáře.
     
    58:13
    Šurý je po uplynutí domácí přesilové hry zpátky mezi třemi tyčemi.
     
    58:32
    Hendrych ujížděl zprava tísněn Padrnosem na Šurého. Moc nechybělo k tomu, aby puk mezi betony přerovského brankáře protlačil až do brány.
     
    59:18
    Poslední minuta třetí třetiny je v plném proudu. Šurý je opět na střídačce, Zubři se v šesti mužích staví na vhazování v útočném pásmu.
     
    59:59
    Opava právě vstřelila branku!
    Opava se vymanila z přerovského sevření a VLASTIMIL MALINA dostihl kotouč v poslední možné chvíli, aby jej ještě dopravil do přerovské brány popáté.
    Asistence: Josef Tichý.
     
    Konec zápasu.
     
    Opava do posledního dějství značně přidala a Zubry v ní přehrála o dva další góly. Lví podíl měl na vítězství Slezanů v půli zápasu příchozivší brankář Matyáš Daňa. Dík brankám Ondřeje Hartmanna a Vlastimila Maliny tak bere vítězství 5:3.
     
    Oba týmy se ještě domluvily na pětiminutovém prodloužení tři na tři. Poté přijdou na řadu ještě samostatné nájezdy.
     
    Zubrům se povedlo v prodloužení skórovat krátce po buly před Daňou z hole JAROSLAVA MOUČKY, který střílel po přihrávce Zbořila z první. Na řadě jsou nyní tedy samostatné nájezdy.
     
    I v nájezdech byli úspěšnějí Přerovští. Z pěti sérií se prosadili třikrát díky Valáškovi, Mašínovi a Jarčovi, za Opavu uspěl pouze Malina.
     
    Oba soupeři si to v přípravě rozdají ještě jednou a to v tento pátek tentokráte na opavském ledě. Ode mě je to pro dnešek z Přerova vše, brzy napočtenou u dalšího online přenosu. (20:27:45)

    Daniel Doležal

    Branky a nahrávky: 4. Dvořák (Kratochvil), 20. Pohl (Indrák, Kylnar), 27. Indrák (Šefl, Kylnar) – 14. Spratek, 34. Herman, 39. Hendrych (Spratek), 52. Hartmann (Tichý, Chalupa), 60. Malina (Tichý)


    HC ZUBR Přerov: Šurý (Šimonů) – Padrnos, Černý, Zbořil (C), Pohl, Bieniek, Šefl, Mokrohajský – Kratochvil (A), Dvořák, Gago – Moučka, Šimeček, L. Jarčov – Mašín, Králík, Valášek – Kylnar, Indrák, Tomaník.
    HK Opava: Wanecki (Daňa) – Tichý, Kažimír, Chalupa (A), Slavík, Bijota, Zouhar – Seidler, Černý (C), Vaněk – Hartmann, Malina, Herman – Spratek, Hendrych, Jánošík – Zelenkov, Štindl, Rousek.

    Rozhodčí: Přikryl, Kašík – Klvač, Perutka
    bahis siteleri