Davos – Sparta 2:10 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 4:2 (kon.)
konec
HC Davos
2:10 (1:5, 1:2, 0:3)
HC Sparta Praha
Neděle 12.08.2018, 14:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Mountfield Cup
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Sparťané právě převzali pohár pro vítěze Mountfield Cupu, Davos skončí druhý – jen kvůli horšímu vzájemnému zápasu. Od 18 hodin nás tu ještě čeká východočeské derby mezi Hradcem a Pardubicemi, tak se s vámi budeme těšit na počtenou! (16:29:26)
     
    Švýcarský velkoklub dnes předvedl pod Bílou věží zcela určitě jeden z nejhorších výkonů své historie. Drtivé vítězství Sparty je vzhledem k průběhu naprosto, ale naprosto zasloužené. Pražané nasadili spoustu mladíků a hráčů širšího kádru, přesto předvedli totálně nadšený výkon, za nějž se dočkali velké odměny. Hráči Davosu tu dnes byli jen v roli diváků.
     
    Nejlepšími hráči zápasu jsou vyhlášeni Dario Meyer a Miroslav Forman.
     
    Je hotovo! Sparta se po vítězství 10:2 nad Davosem raduje z prvenství na třetím ročníku královéhradeckého Mountfield Cupu!
     
    Konec zápasu.
     
    59:21
    Ještě se Švýcaři aspoň snaží. Enzo Corvi chtěl z rohu překvapit Neužila a málem se mu to povedlo, puk hodně nebezpečně proskákal brankovištěm.
     
    58:34
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je tam, je tam! Euforická Sparta čepuje tragickému Davosu desítku! Znovu se o to postaral její elitní útok, který přece jenom nad ostatními vyčnívá. Miroslav Forman z pravé strany dobře viděl najetého LUKÁŠE PECHA, a ten jeho nabídku přesně doručil ke druhé tyčce – 2:10! Asistence: Miroslav Forman.
     
    58:25
    Až po vypršení trestu ano, prostějovský brankář zasáhl proti střele od modré čáry bez větších potíží lapačkou.
     
    58:20
    Pražané jsou kompletní, na Neužila snad nešla ani jediná střela.
     
    57:10
    Další kotouč letí na druhou stranu ledu. Sparta se brání tak, jak hraje celý zápas – tedy výborně.
     
    56:33
    Když se Davos vrátil do útočného pásma, Félicien Du Bois dostal kotouč už za modrou čáru, takže hru zastavuje ofsajd.
     
    56:12
    David Dvořáček (SPA) to teď se svým důrazem přehnal. Když ho soupeř odstrčil, ohnal se po něm hokejkou, takže si jde odsedět menší trest za sekání.
     
    54:58
    A sparťané tu desítku samozřejmě chtějí. I Pšeničkova střela z levé strany měla hodně solidní parametry, Davos následně vyhodil na icing.
     
    53:39
    Sparta právě vstřelila branku!
    Happy birthday! MIROSLAV FORMAN je prvním dvougólovým hráčem večera, ještě může zaútočit na hattrick a jeho Sparta na desítku! Dnešní oslavenec na pravé straně zvolil prudkou bombu, která si našla cestu nejspíš kolem bližší tyčky až za Sennova záda – 2:9. Asistence: Lukáš Pech, Petr Kumstát.
     
    52:58
    Dva kotouče v rychlém sledu letí napříč celou hrací plochou. Ale ještě Spartě nějaký ten čas zbývá.
     
    52:26
    Teď už to měl gólman těžší, ale Černoch ze stejné pozice těsně přestřelil vzdálenější růžek.
     
    51:56
    Hned po vhazování pálil jeden z beků a odražený kotouč vracel na branku Jiří Černoch. Gilles Senn byl pozičně velmi dobře připraven.
     
    51:50
    Po delší době je tu přesilová hra pro český klub, Mischa Bleiker (DAV) neúmyslně zasáhl protivníka vysokou holí.
     
    51:36
    Ze sparťanských hokejek se teď už icing neoddiskutovatelně musel pískat.
     
    51:10
    Dvojice dlouhých nahození Švýcarů doputovala až za Neužila, ani jednou se nepískalo zakázané uvolnění. Hra teď plyne opravdu velmi rychle a všichni už víme, jak to dopadne.
     
    50:37
    Nevídané, rovnou dva hráči Davosu přišli v rohu obranné třetiny o hokejku. Sparťané toho ale nevyužili a jeden si pak už hůl sebral.
     
    49:17
    Mimochodem, zápas sledují z novinářské tribuny také Martin Podlešák s Jiřím Fischerem, tedy bývalí skvělí hráči, kteří teď už mají u hokeje jiné role.
     
    48:46
    Sparťané dál krouží v útočném pásmu, nejlepší střeleckou pozici měl tuším Jan Košťálek, ale klec Davosu minul.
     
    48:03
    Tečovaný puk Sennovi propadl vedle brány. Na druhé straně pak sklouzl puk mezi kruhy Dariu Meyerovi, který mohl alespoň zmírnit debakl.
     
    46:42
    Sparta právě vstřelila branku!
    Deset, deset, přejí si sparťanští fanoušci! JIŘÍ ČERNOCH se teď dočkal odměny za bolestivou ránu pukem ze začátku třetiny. Před brankovištěm si počkal na parádní přihrávku od Lukáše Rouska a z první ji poslal k volnému místu u tyčky – 2:8! Asistence: Lukáš Rousek, Jeremie Blain.
     
    46:15
    Prachbídnou rozehrávku zvládl Gilles Senn napravit. Kotouč sice namazal sparťanům na hokejky, ale potom fantasticky skočil do zakončení Tomáši Pšeničkovi, který už už střílel do prázdné brány!
     
    44:45
    Taky další prostějovský hráč David Dvořáček měl blízko ke gólu, ale v rychlosti nedokázal důrazně vystřelit a kotouč mu sklouzl z čepele.
     
    43:39
    Dnešní oslavenec Miroslav Forman vyzval od pravého hrazení Lukáše Pecha, jehož teč zamířila vedle branky. To by měl Senn asi hodně těžké.
     
    42:49
    Na druhé straně byl kapitán Petr Kalina při svém průniku možná lehce podražen, možná podklouzl. Hra každopádně pokračuje dál.
     
    42:03
    Skrytá pobídka Juilana Payra od modré čáry zazvonila o boční konstrukci sparťanské klece. Tam se jich vejde...
     
    41:26
    V závěru přesilovky ještě zahrozil Dino Wieser. Z levé strany se protáhl před Neužila, roztažený brankář ale puk za záda nepustil.
     
    41:06
    Ještě 23 sekund z davoské přesilovky, útočící tým se nyní provinil ofsajdem.
     
    40:36
    Tak asi ne, protože Černoch si na střídačce po krátkém ošetření už zase nasadil helmu a bude připraven do hry. Je to tvrdý chlapík.
     
    40:36
    Situaci jsem dobře neviděl, ale zřejmě právě odražený puk trefil do obličeje Jiřího Černocha. Na ledě zůstaly krvavé stopy a bojím se, jestli to neodnesly zuby.
     
    40:36
    Davos dohrává přesilovku a začal pěkně zostra. Inti Pestoni napálil sparťansou tyčku!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.

     
    Druhou třetinu sice vyhrála Sparta "jen" 2:1, ale nemůžeme říct, že by se na obrazu hry cokoli změnilo. Hokejisté Davosu jsou na zápase duchem stále nepřítomni a zhruba 16 z 20 minut strávili pod tlakem – způsobeným rovněž spoustou faulů. Jestli budou takhle pokračovat, můžou se pod Alpy vracet s pořádnou ostudou.

    Sparta si zatím suverénně kráčí pro prvenství na Mountfield Cupu, k němuž potřebuje vítězství v základní hrací době.

    Druhá třetina začne přibližně v 15:54.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:49
    Au. Vyhození Petra Kaliny schytal čárový rozhodčí Ladislav Lučan, ale už z dřívější hokejové kariéry víme, že je to tvrdý chlapík. Takže se brzo oklepal.
     
    39:30
    Ještě před odchodem do kabin se Švýcaři nastěhují do útoku, Tomáš Pšenička (SPA) je vyloučen za podražení.
     
    38:55
    Miroslav Forman obětavě bojoval před brankou, vzápětí odjíždí na střídačku s bolestivou grimasou. Zřejmě v souboji inkasoval nějakou menší ránu.
     
    38:21
    Košťálkova střela se mezi tři tyče nevešla. Davos už je kompletní a navrch vyhodil kotouč přímo na Jakuba Neužila, takže má útočné vhazování.
     
    37:47
    Před brankovištěm zůstal nepokrytý hráč, ale když se k němu dostal puk, hru přerušila píšťalka rozhodčího – ofsajd.
     
    37:31
    Paschoud byl při svém pokusu o vyhození lehce zahákován, i proto namazal puk Piskáčkovi. Ten se s tím nepáral a vyslal ostrý projektil přímo na Senna.
     
    37:03
    Švýcarský zadák vyhodil puk přímo na kostku v hradecké aréně. Dřív by to bylo za dvě minuty, ale už pár let není. Takže jenom nové buly.
     
    36:50
    Davos hraje ve čtyřech, ale Sparta ho dál mačká jako citrón.
     
    36:30
    Tomáš Pšenička z dorážky napálil tyčku odkryté klece!
     
    36:03
    Skvěle vytáhl Senn Blainovu dělovku, následující kombinace nebyla přesná.
     
    35:52
    Ještě 47 sekund v pěti proti třem.
     
    35:52
    Arno Del Curto si vybírá oddechový čas.
     
    35:52
    Sparťané se vrátili do útoku a Jeremie Blain to zkusil silou, Senna však napálil jenom přímo do "desítky".
     
    35:31
    ...Gregorcovi pak rána nesedla podle představ a Davos se osvobozuje.
     
    35:02
    Formana před brankovištěm ještě Senn vychytal...
     
    34:39
    Dvě minuty pět na tři pro Spartu! Enzo Corvi (DAV) si spletl sporty, puk chytl do rukavice a vyhodil do středního pásma. A to se v hokeji samozřejmě nesmí.
     
    34:30
    Od brankové čáry dostal křižný pas Jeremie Blain a kotouč zkoušel procpat ke vzdálenější tyčce. Senn ho ovšem udržel ve výstroji. Nemohl dopustit ani dorážku.
     
    33:53
    Švýcaři přežili úvodní sparťanský nápor a nyní se osvobozují. Ale času je dost a v případě gólu by přesilovka samozřejmě pokračovala.
     
    33:15
    A pozor. Andres Ambühl (DAV) trefil ramenem do hlavy Tomáše Pšeničku a zápas pro něj končí, dostal trest na pět minut a do konce utkání.
     
    32:49
    Tomáš Dvořák s Lukášem Žálčíkem to vymysleli parádně, nicméně druhý jmenovaný nedokázal přizvednout puk nad dobře postaveného Senna.
     
    32:24
    Už za sebou máme víc než polovinu druhé třetiny a já se stále musím sám sebe ptát, co to tady Davos předvádí. Sparta ho i teď dál a dál na celé čáře přehrává.
     
    31:14
    Steven Delisle prokázal velmi dobrý přehled a nepustil si přes tělo jednoho z bratří Wieserů. Jedním dechem musíme dodat, že sparťanská obrana toho dneska ještě moc předvést nemusela...
     
    30:35
    Davos hraje v plném počtu a viděli jsme vůbec první přesilovku, která nevedla ke gólu.
     
    30:16
    Dobrou práci Miroslava Formana nemohl před brankovištěm dokončit pokrytý Petr Kumstát, ale Lukáš Pech už ano. Zakončení mu ovšem nesedlo a puk spíše doklouzal k připravenému Sennovi.
     
    29:50
    Také další přihrávka sklouzla Pražanům z hokejky a soupeř důrazně vyhodil puk přes všechny čáry.
     
    29:20
    Kombinace bylo až příliš, zato střela nepřišla. Inti Pestoni potom kotouč výborně vybojoval a dostal až za útočnou modrou čáru.
     
    28:34
    Marc Wieser (DAV) odchází na trestnou za hákování.
     
    28:19
    Jenže požár ve švýcarské obraně dál pokračuje. Do dobré střelecké pozice se proháčkoval zadák Jan Košťálek a pak vystřihl ještě lepší slalom Lukáš Pech, kterého museli hosté v poslední chvíli faulovat!
     
    27:40
    Jakub Neužil si zatím moc práce neužil, ale teď přišel budíček – alespoň prudká střela druhého davoského útoku od mantinelu.
     
    27:29
    Z úhlu se k brance dostal Lukáš Rousek, kotouč ale přizvedl nad břevno, a to až do ochranné sítě.
     
    26:39
    Docela podobnou pozici měl Lukáš Žálčík, ale branku minul. Vzápětí Davos vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    25:37
    Sparta právě vstřelila branku!
    Chvilku jsme si mysleli, že zlý sen Švýcarů skončil. Ale to byl nejspíš omyl. Také z další přesilovky vytěžili sparťané gól a vedou už o pět branek! Na modré čáře napřáhl JAN KOŠŤÁLEK a vyslal bombu, za kterou se Senn jenom marně natahoval – 2:7! Asistence: Lukáš Pech.
     
    25:20
    Další početní výhoda pro Spartu. Dino Wieser (DAV) je vyloučen na dvě plus deset minut za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    24:43
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tahle přesilovka už nebude započítána jako využitá, ale to je to poslední, co by teď sparťanům vadilo! Dělovku Jeremieho Blaina vyrazil Senn před sebe, kam dojížděl TOMÁŠ PŠENIČKA. Ačkoli ho situace vynesla už do takřka nulového úhlu, stejně zvládl dorazit puk do odkryté branky a je to 2:6! Asistence: Jeremie Blain, Lukáš Rousek.
     
    24:31
    Sparta pokračuje v přesilovkovém náporu, ale nemůže se dostat do dobré střelecké pozice.
     
    23:47
    V přerušení už se na střídačku vrátili Černoch a Corvi, tedy aktéří předešlé bitky. Zvlášť na Corviho jsme hodně zvědaví.
     
    23:31
    Povedená kombinace dovedla puk k Janu Košťálkovi, který se ocitl tváří v tvář Sennovi. Ten nenechal pod břevnem místo a vyloženou šanci zastavil.
     
    23:10
    V okamžiku střely sparťanského zadáka stál jeho spoluhráč v brankovišti, hra je přerušena.
     
    22:42
    Právě Dario Meyer (DAV) ale vzápětí odchází pykat za vysokou hůl. Odpoví Sparta rovněž svou druhou využitou přesilovkou?
     
    22:05
    Davos právě vstřelil branku!
    Také druhou početní výhodu Švýcaři využívají a zkraje druhé třetiny se vrací do zápasu! Všichni víme, že když takoví hráči dostanou prostor, zavání to gólem. Dino Wieser narýsoval od pravého mantinelu střílenou přihrávku DARIU MEYEROVI, který ji nenuceně ztečoval do branky. Krásná akce – 2:5! Asistence: Dino Wieser, Marc Wieser.
     
    21:49
    Teď už poslali puk přes všechny čáry tak, aby mohli vystřídat.
     
    21:16
    Ambühlovi rána z první hodně nesedla, až o chvilku později se Pražané dokázali osvobodit. Ale jenom na chvilku.
     
    21:04
    Zbytečný, nebo spíš smolný zákrok Filipa Hantáka (SPA). Provinil se podražením, takže Davos dostává druhou přesilovku. Tu první přitom využil.
     
    20:30
    Dino Wieser zatím asi jako jediný táhne švýcarský prapor. Teď se tlačil před branku, ale přihrávka od spoluhráče mířila až příliš dopředu a beci odvedli dobrou práci.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:00
    Švýcaři podle očekávání před druhou třetinou střídají brankáře. Neúspěšného Jorena van Pottelbergha, jemuž obrana ani trochu nepomohla, nahrazuje Gilles Senn.
     
    Neskutečná třetina. Hokejisté Sparty v sestavě plné bažantů rozebírají favorizovaný Davos na součástky. Švýcaři se podle mě ještě neprobudili a co je v kabině čeká od Arna Del Curta, to bych nechtěl vidět.

    Za sparťany už se trefili jak osvědčení střelci Petr Kumstát s Miroslavem Formanem – který dnes mimochodem slaví 28. narozeniny –, tak i Tomáš Dvořák, Lukáš Luňák a Tomáš Jandus. Konec zápasu je ale pořád strašně daleko a už jsme tady na Mountfield Cupu viděli obraty ze stavu 0:2 i 1:4, tak proč by Davos nezvládl ještě něco trochu víc... Musel by se ale hodně probrat.

    Druhá třetina začne přibližně ve 14:56.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:41
    Davos se ještě snaží vykoupit hříchy, ale sparťané ho ke své brance vůbec nepouštějí.
     
    19:15
    Oba kohouti si vysloužili dvojitý menší trest za hrubost, pokračujeme v pěti na obou stranách.
     
    19:15
    Bitka! Jiří Černoch se porval s Enzem Corvim, sparťan skončil bez helmy. Rukavice ale ani jeden z nich neshodil. Corvi nakonec tenhle souboj vyhrál, ale to je asi tak jediné, co zatím může Švýcary těšit.
     
    18:25
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ale tohle je v podání sparťanů nejlepší možná odpověď! Kolik mají dneska před gólmanem prostoru, to je neskutečné. MIROSLAV FORMAN si tam mohl rozložit piknik. Dostal puk na hokejku, ještě zmátl van Pottelbergha, stáhl si kotouč zpátky na forhend a pak zavěsil – 1:5! Asistence: Lukáš Pech.
     
    17:49
    Davos právě vstřelil branku!
    Dobrou minutu dvacet Davosu trvalo, než se vůbec usadil v útočné třetině. Jednu ránu sparťané zblokovali, ale teď už kapitulují. U tyčky dorážel Dario Meyer a kotouč se od Neužila odrazil před prázdnou branku, kterou v rychlosti bez potíží trefil THIERRY BADER – 1:4. Asistence: Dario Meyer, Mischa Bleiker.
     
    16:41
    Už dvakrát zvládli sparťané poslat puk ven z vlastní třetiny, vzápětí mohli obměnit bránící čtveřici.
     
    16:12
    Tomáš Pšenička (SPA) to teď se svým forčekingem přehnal a provinil se podražením. Sparťanský forvard poslušně odchází na trestnou, Davos má svou první přesilovku.
     
    16:01
    Hodně těsný ofsajd. Ambül se už už chystal vysunout Aeschlimanna, když vtom ho zastavila píšťalka čárového rozhodčího.
     
    15:08
    Sparta právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelné! Švýcaři jsou zralí na ručník, sparťané si s nimi dál dělají, co chtějí! Teď si slabší chvilku vybral van Pottelberghe. Po pravé straně se rozjel TOMÁŠ JANDUS a rozhodl se pro střelu, kterou nádherně namířil přesně do protilehlého růžku davoské svatyně – 0:4! Asistence: Martin Jandus, Jeremie Blain.
     
    14:50
    Dál se hraje v pásmu jasného favorita utkání, který prožívá třetinu hrůzy. Některý z bránících hráčů nyní ztečoval kotouč mimo hrací plochu.
     
    13:23
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hokejka byla v povolené výši, gól platí a sparťanští mladíci vedou už o tři góly! Na modré čáře napřáhl Radek Jeřábek a do dráhy letu puku přesně zasáhl TOMÁŠ DVOŘÁK, načež se van Pottelberghe jenom ohlédl – 0:3! Asistence: Radek Jeřábek, Miroslav Forman.
     
    13:23
    Tohle nemají ani na Hlinka Gretzky Cupu...
     
    13:23
    Sparta dosáhla gólu, ale možná to bylo po teči vysokou hokejkou! Rozhodčí jdou zkoumat video.
     
    13:02
    Na druhé straně je zatím vidět výhradně první útok, nicméně rána jednoho z bratří Wieserů se mezi tři tyče nevešla.
     
    12:31
    Filip Hanták vyhrál buly na Jana Piskáčka, a ten pálil z první. Další zákrok van Pottelbergha, kolik jich už může mít na kontě? Tak patnáct.
     
    12:28
    O chvíli později se Davos provinil zakázaným uvolněním.
     
    12:06
    Lukáš Rousek pěkně našel z levého křídla Tomáše Pšeničku, který se s tím nepáral a vypálil k bližší tyčce. Van Pottelberghe rychle vykopl špičku pravého betonu.
     
    11:38
    Byl to jenom ojedinělý protiútok? Teď už zase naplno útočí Sparta, nicméně zastavuje ji odpískaný ofsajd.
     
    11:11
    Teď už se Davos z náporu vymanil, a hned se mohl radovat ze snížení. Elitní útok vtrhnul do pásma a Marc Wieser se dostal až k Neužilovi, ale nedokázal zvednout puk nad jeho beton!
     
    10:14
    Po zakázaném uvolnění se hra zase vrací do třetiny aktuálně naprosto nulových a opařených Švýcarů.
     
    09:26
    Hned po něm se odhodlal k hodně nebezpečnému pokusu další mladík Radek Jeřábek, van Pottelberghe si musel povyskočit a střelu jen tak tak vyrazil.
     
    09:16
    Tomáš Jandus udělal v dané situaci to nejlepší, co mohl, když od červené čáry nahodil puk na van Pottelbergha a pak ho dojížděl. Vybojoval tak útočné buly.
     
    08:39
    Sparta má stále elán, teď se do pásma bleskurychle dostala druhá formace s Jiřím Černochem na centru. Neužil se poslední minuty vyloženě nudí.
     
    08:02
    To zabolelo, Petr Kalina obětavě zblokoval střelu jednoho z hráčů ve žlutém. Mimochodem – jednadvacetiletý mladík je dnes kapitánem svého mužstva.
     
    07:18
    Zblokované nahození Davosu se dostalo do ochranné sítě. Hned po vhazování si to na branku soupeře namířil Petr Kumstát, který prudce otestoval van Pottelberghovu pozornost.
     
    06:29
    Už se Pražané hnali dopředu znovu, skončilo to rozmíškou v brankovišti. Nakonec z ní ale nerezultují žádné tresty.
     
    06:04
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to je šok pro švýcarský velkoklub, hned po 25 sekundách inkasuje podruhé! Dvořáček vrátil kotouč na modrou čáru k Jeremiemu Blainovi, jenž okamžitě vypálil. Před branku si mezitím sjel LUKÁŠ LUŇÁK a blýskl se fantastickou tečí přesně do růžku branky! Prosadil se tak čtvrtý útok Sparty – 0:2. Asistence: Jeremie Blain, David Dvořáček.
     
    05:39
    Sparta právě vstřelila branku!
    Český tým hned první přesilovku využívá a po vynikající herní pasáži se ujímá vedení! Od modré vypálil Blaž Gregorc a van Pottelberghe vyrazil kotouč jen před sebe. Tam si nikdo nevšímal PETRA KUMSTÁTA, jenž bekhendem dorazil puk na místo určení – 0:1! Asistence: Blaž Gregorc, Lukáš Pech.
     
    05:00
    Perfektní střídání Pražanů, perfektní. Plyne z něj alespoň trest pro Benjamina Baumgartnera (DAV) za hákování.
     
    04:44
    Ale pozor, teď vytasili skvělou kombinaci sparťané a David Dvořáček měl blízko ke gólu. Z úhlu ale odkrytou klec přestřelil!
     
    04:15
    Další ofenzivní pokus Davosu zakládal Andres Ambühl, nesmírně zkušený útočník, který tady na turnaji ale hraje v obraně. Puk po chvilce doskotačil do Neužilova brankoviště.
     
    03:54
    Po delší chvilce se Pražané osvobodili z vlastní poloviny a Jeremie Blain svým nahozením donutil van Pottelbergha zakročit.
     
    03:34
    Pokračující zmatky ve sparťanské třetině vedly ke krkolomnějšímu zákroku Neužila, ale co je hlavní, puk za záda znovu nepustil.
     
    02:59
    Jakub Neužil musel vytáhnout první skvostný zákrok, roztáhl se po brankové čáře proti takřka gólové dorážce Dina Wiesera!
     
    02:34
    Hezky z první založili Švýcaři útok, který táhl po pravé straně Enzo Corvi. Střela tohoto špílmachra ale Neužila moc nevystrašila, zasáhl vyrážečkou.
     
    01:56
    Podobně i Joren van Pottelberghe vyjel ze své branky, aby odpálil kotouč před Martinem Jandusem, jenž skvěle forčekoval. Nakonec se puk k brankáři vrátil a ten musel přerušit hru.
     
    01:25
    Teď už z toho je zakázané uvolnění, kterým se provinili Švýcaři.
     
    01:04
    Na obou stranách jsme viděli prudké nahození, které neskončilo icingem. Do hry už se zapojil také Neužil, když pomohl spoluhráčům rozehrát.
     
    00:28
    Jediný zkušený útok sparťanů, tedy ten první ve složení Forman – Pech – Kumstát, od úvodního buly dobře napadal rozehrávku soupeře. Davos se z toho ale nakonec vymanil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    A ještě nemůžu nezmínit, že budeme sledovat trenérský souboj Uweho Kruppa s Arnem Del Curtem. Nevím nevím, jestli se proti sobě na hradeckém stadionu vůbec někdy postavily takové legendy!
     
    Už podle sestav je jasné, že Davos vstupuje do zápasu jako favorit. Sparťané totiž zejména v útoku vyzkouší hodně hráčů širšího kádru, kteří se můžou ukázat a zabojovat o místo. To samé platí i o brankáři, klec Pražanů bude totiž hájit Jakub Neužil.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Davos: van Pottelberghe (Senn) – Du Bois (A), Buchli, Nygren, Barandun, Paschoud, Ambühl (C), Payr, Jung – M. Wieser, Corvi, D. Wieser (A) – Hischier, Bader, Pestoni – Meyer, Weder, Aeschlimann – Spinell, Baumgartner, Bleiker. Trenér: Arno Del Curto.

    HC Sparta Praha: Neužil (Honzík) – Delisle, Gregorc, Blain, Kalina (C), Košťálek, Piskáček, Jeřábek, Dvořák – Forman, Pech, Kumstát – Pšenička, Černoch, Rousek – T. Jandus (A), Hanták, M. Jandus (A) – Žálčík, Luňák, Dvořáček. Trenér: Uwe Krupp.

    Rozhodčí: Hribik, Veselý – Kis, Lučan.
     
    Příjemný den u závěrečného dne Mountfield Cupu v Hradci Králové. Dosavadní výsledky rozdaly karty jasně: Na prvenství už můžou dosáhnout pouze švýcarský Davos a pražská Sparta. A právě oni se utkají v přímém souboji!

    Davos zatím vyhrál oba zápasy a na kontě má šest bodů, Sparta tři. Tím pádem je jasné, že slavnému klubu z Alp stačí neprohrát v základní hrací době a domů si poveze zlatý pohár.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 18. Bader (Meyer, Bleiker), 23. Meyer (D. Wieser, M. Wieser) – 6. Kumstát (Gregorc, Pech), 7. Luňák (Blain, Dvořáček), 14. Dvořák (Jeřábek, Forman), 16. T. Jandus (M. Jandus, Blain), 19. Forman (Pech), 25. Pšenička (Blain, Rousek), 26. Košťálek (Pech), 47. Černoch (Rousek, Blain), 54. Forman (Pech, Kumstát), 59. Pech (Forman)


    HC Davos: van Pottelberghe (21. Senn) – Du Bois (A), Buchli, Nygren, Barandun, Paschoud, Ambühl (C), Payr, Jung – M. Wieser, Corvi, D. Wieser (A) – Hischier, Bader, Pestoni – Meyer, Weder, Aeschlimann – Spinell, Baumgartner, Bleiker. Trenér: Arno Del Curto.
    HC Sparta Praha: Neužil (Honzík) – Delisle, Gregorc, Blain, Kalina (C), Košťálek, Piskáček, Jeřábek, Dvořák – Forman, Pech, Kumstát – Pšenička, Černoch, Rousek – T. Jandus (A), Hanták, M. Jandus (A) – Žálčík, Luňák, Dvořáček. Trenér: Uwe Krupp.

    Rozhodčí: Hribik, Veselý – Kis, Lučan.
    bahis siteleri