Michalovce – Slovan Bratislava 1:2 (kon.) | Nitra – Dunajská Streda 2:3 (kon.) | Trenčín – Sereď 5:1 (kon.)
konec
MFK Zemplín Michalovce
1:2 (0:2)
ŠK Slovan Bratislava
sk Neděle 05.08.2018, 19:00 • Mestský futbalový štadión Michalovce • Niké liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Bratislavský Slovan zvládol úspešne aj druhý zápas počas tohto týždňa. Vo štvrtok zdolal maltský Balzan a dnes vyhral aj na ihrisku Michaloviec. V prvom polčase si vytvoril dostatočný náskok vďaka presným zásahom Filipa Hološka a Rickyho van Haarena. Zemplínčania sa dostali do tlaku až v záverečných desiatich minútach, no vyťažili z toho len jeden gól. V nadstavenom čase upravil na konečných 1:2 Martin Bednár. Po tomto zápase je Slovan v tabuľke opäť prvý, Michalovce spadli na poslednú priečku. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (20:57:58)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Domáci futbalisti sa ešte snažia o vyrovnanie a k dispozícii budú mať rohový kop. Do bratislavskej šestnástky smeruje aj brankár Matúš Kira. Uvidíme, či sa Zemplínčanom podarí vyrovnať skóre zápasu.
     
    90+2
    Michalovce dali gól!
    Domáci futbalisti v nadstavenom čase predsa len skórujú. Po centri z ľavej strany najskôr Cheick Alan Diarra trafil brvno, no odrazenú loptu upratal do siete stredopoliar MARTIN BEDNÁR. Dominik Greif tak prichádza o čisté konto.
     
    90+1
    V prvej minúte nadstaveného času registrujeme ofsajd na strane Slovana. V postavení mimo hru bol Boris Cmiljanić, ktorý dnes hýril aktivitou, ale v niekoľkých šanciach neuspel.
     
    90
    Riadny hrací čas sa nám v tejto chvíli naplnil. Hlavný rozhodca ešte pridáva tri minúty, čo je však zrejme už málo na strelenie dvoch gólov. Slovan smeruje za návratom na prvé miesto tabuľky.
     
    89
    Dominik Greif zviedol súboj so Sadamom Sulleyom, no ako brankár mal jasne navrch. Ghanský útočník ho ale zrejme nepríjemne zasiahol, a tak bude potrebovať zdravotné ošetrenie.
     
    88
    Dominik Greif si pripisuje na konto ďalší úspešný zákrok. Sadam Sulley zakončil z pomerne neprehľadnej situácie, ale mladý brankár vyrazil jeho pokus na ďalší rohový kop mužstva zo Zemplína.
     
    86
    V závere zápasu vidíme striedanie na oboch stranách. Dávid Hrnčár prichádza na trávnik výmenou za Dejana Dražića. Na strane Michaloviec má odpracované Blažej Vaščák, ktorého nahradí Peter Kolesár.
     
    85
    Domáci futbalisti sa mohli vrátiť späť do zápasu. Cheick Alan Diarra centroval z pravej strany, pekný pasom našiel Sadama Sulleya, no jeho hlavičku reflexívne vyrazil Dominik Greif.
     
    84
    Filip Hološko teraz vypomohol svojim spoluhráčom v defenzíve. Vyhral hlavičkový súboj na ľavom kraji obrany, a tak budú domáci futbalisti pokračovať v kombinácii len autovým vhadzovaním.
     
    83
    Tak toto bol kuriózny moment. Po obrannom zákroku Kornela Salátu mali domáci rohový kop, no Hovhannes Harutyunyan ho zahral tak nešikovne, že lopta ešte predtým ako doletela do šestnástky opustila hraciu plochu.
     
    82
    Michalovčania sa ani tentokrát nepresadili, a tak bude nasledovať odkop od brány. Medzitým miestny hlásateľ oznámil, že dnes si cestu na štadión našlo 2226 divákov. Pomerne slušná návšteva na pomery Fortuna ligy.
     
    81
    Na záverečnú časť zápasu nastupuje výmenou za Igora Žofčáka aj arménsky futbalista Hovhannes Harutyunyan. Uvidíme, či bude práve on tým správnym žolíkom z lavičky.
     
    80
    Pomaly sa dostávame do záverečnej desaťminútovky stretnutia. Michalovce sa po rohovom kope do zakončenia nedostali a následne prichádzajú o loptu. Dawid Kurminowski fauloval hosťujúceho kapitána.
     
    78
    Matúš Vojtko sa presadil cez priestor ľavého krídla. Pred bránu Dominika Greifa poslal kvalitný center, ale napokon lopta končí len v moci spomínaného mládežníckeho gólmana.
     
    77
    Slovan Bratislava kontroluje priebeh dnešného zápasu a stále vedie o dva góly. To však neplatí v prípade Nitry, ktorá pri svojej premiére na zrekonštruovanom štadióne prišla o sľubný náskok proti Dunajskej Strede.
     
    76
    Striedajúci Dávid Strelec sa mohol dostať do zakončenia po pár sekundách na trávniku. V poslednej chvíli sa však pred neho dostal Peter Kavka a znemožnil mu zakončiť akciu stredom šestnástky.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom stretnutie vidíme ďalšiu žltú kartu. José Carrillo išiel zbytočne tvrdo do súboja s Dejanom Dražićom a zaslúžene bude dohrávať zápas pod hrozbou vylúčenia.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 90+2. Bednár (Diarra) – 6. Hološko (Dražić), 25. van Haaren

    Karty:   35. Žofčák (MIC), 75. Carrillo (MIC) – 68. Savičevič (SBA)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 14:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 20:14.
    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Vojtko, Carrillo, Kavka, Rota – Bednár – Vaščák (86. Kolesár), Žofčák (C) (81. Harutyunyan), Turik (54. Kurminowski), Diarra – Sulley.
    Náhradníci: Dráb – Harutyunyan, Kolesár, Grič, Beskorovajny, Regáli, Kurminowski.

    ŠK Slovan Bratislava: Greif – Suchockij, Božikov (C), Saláta, Apau – Bajrić – Dražić (86. Hrnčár), Savičevič (73. Strelec), van Haaren (65. Laczkó), Hološko – Cmiljanić.
    Náhradníci: Ružinský – Laczkó, Kozlovský, Hrnčár, Strelec.

    Rozhodčí: Patrik Hrčka – Tomáš Vorel a Rastislav Žákech

    Diváci: 2226
    thejrc.org